VIII Mini Zlot Leszno 2014

Dział o spotkaniach regionalnych - planowane spotkania, relacje z minionych spotów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
LeszekMX5
Moderator
Moderator
Model: NC
Wersja: 3RD

28 wrz 2014, 9:16

VIII Mini Zlot przechodzi do historii. Do klubowego garażu zawitało 16 Miat. Dziękujemy wszystkim uczestnikom.
Było nam bardzo miło Was gościć.
Gratulujemy zwycięzcom :winner:
Tak jak na zlocie podajemy tylko pięć pierwszych pozycji, ale należy podkreślić, że wszystkim należą się słowa uznania za wielką ambicję, sportową rywalizację i fajną zabawę.
W całym zlocie czynnie uczestniczył i towarzyszył tacie kilkumiesięczny Jaś. Rodzicom - Junie i Miszy serdecznie gratulujemy.
Fotorelację zamieścimy trochę później. Mile widziane Wasze fotki.
Dziękujemy i pozdrawiamy. Lidka i Leszek

Klasyfikacja
1 miejsce - Karolina i Sławek ( Sek )
2 miejsce - Five
3 miejsce - Edyta i Konrad
4 miejsce - Lilu i Juna
5 miejsce - Magda i Jarek
Załączniki
_MX59788a.jpg
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

28 wrz 2014, 22:42

Dzieki Wielkie Leszku za tą niepowtarzalną imprezę, dawno sie tak nie wybawiłem :kciuk:
Konkurencje z roku za rok są coraz bardziej genialne. Perfekcyjnie to wszystko (jak zwykle zresztą) zorganizowałeś, mam cichą nadzieje na kontynuację tradycji za rok :)
Pozwól, ze chociaż odwdzięczę sie tymi skromnymi fotkami:

https://picasaweb.google.com/Fiv3opac/2 ... lotULeszka

ps.
Kto ma film z mojego przejazdu "slalomu" ? :geeejj:
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
Necro
Model: Inny

29 wrz 2014, 7:24

Mi się wydaje, czy ta impreza nie była rozreklamowana? :?
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Wersja: 2,0

29 wrz 2014, 20:54

Necro pisze:Mi się wydaje, czy ta impreza nie była rozreklamowana?

Nie, nie wydaje Ci się.
Ten zlot nie jest reklamowany, nigdy nie był na przestrzeni lat i raczej nigdy nie będzie.
Ale taka już jego natura a raczej wybór organizatora. Po prostu uczestnicy są dobierani wg własnego widzimisię pomysłodawcy.
Czy to źle czy dobrze, to już każdy może ocenić sam. Zawsze organizator zlotu / eventu narzuca swoje reguły gry, do których uczestnicy dostosowują się lub nie. Taka jest Jego decyzja. Oczywiście dyskusyjnym jest fakt wrzucania tego na forum po fakcie.Ale... to też wybór organizatora.
Ale skoro Leszek wrzucasz to na forum, musisz liczyć sie z konsekwencjami w postaci pytań świeżych/nowych członków.

PS. Leszek jesli w którymś momencie napisałem nieprawdę, popraw mnie.
Pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2014, 12:07 przez Tomai, łącznie zmieniany 1 raz.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
Awatar użytkownika
Dżunior
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Recaro
Kontakt:

29 wrz 2014, 22:58

Zloty organizowane poza forum to normalna sprawa i w pewnym sensie konsekwencja popularyzacji MX-5 w naszym kraju. Kiedyś trzeba było zarażać pomysłem całe Forum by zebrać 15-20 załóg na jakiś weekendowy wypad. Dziś taką grupę można spokojnie zebrać za pomocą maili/sms'ów/Fb.
Sensowność wrzucania informacji o zlotach "prywatnych" na forum publiczne to odrębna kwestia. IMO nie ma w tym nic złego, szczególnie gdy zlot miał charakter wypadu turystycznego i wraz z publikacją pojawiają się informacje dotyczące trasy czy ciekawych miejsc wartych odwiedzenia. 8-)
MX-5 ND SkyFreedom 8-)
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Awatar użytkownika
Dżunior
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Recaro
Kontakt:

29 wrz 2014, 22:59

Tomai, po co wyciągać jakieś prywatne niesnaski na Forum, szczególnie w tak fajnym dziale...

