- Wrzucam temat tutaj, by było łatwiej przekazać informacje..

- UWAGA - ZMIANA MIEJSCA ROZPOCZĘCIA I GODZINY - informacje wysyłam na telefony zainteresowanych..
- Dyrektor Domu Kultury, zaprasza nas na Dzień Dziecka do miejscowości Pniów (jakieś 6 kilometrów od Chwałowic..) 1 czerwca, czyli w najbliższą niedzielę..

- Już raz byliśmy na podobnej imprezie w tym miejscu (nie znalazłem na szybko zdjęć z tej imprezy, więc podjechałem i ze znanym z poprzednich imprez fotografem, zrobiliśmy fotkę, by pokazać o jakie miejsce chodzi i wstawić na ewentualną plakietkę spotową...

- To to miejsce, gdzie bawiliśmy się goglami VR obok kościoła, który widać na powyższym zdjęciu...

- Możliwe, że to już ostatnia taka impreza, gdyż wspomniana dyrektor, nie jest już dyrektorem - przeszła na emeryturę chcąc bardziej o zdrowie zadbać - być może jej też na tej imprezie nie będzie, a więc nie wiem czy dostaniemy jak ostatnio jakiś posiłek itd. ... ..Teoretycznie ma być tak, jak było ostatnio...
- Jestem trochę zabiegany, więc za wiele nie zdążę przygotować - tym razem raczej konkursów z nagrodami nie będzie

- "Rdzeń" imprezy jest taki, że nasze auta mają być atrakcją w godzinach około 14:00 do 17:00, a ja obiecałem, że tym razem więcej przy autach będziemy (ja obiecałem, ale Wy nie

- Impreza jest z okazji Dnia Dziecka dla dzieci... (Czyli dla nas - hehe.. ..A tak na poważnie - dzieci mają swoją, a my swoją imprezę w tym samym miejscu..)
- Reszta zależy od Was - możemy zrobić tak, że pojeździmy sobie przed wspomnianą imprezą, może pozwiedzamy okolicę, i na 14: zajedziemy na plac imprezy, gdzie być może nas poczęstują jakimiś kiełbaskami albo czymś podobnym jak ostatnio... ..Na placu możemy pogadać, mogę wziąć gogle jak ostatnio i potem każdy sobie pojedzie kiedy będzie chciał do domu, lub w jakąś inną trasę ..

- Oczywiście udział jest jak w poprzednich przypadkach całkowicie bezpłatny - jeśli zrobię plakietki zlotowe, to będą one za darmo... ..Co do posiłku - nie wiem jak to wyjdzie - może coś dostaniemy, może będzie można kupić...
- Zapewne będzie na tej imprezie wspomniany fotograf, więc może znów jakąś sesję się zrobi

- Jeśli chcecie pojeździć, to oczywiście możemy śmignąć starą "pokręconą" trasą, albo (i) przejechać przez jakieś okoliczne miejscowości - może Stalowa Wola lub Gorzyce i te, co po drodze...

- Aha - na imprezie mile widziane wszelkie fajne pojazdy - nie jest to spot typowo Miatowy...
- W sumie to możemy zrobić konkurs - ten, kto "przyprowadzi" ze sobą jakiś dodatkowy pojazd (nowego uczestnika z ciekawym pojazdem) - dostanie jakąś nagrodę

- Było by dobrze, gdyby każdy, kto chce przyjechać, powiadomił mnie o tym - przyda się to zarówno w przypadku miejsca na nasze auta, jak i ewentualnych bloczków, jak i ewentualnych plakietek złotowych... ..Tak więc w związku z tym otwieram listę:
1 - czerwona NA z Chwałowic - PK

2 - czarna NB z Chwałowic... - Jacek
3 - żółta NB z Ostrowca - Paweł
4 - czerwona ND z Tarnobrzega - Sylwia
5 - czerwona NA z Ćmielowa - Michał na 50%
6 - zielona NA z Annopola - Wojtek na 50%
7 - niebieska NB z Tarnobrzega - Jacek
8 - zielona NB z Tarnobrzega - Michał
9 - zielona NA z Chęcin - Gilbert
10 - niebieski "Garbusek" z Chwałowic..
11 - czerwona NC z Rzeszowa - Piotr
12 - szara NC ze Starachowic - Czarek
- Mam nadzieję, że pomimo małej atrakcyjności tej imprezy, zrobicie coś by ta lista była trochę dłuższa ..

