Leszno - aktualności
Miatowe informacje z Leszna
Moderator: Moderatorzy
- LeszekMX5
- Moderator
- Model: NC
- Wersja: 3RD
Dzięki za świetną pojeżdżawkę
Szczególne podziękowania: Michałowi za pomysł, Olkowi za kapitalną trasę.

Szczególne podziękowania: Michałowi za pomysł, Olkowi za kapitalną trasę.
- Załączniki
-
- MXNA4423 a.jpg (879.83 KiB) Przejrzano 5789 razy
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
NA & NC
Ośmiu na jedną
ale dałam radę
Ktoś musi tego żeńskiego honoru bronić
Szkoda tylko, że najmłodszy uczestnik zlotu, akurat uciął sobie drzemkę w czasie grupowego zdjęcia

Dzięki Wam za ten spontan i oby częściej

Ktoś musi tego żeńskiego honoru bronić

Szkoda tylko, że najmłodszy uczestnik zlotu, akurat uciął sobie drzemkę w czasie grupowego zdjęcia

Dzięki Wam za ten spontan i oby częściej

Dziekuje Wam za wspolnie, wspaniale spedzony czas i ciesze sie na nastepne spontany 
Zamieszczam jeszcze filmik z perspektywy dzika:
[youtube]https://youtu.be/B5OmsTdMvLY[/youtube]
I kilka fotek
Leszno!

Zamieszczam jeszcze filmik z perspektywy dzika:
[youtube]https://youtu.be/B5OmsTdMvLY[/youtube]
I kilka fotek

Leszno!

- Załączniki
-
- 5A247912-3359-464A-B78F-4995AA22165C.jpeg (6.89 MiB) Przejrzano 5737 razy
-
- 706A4992-EA91-44B2-B3C3-27FDC3402CF1.jpeg (3.19 MiB) Przejrzano 5737 razy
-
- 9C83C953-96EE-4DC7-A9E6-788AA40D4CAF.jpeg (3.75 MiB) Przejrzano 5737 razy
-
- 92BFB9A0-6A19-4EA3-A69F-C5CC3C3264FA.jpeg (3.68 MiB) Przejrzano 5737 razy
-
- 345C578F-4ACE-4777-9FCE-7295C34C430C.jpeg (3.39 MiB) Przejrzano 5737 razy
-
- 32E557D1-AB54-4B14-B53C-19DFE9D0B310.jpeg (4.15 MiB) Przejrzano 5737 razy
-
- 3AD9057D-F4DF-4030-83D6-53E8ED86F646.jpeg (3.37 MiB) Przejrzano 5737 razy
-
- 48AC7587-ACC8-4068-8BB0-39C9ACAEB91F.jpeg (2.96 MiB) Przejrzano 5737 razy
MIATA CHARYTATYWNIE
Hej
Od jakiegoś czasu w Lesznie i okolicach organizowane są różnego rodzaju eventy, na których zbierane są pieniądze na leczenie 9-msc Marysi z Brenna chorej na SMA. Taką też inicjatywę wykazała Szkoła Języków Obcych ADJ - organizując trzy pikniki w okolicach Leszna. LINK https://www.facebook.com/13430623663142 ... 429857860/
Na piknikach są różne atrakcje - balony, kiełbasa, dmuchańce dla dzieci itp. We Włoszakowicach przyjechali ostatnio chłopaki z klubu motocyklowego MESCALEROS. Pomyśleliśmy sobie, że i my możemy zajechać na np 2-3h. Dać nasze autka pooglądać, porobić sobie zdjęcia, przyciągnąć kilka osób więcej. Zawsze to jakaś atrakcja
W zamian pewnie dostaniemy po kiełbasce i kawałku placka, a przede wszystkim będzie okazja żeby się spotkać i dołożyć swoją cegiełkę
Wstępnie chętne są 3 Miatki, ale oczywiście zapraszamy kolejnych
im więcej tym lepiej
Dzień: Czwartek - 22 lipca
Miejsce: Rydzyna, obok Zamku - Plac Ośrodka Szkolno- Wychowawczego
Czas: 16:00 - 20:00 (nie trzeba być na całości, jak wpadniecie chociaż na 30 min. też fajnie
Ktoś chętny ?
Potrzebujemy jeszcze minimum 2 Miaty 

Hej

Na piknikach są różne atrakcje - balony, kiełbasa, dmuchańce dla dzieci itp. We Włoszakowicach przyjechali ostatnio chłopaki z klubu motocyklowego MESCALEROS. Pomyśleliśmy sobie, że i my możemy zajechać na np 2-3h. Dać nasze autka pooglądać, porobić sobie zdjęcia, przyciągnąć kilka osób więcej. Zawsze to jakaś atrakcja

Dzień: Czwartek - 22 lipca
Miejsce: Rydzyna, obok Zamku - Plac Ośrodka Szkolno- Wychowawczego
Czas: 16:00 - 20:00 (nie trzeba być na całości, jak wpadniecie chociaż na 30 min. też fajnie

Ktoś chętny ?

