[Śląsk] spotkania regionalne

spociki

Dział o spotkaniach regionalnych - planowane spotkania, relacje z minionych spotów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator
Model: NA

20 lis 2014, 20:49

Ogólnie spoko, nawet moja szpetna gęba się załapała :P, chociaż poszukałbym jeszcze jakiejś ciekawej fotki swojej i może coś podmienił, jeśli ten projekt by przeszedł :).
I druga myśl, czy jakieś foto z promu by się nie nadało, bo to wg mnie dość ciekawy "obraz" Miat na mikropromie? :P
Shumi
Model: NB
Wersja: Basic

20 lis 2014, 20:58

ja tam jestem za niezależnie od wersji, ceny które podajecie są bardzo rozsądne

btw. skoro Ania mnie nie pominęła (przy mojej ograniczonej jednak frekwencji...) to raczej każdy inny się też załapał :D
MX to nie samochód, to kultura...
Wiittorio

20 lis 2014, 21:17

Pirat pisze:Ogólnie spoko, nawet moja szpetna gęba się załapała :P, chociaż poszukałbym jeszcze jakiejś ciekawej fotki swojej i może coś podmienił, jeśli ten projekt by przeszedł :).
I druga myśl, czy jakieś foto z promu by się nie nadało, bo to wg mnie dość ciekawy "obraz" Miat na mikropromie? :P

Wyślij zdjęcie, to podmienimy, tylko daj znać które na które.
Zdjęcia z promu są bardzo fajne, tyle, że mz samochody na zdjęciach muszą być dość duże nawet przy formacie A3 jeżeli na każdej stronie są 3 ujęcia. Dlatego zrezygnowałam ze zdjęć grupowych, ale wyślij zdjęcia, które mogłyby by się nadać, to zamienię i zobaczymy
Pzdr
Ania
Opos
Donator
Donator
Model: NB FL

21 lis 2014, 8:19

Bajka, tylko te zielone felgi zmieńcie na jakiś bardziej przyjemny kolor :ryjezesmiechu:
A tak serio, świetny pomysł z tym podziałem po 3 auta na każdy miesiąc.
elbe
Donator
Donator

21 lis 2014, 10:08

Ania,
Wiittorio,
Dzięki za umieszczenie zdjęć mojej mazdy mimo, że już nie jeżdzi na zloty :D
Posłałem Wam maila w związku z tym. Dajcie proszę znać czy dotarł bo różnie bywa.
Pozdrawiam
Jumpman
Donator
Donator
Wersja: FL

21 lis 2014, 11:36

Ja powiem tak...pewnie zostanę ubiczowany, ale co tam... Zdjęcia od Ani, to oczywiście świetny materiał, nie mam wątpliwości, ale juz wielokrotnie chwaliłem, więc znacie moje zdanie. Ale.... układ kalendarza niestety wydaje mi się być zbyt monotonny, myśle, że warto zaryzykować i zrobić jakieś 2-3 miesiące na których albo będzie jedna furka, albo 2...a może np 5, bo ten system w moim odczuciu powoduje, ze jedne miesiąc niewiele się różni o do drugiego. Dodatkowo może warto jeszcze te fotki posegregować w jakieś określone klimaty pod kątem miejsc, pogody czy tez zwyczajnie kolorystyki. Na sam koniec dodam, że wydaje mi się, że niektórzy z nas maja jakieś tam swoje foto...więc może kto coś ma, to niech prześle i Ania będzie miała dodatkowe opcje... No i na końcu dodałbym Nicki pod fotkami :)

Co do mojej wersji, to ze względu na druk na jakiejś tam drukarce...bla bla bla... jestem w stanie skołować jedną sztukę za 45zeta, ale wobec propozycji pare postów wyżej, to myśle, to nie ma co dyskutować... no chyba, że...

Pozdro 4all, szczególnie dla naszej(na ma co Wittorio, wkręciłeś żonke, to musisz sie dzielić :P ) pracowitej Ani :) :kciuk:
Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?

