[Poznań] spotkania regionalne
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NB FL
Jak _domino bedzie, to ja tez musze byc 

Tez sie zamelduje przy czym najwczesniej o 19 

Szkoda bo chcialbym w koncu zobaczyc na zywo jakas turbo miate
p.s. Mayk - pracuje chyba z Twoim znajomym ze studiow

p.s. Mayk - pracuje chyba z Twoim znajomym ze studiow

- Tomai
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: 2,0
Hantkus pisze:"Jak Tommy Lee Jones w Ściganym...BĘDĘ!"
No zobaczymy, chyba Cie ostatnio zabrakło ?

Postaram się być.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
-
- Donator
- Model: NB MSM
- Wersja: Szarik
Tomai pisze:Hantkus pisze:"Jak Tommy Lee Jones w Ściganym...BĘDĘ!"
No zobaczymy, chyba Cie ostatnio zabrakło ?![]()
Ostatnie trzy tygodnie spędziłem na wyspie Hvar więc wybaczcie nieobecność

Rules are made to be broken
-
remik pisze:Hantkus pisze:Ostatnie trzy tygodnie spędziłem na wyspie Hvar więc wybaczcie nieobecność
Będziesz usprawiedliwiony tylko w wypadku, gdy potwierdzisz , że pojechałeś tam Miatą
+1
-
- Donator
remik pisze:Hantkus pisze:Ostatnie trzy tygodnie spędziłem na wyspie Hvar więc wybaczcie nieobecność
Będziesz usprawiedliwiony tylko w wypadku, gdy potwierdzisz , że pojechałeś tam Miatą
Bądźmy szczerzy:Miata się na tour 1800 km w jedną stronę(przez gebelsów) nie nadaje

Jak ją kupowaliśmy, to była zacieszka że polecimy nią na Hvar...a że auto kupiliśmy w Krakowie to w Poznaniu już wiedzieliśmy że

SUV z Miatą na lawecie to rozumiem, tym bardziej że drogi tam to BAJKA

Jeśli na kołach to wolę komfortowe audi A4 tdi ze wszystkim w środku. Wierzcie mi że to robi różnicę

Bo o braku klimy w Miacie to nawet nie wspomne

A co by OT zakuńczyć:
Miatę zostawiłem mojej szanownej Matce, której to porwałem A4 nazywane przez nią "KLOCEM"
W drugi dzień kiedy nią jeździła, a pierwszy top down, napisała mi takiego smsa:
"Kocham Miatę
Oddam kloca w zamian"
I wszystko jasne

Poczekajcie na mnie plis bo bede na pewno a moge sie nie wyrobic do 19 (o 17:55 przylatuje do Poznania a musze jeszcze dojechac do domu i wziac auto). Ewentualnie bardzo prosze o nr tel. do kogos kto bedzie obecny to najwyzej bede dzwonil i Was gonil 

-
(sorry że brnę w ten temat)
Co ty chcesz od tej miaty w trasie? (ja swoją kupiłem we Wrocławiu - troche bliżej) Brak klimy OK (jechałem 2x na Ciovo, wiem o co chodzi), ale co jeszcze może być nie tak? Może jesteś już za stary na to autko

Hantkus pisze:Bądźmy szczerzy:Miata się na tour 1800 km w jedną stronę(przez gebelsów) nie nadaje![]()
Jak ją kupowaliśmy, to była zacieszka że polecimy nią na Hvar...a że auto kupiliśmy w Krakowie to w Poznaniu już wiedzieliśmy żeten pomysł
SUV z Miatą na lawecie to rozumiem, tym bardziej że drogi tam to BAJKA![]()
Jeśli na kołach to wolę komfortowe audi A4 tdi ze wszystkim w środku. Wierzcie mi że to robi różnicę![]()
![]()
![]()
Bo o braku klimy w Miacie to nawet nie wspomne
Co ty chcesz od tej miaty w trasie? (ja swoją kupiłem we Wrocławiu - troche bliżej) Brak klimy OK (jechałem 2x na Ciovo, wiem o co chodzi), ale co jeszcze może być nie tak? Może jesteś już za stary na to autko

