[Ursynów ]budżet partycypacyjny - najazd / kanał
Moderator: Moderatorzy
Panowie, kto jest z Ursynowa i podpisałby się pod projektem najazdu albo kanału gdzie można sobie spokojnie podjechać?
może ktoś jakieś sugestie miejsca ma? pewnie miejsca publiczne lepiej niż prywatne. Myślałem o terenie koło rodzielni (stryjeńskich/bażantarni) albo co na przedłużeniu płaskowickiej
może ktoś jakieś sugestie miejsca ma? pewnie miejsca publiczne lepiej niż prywatne. Myślałem o terenie koło rodzielni (stryjeńskich/bażantarni) albo co na przedłużeniu płaskowickiej
bezmiatowy //
-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 1.6 '92
Pomysł nie jest głupi, ale osobiście średnio to widzę - zakładając, że jego położenie nie byłoby utajnione to z pewnością zainteresowanie byłoby zbyt duże na tylko jeden najazd.
Do tego biurokraci pewnie nie daliby tego wybudować bez spełnienia rygorystycznych wymogów ekologicznych (olej i te sprawy) oraz bezpieczeństwa (przecież komuś może się ześlizgnąć koło i może sobie zrobić krzywdę). Prawdziwa historia z Ursynowa - chłopak dostał mandat od straży miejskiej za grzebanie pod autem (coś za zderzakiem, nic brudnego) za stwarzanie zagrożenia... dla samego siebie (sic!!!). Robił to na parkingu.
Do tego biurokraci pewnie nie daliby tego wybudować bez spełnienia rygorystycznych wymogów ekologicznych (olej i te sprawy) oraz bezpieczeństwa (przecież komuś może się ześlizgnąć koło i może sobie zrobić krzywdę). Prawdziwa historia z Ursynowa - chłopak dostał mandat od straży miejskiej za grzebanie pod autem (coś za zderzakiem, nic brudnego) za stwarzanie zagrożenia... dla samego siebie (sic!!!). Robił to na parkingu.
była: Mała aka MX-5 NB Twilight Blue '99 1.6 110KM
była: Babcia aka 323 BF Canal Blue Metallic '88 1.6 88KM
jest: Zygzak aka MX-5 NA Classic Red '92 1.6 115KM
- nick.es
- Moderator podróży
- Model: NB FL
Ekstra, ale powiedzcie, jak wy sobie to wyobrażacie - kupić/wynająć kawałek gruntu i tam wykopać kanał/postawić najazd, czy jak? Bo na publicznym trawniku, polu, albo poboczu raczej nikt tego nie pozwoli postawić.
-
- Donator
- Wersja: Phoenix
na tym polega Maćku budżet partycypacyjny (w temacie), że mieszkańcy danej dzielnicy zgłaszają projekt w danej lokalizacji, a realizacją zajmuje się już dzielnica, wykorzystując część swojego budżetu.
-
- Donator
- Wersja: 1.6 '92
Galazka pisze:Chyba skupuja to po 10gr za litr i dają swoją beczkę. Przynajmniej kolega co ma warsztat tak mówił
Problem w tym, że "beczka" ma 2x100L.

była: Mała aka MX-5 NB Twilight Blue '99 1.6 110KM
- nick.es
- Moderator podróży
Dzięki za wyjaśnienie - zielony w tym jestemcalzone pisze:na tym polega Maćku budżet partycypacyjny (w temacie), że mieszkańcy danej dzielnicy zgłaszają projekt w danej lokalizacji, a realizacją zajmuje się już dzielnica, wykorzystując część swojego budżetu.

