Rajd Wiosenny - Beskidy\Bieszczady\Słowacja - kwiecień 2012

Forum o zlotach ogólnopolskich - tych które już były oraz wszystkich planowanych.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Fiat 124 Spider

19 lut 2012, 18:43

Witam wszystkich!

Propozycja skierowana do klubowiczów z Krakowa i okolic, ale jeżeli ktoś będzie miał fantazję przybyć z innych rejonów Polski\Europy - zapraszam. Dla jednej lub dwóch załóg mogę zorganizować nocleg i wyszynk u siebie.

Trasa (możliwe jeszcze drobne modyfikacje) tutaj -> [url=http://img403.imageshack.us/img403/8135/bieszczady2012.jpg]Plan trasy[/url]
Większość trasy przejechałem już przynajmniej raz - zakrętów dużo, widoki fajne, nawierzchnie w większości dobre i bardzo dobre.
Marszruta wytyczona z mojej bazy (Bochnia), ale z dojazdem z Krakowa nie powinno być problemów (40km - 3/4 autostrada).
Termin -> 21/22 kwietnia.
Nocleg -> moja propozycja na duży pit-stop to [URL=http://www.sosnowydwor.pl/]Sosnowy Dwór[/URL] w Krzywem k/Cisnej.
Nocleg dzieli ok. 600 km trasy na pół. Przybytek znajomy, standard wysoki, gospodarze ekstraklasa, możliwość zorganizowania integracji - oczywiście jest :D

Wstępna kalkulacja kosztów:
Nocleg (z wypasionym śniadaniem) - ok. 100 zł/osobę (w pokoju dwuosobowym). Przy większej ilości chętnych może uda się wynegocjować upust.
Paliwo - ok. 400 zł

Ja jadę - pytanie czy ktoś ma ochotę się dołączyć?
Jeżeli będzie zainteresowanie postaram się przygotować dokładniejszy opis i plan trasy, z uwzględnieniem atrakcji po drodze.
Na początek i dla zachęty - tam tez pojedziemy -> [URL=http://www.wysciggorski.pl/?trasa-wyscigu,110]Stara Wieś[/URL]

Ponieważ do kwietnia wcale nie ma tak wiele czasu na ewentualne zgłoszenia czekam dwa tygodnie do 4-go marca, wstępnie max. 10 załóg (ograniczone wielkością pensjonatu) - będzie większe zainteresowanie, będziemy myśleć.

Lista załóg, które wpłaciły zaliczki:
1. rsmx5 (+Kasia)
2. kulkas (+pilotka)
3. majkel_c (+spilner)
4. kociol (+1)
5. Ruff (solista)
6. sleven +Aga, występy gościnne w Bochni :kciuk:
7. $eb@ (+pilotka)
8. demol (+1)
9. AGI + Sluba
10. Yoozef +1
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 11:01 przez rsmx5, łącznie zmieniany 36 razy.
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
kulkas

19 lut 2012, 19:11

Ja chętnie się dołączę, termin mi pasuje.

Tylko trochę boję się Słowacji - w sensie że tam stoi bardzo dużo radarów...
majkel
Administrator
Administrator

19 lut 2012, 19:12

Dla mnie bomba. :kciuk:

Po
eM
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
Awatar użytkownika
kociol
Donator
Donator
Model: NC FL2
Wersja: Sport Recaro

20 lut 2012, 8:19

Prosze o wstepne dopisanie do listy ;)
MAD fabworx specjalne części dla Twojej Miaty https://www.instagram.com/mad_fabworx/ Life is too short to drive a boring car.
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

20 lut 2012, 8:47

kociol pisze:Prosze o wstepne dopisanie do listy ;)

Dopisany, wstępnie :roll:

I żeby uporządkować sprawy:

1. do 4 marca zbieram deklaracje.
2. potem mam tydzień na dogranie sprawy noclegu, w związku z tym będę oczekiwał szybkiego wpłacenia kasy i 11-go marca lista zostanie zamknięta.
3. osoby, które już się zadeklarowały proszę o info na PW czy jadą same czy z pilotem i jaka ma być konfiguracja pokoju.

WSO (Wasz Samozwańczy Organizator)
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
Ruff
Model: NB FL
Wersja: Sportive

20 lut 2012, 10:53

Ja się chętnie dołączę tylko czy aby jesteście przekonani o tej słowacji ?? Od zeszłego roku jestem bardzo zrażony, bo siedzą ichnie miśki i tylko się czają jak tu wdupić komus mandat w wysokich kwotach w ojro. A radary mają ustawione tak, że stoi sobie na poboczu samochodzik, mijasz go a on ma w zderzaku wmontowany radar i cyk ci fotkę od tyłu... 68 na 50 kosztowało mnie 50 euro ostatnio i chyba z godzinę straty czasu jak nie lepiej i co najlepsze, nie liczcie, że tylko pierwszy z grupy dostanie - dostaną wszyscy...
Pzdr
-----
Ruff
Obrazek
majkel
Administrator
Administrator

20 lut 2012, 11:02

Ruff pisze:czy aby jesteście przekonani o tej słowacji ??