Zloty organizowane poza forum to normalna sprawa i w pewnym sensie konsekwencja popularyzacji MX-5 w naszym kraju. Kiedyś trzeba było zarażać pomysłem całe Forum by zebrać 15-20 załóg na jakiś weekendowy wypad. Dziś taką grupę można spokojnie zebrać za pomocą maili/sms'ów/Fb.
Sensowność wrzucania informacji o zlotach "prywatnych" na forum publiczne to odrębna kwestia. IMO nie ma w tym nic złego, szczególnie gdy zlot miał charakter wypadu turystycznego i wraz z publikacją pojawiają się informacje dotyczące trasy czy ciekawych miejsc wartych odwiedzenia. 8-)
MX-5 ND SkyFreedom 8-)
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
sleven

29 wrz 2014, 23:37

Aż strach podziękować na forum oficjalnie :cry: Ale chcieliśmy bardzo podziękować za fantastyczny dzień, było prze pozytywnie i wesoło! .. i macie szczęście do pogody ;) Leszczyńska ekipa jest naprawdę zgrana... Jesteśmy fuksiarzami że się załapaliśmy na przyjacielski, a wręcz rodzinny zlot u Was! Leszek i cała ekipa z Leszna to prawdziwi pasjonaci mx5 i oddani klubowicze. Od wielu lat robią mini zloty u siebie, razem wyjeżdżają na dalsze wyjazdy... Jest to mega pozytywny aspekt życia klubowego i rodziny mx5, dlaczego nie można się tym pochwalić? ... Moze będzie to inspiracją dla innych, każdy może przejąć inicjatywę! Jedynie szkoda, że Leszka garaż jest za mały aby zaprosić wszystkich :mrgreen: pozdro, peace!
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Wersja: 2,0

30 wrz 2014, 6:08

Dżunior pisze:Tomai, po co wyciągać jakieś prywatne niesnaski na Forum, szczególnie w tak fajnym dziale...

Nawet takie fajne "działy" jak to nazywasz posiadają swoje ciemne strony. Z tego składa sie życie Dżunior i przed tym nie uciekniesz.
Nie mam nic do Leszka, zlot na pewno był świetny jak zawsze.
Po prostu ludzie którzy nie są na forum tak długo jak np. ja pytają czy to na forum, czy to na spotach dlaczego info o zlocie pojawia się po zlocie. No to wyjaśniłem ;) Pozdro ;)
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
Awatar użytkownika
LeszekMX5
Moderator
Moderator

30 wrz 2014, 7:24

Fiveopac pisze:Pozwól, ze chociaż odwdzięczę sie tymi skromnymi fotkami:

Nie nazwałbym tego skromnymi fotkami, a wspaniałą fotorelacją.
Ja nie miałem czasu fotografować, ale udostępnię Wam zdjęcia wykonane przez Anię ( córkę )

Necro pisze:Mi się wydaje, czy ta impreza nie była rozreklamowana? :?

Miejscówki rozeszły się błyskawicznie. Klubowy garaż ma pewne ograniczenia logistyczne.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2014, 15:43 przez LeszekMX5, łącznie zmieniany 1 raz.
NA & NC
Awatar użytkownika
Smock
Donator
Donator
Model: NC FL

30 wrz 2014, 8:21

Wybaczę pod warunkiem, że zobaczymy się 8.11 w Poznaniu ;)

pozdrawiam
Necro

30 wrz 2014, 8:32

Ależ ja nie mam nic przeciwko, pytam z czystej ciekawości. W zeszłym roku nie zauważyłem tematu Leszczyńskiego zlotu (nie mówię, że nie było), teraz miałem wolny weekend akurat :roll: .
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator
Model: NB FL

