Malowanie zacisków?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Na jaki kolor pomalowalibyście zaciski w czarnym samochodzie, mam taki problem że tarcze hamulcowe trochę są pordzewiałe w miejscach gdzie były pomalowane, więc muszę to pomalować a przy okazji i zaciski ale nie wiem jaki kolor żeby to jakoś wyglądało. Niby pasuje czerwony do czarnego ale jakoś mnie ten kolor odrzuca?
Też mam czarne autko. Właśnie dzisiaj kupiłem motipa czerwonego. Koleś co sprzedawał twierdził że trzy lata ma spokojnie wytrzymać. Zaciski dam na czerwono a tarcze na czarno.
jeśli już musicie to zwykły hammerait w zupełności wystarcza. Czyszczenie drucianą szczotką, odtłuszczenie benzyną ekstrakcyjną, a następnie malowanie. Zostawić do wyschnięcia.
Osobiście nie jestem zwolennikiem wściekłych kolorów - jeśli już to czarny albo srebrny.
Osobiście nie jestem zwolennikiem wściekłych kolorów - jeśli już to czarny albo srebrny.
Łoś
Ja robię to samo na dniach, na tarczach mam trochę rdzy i chcę to wysokotemperaturowym czarnym prysnąć...
Zaciski będę malował na niebiesko farbą motipa
- do zacisków...
Biorę też taką samą do silników, pokrywę zaworów chcę też 'maźgnąć' ;P
Zaciski będę malował na niebiesko farbą motipa

Biorę też taką samą do silników, pokrywę zaworów chcę też 'maźgnąć' ;P
110@???KM
134@???Nm
134@???Nm
mehau pisze:Osobiście nie jestem zwolennikiem wściekłych kolorów - jeśli już to czarny albo srebrny.
ale do czerwonego nadwozia > czerwony pasi

516 566 767
Piszę poprawnie po polsku.
Piszę poprawnie po polsku.
-
- Model: NA
ale do czerwonego nadwozia > czerwony pasi
Tak. Ja też muszę sobie odświeżyć malowanie.
Tylko niestety sam tego nie zrobie bo nie mam warunków

Ja mam obecnie czerwone zaciski i taki kolor chcę mieć

A do czarnego? hmm... Srebrne na pewno pasują. Czerwone ja osobiście lubie i pewnie by mi sie podobały (dodają troche agresywniejszego charakteru

Witam
Tez sie do tego przymierzam i stawiam na czerwień.
Znajomy lakiernik powiedział zebym nie malował zaciskow zadna farba w stylu do zaciskow tylko ze zrobi mi to normalnym lakieram do auta poniweaz ni sie z nim nie dzieje, a ponoc te wszystkie specyfiki do zaciskow schodza dosyc szybo. Mowił prawde ??
Tez sie do tego przymierzam i stawiam na czerwień.

Znajomy lakiernik powiedział zebym nie malował zaciskow zadna farba w stylu do zaciskow tylko ze zrobi mi to normalnym lakieram do auta poniweaz ni sie z nim nie dzieje, a ponoc te wszystkie specyfiki do zaciskow schodza dosyc szybo. Mowił prawde ??