Oczywiście, tam są świetne okolice do pośmigania emiksem :mrgreen:
Ruff pisze: bo siedzą ichnie miśki i tylko się czają jak tu wdupić komus mandat w wysokich kwotach w ojro. A radary mają ustawione tak, że stoi sobie na poboczu samochodzik, mijasz go a on ma w zderzaku wmontowany radar i cyk ci fotkę od tyłu...

Wystarczy nie przekraczać ograniczeń :mrgreen: Wtedy jest bardzo sympatycznie. Na Tatry Drift patrol słowackiej policji chciał zatrzymać pierwszą miatę wyłaniającą się zza wzniesienia. Jak zobaczyli kolejne emiksy w dużych ilościach to się tylko zapytali czy mamy zlot i kazali jechać dalej :wink:
rsmx5 pisze:I żeby uporządkować sprawy:

Dorzuciłem wydarzenie na klubowego facebooka. Tak dla tych co rzadko na forum włażą.

Po
eM
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
Ruff

20 lut 2012, 11:22

majkel_c pisze:Oczywiście, tam są świetne okolice do pośmigania emiksem :mrgreen:

Tego to akurat mi nie musisz mówić, bo dopóki nie powaliło ich z cenami mandatów to byłem na moto na słowacji co weekend...

majkel_c pisze:Wystarczy nie przekraczać ograniczeń :mrgreen: Wtedy jest bardzo sympatycznie. Na Tatry Drift patrol słowackiej policji chciał zatrzymać pierwszą miatę wyłaniającą się zza wzniesienia. Jak zobaczyli kolejne emiksy w dużych ilościach to się tylko zapytali czy mamy zlot i kazali jechać dalej :wink:

Wiesz, wtedy my też jechaliśmy grupą motocykli a ponieważ ja prowadziłem i wiedziałem jak jest z mandatami to bardzo starałem się nie przekraczać prędkości, ale ustawili się na wyjeździe z miejscowości, gdzie "wizualnie" teren był niezabudowany już, ale tabliczka z końcem miejscowości była kawałek dalej. Idealne miejsce do nabijania sobie kabzy. A was widocznie nie cyknęli fotoradarem, bo wtedy łapali wszystkich, nawet takich, których nie byli w stanie obsłużyć i czekało się w kolejce na sporym parkingu. Typ z Astry z radarem dyktował przez radio które pojazdy zatrzymywać. Oprócz nas - 5 motocykli, stało jeszcze conajmniej drugie tyle samochodów... A nie chcesz mi chyba powiedzieć, że Ty jeździsz przepisowo jeśli chodzi o prędkość (choć może to ja taki dziwny jestem)...
Pzdr
-----
Ruff
Obrazek
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

20 lut 2012, 14:57

Rozumiem Wasze obawy.
Jeżeli będzie więcej głosów przeciw przejazdowi przez Słowację rozważymy trasę alternatywną.
Moim zdaniem to tylko 1/4 trasy. Jeździłem ostatnio po Słowacji i nie było tak źle.
No trzeba grzeczniej niż u nas, ale może się nie pochorujemy od tego.
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
sleven

20 lut 2012, 17:09

Zawsze chciałem się wybrać w tamte rejony, świetny pomysł! Z Poznania będzie kawałek drogi, ale sam pewnie bym się zbierał i zbierał z wyjazdem, a tak w grupie raźniej ;) Zwłaszcza miatowej :mrgreen: Proszę o wpisanie na listę :kciuk:
kauczuk
Wersja: Kombi :(

20 lut 2012, 17:20

Dopiszcie i mnie :) Bardzo chętnie, raczej sam więc ewentualny nocleg mogę z kimś podzielić.
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

20 lut 2012, 17:26

Witam, nr 6 jest Twój.
Jako żeś z daleka przypominam - moja propozycja noclegu w Bochni przed/po zlocie aktualna.

No to komu jeszcze, komu?

Wszystkim zgłoszonym i zgłaszającym przypominam prośbę o podanie liczebności załóg.
Potrzebuję tego do przygotowania oferty na noclegi.