30 wrz 2014, 8:37

ja rowniez serdecznie dziekuje i mam nadzieje, ze nastepnym razem tez uda mi sie dojechac (moze pomysle nad noclegiem w okolicy bo powrot po calym dniu juz nie jest taki latwy) ;) milo bylo po tylu latach znow pojezdzic w okolicach leszna :kciuk:

powiem szczerze, ze slalom farmera (nie wiem czy dobrze pamietam) byl bardzo milym zaskoczeniem :kciuk: jestem ciekaw jak wypadlem czasowo bo jak widac caloksztalt u mnie bez pilota nie wychodzi najlepiej - chyba za szybko jezdze rozochocony bieszczadami zeby zauwazac bardziej istotne rzeczy ;)

co do ilosci to faktycznie juz ledwo miescilismy sie, zwlaszcza jak sasiedzi byli juz zaparkowani :mrgreen:
Obrazek
-Stachu-
Model: NA

30 wrz 2014, 17:31

My takze dziekujemy serdecznie Lidce i Leszkowi za cudownie zorganizowany zlot w niezapomnianej rodzinnej atmosferze oraz te wszystkie kulinarne pysznosci - cos wspanialego! :winner:

Fiveopac: filmiki sa u mnie. :twisted: Mam nadzieje, ze uda mi sie je zamiescic w weekend na forum. I przy okazji spytam - czy link do zdjec jest jeszcze aktualny? U mnie wyskakuje blad "500 INTERNAL_SERVER_ERROR".

Info do pozostalych uczestnikow: Jesli ktos ma jakies materialy, ktore moglbym dolaczyc do filmiku to przesylajcie je na michalkurpisz@gmail.com i dajcie znac na PW. Wspominam o tym, zeby urozmaicic troszke perspektywe, bo domyslam sie, ze widok zza szyby wisniowej Miaty juz powoli sie nudzi ;)
Awatar użytkownika
LeszekMX5
Moderator
Moderator

30 wrz 2014, 17:33

R.E.D. pisze:
powiem szczerze, ze slalom farmera (nie wiem czy dobrze pamietam) byl bardzo milym zaskoczeniem :kciuk: jestem ciekaw jak wypadlem czasowo bo jak widac caloksztalt u mnie bez pilota nie wychodzi najlepiej

To był slalom sadownika :D
Jeśli chodzi o sam czas przejazdu - byłeś najszybszy, ale konkurenci byli lepsi w rzucie ringo.
O końcowym wyniku w tej konkurencji decydował: czas przejazdu, punkty karne za przejazd, rzut ringo.
Poniżej wyniki.

Czas przejazdu slalomu sadownika
1. Red - 39,19
2. Sek - 41,89
3. Five - 42,21

Slalom sadownika
1. Sek
2. Five
3. Red
NA & NC
Awatar użytkownika
R.E.D.
Donator
Donator
Model: NB FL

30 wrz 2014, 21:02

LeszekMX5 pisze: ale konkurenci byli lepsi w rzucie ringo.
wiedzialem, ze rzut w publike nie byl najepszym pomyslem :lol:

dziekuje za zaspokojenie mojej ciekawosci w sumie wzbudzonej slowami lidki :kciuk:
Obrazek
Awatar użytkownika
LeszekMX5
Moderator
Moderator

01 paź 2014, 7:24

Link do obiecanych ( ponad 200 ) zdjęć

https://picasaweb.google.com/1129260315 ... Leszno2014
Załączniki
Michał.jpg
NA & NC
Juna

01 paź 2014, 8:44

Na forum powinno być jak najwięcej relacji ze spotkań/wakacji/zlotów/spotów!!! Przecież to popularyzacja miatowego stylu życia :) Oprócz aspektów technicznych i "pomocowych", zdecydowanie warto by takie tematy na forum były. Osobiście bardzo lubię zaglądać w takie wątki, trochę z zazdrością, trochę dla podreperowania własnego miatowatego nastroju (zwłaszcza, że jesień idzie...).

