jak wysoko zaczyna chwytac wasze sprzeglo?

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

denon

13 kwie 2012, 9:58

Witam.jak w temacie.moje sprzeglo bierze juz centymetr - max 1.5 cm od podlogi.tez tak macie?
DieSpinnePL
Model: NA

13 kwie 2012, 16:40

Sprzęgło działa w każdym samochodzie minimalnie inaczej.

Jak mi łapało przy samym dole, oznaczało to, że musiałem wymienić wysprzęglik i zalać nowy płyn, bo niestety zaczął mi cieknąć.
denon

13 kwie 2012, 17:52

Dziekuje za odpowiedz. jeden mechanik stwierdzil ze mam paranoje na punkcie sprzegla a kolejny ,ze sprzeglo jest za nisko. Ten drugi wymienil plyn i stwierdzil,ze wyciekow nie ma.Dodal tez ze nowy plyn w zbiorniczku odrazu zmienil kolor na brudny co sugeruje ze moze on byc do wymiany. Tzw: Clutch master cylinder ponoc ma we wnatrz jakies uszczelki,ktore moga sie rozpuscic i powodowac wewnetrzne przecieki bez widocznych zewnetrznych wyciekow.PS.moja 2 i 3 w skrzyni sa do dupy no i mam wibracje podczas wciskania sprzegla....

Ktos jeszcze?
PatRRick

13 kwie 2012, 21:57

Ja miałem tak że po kilkukrotnym wciskaniu sprzęgła, brało coraz niżej. Nie było wycieków. Okazało się że uszczelki w środku puszczają. Wymieniłem pompę i zakupiłem zestaw naprawczy do wysprzęglika. Skutecznie rozwiązało to wszystkie problemy ze sprzęgłem.
ODPOWIEDZ