Cena, którą podałem w pierwszym poście to cena od osoby w pokoju dwuosobowym.
Jeżeli ktoś ma życzenie spać "w jedynce" - nie ma sprawy, będzie trochę drożej.
Możliwe są też konfiguracje trzy- i czteroosobowe.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 17:36 przez rsmx5, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
sleven

20 lut 2012, 17:36

:winner: To bardzo miłe i zdecydowanie ułatwiłoby nam (bylibyśmy we 2kę z Agą) podróż ;) Tak więc, poproszę o wpisanie również na nocleg u Ciebie w Bochni :kciuk:

Super!
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

20 lut 2012, 17:45

kauczuk pisze:Dopiszcie i mnie :) Bardzo chętnie, raczej sam więc ewentualny nocleg mogę z kimś podzielić.

Witam, szczęśliwa 7 dla Ciebie.
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
$eb@
Donator
Donator
Model: NA

20 lut 2012, 17:54

ja tez proszę o dopisanie do listy + moja pilotka :)
Pozdr $eb@
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

20 lut 2012, 18:02

$eb@ pisze:ja tez proszę o dopisanie do listy + moja pilotka :)

Zaklepane.

Ogłoszenie organizacyje

Przyznam, że nie liczyłem na takie zainteresowania i trochę mnie zaskoczyliście.
Na plus, oczywiście.

W pensjonacie mamy do dyspozycji 7 pokojów z indywidualnymi łazienkami i jeden dwupokojowy apartament ze wspólną łazienką.
Czyli w sumie 9 dwuosobowych pokojów.

Ponieważ mam już osiem zgłoszeń został jeden wolny pokój i jedno miejsce w pokoju Kauczuka (zakładam że reszta jedzie z pilotami - majkel_c, kociol, Ruff - proszę o deklaracje).
Kto pierwszy ten lepszy :)

Jest jeszcze możliwość zarezerwowania noclegów po sąsiedzku.
Ale myślę, że wypada żeby ewentualni ochotnicy o tym wiedzieli.

Ponieważ zainteresowanie jest spore (i mam nadzieję że tak zostanie) zarezerwowałem już cały pensjonat. Mam nadzieję że nie dacie ciała i nie będę musiał odkręcać :)
Jutro przedstawię szczegółową ofertę za noclegi i ewentualny, dodatkowy, event integracyjny.

WSO
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
Awatar użytkownika
Qbatron
Donator
Donator

20 lut 2012, 22:50

A w ktora strone leci to kolko? zgodnie ze wskazowkami zegara czy odwrotnie? Bo ciekawa propozycja i gdybym jechal to dobrzie bylo by mi sie podlaczyc np w Duklach, zeby nie gonic dwa razy tym samym odcinkiem.
Ruff

20 lut 2012, 23:56

Ja chętnie pojechałbym z jakąś koleżanką, ale aktualnie stałej pilotki nie mam więc jeśli chłopaki maja kogoś na prawy fotel to ja się nie będę upierał, ale jakby jechali sami to ja może ogarnę ;P
Pzdr
-----
Ruff
Obrazek
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

21 lut 2012, 6:10

Qbatron pisze:A w ktora strone leci to kolko? zgodnie ze wskazowkami zegara czy odwrotnie? Bo ciekawa propozycja i gdybym jechal to dobrzie bylo by mi sie podlaczyc np w Duklach, zeby nie gonic dwa razy tym samym odcinkiem.

No to zaczynamy od północy (Bochnia->Brzesko->Ciężkowice->Dukla->....) :kciuk:
Witamy w ekipie.
I tradycyjne pytanie - jak z noclegiem? Duet, solista do dwójki, chcę jedynkę?

[ Dodano: 21-02-2012, 07:16 ]
Ruff pisze:Ja chętnie pojechałbym z jakąś koleżanką, ale aktualnie stałej pilotki nie mam więc jeśli chłopaki maja kogoś na prawy fotel to ja się nie będę upierał, ale jakby jechali sami to ja może ogarnę ;P

Sorry, pora wczesna, nie ogarniam :?:

Ankieta specjalnie dla Ruffa :mrgreen:
1. Jadę z pilotem - pokój dwójka
2. Jadę sam - pokój dwójka razem z innym solistą
3. Jadę sam - pokój jedynka

Wybieram opcję nr ...
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
Awatar użytkownika
Hookie
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: 2.0T

21 lut 2012, 7:11

rsmx5 pisze:[ Dodano: 21-02-2012, 07:16 ]
Ruff pisze:Ja chętnie pojechałbym z jakąś koleżanką, ale aktualnie stałej pilotki nie mam więc jeśli chłopaki maja kogoś na prawy fotel to ja się nie będę upierał, ale jakby jechali sami to ja może ogarnę ;P

Sorry, pora wczesna, nie ogarniam :?:

Z tego co zrozumiałem, to kolega aktualnie nie ma drugiej połówki i chętnie przygarnie czyjąś :kciuk:
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
Awatar użytkownika
pmcomp
Wersja: BMW Z4 35is Miziak

21 lut 2012, 9:00

Proszę o dopisanie do listy.
pmcomp +1.

michael_c ... znaczy mamy dead line na ogarnięcie i sprawdzenie MS-a u mnie :mrgreen: .