No to wprawa wygląda super. Ja nie mieszkam już na Ursynowie, więc nie wiem, czy i jaki udział bym w tym miał, ale jeśli chodzi o korzystanie z takiego kanału/najazdu, to możecie na mnie liczyć - na pewno się nie zmarnuje

No to wychodzi opłata 20 zł co 50 wymian oleju w Miacie. Jak dla mnie rewelacjarrutek pisze:Galazka pisze:Chyba skupuja to po 10gr za litr i dają swoją beczkę. Przynajmniej kolega co ma warsztat tak mówił
Problem w tym, że "beczka" ma 2x100L.Aczkolwiek sami odbierają, więc nie ma problemu.

Pewnie tak. Zwłaszcza, że - tego, co ostatnio zostało napisane w innym wątku - na Ursynowie nie ma już żadnego innego miejsca tego typu. Trzeba by było jakieś zapisy tam prowadzić, albo byłaby taka kolejka, że mijałoby się to z celem.rrutek pisze:z pewnością zainteresowanie byłoby zbyt duże na tylko jeden najazd.
No i rozumiem, że mowa o "obiekcie" otwartym (czyli w praktyce do użytku od kwietnia do października), a nie zadaszonym pomieszczeniu, nie?
nickesh v2.0 pisze:No to wychodzi opłata 20 zł co 50 wymian oleju w Miacie. Jak dla mnie rewelacja
Nic nie płacisz, a nawet zarabiasz, bo to ta firma płaci za zabranie oleju

Zyga pisze:Na wiosnę w Piasecznie będzie robiony kanał , zawsze można wpaść z flaszką i coś podzialać![]()
Powiesz coś więcej?
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
-
- Donator
- Wersja: Phoenix
Zyga pisze:Będę u siebie robił kanał , mam garaż , ale nikt nigdy nie pomyślał o tym by zrobić kanał, jak się zrobi to można wbijac na flaszku i auto obejrzeć z podziemiale to dopiero na wiosne
tą flaszką mnie prawie przekonałeś, ale weź potem autobusem z tego Piaseczna wracaj

- nick.es
- Moderator podróży
To ja pasuję idealnie!Lilu pisze:Pod projektem do budżetu obywatelskiego może się podpisać mieszkaniec Warszawy w dowolnym wieku (małoletni też). Nie ma konieczności żeby był to mieszkaniec danej dzielnicy.

No dobra, a jakie są inne warunki formalne? Tych podpisów musi być jakaś konkretna ilość? Coś jeszcze trzeba zrobić?
Projekt najlepiej złożyć w wersji cyfrowej.
Trzeba go opisać i oszacować jego koszt.
Koniecznym jest również wskazanie lokalizacji danego projektu. Musi być na gruntach miejskich, inaczej nie przejdzie.
Kolejną istotną kwestią jest jego ogólnodostępność, musi spełniać takowe kryterium jeśli ma przejść dalej.
Podpisów musi być 30 pod każdym składanym projektem, żeby zespół oceniający nie utonął w morzu projektów absurdalnych
trzeba podać pesel.
Wszystko co do szczęścia jest potrzebne znajdziecie pod tym linkiem:
http://twojbudzet.um.warszawa.pl/
Trzeba go opisać i oszacować jego koszt.
Koniecznym jest również wskazanie lokalizacji danego projektu. Musi być na gruntach miejskich, inaczej nie przejdzie.
Kolejną istotną kwestią jest jego ogólnodostępność, musi spełniać takowe kryterium jeśli ma przejść dalej.
Podpisów musi być 30 pod każdym składanym projektem, żeby zespół oceniający nie utonął w morzu projektów absurdalnych

Wszystko co do szczęścia jest potrzebne znajdziecie pod tym linkiem:
http://twojbudzet.um.warszawa.pl/
Appearances may be deceiving. 

- Donek
- Wersja: Sunburst Yellow
tomasz01 pisze:Mimo, że mam własny garaż z kanałem na Ursynowie to chętnie taki projekt poprę
Gdzie masz ten kanał? Na KEN-ie?

Ostatnio zmieniony 06 gru 2015, 11:23 przez Donek, łącznie zmieniany 1 raz.