[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne
DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023
Moderator: Moderatorzy
Hej
Kto z Wrocka lub okolicy by mi pomógł wymienć (albo wymienił) szmaciany dach w NA?
Do przełożenia jest sam moher a nie cała konstrukcja.
Nie mam linek napinających dach - zaraz będę takie kombinował. Tu też pytanie, słyszałem, że lepiej kupić linkę rowerową i wrzucić w termokurcza - podobno więcej wytrzyma niż oryginał - prawda to?
Najfajniej jakby się dało w ciągu tygodnia do półtora.
Doświadczenie w wymianie miatowego dachu wymagane.
Gratyfikacja do ustalenia
Kto z Wrocka lub okolicy by mi pomógł wymienć (albo wymienił) szmaciany dach w NA?
Do przełożenia jest sam moher a nie cała konstrukcja.
Nie mam linek napinających dach - zaraz będę takie kombinował. Tu też pytanie, słyszałem, że lepiej kupić linkę rowerową i wrzucić w termokurcza - podobno więcej wytrzyma niż oryginał - prawda to?
Najfajniej jakby się dało w ciągu tygodnia do półtora.
Doświadczenie w wymianie miatowego dachu wymagane.
Gratyfikacja do ustalenia
kali7575 pisze:A masz kanał? Potrzebuje olej wymienic
niestety nie mam, olej i inne drobiazgi od spodu na razie wymieniam u mechanika bo nie mam gdzie :/
jak się garażu dorobię to może będzie
kali7575 pisze:Mogę pomóc. Proponuj termin. Mi codziennie po 17 pasuje. Weekend odpadam bo jadę do glogowa.
rozumiem, że już jakiś dach przekłdałeś
wyślij mi nr tel na pw zgadamy się po pracy
jakieś dorbne narzędzia mam, co będzie potrzebne ?
- Wenega
- Model: NB FL
- Wersja: Phoenix
bullet pisze:kali7575 pisze:Mogę pomóc. Proponuj termin. Mi codziennie po 17 pasuje. Weekend odpadam bo jadę do glogowa.
rozumiem, że już jakiś dach przekłdałeś
wyślij mi nr tel na pw zgadamy się po pracy
jakieś dorbne narzędzia mam, co będzie potrzebne ?
nitownica i standardowy zestaw kluczy/śrubokrętów/szczypiec/kombinerek.. i od 3 do 6 godzin czasu
dzisiaj nabyłem nitownicę
linki będę dorabiał sam, jak sobie nie poradzę to będę zmuszony kupić
linki będę dorabiał sam, jak sobie nie poradzę to będę zmuszony kupić
- marzdin
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: NCFL mode by Five
Ja totalnie z innej beczki, szukam miejsca gdzie 17-latek mógł by szlifować jazdę samochodem, niestety ostatnio jazda bez prawka to nie wykroczenie a przestępstwo w związku z tym szukam jakiegoś toru w okolicy wrocka gdzie przymkną oko na to że jest młody ew. kogoś z własnym terenem prywatnym gdzie mógł by sie troche pokręcić od czasu do czasu
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
Pozwalam sobie raz jeszcze podbić prośbę o spotkanie, lub chociaż o namiar na kogoś, z kim mógłbym się w tej sprawie skontaktować.
ember pisze:Czy jakaś dobra dusza z Wrocławia, posiadająca nowe ND, zgodzi się ustawić ze mną na pół godzinki gdzieś na mieście ?
- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
w naszym wątku regionalnym żaden osobnik z ND jak do tej pory oficjalnie się nie ujawniał...
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
we Wro widziałem już ze 3szt ND ale właściciele chya nie zaglądają na forum,
albo nie wiedzą, że takie forum jest
umów się na jazdę próbną w salonie, jest Mazda we Wrocku przecież
albo nie wiedzą, że takie forum jest
ember pisze:Czy jakaś dobra dusza z Wrocławia, posiadająca nowe ND, zgodzi się ustawić ze mną na pół godzinki gdzieś na mieście ?
umów się na jazdę próbną w salonie, jest Mazda we Wrocku przecież
Ostatnio zmieniony 02 sie 2017, 13:34 przez bullet, łącznie zmieniany 1 raz.
marzdin pisze:Ja totalnie z innej beczki, szukam miejsca gdzie 17-latek mógł by szlifować jazdę samochodem, niestety ostatnio jazda bez prawka to nie wykroczenie a przestępstwo w związku z tym szukam jakiegoś toru w okolicy wrocka gdzie przymkną oko na to że jest młody ew. kogoś z własnym terenem prywatnym gdzie mógł by sie troche pokręcić od czasu do czasu
kilka lat temu był plac na Niskich Łąkach. podobno 10 zł za 1h i można było sobie pojeździć ale jak teraz jest to nie mam pojęcia
był też na Krakowskiej plac PZMotu - nie wiem czy odpłatny
Morfi pisze:można takim włożyć wizytówkę z namiarem na forum ...
a mamy jakieś swoje drukowane ulotki ?