Części do NA - rozbiórka czerwonej - kliknij

Moja Lalunia :)
Wiittorio

21 lis 2014, 11:58

Kuba, moje zdolności graficzne są- jak twierdzi córeczka- na poziomie 1 klasy SP, więc racja co do kompozycji.
Na pewno ktoś zrobi to 100 razy lepiej. Wobec tego wysyłajmy zdjęcia jakie kto chce mieć. Ja mogę udostępnić wszystkie te, które zamieściłam w projekcje, lub inne z przejażdżek.
Pozdrawiam
Ania
angeli

21 lis 2014, 12:26

Ja uważam ze jest rewelacja, bo my som na 2 zdjeciach aż (skad wiedziałem ze to akurat TE zdjęcia będą? :) )
jedyne co ja bym zmienił to zmiana kosmetyczna, minimalna. Nie do końca cieszą mnie "oficjalne" makaronizmy, więc albo:
"Drużyna Śląska" - 50% ludzi na Górnym Śląsku uważa Polski za swój język Ojczysty
albo:
"Ślůnsko Klika" (zapis wg doktora Feliksa Steuera) - drugie 50%
ewentualnie, chcąc być pomapatycznym, możnaby użyć dawnego lingua franca naszej cywilizacji: "Legio Silesia"
:winner: :winner: :winner:

dodatkowo dowolną z powyższych nazw możemy zapisać japońskim alfabetem (to sie chyba robi Katakaną) i będzie tróóó JDM.

Silesian Team wali mi Jarosławem Zawsze Dziewicą, Donaldem co nie znał strachu, Antoniem M., Korwinem co chciał bić kobiety, etc. Amerykańskie nie znaczy lepsze. :D :D :D

@Ania: Jest ładnie, przejrzyście i równo poukładane. Gratuluję, podziwiam i serdecznie dziękuję.

@Kuba: Będąc naturą kartezjańską, z pewnością nie raz odczułeś na własnej skórze niezwykłą monotonię czasu, bezwzglądnie opóźniającego uzyskanie odpowiedzi na pytania płonące w naszych sercach, np. będzie k..... podwyżka czy nie będzie podwyżki?
Z powodu tej monotonni właśnie, jednostajny układ wydaje mi się być adekwatny do celu jakiemu głównie służy kalendarz, czyli odmierzania czasu. the fourth, the dimension of stillness - jak pisał Ezra Pound.

niemniej pokornie czekam na diecezję epidiaskopu...

PS. procenty zgoła z kosmosu wziąłem nie chcąc nikogo urażać.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2014, 13:12 przez angeli, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafał
Jumpman
Donator
Donator

21 lis 2014, 13:08

Ja powiem jedno Rafał...Twoje wpisy zawsze poruszają we mnie 2x więcej szarych komórek niż pozostałe... Pytanie czy to dobrze czy źle, że tak mało piszesz?? :P

angeli

21 lis 2014, 13:13

:winner: :winner: :winner: aż sam przeczytałem co też ja napisałem i znalazłem brak jednej literki :D
Rafał
Wiittorio

21 lis 2014, 13:27

Elbe na PW nic nie dostałem
Awatar użytkownika
irk
Wersja: + ND RF

21 lis 2014, 13:28

Taka malutka propozycja....

Rzeczywiście lepiej to wygląda jak zdjęcie z lutego jest ze śniegiem, z lipca bez dachu, a październikowe we mgle.
Tylko czy znajdzie się tyle zdjęć dopasowanych do pory roku?

Jeżeli chodzi o postać graficzną --> im więcej dyskutantów tym więcej lepszych/gorszych/najgorszych (podkreślić właściwe)
pomysłów.
Generalnie projekty proste bronią się swoją prostotą.
Projekty opracowane graficznie (tło, efekty dodatkowe) mogą być przeładowane i tu potrzebna jest wiedza i doświadczenie.
Na początku poszedłbym w prostotę.

