[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne

DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023

Dział o spotkaniach regionalnych - planowane spotkania, relacje z minionych spotów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: Mocny Full

08 sie 2014, 12:58

Ja będę na Gliniankach.

Tylko nie wiem czy wiecie, ale ten duży parking jest zamknięty i można zaparkować tylko na tym kawałku asfaltowej drogi. Także prawdopodobieństwo, że o 15:00 tam postawimy auta jest zerowe.

5 min spacerem od Glinianek jest stacja kolejowa gdzie nie brakuje miejsca. Jak ktoś nie boi się ubrudzić auta to jest też duży szutrowy plac gdzie można polatać bokiem :)
SurfBoy23

09 sie 2014, 13:50

ja odpadam z glinianek dzisiaj - pół godziny temu (fajnie, że się zapowiedzieli) zjechali mi się goście na chatę ...
(sorry, za późne powiadomienie)
postaram się być we wtorek przy torze.
"to do is to be" - Nietzsche
"to be is to do" - Kant
"do be do be do" - Scooby Doo
:)
Aleks

10 sie 2014, 8:44

ja bym się chyba pisał też na tor ale dajcie znać czy trzeba spełniać jakieś wymogi w stylu kask?
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

10 sie 2014, 12:53

Aleks pisze:ja bym się chyba pisał też na tor ale dajcie znać czy trzeba spełniać jakieś wymogi w stylu kask?

Nie ma żadnych wymogów. Oczywiście nikt nie zabroni Ci jeździć w kasku jeśli chcesz :)
Ale kask, rollbar, etc nie są wymagane.

Dodam, że ma być nasz nadworny instruktor jazdy Miatą obecny na torze więc będzie można się też sporo nauczyć :)
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

11 sie 2014, 10:40

OGŁOSZENIE PARAFIALNE:

Dzwoniłem na Rakietową, tor we wtorek otwarty standardowo czyli 16:00 - 20:00.
Zbiórka o 15:45 na parkingu pod torem bo trzeba zapłacić i podpisać deklarację. Dla przypomnienia 100zł, płatne z góry przed wjazdem. Warto zabrać butelkę wody bo na miejscu nie ma gdzie kupić. W baku trzeba mieć minimum 25l.
Nie ma też kompresora więc dobrze jest sprawdzić ciśnienie w oponach przed przyjazdem.
Póki co nikt oprócz mnie nie dzwonił także jest duża szansa, że nie będzie "tłoku".

Gdyby ktoś potrzebował nr tel do mnie albo do Brat'a to piszcie na PW.
Awatar użytkownika
Blade

11 sie 2014, 18:17

Dejm...

Akurat jutro odstawiam miatolot do mechanika :/
fifomaniak

11 sie 2014, 18:49

To odstawisz po torze :D
Obrazek
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

11 sie 2014, 22:08

Blade pisze:Dejm...

Akurat jutro odstawiam miatolot do mechanika :/

Na torze ma być jedyny słuszny mechanik :)
A Fifo dobrze gada, lepiej po torze niż przed.

PS. Coby jutro lepiej się jeździło: http://youtu.be/up7yn6KC6Ng?t=4m2s
fifomaniak

12 sie 2014, 12:30

To ile to nas będzie w końcu?
Obrazek
Brat
Model: NB

12 sie 2014, 12:32

Milion!
Po co jeździć jak można latać?
Brat

12 sie 2014, 20:48

K'woli uzupełnienia - milion w tym przypadku wyniósł dokładnie 7 Miat.

Z wielkim zaciekawianiem czekam na Wasze wrażenia z dzisiejszego wyjazdu. W moim odczuciu było fantastycznie, trasa (szczególnie druga) bardzo przyjemna, a towarzystwo elitarne.

Ze szczególną lubością wspominam przejazd na prawym u Chrism'a, który nie dość że jechał całkiem sprawnie, to jeszcze wybitnie płynnie i komfortowo (też kiedyś tak będę umiał!) Tymczasem przepraszam IrkaJ i Morisa za chaotyczne latanie po całej szerokości toru. Nie, to nie był zamach na Wasze życia, chociaż mogło tak wyglądać.
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

12 sie 2014, 21:09

Poza tym, że coś zaczęło mi się w aucie tłuc (zawieszenie) było fantastycznie. Druga trasa bardzo fajna. I tym razem jakoś mniej paliwa poszło :)

Irytują tylko niereformowalne "auta" z napędem na nie te koła co trzeba. Przynajmniej nie jeździli pod prąd jak nasi byli na torze :)

PS. Fotograferów o zdjęcia się upraszam.
fifomaniak

12 sie 2014, 21:43

Tej no, zdjęcia trzeba przejrzeć, obrobić, to się tak szybko nie zrobi. Będą, ale soon ;)

Tym razem albo ja skończyłem heble, albo po prostu zagrzałem za mocno, bo jeszcze po powrocie do domu przód był strasznie gorący. Zobaczymy jutro. Swoje i tak przejeździły, nie ruszałem ich, a nie wiem ile jeździły wcześniej :P

