Witam.
Mam na imie Piotr. Jestem posiadaczem mx5 z 1999 roku, 1.6. Mam pytnie. Moja mazda jest wyposazona w poduszki powietrzene, jednakze przy uruchamianiu lub przekreceniu kluczyka, nie zapala sie zadna kontrolka mowiaca o gotowosci czy chciazby istnieniu poduszek powietrznych. Czy ktos wie cos na ten temat? Dziekuje za informacje.
Kontrolka poduszki powietrznej
Kontrolka poduszki powietrznej nie swieci
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
Czyli kontrolka powinna byc widoczna jak w kazdym innym aucie? Jestem prawie pewien ze auto jest po kolizji. Najwyrazniej komus nie chcialo sie naprawic jak nalezy. Czy wiaze sie to z wymiana poduszek powietrznych na nowe i jakimis dodatkowymi naprawami?
To u mnie się zapalają i wywalają kod błędu 48
Tylko, że wcześniej działały, zeszłej zimy sterownik coś wilgoci dostał albo coś...
A jeśli chodzi o brak kontrolki, po prostu po biciu i bez poduch

110@???KM
134@???Nm
134@???Nm
Z duzym prawdopodobnienstwem poduszek nie ma. Wielokrotnie na forum temat byl walkowany i zawsze wniosek byl ten sam: nie warto wsadzac na nowo poduszek - i finansowano i zwazywszy na fakt, ze nie ma pewnosci, ze zadzialaja w razie potrzeby.
Warto sprawdzic, czy zmienone są pasy bezpieczenstwa, jesli samochod mial wypadek
Warto sprawdzic, czy zmienone są pasy bezpieczenstwa, jesli samochod mial wypadek
7 zima z MX-5
To u mnie się zapalają i wywalają kod błędu 48
Tylko, że wcześniej działały, zeszłej zimy sterownik coś wilgoci dostał albo coś...

110@???KM
134@???Nm
134@???Nm