-
No, myślę że "za stary", to Michał raczej nie jest.
Po prostu przy jego wzroście i długości nóg, to tak 1800km byłoby faktycznie bardzo uciążliwe...
Jechałem nią ostatnio 750 kilometrów na jeden raz, z jednym postojem, i dla mnie np. nie ma problemu z cierpnięciem i tak dalej - no, ale ja jestem niewysoki i nieduzy.
Jedynie prawa noga momentami daje się we znaki, gdy tak dłużej się jedzie bez zmieniania jej położenia, ale ja jestem dla Miatki wyrozumiały.
[ Dodano: 19-07-2012, 10:52 ]
Po prostu przy jego wzroście i długości nóg, to tak 1800km byłoby faktycznie bardzo uciążliwe...
Jechałem nią ostatnio 750 kilometrów na jeden raz, z jednym postojem, i dla mnie np. nie ma problemu z cierpnięciem i tak dalej - no, ale ja jestem niewysoki i nieduzy.
Jedynie prawa noga momentami daje się we znaki, gdy tak dłużej się jedzie bez zmieniania jej położenia, ale ja jestem dla Miatki wyrozumiały.

[ Dodano: 19-07-2012, 10:52 ]

-
- Donator
Młody już nie jestem ale stary jeszcze też nie
Może gdybym miał 170 wzrostu pisałbym inaczej...ale dla mnie jest po prostu za mało miejsca w każdą stronę a jestem raczej szczupły...mając do wyboru Miatę lub a4 na wyjazd pod namiot na Hvar wybór mógł być tylko jeden. Ale już na miejscu to zupełnie inna rozmowa

Może gdybym miał 170 wzrostu pisałbym inaczej...ale dla mnie jest po prostu za mało miejsca w każdą stronę a jestem raczej szczupły...mając do wyboru Miatę lub a4 na wyjazd pod namiot na Hvar wybór mógł być tylko jeden. Ale już na miejscu to zupełnie inna rozmowa

-
- Model: Inny
- Wersja: Subaru Outback H6
No i dlatego właśnie lepiej się przemęczyć w trasie a na miejscu mieć Miatę, a nie odwrotnie
Ja jadę do Trogiru Miatą na początku sierpnia
Mam nadzieję, że spakuję się na 3 tygodnie w 2 osoby 

-
- Donator
Ale Ty lecisz NC więc pewnie masz klimę tempomat itd
Ja na 3 tygodnie pod namiotem w 2 osoby musiałbym chyba przyczepkę targać
Już nie wspomnę że w drodze powrotnej kufer był dociążony 40 Karlovacko w butelkach czego Miata by już na pokład nie zabrała
Reasumując mój OT:z klimą jeszcze można pomyśleć. Bez moim zdaniem nie przy Hrvatskim prodiżu 36 w cieniu

Ja na 3 tygodnie pod namiotem w 2 osoby musiałbym chyba przyczepkę targać

Już nie wspomnę że w drodze powrotnej kufer był dociążony 40 Karlovacko w butelkach czego Miata by już na pokład nie zabrała

Reasumując mój OT:z klimą jeszcze można pomyśleć. Bez moim zdaniem nie przy Hrvatskim prodiżu 36 w cieniu

My z dziewczyna we wrzesniu planujemy zaliczyc Toskanie z namiotem (2tyg) 

- _domino
- Donator
- Model: NA
- Wersja: Miata US Spec
remik pisze:Ok,
czyli piątek godz. 18:30 , wyjazd ok 19 .
Swarzędz, parking przy Centrum Handlowym ETC.
( link [URL=http://www.centrumetc.pl/swarzedz.php/page/11_dojazd-do-centrum.html]CH ETC[/URL] )
Ło Panie, wcześnie i drugi koniec miasta!
Powinienem być.
- _domino
- Donator
Czy ktoś ma przetwornicę napięcia 12v-->220v? Chciałem zabrać fotografa, żeby nie było znowu komórkowej wioski ale zaraz potem wieczorem wyjeżdża, więc trzeba by podładować akumulator w drodze powrotnej. Napiszcie tu jakby co - żebym wiedział, czy zaciągać do auta.
-
_domino, masz być !
I weź tego fotografa !
(przetwornicy niestety nie mam)

(przetwornicy niestety nie mam)
- _domino
- Donator
Mayk potwierdził mi przetwornicę dość późno, więc foto raczej niet
Ale ja będę, bez obaw mean