Boli mnie to, że tu nie ma za wielu możliwości konfiguracji (bezkolizyjnej) toru. Trzebaby coś wykombinować. Ja się szybko nudzę i po kilku okrążeniach nie mam już funu, nie lubię jeździć w kółko :roll: Ale to tylko ja :P Muszę zmienić trasę albo auto :lol:

Ogólnie fajnie, ale kiedy wjadę autem następnym razem, to nie wiem. Prędzej będę pomóc ogarnąć trasę, podpowiedzieć coś, pogadać. Bez pomiarów czasu nie uczę się już praktycznie nic na tym torze :(
Obrazek
doreamon

12 sie 2014, 22:21

Ogólnie fajnie, ale kiedy wjadę autem następnym razem, to nie wiem. Prędzej będę pomóc ogarnąć trasę, podpowiedzieć coś, pogadać. Bez pomiarów czasu nie uczę się już praktycznie nic na tym torze :(

To zapraszam na WLTA tam jest dosyć wysoki poziom i istnieją pomiary czasowe :mrgreen: Można też na rakietową wynająć bramki ale wtedy koszt imprezy byłby droższy niż 100zł.
Ogólnie to fajnie było zobaczyć tyle mx5 na torze. Pozdrawiam :mrgreen:
scrim

12 sie 2014, 22:24

adamo
Donator
Donator

12 sie 2014, 22:45

ja mam bardziej "statyczne" zdjęcie:
Obrazek

jak dla mnie wypad bardzo udany i na pewno nie ostatni :)
NB '99 1.8
fifomaniak

12 sie 2014, 22:54

doreamon pisze:

To zapraszam na WLTA tam jest dosyć wysoki poziom i istnieją pomiary czasowe :mrgreen: Można też na rakietową wynająć bramki ale wtedy koszt imprezy byłby droższy niż 100zł.
Ogólnie to fajnie było zobaczyć tyle mx5 na torze. Pozdrawiam :mrgreen:

WLTA to wiem, tylko Mikołaj chyba jednak nie widzi zbyt chętnie roadstera bez dachu ;) Zwłaszcza że nie tak dawno jakiś CC zaliczył dacha, zakładając za dobre gumy do seryjnego zawiasu :twisted:
Obrazek
doreamon

12 sie 2014, 22:59

WLTA to wiem, tylko Mikołaj chyba jednak nie widzi zbyt chętnie roadstera bez dachu ;) Zwłaszcza że nie tak dawno jakiś CC zaliczył dacha, zakładając za dobre gumy do seryjnego zawiasu :twisted:

A widzisz nie pomyślałem tak... No widziałem to dachowanie dla mnie wszystkie auta w stylu CC są stworzone do dachowania :roll:
SurfBoy23

13 sie 2014, 0:28

a ja przyjechałem na Rakietową i zobaczyłem tylko dwóch gości (nawiasem mówiąc wyglądających bardziej na włamywaczy niż dozorujących tor :-P ) zamykających wjazdową bramę na profesjonalne zamknięcie w postaci zamka do roweru i radzieckiej kłódki ;-) ,
którzy to przekazali mi, że o 20 Was wygonili, ale w sumie daliście się wygonić dopiero kwadrans później ;-)
no i tyle Was widziałem dzisiaj :P (nie no dobra - jednego w "seledynowej" NB minąłem na przejeździe z Nowego Dworu na Kuźniki - pewnie wracał z toru ...

ale faktem jest, że pogoda była dzisiaj wyśmienita na takie zabawy ... :)

P.S.
czwarte zdjęcie od końca pośród zdjęć zamieszczonych pod linkiem podesłanym kilka postów wcześniej przez kolegę scrim'a :
ten kremowo-buraczany spawak - to chyba moja nowa ulubiona (wanna-be)wyścigówka =)
"to be is to do" - Kant
Awatar użytkownika
Morfi
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: 1.8 vvt

13 sie 2014, 8:11

Witojcie :-) No to i ja dołożę swoje dwa grosze do wrażeń z wczorajszego latania. Jak dla mnie to było zaj...e :D Trochę przerażały mnie dziury za tarkami więc mimo wszystko przyhamowywałem na niektórych zakrętach. Pierwsza część pojeżdżawki pozwoliła mi wkręcić się w trasę i z kółka na kółko było chyba lepiej. Druga część to zupełnie inna bajka. Po pierwszych przejazdach byłem przerażony bo moje półkule mózgowe nie dogadywały się ze sobą. Zmusiłem je jednak do współpracy i zacząłem się wjeżdżać w trasę.
Generalnie druga trasa faktycznie była ciekawsza.
Po raz pierwszy woziłem kogoś na prawym (Brat). Obawiałem się trochę tego przejazdu i opinii po nim ale mam nadzieję, że nie było źle i pozytywne wrażenia nie są ściemą na forum ;) .
Wnioski:
1. fajnie ustawiona trasa nie nudziła mnie nic a nic.
2. Moje opony Pirelli P6 zaskoczyły mnie bo całkiem dobrze trzymają się asfaltu :D
3. Mam potężne braki w jeździe po łuku co objawiło się bączkami na końcu toru.
4. Auto technicznie sprawowało się bez zarzutu.
4. Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć
Ostatnio zmieniony 16 sie 2014, 14:32 przez Morfi, łącznie zmieniany 1 raz.
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

13 sie 2014, 11:36

SurfBoy23 pisze:, że o 20 Was wygonili, ale w sumie daliście się wygonić dopiero kwadrans później
no i tyle Was widziałem dzisiaj (nie no dobra - jednego w "seledynowej" NB minąłem na przejeździe z Nowego Dworu na Kuźniki - pewnie wracał z toru ...

