jak wysoko zaczyna chwytac wasze sprzeglo?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: NA
Sprzęgło działa w każdym samochodzie minimalnie inaczej.
Jak mi łapało przy samym dole, oznaczało to, że musiałem wymienić wysprzęglik i zalać nowy płyn, bo niestety zaczął mi cieknąć.
Jak mi łapało przy samym dole, oznaczało to, że musiałem wymienić wysprzęglik i zalać nowy płyn, bo niestety zaczął mi cieknąć.
Dziekuje za odpowiedz. jeden mechanik stwierdzil ze mam paranoje na punkcie sprzegla a kolejny ,ze sprzeglo jest za nisko. Ten drugi wymienil plyn i stwierdzil,ze wyciekow nie ma.Dodal tez ze nowy plyn w zbiorniczku odrazu zmienil kolor na brudny co sugeruje ze moze on byc do wymiany. Tzw: Clutch master cylinder ponoc ma we wnatrz jakies uszczelki,ktore moga sie rozpuscic i powodowac wewnetrzne przecieki bez widocznych zewnetrznych wyciekow.PS.moja 2 i 3 w skrzyni sa do dupy no i mam wibracje podczas wciskania sprzegla....
Ktos jeszcze?
Ktos jeszcze?
Ja miałem tak że po kilkukrotnym wciskaniu sprzęgła, brało coraz niżej. Nie było wycieków. Okazało się że uszczelki w środku puszczają. Wymieniłem pompę i zakupiłem zestaw naprawczy do wysprzęglika. Skutecznie rozwiązało to wszystkie problemy ze sprzęgłem.