[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne

DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023

Dział o spotkaniach regionalnych - planowane spotkania, relacje z minionych spotów.

Moderator: Moderatorzy

mkr
Model: NB FL

10 wrz 2014, 11:29

To ja wrzucam jeden filmik z naszego przejazdu :)

adamo, Twój komentarz z cyckami :winner:
Obrazek
Marzenia się nie spełniają. Marzenia się spełnia :)
adamo
Donator
Donator
Model: NB

10 wrz 2014, 15:29

yy ja nic nie nagrywałem, ba nawet nie jechałem z Tobą :)
NB '99 1.8
mkr

10 wrz 2014, 17:41

ale wtopa :oops:
Bo jechał ze mną Adam, który ma Miatkę w takim samym kolorze ;)
Obrazek
Marzenia się nie spełniają. Marzenia się spełnia :)
Adamol

10 wrz 2014, 19:08

Wtopa w huhu. Choć pomyłka w sumie zrozumiała :P Obaj mamy kolor Laser Blue, imię Adam oraz nick różniący się jedną literą.
Pfff...
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: Mocny Full

10 wrz 2014, 22:07

mkr pisze:To ja wrzucam jeden filmik z naszego przejazdu :)
...

adamo, Twój komentarz z cyckami :winner:

Musisz nad łukiem popracować :)
doreamon

15 wrz 2014, 13:35

Cześć Panowie i Panie. W związku że ostatnio dwa razy widziałem sporą grupkę MX-5 na torze mam pewną propozycję ;) Uważam że można robić regularnie spotkania na rakietowej (co tydzień, miesiąc) spróbuje ogarnąć fotokomórki, mógłbym otworzyć sale konferencyjną żeby każdy mógł się podzielić swoimi doświadczeniami przez co poziom grupy stopniowo by wzrastał. Na pewno napiszę jeszcze do innych marek. Napiszcie co myślicie o takim pomyśle a może macie jakieś dodatkowe propozycje? Jak będzie paru stałych bywalców to utworzyłbym grupę na fb by było łatwiej połączyć ludzi z różnych grup.
Pozdrawiam Michał :)
Cordi

15 wrz 2014, 22:53

Witam. A ja proponuje się spotkać jakby ktoś był chętny, a wielkimi krokami zima idzie :D . Stałem się niedawno właścicielem wymarzonej Miatki :winner: i chętnie bym pogadał o niej i pooglądał inne perełki ;)
Brat

16 wrz 2014, 8:33

doreamon pisze:Uważam że można robić regularnie spotkania na rakietowej (co tydzień, miesiąc) spróbuje ogarnąć fotokomórki, mógłbym otworzyć sale konferencyjną żeby każdy mógł się podzielić swoimi doświadczeniami przez co poziom grupy stopniowo by wzrastał.

Myślę że pomysł baaardzo fajny, natomiast zamiast fotokomórek, sali konferencyjnych i te pe wolałbym instruktora, który by mnie tłukł po głowie za każdym razem gdy coś złego zrobię. Macie może coś takiego w ofercie? Jak kwestia finansowa by wygląda przy takiej imprezie?

Cordi pisze:A ja proponuje się spotkać

To tak u nas nie działa :) Chcesz się spotkać to organizujesz spota od początku do końca. Termin, miejscówka (podpowiedź: ta na Wyspie Słodowej jest niezła), szturchasz osoby które na forum zaglądają rzadziej, zbierasz numery telefonu, potwierdzasz... Do tej pory chyba najlepiej wychodzą nam spotkania na Rakietowej (nie każdy musi jeździć, są tacy co tylko stoją w parku maszyn i głaszczą swoje Miatki).
Po co jeździć jak można latać?
doreamon

16 wrz 2014, 12:54

Myślę że pomysł baaardzo fajny, natomiast zamiast fotokomórek, sali konferencyjnych i te pe wolałbym instruktora, który by mnie tłukł po głowie za każdym razem gdy coś złego zrobię. Macie może coś takiego w ofercie? Jak kwestia finansowa by wygląda przy takiej imprezie?