Jeszcze jedno o czym nie pisałem za parę zł więcej - dokładnie za 28,30 za kalendarz - każdy kalendarz może być spersonalizowany
Czyli zawierać np. indywidualny nick. Zwykle wstawia się nr kolejne kalendarza, ale jak się nie mylę to mogą być słowa.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem wygra doświadczeniem....
Shumi
Model: NB
Wersja: Basic

21 lis 2014, 16:21

ja tam będę monotematyczny
generalnie piszę się na kalendarz ;)
najlepiej, jak uda się go ogarnąć z tymi wszystkimi propozycjami na rok 2015, bo wiecie że to jeszcze tylko 1,5 miesiąca? :D

Miłego weekendu,
MX to nie samochód, to kultura...
Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator

21 lis 2014, 16:52

Ok, czyli tak, by rozjaśnić, do kogo słać foty? Do Ani? :)
slawekkace

21 lis 2014, 17:31

Potrzebne mi reperaturki tylnych błotników oraz progów :poklony: , może ktoś posiada? Chętnie odkupię.
elbe
Donator
Donator

21 lis 2014, 20:46

Wiittorio pisze:Elbe na PW nic nie dostałem

Wysyłałem maila. Wysłałem jeszcze raz na PW :)
janekpower

22 lis 2014, 0:46

W czeluściach internetu znalazłęm jedno fajne moim zdaniem zdjecie.

Obrazek
Wiittorio

22 lis 2014, 11:28

Piękne zdjęcie na kalendarz, choć samochód zajmuje w nim trochę mało miejsca (może wyjść dość mały na formacie A3, chyba, że jako jedyne na stronie) Podmienimy w razie czego na jakąś mazdę od Elbe, której już nie ma, albo naszą.
A kto jeszcze może przedstawić jakąś propozycję kalendarza i podejmie się realizacji ?
angeli

22 lis 2014, 12:25

Kochani,

Ja się generalnie zgadzam z Shumi, z malutkim wyjątkiem o którym pisałem powyżej.
zamiast "MX-5 KLUB POLSKA - SILESIAN TEAM 2015" proponuję
"MX-5 KLUB POLSKA - DRUŻYNA ŚLĄSKA 2015" albo "MX-5 KLUB POLSKA - śLůNSKO KLIKA 2015"
ewentualnie , jak już się naprawdę wstydzimy języków ojczystych, to "MX-5 KLUB POLSKA - LEGIO SILESIA 2015"
albo jakoś podobnie w językach innych niż angielski który jest zwyczajnie pospolity. I co język angielski ma wspólnego z nami?

Dodatkowo Agnieszka, może to w następlnym tygodniu zapisać fonetycznie japońskim alfabetem (japońskie litery których odczytanie będzie brzmiało jak polskie lub inne wyrazy, tak so się właśnie w Japonii robi), byłoby to więc nasze logo.
Co Wy na to?

Chyba stać nas na coś więcej niż powielanie wzorów płynących z północnej dzielnicy Sosnowca, co? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rafał
Jumpman
Donator
Donator

22 lis 2014, 12:34

Kilka fotek można ewentualnie zwinąć z zeszłorocznych propozycji...np od Heidi... są tu: viewtopic.php?f=18&t=12270&start=180 strona 7, a i moje w sumie tam już wrzucone, wiec nie bede wklejał raz jeszcze...zobacz na stronie 4 viewtopic.php?f=18&t=12270&start=90
JA w weekend postaram, sie jeszcze poprzeglądać tegoroczne opcje i wrzuce co znajde :)

Co do wielu zdań i upodobań, o których pisze IRK, to się zgadzam ogólnie, ale wiem, że Ania na bank z tych wszystkich preferencji, propozycji itd wyłuska to co uzna za ciekawe czy sensowne i dzięki temu osiągnie świetny efekt :)

Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator

22 lis 2014, 17:07

To w takim razie wrzucam moje propozycje tutaj:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jumpman
Donator
Donator

22 lis 2014, 18:07

2gie od dolu bajera :) :kciuk:

Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator

22 lis 2014, 22:18

Wiittorio pisze: moje zdolności graficzne są- jak twierdzi córeczka- na poziomie 1 klasy SP

to moze ja zatrudnisz do oprawy - niech pokarze co potrafi ;)

irk pisze:Rzeczywiście lepiej to wygląda jak zdjęcie z lutego jest ze śniegiem, z lipca bez dachu, a październikowe we mgle.