Wyjazd bardzo udany (logistyka była zacna), towarzystwo i pogoda dopisały, gościnę Leszka i Lidki zaliczyć by można do klasy A+, a zabawy było co niemiara. Dziękuje(my) za klasa organizację, ciekawe zadania, rozmowy, śmiechy, przekomarzania, zacne zakrętasy w przepięknych zielonych jeszcze (nietkniętych jesienią) okolicznościach przyrody, no i wyżerkę na 102!

Foty super, nawet Fajf się załapał na niektórych z "normalną" miną :twisted:, no i wreszcie Leszek też jest na zdjęciach.

Do następnego miłego!
...z niektórymi już w najbliższą sobotę na Pierogowym (viewtopic.php?f=20&t=15017) :jupi:
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

02 paź 2014, 18:59

Juna pisze:Foty super, nawet Fajf się załapał na niektórych z "normalną" miną :twisted:

Faktycznie słabo sie starałem :P poprawie sie nastepnym razem ;)
LeszekMX5 pisze:Link do obiecanych ( ponad 200 ) zdjęć

https://picasaweb.google.com/1129260315 ... Leszno2014

Suuuper fotki, juz sciagam i podziwiam :D Thx!

LeszekMX5 pisze:Slalom sadownika
1. Sek
2. Five
3. Red

Całe życie drugi ;)
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
dudziu

02 paź 2014, 20:52

Dziękuję Lidce i Leszkowi za organizację i za zaproszenie dzięki czemu mogłem brać udział w tak świetnej zabawie w towarzystwie ich wspaniałych przyjaciół. Mam nadzieję że będzie mi jeszcze dane brać udział w takich zlotach.
Ps. Tomai przepraszam że zabrałem Ci miejsce w tym wspaniałym zlocie . Fakt możesz żałować że Cię nie było z nami bo zabawa była super a jazda z Asią to czysta przyjemność. Jej entuzjazm ,opowiadania i wskazówki o MX5 dla mnie jako nowicjusza są bezcenne. Asiu dziękuję
-Stachu-

04 paź 2014, 18:56

Leszek - fotorelacja jest super!!! Z mojej perspektywy sa tam najpiekniejsze "madziarskie" zdjecia :kciuk:

Fiveopac - niestety nadal nie moge otworzyc Twoich zdjec. Chcialoby Ci sie podeslac mi linka na PW?

Ok, tym razem niespodziewanie szybko (jak na mnie :twisted: ) zamieszczam linka do filmiku ze zlotu:

https://www.youtube.com/watch?v=5qCU45u ... e=youtu.be

oraz ze slalomu sadownika:

https://www.youtube.com/watch?v=nC2q07US0H8

Milego ogladania :-)
Ostatnio zmieniony 04 paź 2014, 20:31 przez -Stachu-, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LeszekMX5
Moderator
Moderator

04 paź 2014, 20:19

Michał - dziękuję, tym razem montaż poszedł piorunem :D
U mnie link Five otwiera się bez problemu. Spróbuj to:

https://picasaweb.google.com/Fiv3opac/2 ... lotULeszka
NA & NC
-Stachu-

05 paź 2014, 14:09

Dzieki za linka.
Udalo mi sie dojsc do zjec Five'a ale tylko na telefonie :? Na kompie cos nie chce i nie wiem czym to jest spowodowane... Wazne, ze je zobaczylem i ze sa bardzo dobre :mrgreen:

Swoja droga - Leszek, do Twoich zdjec dostalem sie tez tylko dlatego, ze mam bezposredni dostep do Twojej galerii. Z linka przy Twoich zdjeciach wyskakiwal mi ten sam blad.

Podsumowujac - fotorelacje mamy z tego zlotu 1 klasa A+++ :winner:
ODPOWIEDZ