Ogólnie to mnie uczą profesjonaliści i już po paru radach stałem się znacznie szybszy. Mogę się podzielić taką wiedzą za darmo ;) Sam robię papiery na instruktora jazdy rajdowej więc mogę doradzić z wiedzy dotyczącej hamowania, atakowania zakrętów czy pokonywania szykan. Tłuc po głowie też mogę 8-)
SurfBoy23

16 wrz 2014, 13:09

doreamon pisze:Cześć Panowie i Panie. W związku że ostatnio dwa razy widziałem sporą grupkę MX-5 na torze mam pewną propozycję ;) Uważam że można robić regularnie spotkania na rakietowej (co tydzień, miesiąc) spróbuje ogarnąć fotokomórki, mógłbym otworzyć sale konferencyjną żeby każdy mógł się podzielić swoimi doświadczeniami przez co poziom grupy stopniowo by wzrastał. Na pewno napiszę jeszcze do innych marek. Napiszcie co myślicie o takim pomyśle a może macie jakieś dodatkowe propozycje? Jak będzie paru stałych bywalców to utworzyłbym grupę na fb by było łatwiej połączyć ludzi z różnych grup.
Pozdrawiam Michał :)

Nie mnie oceniać, ale ze swoich skromnych spostrzeżeń powiem tak:
- regularne spotkania: to intencja stara jak świat i chyba zamysł każdego, tyle że nie zawsze jest jak się zgrać.
- sala konferencyjna: to pomysł na bardziej "ucywilizowane" zorganizowanie tego, co już jakoś i tak się dzieje: doświadczeniami/wrażeniami/spostrzeżeniami dzielimy się pomiędzy przejazdami zaparkowani przy torze. A wziąwszy pod uwagę w/w kwestię, jak czasami ciężko zgrać się grupie w ten sam termin, myślę, że jak już w końcu ekipa się zgra i wspólny czas wygospodaruje, w którym będzie na torze, to nie po to, żeby ten czas spędzać w sali konferencyjnej.
- fotokomówki: temat przerobiony - szefuncio toru sam mówił nam już ostatnio, że może je nam udostępnić.
- inne marki: wspomniany torowy szefuncio też ostatnio ten temat z nami poruszał i sam zaproponował coś wręcz odwrotnego, a mianowicie, że jeśli będzie nas odpowiednia ilość (nawet nie więcej niż 10), to on nam tor zarezerwuje, żeby "inne marki" nam -jak to ujął- po prostu nie przeszkadzały.
- grupa na facebook'u: moim zdaniem najbardziej bałaganiarskie rozwiązanie - facebook to jeden wielki bajzel.

I generalnie konkluzja ostatnio była taka, że zrobimy sobie publicznie dostępną na sieci dla wszystkich tabelkę, w której każdy z nas będzie mógł wpisywać propozycje terminów i przy już zaproponowanych terminach zaznaczać swoją dostępność/chęć przybycia w tych terminach - i w ten klarowny sposób (dużo bardziej czytelny niż przewijanie garści wiadomości na forum czy innej facebook'owej grupie i wyszukiwanie w nich faktycznych informacji o tym, kto kiedy chce/może) będzie od razu widać, kiedy ile osób może i będzie łatwiej się zgrywać.
Wstępnie zadeklarowałem, że mogę taką tabelkę uruchomić i w razie czego rozmawiać z torem, jako że i tak rozmawiam już z nimi na inne tematy.
"to do is to be" - Nietzsche
"to be is to do" - Kant
"do be do be do" - Scooby Doo
:)
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

16 wrz 2014, 14:39

Panowie, jako, że dostałem reprymendę, że się nie udzielam na forum to powiem, że ja się piszę na wszelkie formy spotkań w których w grę wchodzi kręcenie kierownicą. Na najbliższe tygodnie mam sporo wyjazdów ale jeśli tylko jestem we Wrocku to zawsze jestem chętny.

Mi osobiście z wszystkich powyższych propozycji najbardziej brakuje pomiaru czasu.
SurfBoy23

16 wrz 2014, 14:45

irekJ pisze:Mi osobiście z wszystkich powyższych propozycji najbardziej brakuje pomiaru czasu.

