Swiatla drogowe dzialaja, mijania nie (zarowka h4)

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Szymon

29 lut 2008, 17:03

Witam :)
Wracajac do domu, stojac w korku zauwazylem, ze lewy refletor jakos tak slabiej swieci.. pomyslalem zarowka. Jakies 3 miesiace temu kupilem sobie Philips Bluevision, takze zdziwilem sie, ze mogla tak szybko pasc. Zjechalem w mniej ruchliwe miejsce i poszedlem "poruszac" kabelkami to niestety nie pomoglo, przyszlo mi do glowy, zeby wlaczyc swiatla drogowe i o dziwo zarowka zaswiecila sie. Prawy reflektor dziala prawidlowo. Co to moze byc? Czy to wina zarowki/elektryki? :(
marthen
Model: NA

29 lut 2008, 18:04

Szymon pisze:. Prawy reflektor dziala prawidlowo. Co to moze byc? Czy to wina zarowki/elektryki? :(

Żarówka. H4 jest dwuwłóknowa - jedno odpowiada za mijania, drugie za długie.
Szymon

29 lut 2008, 18:12

Dziekuje bardzo :)
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

01 mar 2008, 15:19

Szymon pisze:Jakies 3 miesiace temu kupilem sobie Philips Bluevision, takze zdziwilem sie, ze mogla tak szybko pasc. Zjechalem w mniej ruchliwe miejsce i poszedlem "poruszac" kabelkami to niestety nie pomoglo,

Hehehe to ogolnie znana sprawa, ze philipsy bluevision swieca góra pól roku ;) bubel i tyle.
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
Szymon

01 mar 2008, 19:17

Serio? Ja przed zakupem czytalem same dobre opinie.. Dodam, ze nie zdazylem wymienic i padla druga.
Ktore zarowki warto zatem kupic (tak aby uzyskac "bialy" kolor)?
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator
Model: NB FL

01 mar 2008, 23:24

nie ma chyba kompromisu i albo wybierasz "ladne" swiatlo, albo zywotnosc :wink:

ty masz sie i tak dobrze bo kupujesz sobie zestaw i masz wszystko blue da ba di :razz: a u mnie wyglada to tak, ze kazda zarowka jest sprzedawana oddzielnie (nie liczac postojowek) :neutral: nie wspomne tez o cenie, ktora jest o wiele wyzsza :evil: no ale coz zrobic - tutaj jest rowniez kwestia wygladu i ceny jaka sie za to placi - oczywiscie w temacie soczewek nie zmienie zdania bo miatka o wiele lepiej wyglada z takimi "oczkami" :razz:
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

02 mar 2008, 11:28

Serio? Ja przed zakupem czytalem same dobre opinie.. Dodam, ze nie zdazylem wymienic i padla druga.

Mogles zapytac na forum ;) przetestowalem te zarowki na sobie, jedna padla po 5 miesiacach, druga doslownie 5 dni pozniej :)
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
ODPOWIEDZ