[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne
DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023
Moderator: Moderatorzy
spoko, nie szukajcie wymówek, tylko przyjeżdżajcie
Jak przyjedziecie to i słońce wyjdzie.

Jak przyjedziecie to i słońce wyjdzie.

-
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Miata PRHT 2.0
- Kontakt:
kurde, zazdroszczę... wyjechałem z Wrocławia.
następnym razem będę.
_Adi_ - chętnie bym przejechał się Twoim wozem - właśnie upgraduję zawieszenie na RX - staby i być może Eibachy - i chciałem sprawdzić, czy różnica twardości będzie dla moich starych kości do przełknięcia.
następnym razem będę.
_Adi_ - chętnie bym przejechał się Twoim wozem - właśnie upgraduję zawieszenie na RX - staby i być może Eibachy - i chciałem sprawdzić, czy różnica twardości będzie dla moich starych kości do przełknięcia.
Dzięki za wspólna przejażdżkę.
Jazda samemu, to nie to samo co w gronie MX-ow.
Irek- Cobalt zaje... pasuje do MX. Teraz już wiem, że musze go mieć
Nie ma problemu, tylko musimy zorganizować kolejny spot. Irek dziś jeździł moją Miata, więc może się podzielić swoimi wrażeniami z jazdy.

Irek- Cobalt zaje... pasuje do MX. Teraz już wiem, że musze go mieć

wroclover pisze:_Adi_ - chętnie bym przejechał się Twoim wozem - właśnie upgraduję zawieszenie na RX - staby i być może Eibachy - i chciałem sprawdzić, czy różnica twardości będzie dla moich starych kości do przełknięcia.
Nie ma problemu, tylko musimy zorganizować kolejny spot. Irek dziś jeździł moją Miata, więc może się podzielić swoimi wrażeniami z jazdy.
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Potwierdzam, pojeździłem i uważam, że opinie, że w pizdu twardo i nisko mocno przesadzone.
Nie miałem uczucia jakiegoś dyskomfortu na nierównościach i progi też bez problemu pokonałem.
Do tego stopnia mi się spodobało, że postanowiłem w ostatniej chwili nie sprzedawać ProKita i w maju wpadnie do auta razem z poliuretanami.
Tak jak Adi zauważył dzisiaj, z Cobaltem pół podwozia widać na tym prześwicie, aż głupio wygląda.
Nie miałem uczucia jakiegoś dyskomfortu na nierównościach i progi też bez problemu pokonałem.
Do tego stopnia mi się spodobało, że postanowiłem w ostatniej chwili nie sprzedawać ProKita i w maju wpadnie do auta razem z poliuretanami.
Tak jak Adi zauważył dzisiaj, z Cobaltem pół podwozia widać na tym prześwicie, aż głupio wygląda.
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: MR2 ZZW30
_Adi_ pisze:Kupiłem wycior za 30 zł, np. https://www.fortemusic.pl/?137,pl_wycio ... i-spiralny
Kupiłem, rewelacja, 10/10

btw: 28giego rakietowa 2h 50zł
Jakie macie palny na majówkę?
My ze względu na bardzo duże uzależnienie od Miaty, musimy ja wkręcić w każdy wolny termin w kalendarzu.
Co prawda pogoda ostatnio jest dość mocno kapryśna, ale z tego co widzę w prognozie pogody, to niedziela
i poniedziałek ma być do zaakceptowania. Dlatego narazie bardzo wstępnie nakreślam nasze palny, do których w przypadku sprawdzenia prognozy pogody(słonecznie/przelotnie i min. 16°C) zapraszam chętnych do wspólnej przejażdżki.
http://tiny.pl/grhqk
My ze względu na bardzo duże uzależnienie od Miaty, musimy ja wkręcić w każdy wolny termin w kalendarzu.

Co prawda pogoda ostatnio jest dość mocno kapryśna, ale z tego co widzę w prognozie pogody, to niedziela
i poniedziałek ma być do zaakceptowania. Dlatego narazie bardzo wstępnie nakreślam nasze palny, do których w przypadku sprawdzenia prognozy pogody(słonecznie/przelotnie i min. 16°C) zapraszam chętnych do wspólnej przejażdżki.

http://tiny.pl/grhqk
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
@tinuviel, Co do Rakietowej to chętnie bym się wybrał, ale w czwartek rano robię hamulce w aucie... na niedotartych na tor nie mogę jechać
Za to na pewno postaram się wpaść popaczeć.
@Adi, chętnie bryknę taką trasę tyle, że ja jestem wolny dopiero od poniedziałku. Do niedzieli mam dyżur w robocie. Myślisz o jakiejś opcji noclegu? Ja bym chętnie jechał pn-wt.
btw, tego wyciora do trąbki można kupić gdzieś we Wrocku?

