Leszno - aktualności
Miatowe informacje z Leszna
Moderator: Moderatorzy
- mateusz_35
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Ok 

- mateusz_35
- Donator
- mateusz_35
- Donator
Pojeździmy coś jutro?
- Morfi
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 1.8 vvt
Cześć
Weekend zapowiada sie słonecznie i ciepło. Będę w tym czasie przebywał w hotelu Sułkowski na imprezie firmowej. Planuję w sobotę zrobić trasę: https://goo.gl/maps/wW4x15KuQy22 a potem podjechać do Parowozowni do Wolsztyna. Fajnie byłoby zwiedzić okolice Leszna w towarzystwie innej miaty albo i kilku. Jeśli ktoś miałby ochotę wybrać się na pojeżdżawkę to dajcie znać w tym wątku.
Byłbym wdzięczny za podpowiedzi odnośnie innych odcinków specjalnych oraz miejsc wartych zwiedzenia.
Weekend zapowiada sie słonecznie i ciepło. Będę w tym czasie przebywał w hotelu Sułkowski na imprezie firmowej. Planuję w sobotę zrobić trasę: https://goo.gl/maps/wW4x15KuQy22 a potem podjechać do Parowozowni do Wolsztyna. Fajnie byłoby zwiedzić okolice Leszna w towarzystwie innej miaty albo i kilku. Jeśli ktoś miałby ochotę wybrać się na pojeżdżawkę to dajcie znać w tym wątku.
Byłbym wdzięczny za podpowiedzi odnośnie innych odcinków specjalnych oraz miejsc wartych zwiedzenia.
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
- mateusz_35
- Donator
Ja jutro od 13 jestem wolny
Jak jeszcze będziesz gdzieś w okolicy to daj znać.
Jak jeszcze będziesz gdzieś w okolicy to daj znać.
- Morfi
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 1.8 vvt
W sobotę po południu zrobiłem trasę wokół Leszna i trafiłem m.in. na perełkę jak na poniższym zdjęciu. Jadąc przez wioskę (nazwy nie pamiętam) zauważyłęm kątem oka pałac po lewej i wjechałem by go zobaczyć. Na trasie było więcej ciekawych obiektów architektonicznych (głównie kościoły o konstrukcji drewaninej). Drogi w zasadzie OK tyle, że trochę nierówne i miejscami musiałem zwolnić bo za bardzo podrzucało autem. Były miejsca z pagórkami ( np. podjazd i zjazd 9%) i zakrętami co mnie mile zaskoczyło.
W niedzielę wracałem do Wrocka ok. 10.30.
W niedzielę wracałem do Wrocka ok. 10.30.
- Załączniki
-
- DSC_2420.JPG (974.4 KiB) Przejrzano 7640 razy
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
- LeszekMX5
- Moderator
- Model: NC
- Wersja: 3RD
Stachu, Olek - dzięki za spontaniczne zorganizowanie tego spotkania. 170 km leszczyńskimi zakrętami w cudownej pogodzie. Trafiliście w "10"
Parę fotek: https://photos.app.goo.gl/2Z3RAFj98jkQITNf1
- Załączniki
-
- grup.JPG (1.3 MiB) Przejrzano 7536 razy
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
NA & NC
Kozackie fotki Leszek
więcej zjazdów proszę 

Chicago7 pisze:Witam, w strone zielonej gory jezdzicie? Bo tu ciezko o jakiegos spota
Jeśli jesteś fanem Unii Leszno to pewnie

LeszekMX5 pisze:Stachu, Olek - dzięki za spontaniczne zorganizowanie tego spotkania. 170 km leszczyńskimi zakrętami w cudownej pogodzie. Trafiliście w "10"
To my dziekujemy za wspaniałą atmosferę i świetne zdjęcia! Oby takich więcej

BTW: widzę na zdjęciach, że Taff trzymał mi trwałą cały dzień - polecam

- LeszekMX5
- Moderator
- Model: NC
- Wersja: 3RD
-Stachu- pisze:Chicago7 pisze:Witam, w strone zielonej gory jezdzicie? Bo tu ciezko o jakiegos spota
Jeśli jesteś fanem Unii Leszno to pewnie
Stachu oczywiście żartował

