[Warszawa] Spotkania w każdy czwartek 20.00
Lato - Stadion / Zima - Arkadia
Moderator: Moderatorzy
też zawitam pod BUW
Łoś
-
Dobrze że ronda były mokre 

[URL=http://imgur.com/a/qywdo#0]http://imgur.com/a/qywdo#0[/URL]
z lekkim opóźnieniem
z lekkim opóźnieniem

- kociol
- Donator
- Model: NC FL2
- Wersja: Sport Recaro
Dzieki za fajna atmosfere i fajne fotki 

MAD fabworx specjalne części dla Twojej Miaty
https://www.instagram.com/mad_fabworx/
Life is too short to drive a boring car.
-
- Model: NB FL
- Wersja: 2001 1.8 SPORT S
NEED HELP ;]
Potrzebny ktoś ogarnięty na spocie w czwartek kto oceni organoleptycznie stan mojego zawieszenia. Konkretnie trzeba się przejechać i stwierdzić z całą stanowczością co i czy trzeba wymianić. Mam wrażanie, że auto za bardzo pływa... Zwalam na nowe opony... co prawda kleją jak wściekłe ale ... mam wrażenie, że delikatnie pływam. Mechanik zwala na amortyzatory... Stacja kontroli pojazdów pokazała sprawność całego układu na 69 i 68% (prawa i lewa strona) z komentarzem, że mógłbym zamontować nowe amortyzatory a wynik zestawu i tak mógłby wskazywać okolice 7x% , i że liczy się głównie różnica między prawą i lewą stroną.
Poza tym trza mi zdiagnozować małe, denerwujące "kangurki" - czy sprzęgło (tłumiki drgań) czy też poduszki pod dyfrem (leżą już zakupione w pudle).
HELP
Potrzebny ktoś ogarnięty na spocie w czwartek kto oceni organoleptycznie stan mojego zawieszenia. Konkretnie trzeba się przejechać i stwierdzić z całą stanowczością co i czy trzeba wymianić. Mam wrażanie, że auto za bardzo pływa... Zwalam na nowe opony... co prawda kleją jak wściekłe ale ... mam wrażenie, że delikatnie pływam. Mechanik zwala na amortyzatory... Stacja kontroli pojazdów pokazała sprawność całego układu na 69 i 68% (prawa i lewa strona) z komentarzem, że mógłbym zamontować nowe amortyzatory a wynik zestawu i tak mógłby wskazywać okolice 7x% , i że liczy się głównie różnica między prawą i lewą stroną.
Poza tym trza mi zdiagnozować małe, denerwujące "kangurki" - czy sprzęgło (tłumiki drgań) czy też poduszki pod dyfrem (leżą już zakupione w pudle).
HELP

http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=27663
"Polskie Drogi"..... Jedziesz sobie dziurą, patrzysz
- a tu asfalt
- a tu asfalt
moja też zaczęła lekko pływać po wymianie opon. Generalnie zauważyłem, że opona 195 na 6' feldze schodzi się do środka i powstaje lekki balon który pracuje na boki. U znajomego 195 na 7,5' rozchodzi się na zewnątrz i już jest o wiele sztywniej.
Ebastian pisze:Poza tym trza mi zdiagnozować małe, denerwujące "kangurki" - czy sprzęgło (tłumiki drgań) czy też poduszki pod dyfrem (leżą już zakupione w pudle).
Chodzi o szarpanie przy ruszaniu? Bo też tak mam czasami i gdzieś przeczytałem, że to standard w NBFL :/
2003 NBFL 1.8 Memories II -> 2004 NBFL 1.6 Unplugged -> Mitsubishi Colt 1.3 -> Ford S-Max... WTF?! || Never drive faster than your angels can fly.
Standard nie standard, ale powinno się w sumie dać coś z tym zrobić 

2003 NBFL 1.8 Memories II -> 2004 NBFL 1.6 Unplugged -> Mitsubishi Colt 1.3 -> Ford S-Max... WTF?! || Never drive faster than your angels can fly.
-
- Model: NB
- Wersja: 3 BK / 10th Anni
Wstyd jezdzic z takim standardem, jeszcze ktos pomysli zesmy zieloni za kolkiem tylko listka brakuje
Starego nowego jak przyjmiecie ? Bo ciagle sie waham, bylem tylko raz po odbior kalendarza w Arkadii i niewiem czy wpadac

Starego nowego jak przyjmiecie ? Bo ciagle sie waham, bylem tylko raz po odbior kalendarza w Arkadii i niewiem czy wpadac

Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
Ex Madzia
Cześć! Na początku się przedstawię: nazywam się Radek i przed chwilą dołączyłem do Waszego forum
Planuję powiększenie mojej małej rodziny o 'nowe' dzieciątko czyli piękną MX-5 NA lub NB i tutaj wiedzę chcę czerpać od weteranów czyli od Was. Z racji tego, że samochód będzie używany również przez moją 'Zofię', mam pytanie/prośbę: czy możemy się zjawić na lokalnym czwartkowym zlocie jutro(tj.25.07)? I czy znajdzie się ktoś chętny aby przewieźć wspomnianą 'Zofię' swoim samochodem? Dzięki za wyrozumiałość
i czekam na odzew
Pozdr!

Pozdr!
-
- Model: NB FL
- Wersja: 2001 1.8 SPORT S
I jak ? Bedzie dzisiaj na spocie ktoś potrafiący ocenić czy pływanie faktycznie występuje i co na oko jest temu winne ?
amortyzatory/sprężyny/opony itd. ? 

http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=27663
- a tu asfalt
- a tu asfalt
Przyjeżdżaj, będziem się bawić.
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
Ebastian pisze:I jak ? Bedzie dzisiaj na spocie ktoś potrafiący ocenić czy pływanie faktycznie występuje i co na oko jest temu winne ?amortyzatory/sprężyny/opony itd. ?
*pakuje żabę do bagażnika*

Mazda MX-5 NBFL 1.6 (2004)