Witam mam wielką prośbę do forumowiczów mających mazdy mx5 94r z silnikiem 1.8. Prosiłbym o podanie długości bagnetu oleju od tej zakładki (trzpienia) do początku, ponieważ nie wiem czy mam oryginalny ..
pozdrawiam
Bagnet oleju długosć ??
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
czy naprawdę nikt mi nie może pomóc ?
Dla potomnych dlugosc bagnetu oleju do mazdy Mx5 z silnikiem 1.8 rok 94, 130km wynosi 45.5cm razem z plastikowym bolcem ktory chowa się w rurce. Pozdrawiam
Trochę odkopuję ale dziś zmieniałem olej i weszło odrobinkę ponad 3l i na bagnecie full. Według ksiązki wchodzi 3,4l. Problem w tym, że na bagnecie mam napisane BP-4W czyli 1.8, a mam silnik 1.6. Były takie same w obydwu modelach, czy mam jakiś lewy i stąd te różnice??
Może ktoś zmierzy swój bagnet od NB 1.6, będę wdzięczny.
Może ktoś zmierzy swój bagnet od NB 1.6, będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 18:32 przez bgoka, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam też 1.6 ale w NA.. 90km i wlałem 3 litry i też był full na bagnecie, mimo, że czytałem o 3,5litra.. nie wiem z czego to wynika, ale jakoś się tym nie przejmuję.. więcej mam na dolewke, choć przez 5 tys km nie zrobiłem ani jednej.. olej na bagnecie jest już w połowie, ale nie mam pojęcia ile to jest ml.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
Tyle co wczoraj zmieniałem olej. Weszło tyle co zazwyczaj 3.7 litra do 1.8 Nbfl, z tym że olej był spuszczany aż przestało kapać - czyli jakieś 16h
3.7 i pokazuje idealny full po zgaszeniu silnika i odczekaniu 5minut. Na zimnym po nocy jest 120% normy ale to jest ok bo mazda każe sprawdzać 5 minut po zgaszeniu
Pozdro

3.7 i pokazuje idealny full po zgaszeniu silnika i odczekaniu 5minut. Na zimnym po nocy jest 120% normy ale to jest ok bo mazda każe sprawdzać 5 minut po zgaszeniu

Pozdro
MX-5 Love | Wisdom comes with Age. Sometimes, Age comes Alone....