Ważne, że wszyscy jesteśmy fanami "Miaty"

Do Zielonej nie dotarliśmy, ale ostatni przejazd kończyliśmy w Sławie.
Może kolejnym razem spotkamy się gdzieś w pół drogi.
Na zlot leszczyński nie zapraszam bo lista już pełna, choć można wpisać się na listę rezerwową. Niestety i tam jest już kilku oczekujących.
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
NA & NC
Chicago7 pisze:Hehe nie jestem fanem UL, ale jak nie Falubaz z misrzostwem to Leszno
Oczywiście to było z jajem

Tak na serio to od czasu do czasu jadę przez Zieloną Górę i możemy się zgrać. Planowo następnym razem będę wracać w połowie czerwca (niedziela).
Dam znać tu na forum.
- mateusz_35
- Donator
Jest ktoś chętny żeby jutro pojeździć?
Trochę po czasie, ale jutro po escorcie ślubnej Jadzi i Artura można ewentualną przejażdżkę jeszcze rozważyć 
Ps
Stachu Ty przemyśl, żeby zacząć w takim razie Taff reklamować

Ps
-Stachu- pisze:BTW: widzę na zdjęciach, że Taff trzymał mi trwałą cały dzień - polecam
Stachu Ty przemyśl, żeby zacząć w takim razie Taff reklamować

- mateusz_35
- Donator
Jeśli nie masz co robić w niedzielę po rosole to zapraszam.
14:00
Orlen
Ul. Estkowskiego
Leszno

14:00
Orlen
Ul. Estkowskiego
Leszno

Hop hop ! Czy ktokolwiek z Leszna odwiedza jeszcze to forum ?
Miały by ktoś ochotę na króciutkie spoty w tygodniu ? Trochę zazdroszczę chłopakom z Poznania częstotliwości spotkań. Ostatnio widuje na ulicach naszego miasta coraz więcej miatek więc pomyślałem sobie, że może i nam uda się zebrać raz na jakiś czas w jednym miejscu. Chętni ? 

- mateusz_35
- Donator
Forum chyba nie każdy przegląda.
Myśle ze lepszym pomysłem byłoby założenie grupy na fb (jak ma np. Poznań) i umawianie się tam.
Na fb każdy wchodzi i jest spora szansa na udanego spontanicznego spota.
Myśle ze lepszym pomysłem byłoby założenie grupy na fb (jak ma np. Poznań) i umawianie się tam.
Na fb każdy wchodzi i jest spora szansa na udanego spontanicznego spota.
- mr_cheester
- Model: NB
- Wersja: 1.6
podpisuję się pod pomysłem spotkań, obecnie mieszkam w Gostyniu więc do Leszna żabi skok, z tym, że prośba o drobne info, jeśli coś się będzie kroiło, na forum (niestety nie posiadam fb)
- nick.es
- Moderator podróży
A namawiam jednak na pozostanie na forum. Nie odcinajcie się od nas 
To NIE JEST żaden przytyk. Po prostu zbyt wiele razy widziałem, jak facebook nie sprawdza się jako ekwiwalent forum, co w efekcie prowadzi do załamania się całej społeczności.

To NIE JEST żaden przytyk. Po prostu zbyt wiele razy widziałem, jak facebook nie sprawdza się jako ekwiwalent forum, co w efekcie prowadzi do załamania się całej społeczności.
Dokładnie tak jak Dorian napisał są też plusy

nickesh v2.0 pisze: ↑15 lip 2019, 18:02A namawiam jednak na pozostanie na forum. Nie odcinajcie się od nas
Nie myślimy w żadnym przypadku, żeby odstąpić od forum, a wręcz nawet jak się uda to ewentualne osoby, które uda się na fb pozyskać, a na forum nie są to oczywiście je wciągnąć

Większość się zna i fajnie działa, a Kto się jeszcze nie ujawnił to zachęcamy, aby odezwał się tutaj na forum

lub dołączył do grupy na fb: https://www.facebook.com/groups/486513998820743/
PozdrawiaMY

viewtopic.php?f=20&t=31448&view=unread#unread
Dla tych co jeszcze nie widzieli i których nie ma w grupie na FB
Dla tych co jeszcze nie widzieli i których nie ma w grupie na FB