Za pewne widziałeś mnie wracającego na moje włości. Na Gądowie można spotkać moją Miatę jak coś :)
SurfBoy23

13 sie 2014, 13:33

irekJ pisze:Za pewne widziałeś mnie wracającego na moje włości. Na Gądowie można spotkać moją Miatę jak coś :)

- no to daleko do mnie nie masz ;-)
"to be is to do" - Kant
Awatar użytkownika
Blade

13 sie 2014, 20:06

irekJ pisze:Na torze ma być jedyny słuszny mechanik :)

Wiadomo :kciuk:
Ale w tym przypadku potrzebny był spawaczo-inżyniero-tunero-customer ;)
Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator

13 sie 2014, 23:52

adamo pisze:ja mam bardziej "statyczne" zdjęcie:
Obrazek

jak dla mnie wypad bardzo udany i na pewno nie ostatni :)

Samolot się nawet na fotkę załapał... jakiejś łódki tylko brakuje :)
SurfBoy23

14 sie 2014, 10:26

irekJ pisze:Samolot się nawet na fotkę załapał... jakiejś łódki tylko brakuje :)

Właśnie chciałem powiedzieć, widząc to zdjęcie, że dla mnie (może jako dla latającego) samolot w tym kadrze to smaczek tego zdjęcia ;-)
A łódka ... jakaś łódka bols pewnie by się znalazła w restauracji rakietowa 500m obok ;-)
"to be is to do" - Kant
adamo
Donator
Donator

14 sie 2014, 10:31

Samolot się nawet na fotkę załapał.

i nie jest to przypadek :)
NB '99 1.8
bullet

17 sie 2014, 0:19

Hej

To po burzliwym tygodniu w pracy udało mi się w końcu usiąść do kompa.
Nie miałem czasu więc za bardzo nie przebierałem zdjęć i (nie bijcie) nie zapuściłem skalowania :lol:
Podzieliłem co mam na 4 kawałki
Cz1:
http://www.adrive.com/public/Qcws9E/p1.zip

hasło do zipa(bo publiczny link): rakietowa12
Pozostałe 3 jutro bo późno już :facepalm:
To są (będą) 4 osobne zipy ze zdjęciami a nie 4 części jednego zipa więc nie trzeba uzbierać wszystkich do otwarcia :)

Jeszcze raz dzięki za spotkanie.
Brat

17 sie 2014, 13:41

Fotografom bardzo dziękuję za zdjęcia, zawsze to miło mieć później co obejrzeć :)
fifomaniak pisze:Ogólnie fajnie, ale kiedy wjadę autem następnym razem, to nie wiem. Prędzej będę pomóc ogarnąć trasę, podpowiedzieć coś, pogadać. Bez pomiarów czasu nie uczę się już praktycznie nic na tym torze :(

Na ostatnich kółkach miałem podobne (ale nie takie same!) przemyślenia. Jazda to świetna zabawa, ale brakuje mi kogoś to będzie wytykał mi błędy i dobitnie tłumaczył jak powinienem jechać, na co zwracać uwagę (i jak poprawić czas! :P). Najtaniej i najprościej będzie postawić IrkaJ ze stoperem i porównywać czasy, eksperymentować i uczyć się na własnych błędach.

Jednak zdecydowanie ciekawszą opcją (IMHO) byłoby wynajęcie instruktora (instruktorów) i sadzając ich na prawym pochłaniać wiedzę. Oczywiście wiąże się to ze zwiększeniem kosztów imprezy oraz koniecznością znalezienia ogarniętych instruktorów.

Czy jest wśród naszej małej, ale za to jakże elitarnej frakcji Wrocławskiej większe zainteresowanie takim wydarzeniem?
bullet

17 sie 2014, 14:56

Hej,
Komplet fotek z wtorku:

http://www.adrive.com/public/Qcws9E/p1.zip
http://www.adrive.com/public/pqkdgV/p2.zip
http://www.adrive.com/public/AUNSDd/p3.zip
http://www.adrive.com/public/VPhqyc/p4.zip

hasło do wszystkich to samo: rakietowa12

jakby były jakieś problemy z linkami, zdjęciami itd to dajcie znać
adamo
Donator
Donator

18 sie 2014, 10:52

Czy jest wśród naszej małej, ale za to jakże elitarnej frakcji Wrocławskiej większe zainteresowanie takim wydarzeniem?

Mi się jeszcze rakietowa nie znudziła, także z chęcią się przejadę ( z instruktorem lub bez).
NB '99 1.8
ODPOWIEDZ