[Wrocław] Tor Rakietowa - spotkania okazjonalne
Moderator: Moderatorzy
Jedno miejsce wolne to czemu nie.
Jak na razie kasa dotarła od:
TMX89
Nawi
Haryyy
Matpilch
Skaktus
HellaFlush+MR2
Moris- jak będzie przelew dam znaka na razie zbyt wcześnie by dotarł.
Jak coś jeszcze przyjdzie to dam znaka. Pojutrze robię pierwszy przelew. reszte przy odbiorze:)
Pozdrawiam
Jak na razie kasa dotarła od:
TMX89
Nawi
Haryyy
Matpilch
Skaktus
HellaFlush+MR2
Moris- jak będzie przelew dam znaka na razie zbyt wcześnie by dotarł.
Jak coś jeszcze przyjdzie to dam znaka. Pojutrze robię pierwszy przelew. reszte przy odbiorze:)
Pozdrawiam
Despicable Me
O to lista przelewów które dotarły :
1.TMX89
2.Nawi
3.Haryyy
4.Matpilch
5.Skaktus
6.7.HellaFlush+MR2
8.Moris
9.Blade
Nie wiem czy kogoś nie pominąłem. Jak tak to proszę dać znać.
Pozdrawiam
p.s. Pierwsza kasa za tor poszła na konto zarządcy. Reszta w dniu upalania. Proponuję stawic się 30 minut wcześniej co by na gadaniu nie tracic czasu na torze. poza tym to warto miec wg mnie w baku połowę paliwa, opony min 2,5 bar jak nie 3. sprawdzic oleje paski i klocki bo wszystko dostanie po .... warto też z bagażnika wywalic wszystkie graty i zostawic tylko zapas bo wszystko będzie latało ( wiem to z autopsji)
to chyba tyle .
Pozdrawiam
1.TMX89
2.Nawi
3.Haryyy
4.Matpilch
5.Skaktus
6.7.HellaFlush+MR2
8.Moris
9.Blade
Nie wiem czy kogoś nie pominąłem. Jak tak to proszę dać znać.
Pozdrawiam
p.s. Pierwsza kasa za tor poszła na konto zarządcy. Reszta w dniu upalania. Proponuję stawic się 30 minut wcześniej co by na gadaniu nie tracic czasu na torze. poza tym to warto miec wg mnie w baku połowę paliwa, opony min 2,5 bar jak nie 3. sprawdzic oleje paski i klocki bo wszystko dostanie po .... warto też z bagażnika wywalic wszystkie graty i zostawic tylko zapas bo wszystko będzie latało ( wiem to z autopsji)
to chyba tyle .
Pozdrawiam
Despicable Me
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Wiciu1982 pisze:opony min 2,5 bar jak nie 3
Dlaczego?
MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Z tego co mnie na kursie uczyli to ciśnienie to wynika z kilku rzeczy. Po pierwsze przy uderzeniu w jakiś kant- opona i ciśnienie w niej chroni felgę przed wygięciem, po drugie przy dłuuugich ostrych zakrętach opona nie spadnie z felgi, po trzecie podczas jazdy po torze poojazd musi by sztywny i twardy, nie może "pływa po drodze" no i na koniec auto podczas częstych zakrętów powinno by w ciągłym lekkim uślizgiwaniu się na granicy przyczepności . Wg instruktorów to pozwala między innymi wykręcic lepsze czasy
pozdrawiam
pozdrawiam
Despicable Me
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Wiem po co ładuje się w opony wyższe ciśnienie, ale w przypadku MX-5'ki ciśnienie które podałeś to IMO bzdura. W ubiegłym sezonie na różnych trackdayach próbowałem śmigać na ciśnieniach z zakresu 1.8-2.4 i z moich obserwacji wszystko powyżej 2.1 w mniejszym lub większym stopniu zamieniało auto w driftowóz. Tym bardziej że po rozgrzaniu opon ciśnienie znajdującego się w nich powietrza rośnie...
Sorry za OT
Sorry za OT
MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
Powiem tylko jeszcze jedną rzecz, nie wiem jak ma się to do wypowiedzi Dżuniora, ale jak na kursie kręciliśmy czasy to była Subaryna WRX. Jak miała 2.1 bar to miała czas 02:11 ; 02:14. Gdy napompował do 3.0 bar to czasy zaczęły schodzić w dół. Ostatecznie wykręcił 02:08, kwestia do indywidualnego rozważenia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Despicable Me
Wiciu, jak tam ekipa się pozbierała? Bo okazało się, że jednak wracam z Barcelony 14 także jak jest jeszcze to moje miejsce to bym się rekreacyjnie ogarnęła. Daj znać co i jak 