- Mam też nadzieję, że uczestnicy ostatniej naszej imprezy, którzy deklarowali, że na tę imprezkę przyjadą, nie zmienili zdania

- Numer jak coś, do mnie znacie, a oczywiście jak najbardziej możecie pisać tu - to będzie łatwiejsze i szybsze w ustaleniu planu imprezy, niż SMS'y..
- Tak więc - zapraszam

- Aha - Ktoś mnie jakiś czas temu pytał o miniaturki naklejek zlotowych, które mam na aucie - jak dacie znać, to mogę przy okazji robienia plakietek na tą imprezę, załatwić też takie miniaturki - musiałbym wiedzieć tylko komu jakie... ..Cena prawdopodobnie była by w okolicach 3 do 5 zł za sztukę - dopiero musiałbym sprawdzić jakie są aktualne ceny, jeśłi będą zainteresowani (przy większej ilości niż parę sztuk, może jeszcze taniej by się udało - jak będą zainteresowani, to sprawdzę)...
- Z okolicznych "ciekawych miejsc", jest w okolicy pomnik upamiętniający ludzi wymordowanych w pobliskiej wiosce podczas ostatniej wojny - jeśli ktoś interesuje się historią, może to go zaciekawić - aż trudno sobie wyobrazić, że okupant mógł tylko na pokaz wymordować tyle małych dzieci - jeśli ktoś będzie zainteresowany, to możemy tam podjechać - są wypisane na pomniku nazwiska i wiek ludzi, którzy tam zginęli...
- A tak poza tym - droga od strony Annopola jest już w większości poprawiona - a więc jadąc z Ostrowca, Kielc, Ćmielowa itd., jedzie się już trochę lepiej - kiepska droga została już tylko kawałek za Annopolem..

- Nie wiem czemu znikła moja wczorajsza aktualizacja - być może dla tego, że napisałem tam o pomniku, który bardzo źle świadczy o Niemcach, a ostatnio nie wolno o nich przecież źle mówić, albo coś na serwerach się pochrzaniło - napisze więc w skrócie jeszcze raz...
- Start prawdopodobnie o 13:00 z Sandomierza - albo znad Wisły, albo z parkingu przy dawnym dworcu kolejowym przy wylocie z Sandomierza na Tarnobrzeg - namiary i dokładną godzinę jeszcze podam - dobrze było by się nie spóźnić, gdyż na początku mają na tej imprezie częstować dobrymi plackami, więc jak się spóźnimy, to już może ich nie być..

- Pokrążymy po okolicy, odwiedzimy wspomniany pomnik, którego fragment ponownie zamieszczę na zdjęciu poniżej, i na 14:00 (jeszcze mają mi potwierdzić godzinę) dojeżdżamy na miejsce "imprezy"... ..Na miejscu coś zjemy, pogadamy, jak to na spotach, pokażemy ludziom jak wyglądają ładne samochody

- Jeśli ktoś nie będzie chciał jeździć z nami, to może zajechać bezpośrednio na plac imprezy, która ma się zacząć o 14:00...
- Zamieszczam poniżej plakat - jesteśmy na nim uwzględnieni

- A tu wspomniane zdjęcie pomnika, które wczoraj tu zamieściłem i którego dziś już nie było ..:

- UWAGA - ZMIANA MIEJSCA ROZPOCZĘCIA I GODZINY - informacje wysyłam na telefony zainteresowanych..