Witam, mam zamiar zakupic mx-5. Znalazłem w moim rodzimym miescie interesujący egzemplarz, zastanawiam sie jednak czy cena nie jest troche podejzanie niska.
Jest to samochód z 2007r, o przebiegu (teoretycznie, tzn tyle wskazuje licznik i tak twierdzi wlasciciel) rzędu kilkanascie tys. Silnik 2.0 , 6 biegów. Cena jaką podał to 41tys zł. Auto zewnętrznie wygląda doskonale, wnętrze - fotele, deska - również super. On sam ma go 2 lata, sprowadzil bodaj z Niemiec. Przyznaje ze było czesciowo malowane choc nie doznało "powazniejszych" stłuczek. Tak czy inaczej na dzien dzisiejszy wyglada z zewnatrz prawie jak z salonu. Jechalem nim chwile, ekspertem nie jestem ale chyba wszystko ok. Co o tym myslicie i na co zwrócic uwage ?
pozdr.
Michał
Zakup miaty
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
poczytaj dobrze forum, znajdź odpowiedni dział, zrób linka i wtedy się pytaj, bo ogóły i kilka linijek tekstu to doprowadzą Cię do ...
-
Link jest, czy nie ma, nie dublujemy tematów. Poszukaj odpowiedniego, a z tym do kosza... Ps. powodzenia w poszukiwaniu mx`a 

Ja tylko dodam od siebie, że albo ceny mx5 poszły ostatnio ostro w dół albo coś tu śmierdzi
sam zadecyduj, która opcja wydaje Ci się bardziej prawdopodobna
Chociaż ekspertem od cen NC nie jestem (nie żebym był od NB czy NA, nie ma to jak dodać sobie trochę wiarygodności na koniec
)

Chociaż ekspertem od cen NC nie jestem (nie żebym był od NB czy NA, nie ma to jak dodać sobie trochę wiarygodności na koniec

MX-5 Love | Wisdom comes with Age. Sometimes, Age comes Alone....
- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
michal78 pisze:2007r
michal78 pisze:Silnik 2.0 , 6 biegów
michal78 pisze:Cena jaką podał to 41tys zł
I tyle w ramach komentarza...
michal78, sprawdz, jakie sa ceny rynkowe tych modeli np na mobile.de. Okazji nie ma a jedynie skarbonki.
Ps. NC nie nazywa sie miata

Niedlugo kosz.
Myslałem że potocznie na wszystkie mowimy "miata"
Zatem mam racje że cena podejzanie niska ?
Nawiasem mowiąc gośc który ją sprzedaje pracuje w salonie mazdy (oczywiscie to jest jego prywatne auto), ale nie wiem czy to akurat "dodaje wiarygodności".
Nie przesadzajcie z tym koszem , świeżak jestem (do "giełdy" ten temat przecież nie pasuje no i nie ma dwuch identycznych tematów
).

Zatem mam racje że cena podejzanie niska ?
Nawiasem mowiąc gośc który ją sprzedaje pracuje w salonie mazdy (oczywiscie to jest jego prywatne auto), ale nie wiem czy to akurat "dodaje wiarygodności".
Nie przesadzajcie z tym koszem , świeżak jestem (do "giełdy" ten temat przecież nie pasuje no i nie ma dwuch identycznych tematów