Wolontariat Finał Wielkej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Warszawa i okolice

Dział o spotkaniach regionalnych - planowane spotkania, relacje z minionych spotów.

Moderator: Moderatorzy

Standby
Kontakt:

16 gru 2008, 8:23

Cześć,

Już za chwilę, już za moment grać zacznie Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy!

Razem ze swoim sztabem (Studenci Warszawy) będę zbierał 11 stycznia 2009pieniądze na WCZESNE WYKRYWANIE NOWOTWORÓW U DZIECI.

Byłoby super gdybyśmy wszyscy razem i każdy z nas z osobna, ze wszystkich sił pozbierali pieniędzy do puszek!

Oczywiście istnieje możliwość, a nawet zalecenie by robić to jeżdząc miatkami, top down jeśli pogoda i serce pozwolą :cool:

Pokażmy, że potrafimy!

Osoby chętne proszę o deklarację na forum lub PW do czwartku do godz: 12:00.
Aby stać się wolontariuszem należy przyjechać w czwartek do Arkadii na spota i wypełnić wośpową ankietę, a także dołączyć zdjęcie.

Tylko w zeszłym roku udało nam się zebrać ponad 70 tys. zł.

Informacje o sztabie na:
http://wosp.uniwerek.com/
Łoś
Awatar użytkownika
majk
Model: NB FL
Wersja: 1.6 Turbo

10 gru 2009, 12:27

Wpadłem proszę ja was na pomysł co by może zorganizować akcję zbierania pieniędzy na WOŚP przy użyciu naszych Miatek. Gdybyśmy usiedli po 2 osoby w autku i przejechali przez miasto oflagowani w odpowiedni sposób w kolumnie to moglibyśmy stanowić dość mocną grupę. Kierowca skupiałby się na drodze a pasażer/ka mogłaby w tym czasie obsługiwać puszkę. Wszystko zależy tylko od pogody bo przydałby się jednak top down żeby miało to odpowiedni efekt...Co o tym sądzicie?
Była: MX-5 NA 1992
Była: MX-5 NBFL 2002
Była: MX-5 NB 1999
Była: MX-5 NA 1.8T 1994
Była: MX-5 ND RF 2017
Była: MX-5 NA 1.6 1996

Jest: MX-5 NBFL 2001 1.6T
Standby
Kontakt:

10 gru 2009, 12:54

Ja co prawda studentem UW już nie jestem, ale nasz sztab studencki działa dalej. Myślę, że zorganizowanie miatowej kolumny nie stanowiłoby żadnego problemu. Kasę zbierają też garbusy, buliki, willisy, trabantyi inne dziwne sprzęty :)
Łoś
Tanda

18 gru 2009, 1:06

majk pisze:Wpadłem proszę ja was na pomysł co by może zorganizować akcję zbierania pieniędzy na WOŚP przy użyciu naszych Miatek. Gdybyśmy usiedli po 2 osoby w autku i przejechali przez miasto oflagowani w odpowiedni sposób w kolumnie to moglibyśmy stanowić dość mocną grupę. Kierowca skupiałby się na drodze a pasażer/ka mogłaby w tym czasie obsługiwać puszkę. Wszystko zależy tylko od pogody bo przydałby się jednak top down żeby miało to odpowiedni efekt...Co o tym sądzicie?

Mój Mietek jest już w blokach startowych a je szperam w szafie w poszukiwaniU ciuchów ,które ochronią mnie przed hibernacją, ewentualnie drukiem L4.
nie ma to tamto-bo WOśP gra osiemnasty raz, Ludzie -połączyć przyjemne z pożytecznym -BEZCENNE,już widzę opatulonych przechodniów, a my ---topless:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takie emocje grzeją lepiej niż herbata po góralsku :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Cientki

18 gru 2009, 9:01

majk,
Jak dla mnie to troche cyrk. Albo chcesz pomoc i zbierac pieniadze albo poprostu sie przejechac mazda... Srednio widze polaczenie jednego z drugim. Jak masz zamiar zbierac pieniadze w samochodzie ? Na kazdych swiatlach bedziesz wychodzil z samochodu ? Ile zdazysz uzbierac zanim swiatlo sie zmieni ? Moim zdaniem przerost formy nad trescia i efektowniej bedzie poprostu chodzic z puszka po ulicy jesli naprawde sie chce pomoc. Moze lepiej juz bylbo by zrobic jakis spot pod centrum handlowym i krecic sie z puszkami w poblizu miatek.
Standby
Kontakt:

18 gru 2009, 11:24

Cientki dzień wielkiej orkiestry jest dniem wyjątkowym w roku, odbywają się liczne happeningi, koncerty, przejazdy, etc. W formie zabawy i przyjaźni ludzie w każdym wieku zbierają kasę na dzieciaki. Z naszym sztabem zawsze współpracuje klub Gwiezdnych Wojen - ludzie przebrani za postaci z filmu zbierają do puszek gigantyczne pieniądze, motomaniacy też chcą mieć swój wkład w pomaganie dzieciom. Przez centrum wawy co roku przejeżdza pod eskortą policji kolumna garbusów, bulików, trabantów, wartburgów, willisów. Dlaczego my nie mamy się do tego przyłączyć? Jeżeli nie będzie Ci pasowało zbieranie kasy z auta, zawsze możesz to zrobić z buta, nikt nie broni :) Poza tym myślę, że w ten jeden dzień dałoby radę załatwić zgodę na jeżdzenie po starówce z puszkami. Trzeba tylko chcieć :)

A więc kto chętny na wośpową kolumnę? Wpisywać się raz, dwa, trzy!!!

Ja tak czy siak będę zbierał na dzieciaki. Mogę też się zająć wyrobieniem puszek i identyfikatorów, nawet jeśli ktoś nie będzie jechać w kolumnie. Tutaj nie chodzi o to by mieć taki fan jak na XXleciu tylko o pomoc dzieciakom!!! Najważniejsze są chęci i dobre intencje!

Podaję oficjalną stronę tegorocznego sztabu:
http://szturmowa.com/wosp
Łoś
Dziaja

23 gru 2009, 9:02

Możecie na mnie liczyć.
Lilu

26 gru 2009, 17:49

Tylko pamiętajcie żeby przypadkiem nie składać winylowych dachów na mrozie :!:
Appearances may be deceiving. :cool:
mateo

28 gru 2009, 12:48

a ja mam pytanie, jestem wydawcą portalu mmwarszawa.pl i miłośnikiem mx-5, nie mam jeszcze M, ale pieniądze już na taki wehikuł posiadam i myślę, że w kwietniu zakupię pojazd. Niemniej jednak, pomyślałem że fajnie by było zrobić relację z tego jak miłośnicy MX-5 jeżdżą bez dachów w zimie dla WOŚP, byłaby szansa umówić się na jakieś spotkanie by uwiecznić kolumnę MX-5?
Talking Head
Zablokowany