[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne
DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023
Moderator: Moderatorzy
- Morfi
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 1.8 vvt
mam mokry tył silnika i skrzynię. Jak byłem na wstępnym oglądzie na stacji to powiedzieli, że auto jest ok tylko ten wyciek trzeba usunąć. Generalnie nie spieszy mi się z rejestracją bo najpierw chcę auto doprowadzić do stanu mnie zadowalającego.
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
-
-
- Morfi
- Donator
nie ma czegoś takiego jak termin zarejestrowania. Trzeba zrobić opłaty celne w terminie 14dni od przekroczenia granicy i tyle z terminów. Pytałem w Wydziale Komunikacji i powiedzieli, że auto może stać ile chcę. Póki co ogarniam auto i jak będzie gotowe to je zarejestruję. Przede mną jeszcze duuużo pracy 

NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
-
- Kontakt:
Oczywiście ,że jest termin rejestracji Kolego.
Na skarbowy tzw zwolnienie z Vat masz 7 dni.
Autem możesz śmigać po Polsce jak masz zrobiony 1 przegląd to można wykupić ubezpieczenie miesięczne czasowe koszt ok 50zł.
pzdr Marcin
Na skarbowy tzw zwolnienie z Vat masz 7 dni.
Autem możesz śmigać po Polsce jak masz zrobiony 1 przegląd to można wykupić ubezpieczenie miesięczne czasowe koszt ok 50zł.
pzdr Marcin
samurajek1 pisze:Autem możesz śmigać po Polsce jak masz zrobiony 1 przegląd to można wykupić ubezpieczenie miesięczne czasowe koszt ok 50zł.
Autem możesz śmigać jak masz tablice czerwone(tylko na przegląd) lub czarne. Serio można zawrzeć ubezpieczenie normalnego auta na krócej niż rok?
-
- Kontakt:
Oczywiście ,że można na 1miesiąc jednorazowo naturalnie, to się nazywa chyba na czas rejestracji pojazdu .
Przerobiłem to w grudniu i miałem żółte blachy 5 dniowe tyle,że ze ubezpieczenie trzeba zrobić jak jeszcze blacha jest ważna .
pzdr
Przerobiłem to w grudniu i miałem żółte blachy 5 dniowe tyle,że ze ubezpieczenie trzeba zrobić jak jeszcze blacha jest ważna .
pzdr
- Morfi
- Donator
Cytuję za stroną e-wnioski.pl: "Ustawa o podatku VAT nie określa, w jakim terminie należy złożyć wniosek VAT-24, jednak zgodnie z obowiązującymi procedurami powinien być on złożony przed pierwszą rejestracją środka transportu w Polsce."
Atomiast e-podatnik podaje następujące informacje:
[URL=http://www.e-podatnik.pl/artykul/vat_i_akcyza/9321/Kto_i_kiedy_sklada_wniosek_VAT_24.html]VAT-24[/URL]
Mimo to jutro jadę złożyć dokumenty na Klimasa.
[ Dodano: 29-01-2013, 09:39 ]
Dzisiaj zdałem dokumenty w US. Nie było żadnego problemu z terminem. Musze jeszcze wpłacić 160zł i przesłać mail'em potwierdzenie przelewu. Dokument VAT-25 do odbioru za tydzień.
Atomiast e-podatnik podaje następujące informacje:
[URL=http://www.e-podatnik.pl/artykul/vat_i_akcyza/9321/Kto_i_kiedy_sklada_wniosek_VAT_24.html]VAT-24[/URL]
Mimo to jutro jadę złożyć dokumenty na Klimasa.
[ Dodano: 29-01-2013, 09:39 ]
Dzisiaj zdałem dokumenty w US. Nie było żadnego problemu z terminem. Musze jeszcze wpłacić 160zł i przesłać mail'em potwierdzenie przelewu. Dokument VAT-25 do odbioru za tydzień.
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
Blade pisze:To ja ale pewnie jakoś w kwietniu-maju
O to spoko, bo ja planowalem w czerwcu

Co zakladasz?
- Morfi
- Donator
Słuchajcie, chcę kupić kompletne zawieszenie z NB i wrzucić do mojej NA zmieniając sprężyny na Eibach -3cm. Zawieszenie mogę kupić za 400zł. Warto to brać?
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
- Morfi
- Donator
Z tego co wyczytałem na forum to założenie zawieszenia z NB do NA podnosi NA o ok. 3cm. Wobec tego jeśli założę springi obniżające o 3cm to wysokość auta pozostanie bez zmiany. Zmianie natomiast ulegnie trakcja i to podobno zasadniczo in plus. Lepszy też będzie komfort w porównaniu do seryjnego zawieszenia NA.
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
-
chrism, pogadaj z KyRy, on ma zawieszenie z NB w NA, co prawda nie wiem dokładnie co ma zmienione, ale na pewno sporo.
zolt, Harry z tego co widziałem na forum zagląda, ale nie wiem ile on ma gleby. Pamiętam, że z progami było ciężko
Ryzyk fizyk - ktoś musi być pionierem we Wrocku
BTW. Oficjalnie zacząłem dzisiaj sezon top-down. Ciekawe co myśleli ludzie w czapkach i rękawiczkach
zolt, Harry z tego co widziałem na forum zagląda, ale nie wiem ile on ma gleby. Pamiętam, że z progami było ciężko

BTW. Oficjalnie zacząłem dzisiaj sezon top-down. Ciekawe co myśleli ludzie w czapkach i rękawiczkach

Hej. Zaglądam na forum, ale auto zimuje wiec mazda unieruchomiona. Co do gleby to szacuje, ze obecnie mam jakies 5 cm nizej niz seria. Z progami, dziurami w drodze faktycznie jest lipa. Najgorsze sa jednak koleiny bo jadac z jakas sensowna predkoscia, najechanie na taka bruzde jest szczegolnie bolesne i niebezpieczne dla spodu auta. Jednak w kazdej chwili moge pomajstrowac gwintem i problem zniknie. Inaczej ze sprezynami. Mialem wczesniej same springi Koni i szczerze mowiac nie polecam (zrezygnowalem po pol roku męki). Jedynie springi+amory z regulacja wysokosci i twardosci tworza fajna, spojna calosc. Lepiej zainwestowac w zestaw bo same sprezyny to polsrodek. Takie moje zdanie.
-
Do NC tez jest. Wydaje mi sie ze do NB tez byl. Tutaj cos znalazlem, chociaz juz niedostepny: http://www.czesci.v10.pl/kompletne,zawieszenie,mazda,mx,5,bilstein,p4586.html . To akurat nei problem, bo mozna to poskladac oddzielnie.
fifomaniak pisze:BTW. Oficjalnie zacząłem dzisiaj sezon top-down. Ciekawe co myśleli ludzie w czapkach i rękawiczkach
Ja też, ja też

I słyszałem:
- Oooo ale go reumatyzm dopadnie
- Ale poojeb
- Ty patrz, koleś w Porsche bez dachu jedzie
Za to morda mi się cieszyła non stop