mazdaspeed takie miał, całkiem profesjonalnie to wygląda i na pewno lepiej niż odręcznie napisana kartka (która mnie np by odstrazyła niż zachęciła)
Teraz jest tam tor gokartowy i nie ma możliwości wjazdu autem. Poza tym nawierzchnia dramat.bullet pisze:marzdin pisze:Ja totalnie z innej beczki, szukam miejsca gdzie 17-latek mógł by szlifować jazdę samochodem, niestety ostatnio jazda bez prawka to nie wykroczenie a przestępstwo w związku z tym szukam jakiegoś toru w okolicy wrocka gdzie przymkną oko na to że jest młody ew. kogoś z własnym terenem prywatnym gdzie mógł by sie troche pokręcić od czasu do czasu
kilka lat temu był plac na Niskich Łąkach. podobno 10 zł za 1h i można było sobie pojeździć ale jak teraz jest to nie mam pojęcia
był też na Krakowskiej plac PZMotu - nie wiem czy odpłatny
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
- marzdin
- Donator
No właśnie z takimi miejscami dramat, Niskie Łąki gokarty, Rakietowa zamknięta, placyki takie jak kiedyś np. przy wzgórzu Andersa poblokowane i nie można się tam już uczyć, a młody garnie się do Magdaleny
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
jak się zjeżdża z mostu milenijnego w stronę legnickiej to zaraz za mostem w lewo i się jedzie w stronę tyłów osiedla w okolicy niedźwiedziej (tak jak kierunek na ulicę długą), tam jest takie miejsce gdzie nad ulicą były druty elektryczne i gdzieś tam po lewej kiedyś był plac targowy, niestety był tam żwir, ale do nauki parkowania ewentualnie może być
nie wiemc czy nadal tam jest i jak z wjazdem bo ost razem byłem tam z 5 lat temu albo wiecej, ale przy okzaji można zobaczyć
nie wiemc czy nadal tam jest i jak z wjazdem bo ost razem byłem tam z 5 lat temu albo wiecej, ale przy okzaji można zobaczyć
- MaciekW
- Donator
- Model: ND
- Wersja: 2.0 SkyPassion
KyRy pisze:w naszym wątku regionalnym żaden osobnik z ND jak do tej pory oficjalnie się nie ujawniał...
No wiesz... Jeden przynajmniej jest - tylko na pół godzinki do Wrocławia nie pojadę. Niech kolega wpadnie na następną pojeżdżawkę do Kotliny, to i ND-eka pomaca.
- KyRy
- Moderator
- Kontakt:
MaciekW pisze:No wiesz... Jeden przynajmniej jest - tylko na pół godzinki do Wrocławia nie pojadę.
Pamiętałem oczywiście o Tobie ale skupiłem się właśnie na tej bliższej okolicy Wrocka
- marzdin
- Donator
BULLET dzięki za info podejdę tam w łykend zobaczyć nim młody wróci z Woodstoku, co do ND to conajmniej 3 są we wrocku, tylko chyba nie zaglądają na forum
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
a dzisiaj żona wyczaiła gdzieś czarną ND
nie licząc MaćkaW to były by już ze 4 szt ba blachach wrocławskich, dwie czewone, biała i czarna,
poza tym, czy blacha ważna ?
ja tam mam SC a nie DW
nie licząc MaćkaW to były by już ze 4 szt ba blachach wrocławskich, dwie czewone, biała i czarna,
ja tam mam SC a nie DW
MaciekW pisze:KyRy pisze:w naszym wątku regionalnym żaden osobnik z ND jak do tej pory oficjalnie się nie ujawniał...
No wiesz... Jeden przynajmniej jest - tylko na pół godzinki do Wrocławia nie pojadę. Niech kolega wpadnie na następną pojeżdżawkę do Kotliny, to i ND-eka pomaca.
Sprawdzilem, mniej lub bardziej to co chcialem w salonie we Wroclawiu. Pytalem na forum, bo chcialem porownac kilka kwestii z samochodem kogos kto wie co dzialo sie z jego NDkiem od poczatku, nie licze na szczerosc sprzedawczykow.
W kazdym razie temat juz ogarniety.
bullet pisze:a dzisiaj żona wyczaiła gdzieś czarną ND
ja tam mam SC a nie DW
Moja ceramiczna tez jest na DW, ale widzialem kiedys inna biala.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2017, 18:12 przez ember, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja żona jak zobaczyła ND na żywo to zachorowała na ten samochód.
Będę musiał kiedyś zrobić jej dowcip i pożyczyć od któregoś z Was ND na ~15-20 min, żeby ją takim z pracy odebrać
Mam nadzieję, że mnie za to nie zabije
Będę musiał kiedyś zrobić jej dowcip i pożyczyć od któregoś z Was ND na ~15-20 min, żeby ją takim z pracy odebrać
Mam nadzieję, że mnie za to nie zabije
W sobotę o godz. 8:45 spotykamy się w Łagiewnikach na Orlenie i jedziemy nakręcić ok 300 km na koła.
Kierunek Karpacz - Harrachov - Wrocław. Zapraszamy.
Kierunek Karpacz - Harrachov - Wrocław. Zapraszamy.
- KyRy
- Moderator
- Kontakt:
z miłą chęcią ale innym razem
czekam na jakieś foty z wypadu
czekam na jakieś foty z wypadu
KyRy pisze:z miłą chęcią ale innym razem
KyRy, Ciebie nie dotyczy te zaproszenie. Za kilka tygodni zapraszamy.
- KyRy
- Moderator
- Kontakt:
czyli Ty też się boisz Basi
- MaciekW
- Donator
- Model: ND
- Wersja: 2.0 SkyPassion
Cholera, a tak coś przypuszczałem, że właśnie teraz się odezwiesz... A ani w tą, ani w kolejną sobotę nie mogę...
Cóż, bawcie się dobrze i na czeskie vany uważajcie!
A może kiedyś podjechalibyście w nasze okolice - wokół Góry św. Anny też kilka dróżek jest, potem do Mosznej moglibyśmy podjechać - piękny zameczek tam jest. Co prawda parę kilometrów macie, ale tyle samo, co my do Was .
Cóż, bawcie się dobrze i na czeskie vany uważajcie!
A może kiedyś podjechalibyście w nasze okolice - wokół Góry św. Anny też kilka dróżek jest, potem do Mosznej moglibyśmy podjechać - piękny zameczek tam jest. Co prawda parę kilometrów macie, ale tyle samo, co my do Was .