Iruś, no przecież masz w swoim nowym telefonie stoper, więc o co chodzi ;-)

w razie czego zawsze mogę zaprządz do roboty magiczny super-stoper sportowy,
(dostałem takowy gadget na ostatnich mistrzostwach Polski i leży i się kurzy ;-) )
"to be is to do" - Kant
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

16 wrz 2014, 15:26

Jak już się wjeździsz w auto i obczaisz pętlę to w grę wchodzą dziesiąte części sekundy na kolejnych okrążeniach więc stoper średnio się sprawdzi na moje oko. Ale może się mylę.

Kilka filmików które zrobiłem na torze, lepiej późno niż wcale:
https://app.box.com/s/7p7rldxtjqkmnqaoymqu
SurfBoy23

16 wrz 2014, 15:52

irekJ pisze:Jak już się wjeździsz w auto i obczaisz pętlę to w grę wchodzą dziesiąte części sekundy na kolejnych okrążeniach więc stoper średnio się sprawdzi na moje oko. Ale może się mylę.[/url]
czyżbyś wątpił w precyzję mojej koszykarskiej ręki / pianistycznych palców ;-)
"to be is to do" - Kant
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

16 wrz 2014, 19:20

Wątpię czy będzie chciało Ci się stać cały dzień i klikać ten stoper. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze tablicy z czasami na jakimś pit-wall tak jak w F1 :)
fifomaniak

16 wrz 2014, 20:02

No taaa, a jak miało być MMC na Rakietowej to nie było komu startować :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

16 wrz 2014, 20:19

Się wkręciłem... ostatnim razem wszystkie pobocza chyba zwiedziłem :)
A na MMC był problem z czasem i auto niegotowe było :(
moris schawess

16 wrz 2014, 21:28

Ja tez dużo zaliczyłem poboczy ale mimo to było genialnie.Jak tam auto Irek coś się
poprawiło czy jest tak samo.
SurfBoy23

16 wrz 2014, 22:41

tak Iruś, i może jeszcze "service car" z wielkim wiatrakiem na przedni zderzak ;-)
poprzestańmy na zafajdanym stoperze - albo przynajmniej od tego zacznijmy :)
aczkolwiek potwierdzam, że zaliczałeś "obszary przykrawężnikowe zewnętrzne" :winner:
(co zostało z resztą uwiecznione na nagraniach :D )

A do Morisa niewątpliwie należało jeżdżenie -zwłaszcza branie zakrętów- w poprzek ;-) :ryjezesmiechu:

P.S.
Panowie, jeśli będziemy robić jeszcze jakieś jeżdżenie niezimową / piknikową porą, to możemy na tarmacu "w poczekalni" odpalić jakiś "kącik gastronomiczny" z grill'em itd - jak sam nawet sugerował pan Andrzej ostatnio.
Jakaś drobna zrzuta na węgiel i podpałę. Ja w razie czego mogę przynieść "hardware" :D
"to be is to do" - Kant
Cordi

16 wrz 2014, 23:04

Znam jednego człowieka co to jest w organizacji różnych eventow na rakietowej i ew może on coś dopomorze w organizacji. Jutro sie dowiem co moze nam zaoferować.
SurfBoy23

16 wrz 2014, 23:16

Cordi pisze:Znam jednego człowieka co to jest w organizacji różnych eventow na rakietowej i ew może on coś dopomorze w organizacji. Jutro sie dowiem co moze nam zaoferować.
jak się nazywa ?
"to be is to do" - Kant
fifomaniak

16 wrz 2014, 23:53

SurfBoy23 pisze:Panowie, jeśli będziemy robić jeszcze jakieś jeżdżenie niezimową

A co złego jest w jeżdżeniu zimowym? 8-) Pokory uczy śnieżek :D
Obrazek
SurfBoy23

17 wrz 2014, 1:34

fifomaniak pisze:
SurfBoy23 pisze:Panowie, jeśli będziemy robić jeszcze jakieś jeżdżenie niezimową