@Adi, chętnie bryknę taką trasę tyle, że ja jestem wolny dopiero od poniedziałku. Do niedzieli mam dyżur w robocie. Myślisz o jakiejś opcji noclegu? Ja bym chętnie jechał pn-wt.
irekJ pisze: Do niedzieli mam dyżur w robocie. Myślisz o jakiejś opcji noclegu? Ja bym chętnie jechał pn-wt.
Zobaczymy co pogoda nam przyniesie, ale oczywiście mam już trasę na kolejny dzien.

http://tiny.pl/grhgs
We Wrocławiu jest jeden z większych w kraju sklepów z art. muzycznymi.
https://muzyczny.pl
- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
_Adi_ pisze:Jakie macie palny na majówkę?
3maja pracuję a poza tym i tak auto u mnie jeszcze w proszku i pyle... (aktualny stan Merloty w moim temacie).
Chyba, że jakby była fajna pogoda to może udałoby mi się wyrwać na przejażdżkę na dwóch kołach

A co do tras Adrian to oczywiście jak najbardziej spoko

Nie znam tej części przygranicznych Czech od wysokości Kudowy Zdr. do Tłumaczowa także nie bardzo mogę się wypowiedzieć.
Jedynie to, że też od jakiegoś czasu kiełkował mi w głowie pomysł aby objeździć i poznać te rejony

A co do drugiej trasy to w zeszłym roku z Piotrkiem byliśmy na zlocie czeskiego klubu mx-5 i objeździliśmy ścieżki w okół Jilemnic i były tam straszne dziury. Ale za to odcinek Harachov-Szklarska jest świetny!

Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Damn! Ale kusicie! Jadę w okolice Karpacza na majówkę i cały czas zastanawiam się czym jechać... Muszę rozwiązać kwestię, czy moja dziewczyna zmieści swoje torby do Mazdy. 

Niestety, ale to prawda.

Kto jutro wpada na rakietową? Z racji, że jestem trochę zielony w sprawach torowych trzy pytanka:
1. Czy na rakietowej wymagają kask? (mam kawałek do przejechania po niego i średnio mi się chce ;p)
2. Czy opony będą do wyrzucenia po tych 2 godzinach katowania? :p
3. Jak na rakietowej jest z pasażerami?
Sorki, że tu zrzędzę, ale ich strona jest tak mało przejrzysta
1. Czy na rakietowej wymagają kask? (mam kawałek do przejechania po niego i średnio mi się chce ;p)
2. Czy opony będą do wyrzucenia po tych 2 godzinach katowania? :p
3. Jak na rakietowej jest z pasażerami?
Sorki, że tu zrzędzę, ale ich strona jest tak mało przejrzysta

-
- Donator
Enzis pisze:Kto jutro wpada na rakietową? Z racji, że jestem trochę zielony w sprawach torowych trzy pytanka:
Ja wpadnę ale raczej MR2 niż MX5, mam nadzieje że mnie nie przepędzicie

Enzis pisze:1. Czy na rakietowej wymagają kask? (mam kawałek do przejechania po niego i średnio mi się chce ;p)
Nie wymagają.
Enzis pisze:2. Czy opony będą do wyrzucenia po tych 2 godzinach katowania? :p
Zależy jakie opony, jak będziesz cisnąć ale najprawdopodobniej będą całkiem ok po tych 2 godzinach.
Enzis pisze:3. Jak na rakietowej jest z pasażerami?
Nie ma problemu, ale kierować może jedna osoba, jak chcesz żeby pasażer też prowadził to musisz zapłacić za niego dodatkowo.
Oj to chyba tam wpadnę :3 Dzięki za doinfromowanie. Której generacji masz mr'ke (zawsze mi się marzyła sw20 i chciałbym się w końcu przymierzyć haha)? I jak możesz to daj jakiś namiar na pw, ustawimy się czy coś 

-
- Donator
MR2 ZZW30 AKA S AKA Spider AKA mark3 AKA "ta brzydka z dziwnymi światłami", polift, więc nie ta która Ci się podoba:) Mam ją od zeszłego czwartku więc dopiero się auta uczę. Do tego stoi na oponach z 2007roku więc pływa i średnio się nadają do jazdy, ale i tak chętnie bym przetoczył się spokojnie kilka razy przez rakietową. Oczywiście jak chcesz się przymierzyć czy przejechać to nie ma problemu.
nickesh v2.0 pisze:Dlaczego od razu "niestety"? Z tej prawdy logicznie wynika, że One bez problemu mogą się spakować do bagażnika Miaty
Prawda z ciężarówką... w drugą stroné to tak dobrze nie działa.

Ktoś się wybiera? https://www.facebook.com/events/1665137633749008/ 

"Enjoy little things"
Morfi pisze:Koledzy, czy możecie polecić kogoś we Wrocławiu kto zrobi dobrą korekcję lakieru za rozsądne pieniądze?
Ja mogę polecić dobrego fachowca w dobrej cenia, ale w Rawiczu.
Czyja czarna NCfl dziś rano na Popowickiej?

Tak, pod blokiem. Widok z rana stawia na nogi lepiej niż kawa, pozdrowienia. 

- marzdin
- Donator
- Wersja: NCFL mode by Five
Dzięki
tak z obserwacji często widuje podczas spaceru z psem srebrna NB i czarną NC jak pomykają Popowicką, ciekaw jestem czy klubowe, ale na moje pozdrowienia na stronie klubowej nikt nie odpowiedział 

Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
-
- Donator
marzdin pisze:Dziękitak z obserwacji często widuje podczas spaceru z psem srebrna NB i czarną NC jak pomykają Popowicką, ciekaw jestem czy klubowe, ale na moje pozdrowienia na stronie klubowej nikt nie odpowiedział
Srebrna NB na popowicach to może moja?