AKCJA ODWOŁANA
Niestety przez wzgląd na zbyt małą miatową frekwencję akcja nie dojdzie do skutku
Podziękowania dla tych, którzy być chcieli
Ps tych, którzy może tutaj rzadko zaglądają, a nie wiedzą, to zapraszamy też na grupę na FB - Leszczyńskie MX-5

Niestety przez wzgląd na zbyt małą miatową frekwencję akcja nie dojdzie do skutku

Podziękowania dla tych, którzy być chcieli

Ps tych, którzy może tutaj rzadko zaglądają, a nie wiedzą, to zapraszamy też na grupę na FB - Leszczyńskie MX-5
- Barchuckie
- Model: ND
Hej, moglibyście mnie dodać tam na fejsie? Wysłałem prośbę kilka dni temu. Pochodzę z Leszna i trochę tam bywam, więc fajnie byłoby wiedzieć co tam ciekawego 
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
Czołem Leszcznianki i Leszcznianie, podpowiedzcie proszę ludziowi z daleka, czy: lecąc czołgiem odcinek Leszno - Legnica, lepiej jechać [12] przez Głogów, czy tak jak sugeruje Google Maps, drogą powiatową [323] wprost do Lubina? 

Od Rudnej do Lubina masz trochę wertepów. Odcinek od Leszna do Rudnej - praktycznie nowa droga. Bardzo malownicza. Odcinek przejezdny i mocno uczęszczany. Sam wybieram raczej tę opcję. Krajowa 12 jest mocno zakorkowana. Sporo fotoradarów na wioskach
Czasowo chyba lepiej wychodzi tak jak podpowiada google
ale śmiało możesz tam tędy jechać. Odcinek przejezdny.
Czasowo chyba lepiej wychodzi tak jak podpowiada google

- pistenbully
- Donator
Dzięki!DORIAN pisze: ↑07 lut 2022, 19:00Od Rudnej do Lubina masz trochę wertepów. Odcinek od Leszna do Rudnej - praktycznie nowa droga. Bardzo malownicza. Odcinek przejezdny i mocno uczęszczany. Sam wybieram raczej tę opcję. Krajowa 12 jest mocno zakorkowana. Sporo fotoradarów na wioskach
Czasowo chyba lepiej wychodzi tak jak podpowiada googleale śmiało możesz tam tędy jechać. Odcinek przejezdny.

PS. Bardziej Blue Kot czy Zielona Antresola?
W obu miejscach można dobrze zjeść
Jeśli interesuje Cię oryginalna i wegańska kuchnia to Blue Kot - stosunkowo nowe miejsce na mapie Leszna, które cieszy się dużym powodzeniem i przetrwali mimo, że ruszali jak zaczynała się pandemia
ale mięsa i jajek tu nie uświadczysz
A jeśli wolisz trochę bardziej tradycyjną kuchnię to Zielona Antresola - miejsce które cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem
Fajny klimat na dworze - ale aktualnie nie polecam
Pozostaje życzyć smaczne-go!

Jeśli interesuje Cię oryginalna i wegańska kuchnia to Blue Kot - stosunkowo nowe miejsce na mapie Leszna, które cieszy się dużym powodzeniem i przetrwali mimo, że ruszali jak zaczynała się pandemia

A jeśli wolisz trochę bardziej tradycyjną kuchnię to Zielona Antresola - miejsce które cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem

Fajny klimat na dworze - ale aktualnie nie polecam

Pozostaje życzyć smaczne-go!

- pistenbully
- Donator

Jak na neofitę przystało, wybieram sojowszczaka!

Zdecydowanie polecam powiatową! Kilka razy jechałem przez Rudna jadąc do Karpacza. Od Góry do Leszna jest kiepską droga, ale i tak jest lepsza niż krajowa przez Głogów.pistenbully pisze: ↑07 lut 2022, 14:10Czołem Leszcznianki i Leszcznianie, podpowiedzcie proszę ludziowi z daleka, czy: lecąc czołgiem odcinek Leszno - Legnica, lepiej jechać [12] przez Głogów, czy tak jak sugeruje Google Maps, drogą powiatową [323] wprost do Lubina?![]()
- pistenbully
- Donator
Potwierdzam, już jechałemMaroslaw pisze: ↑19 lut 2022, 7:16Zdecydowanie polecam powiatową! Kilka razy jechałem przez Rudna jadąc do Karpacza. Od Góry do Leszna jest kiepską droga, ale i tak jest lepsza niż krajowa przez Głogów.pistenbully pisze: ↑07 lut 2022, 14:10Czołem Leszcznianki i Leszcznianie, podpowiedzcie proszę ludziowi z daleka, czy: lecąc czołgiem odcinek Leszno - Legnica, lepiej jechać [12] przez Głogów, czy tak jak sugeruje Google Maps, drogą powiatową [323] wprost do Lubina?![]()

- pistenbully
- Donator
Hej, hej, rozpoznałem na miniaturce Wasz stadion, to i zapoznałem się z nagraniem Pana Leszka: https://youtu.be/tHkSN9eHgwo
Ktoś już był wieziony? Bardzo jestem ciekaw, czy wygodnie siedzi się na tylnej osi...
Ktoś już był wieziony? Bardzo jestem ciekaw, czy wygodnie siedzi się na tylnej osi...
- LeszekMX5
- Moderator
- Model: NC
- Wersja: 3RD
Widuję autko na ulicach, ale nie miałem tej przyjemnościpistenbully pisze: ↑02 paź 2022, 20:19Hej, hej, rozpoznałem na miniaturce Wasz stadion, to i zapoznałem się z nagraniem Pana Leszka: https://youtu.be/tHkSN9eHgwo

"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
NA & NC