I understand - I just don't care!!
Racing Licence BC

Racing Licence BC
Ja jestem za driftami ale niestety nie mam LSD więc z chęcią popatrzę, poza tym tor jest tak duży że można przy odrobinie chęci kręcic czasy i cwiczyc drifty.
Jeszcze 6 dni , jutro wszyscy rzucają na tace za dobrą pogodę w piatek ...
Jeszcze 6 dni , jutro wszyscy rzucają na tace za dobrą pogodę w piatek ...
Despicable Me
-
Patrzyłem na pogode i nie wygłąda to za dobrze.Ma padać od czwartku do niedzieli.Mam nadzieje że ktoś sie pomylił.
jak u nas zalejemy do pelna to mysle ze trzeba bedzie troche dolac na powrot, ciezko powiedziec michas :p
mnie deszcz nie przeszkadza, zreszta skoro planujemy sie tam spotkac kilka razy to nawet lepiej, ze teraz pocwiczymy w takich warunkach
positive thinking koledzy [i kolezanko]
mnie deszcz nie przeszkadza, zreszta skoro planujemy sie tam spotkac kilka razy to nawet lepiej, ze teraz pocwiczymy w takich warunkach
positive thinking koledzy [i kolezanko]
miata lov!
Jak upalałem tam auto 3 h z małymi przerwami to zeszło mi jakieś 10 litrów bajury. Myślę że pół baku wystarczy. Co do pogody to tyle tylko że topless środek ciężkości jest niżej no i łatwiej się porozumiec, lecz jazda w deszczu też daje pewne doświadczenie. Każde nowe extremum w jeździe jest przydatne.
Despicable Me
- pmcomp
- Model: Inny
- Wersja: BMW Z4 35is Miziak
tmx89 pisze:dobra jeszcze jedno pytanieile liczycie paliwa na tor
bedziemy katowac i butowac nasze autka wiec nie chce sytuacji ze musze wyskakiwac na stacje benzynowa
A co ... pełny bak Ci nie wystarczy? Czy sądzisz jednak, że różnica na wadze 30 kg zrobi Ci w czasach jakąkolwiek różnicę ?

Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
Niestety z powodów mechaniczno-logistyczno-zawodowych nie będę mógł wziąć udziału w upalaniu na rakietowej, także jedno miejsce jest wolne
. Jeśli ktoś chce wskoczyć na moje miejsce to zapraszam (kwestie rozliczenia na PW)

-
O której się zbieramy pod bramą?
W piątek ma we wro padać przelotnie, mnie to nie przeszkadza
W piątek ma we wro padać przelotnie, mnie to nie przeszkadza

Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
Witam,
Ja osobiście postaram się być w piątek o 15:30 przed bramą. Co do pogody to co by nie było warto parasol na wszelki wypadek zabrać. Ostatecznie ja zabieram kasę za całość i płacę ja, a Ci którzy jeszcze nie zapłacili bądź były jakieś zamiany to rozliczą się przy okazji.
Pozdrawiam
Ja osobiście postaram się być w piątek o 15:30 przed bramą. Co do pogody to co by nie było warto parasol na wszelki wypadek zabrać. Ostatecznie ja zabieram kasę za całość i płacę ja, a Ci którzy jeszcze nie zapłacili bądź były jakieś zamiany to rozliczą się przy okazji.
Pozdrawiam
Despicable Me
a jakies miejsce, zeby rzucic plecak czy kurtke co by po samochodzie nie latala i swa waga czasu nie pogarszala, bedzie..?
jak ktos bedzie na 2 auta, z cywilnym, to bysmy mogli wrzucic wszystko
jak ktos bedzie na 2 auta, z cywilnym, to bysmy mogli wrzucic wszystko

miata lov!
Nie wiem czy ten budynek tam będzie otwarty, jedyna opcja to tak jaki matpilch pisze, mam tylko nadzieję że ktoś na 2 auta przyjedzie bo jak nie to ja biore gruby worek na smieci i tam wszystko pakuje i zawiązuje. 

Despicable Me
-
15.30 wydaję się być odpowiednia. Będę punktualnie.
Do zobaczenia.
Do zobaczenia.
Stay Tuned!