poczekaj do pierwszego sniegu, to sie zrobi wszystkie rzeczy na jednym zdjeciu :mrgreen:

Wiittorio pisze:Piękne zdjęcie na kalendarz, choć samochód zajmuje w nim trochę mało miejsca (może wyjść dość mały na formacie A3, chyba, że jako jedyne na stronie)

dobrze - jak bedzie male, to zostanie niewyrazny kolor samochodu :P

angeli pisze:zamiast "MX-5 KLUB POLSKA - SILESIAN TEAM 2015" proponuję
"MX-5 KLUB POLSKA - DRUŻYNA ŚLĄSKA 2015" albo "MX-5 KLUB POLSKA - śLůNSKO KLIKA 2015"

:kciuk: mozna jeszcze od biedy uzyc dopisku oberschlesien 8-)

Wiittorio pisze:Podmienimy w razie czego na jakąś mazdę od Elbe, której już nie ma, albo naszą.

jestem w szoku, ze tyle zdjec jest mojej :shock: ogolnie jak najbardziej mozna zwolnic ostatnie zdjecie pod browarem bo jednak z pylem brukarzy lepiej wyszlo to drugie z moim falsyfikatem :D
Obrazek
elbe
Donator
Donator

25 lis 2014, 7:18

Wiittorio.. Skoro wiadomości nie dochodzą to napisze tu w skrócie..
Jeżeli to możliwe to prosił bym o podmianę czerwcowego zdjęcia na któreś z poniższych (chyba, że macie jakieś ładniejsze w zbiorach). Nowy właściciel może nie życzyć sobie zamieszczania jego mazdy .. :kciukdol:
Załączniki
DSC02555.JPG
IMG_7209.jpeg
Jumpman
Donator
Donator

25 lis 2014, 12:09

:kciuk:

heidi

25 lis 2014, 12:24

15zł za kalendarz A3 to chyba spoko cena :)

http://www.groupon.pl/oferty/cala-polsk ... 5/48783536
Awatar użytkownika
szy
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: GT-S

25 lis 2014, 18:00

elbe pisze:Jeżeli to możliwe to prosił bym o podmianę czerwcowego zdjęcia na któreś z poniższych (chyba, że macie jakieś ładniejsze w zbiorach). Nowy właściciel może nie życzyć sobie zamieszczania jego mazdy ..

Nowy właściciel nie ma najmniejszego problemu z zamieszczeniem zdjęć - jeśli chcecie, zamieszczajcie!
Choć muszę przyznać, że zdjęcia alternatywne wg mnie pasują idealnie!

:kciuk:

rrutek dzięki za hint! wątek i zdjęcia widziałem wcześniej, ale wątpliwości elbe mi uciekły
Wiittorio

25 lis 2014, 21:04

Podmienimy zdjęcia zgodnie z życzeniami ale wg możliwości, czyli prostego schematu graficznego proponowanego wcześniej i dodamy jakieś zdjęcia dawno nie widzianej Heidi.
A może jednak ktoś zna kogoś lub potrafi zrobić układ stron w bardziej ambitny sposób? Wrzucajcie jakieś propozycje, a do tematu wrócimy na najbliższym spocie. Jest jeszcze odrobina czasu.
elbe
Donator
Donator

25 lis 2014, 22:25

Żeby pokazać Wam jak bardzo "głęboko" przeszukuje rynek w poszukiwaniu MX5 tki - taka ciekawostka: :kciuk:

http://otomoto.pl/ferrari-250-replika-C35138920.html

PS. Widziałem na żywo Ferrari 250 GTO. Gwarantuje, że bliżej mu mimo wszystko do mazdy niż do GTO :ryjezesmiechu:
Jumpman
Donator
Donator

26 lis 2014, 15:50

heidi pisze:15zł za kalendarz A3 to chyba spoko cena :)

http://www.groupon.pl/oferty/cala-polsk ... 5/48783536

No prosze, prosze...kto sie odezwał :geeejj: Może zrobisz cos dla klubu wreszcie, poza soedzaniem snu z oczku niektorym :ryjezesmiechu: :ryjezesmiechu: :ryjezesmiechu: :mrgreen:

ODPOWIEDZ