A co złego jest w jeżdżeniu zimowym? 8-) Pokory uczy śnieżek :D

fifo, ale ja nie pisałem, że mam cokolwiek przeciwko jeżdżeniu po śniegu,
jak już cytujesz, to całe zdanie, a nie wecinasz z kontekstu :P
pisałem: "(...) niezimową / piknikową porą" w kontekście "kącika gastronomicznego" - chyba że Ciebie fifo kręci jedzenie zamarzniętej kiełby zapijanej zamarzniętą popitą :-P :facepalm: to smacznego :poklony:
"to be is to do" - Kant
domcioxdd1

17 wrz 2014, 3:41

siema :D kiedy jakis spocik ? moze cos jakos nie dlugo ?
domcio
Brat

17 wrz 2014, 8:09

Zaległe fotki od mojego nadwornego japończyka:
https://www.dropbox.com/sh/ucy4tgs9m7se ... ErSEa?dl=0
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 20:09 przez Brat, łącznie zmieniany 1 raz.
Po co jeździć jak można latać?
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

17 wrz 2014, 14:09

moris schawess pisze:Ja tez dużo zaliczyłem poboczy ale mimo to było genialnie.Jak tam auto Irek coś się
poprawiło czy jest tak samo.

Generalnie blaszki w hamulcach żyją chyba swoim życiem, bo jednego dnia ani razu się nie odezwały a drugiego ciągle przycierały.
A te wibracje chyba faktycznie pochodzą z półośki bo jak jeździłem spokojnie to jakby było cicho. Po lekkim przypaleniu gumy znowu się pojawiły. Ale generalnie tragedii nie ma. Lecz na pewno po urlopie się zgłoszę do Ciebie :)

PS. Gdzieś powyżej masz linków do filmików z pszczołą.
Cordi

17 wrz 2014, 22:27

SurfBoy23 pisze:
Cordi pisze:Znam jednego człowieka co to jest w organizacji różnych eventow na rakietowej i ew może on coś dopomoże w organizacji. Jutro się dowiem co może nam zaoferować.
jak się nazywa ?

Kornel Grabski z WLTA.

Koszt najmu takiego toru to około 6 tys za wynajem toru na event organizowany regularnie co miesiąc(tak coś mi się obiło o uszy) . Fotokomórki itp osobno koszt koło 1 tysiąca. (wciąż nie potwierdzona informacja). Jeśli chodzi o cennik taki ogólny to na redeco.pl w zakładce moto można sobie poczytać co i jak :)
Ew. można (dla tych co chcą śmigać na torze) przyjechać na spotkania WLTA i koszt jazdy z nimi to około 150zł od załogi jak się nie mylę. Ci co chcą tylko popatrzeć na parking można wjechać za free i pokibicować ,,naszym" Miatką oraz przy okazji spotkać się. Podobno też gastro mają wrw 8-)
doreamon

18 wrz 2014, 15:04

Kornel Grabski z WLTA.

Koszt najmu takiego toru to około 6 tys za wynajem toru na event organizowany regularnie co miesiąc(tak coś mi się obiło o uszy) . Fotokomórki itp osobno koszt koło 1 tysiąca. (wciąż nie potwierdzona informacja). Jeśli chodzi o cennik taki ogólny to na redeco.pl w zakładce moto można sobie poczytać co i jak :)
Ew. można (dla tych co chcą śmigać na torze) przyjechać na spotkania WLTA i koszt jazdy z nimi to około 150zł od załogi jak się nie mylę. Ci co chcą tylko popatrzeć na parking można wjechać za free i pokibicować ,,naszym" Miatką oraz przy okazji spotkać się. Podobno też gastro mają wrw 8-)

To wszystko prawda ale idze zrobić taniej;)
Awatar użytkownika
Morfi
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: 1.8 vvt

23 wrz 2014, 9:31

Wydech COBALT z MOSS Europe
Koledzy, na MOSS do 13.10 jest promocja 15% przy zakupie pow. 150GBP (http://www.moss-europe.co.uk/). Zamierzam kupić wydech do mojej NA i przekroczę te 150GBP. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to moglibyśmy kupić coś więcej i podzielić się kosztami przesyłki. Na odpowiedzi PRV czekam do 30.09.
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
moris schawess

06 paź 2014, 20:29

Widzialem filmiki są niezłe. :winner:
ODPOWIEDZ