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
Dr.KoKoN
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: PoTurbowana
Kontakt:

21 lut 2012, 9:05

AGI + Sluba jednym autem :))
NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
tomala
Wersja: autom.

21 lut 2012, 9:08

-też proszę o dopisanie do listy.

-tomala +1
majkel
Administrator
Administrator

21 lut 2012, 9:27

Ruff pisze:ale ustawili się na wyjeździe z miejscowości, gdzie "wizualnie" teren był niezabudowany już, ale tabliczka z końcem miejscowości była kawałek dalej. Idealne miejsce do nabijania sobie kabzy.

Ruff, nie wiem jak to wyglądało przy Waszych wypadach na motocyklach, ale przy dobrze ogarniętych kolumnach samochodowych nie obawiałbym się tego typu sytuacji. 20 pojazdowa kolumna samochodów zajmuje na drodze dobrze ponad kilometr i prowadzący musi tak respektować ograniczenia jakby ciągnął przyczepę o takiej długości. Mało istotne jest, że on już ze strefy ograniczenia wyjechał, ważne jest gdzie się znajduje koniec kolumny. Musi też brać pod uwagę różnicę prędkości, jeśli prowadzący jedzie 70-80 km/h to ostatni samochód zasuwa ponad 100 km/h, takie są niestety prawa poruszania się węża na drodze :mrgreen: W związku z tym nie obawiałbym się przyczajonych radarków. Niejeden już wypad do naszych południowych sąsiadów robiliśmy w klubie i nikt z mandatem nie wrócił :wink: Będzie dobrze :wink:

pmcomp pisze:michael_c ... znaczy mamy dead line na ogarnięcie i sprawdzenie MS-a u mnie :mrgreen: .

Hehe :mrgreen: A u mnie na wymianę zawieszenia :mrgreen:

Po
eM
demol
Administrator
Administrator
Wersja: 2.0 PRHT

21 lut 2012, 9:29

demol + pilot(ka)
Fuksja i Turkus :)
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

21 lut 2012, 9:31

Dziękuję wszystkim za zgłoszenia.

Mam 12 załóg - lista zamknięta.

Ogarnę do końca temat noclegów i odezwę się do Was na PW w kwestii zaliczek i pozostałych szczegółów organizacyjnych.

WSO
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
demol
Administrator
Administrator
Wersja: 2.0 PRHT

21 lut 2012, 9:32

pmcomp pisze:michael_c ... znaczy mamy dead line na ogarnięcie i sprawdzenie MS-a u mnie

lol
Fuksja i Turkus :)
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

21 lut 2012, 9:51

demol pisze:demol + pilot(ka)

Poprawka - mamy 13 załóg, kolega demol wchodzi na listę ostani jako lucky looser, bo

1. nie jestem przesądny
2. był szybszy ode mnie - rzutem na taśmę
3. Sluba prosił :kciuk:
4. adminom się nie odmawia

WSO
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
Ruff

21 lut 2012, 17:50

rsmx5 pisze:Sorry, pora wczesna, nie ogarniam :?:

Ankieta specjalnie dla Ruffa :mrgreen:
1. Jadę z pilotem - pokój dwójka
2. Jadę sam - pokój dwójka razem z innym solistą
3. Jadę sam - pokój jedynka

Ja to znowu pisałem o później porze :)
Chodziło mi o to, że na dzień dzisiejszy jadę sam, więc daję pierwszeństwo "zaklepania" miejsca dla pilotki pozostałym zapytanym o to :) Ale jeśli się nie zdecydują i zostanie miejsce to może coś ogarnę :) Jeśli chodzi o ankietę to jest mi obojętne czy opcja 2 czy tez 3. Jak będzie Tobie lepiej to zorganizować i upchać nas do pokojów tak zrób :)

Ruff, nie wiem jak to wyglądało przy Waszych wypadach na motocyklach, ale przy dobrze ogarniętych kolumnach samochodowych nie obawiałbym się tego typu sytuacji. 20 pojazdowa kolumna samochodów zajmuje na drodze dobrze ponad kilometr i prowadzący musi tak respektować ograniczenia jakby ciągnął przyczepę o takiej długości. Mało istotne jest, że on już ze strefy ograniczenia wyjechał, ważne jest gdzie się znajduje koniec kolumny. Musi też brać pod uwagę różnicę prędkości, jeśli prowadzący jedzie 70-80 km/h to ostatni samochód zasuwa ponad 100 km/h, takie są niestety prawa poruszania się węża na drodze :mrgreen: W związku z tym nie obawiałbym się przyczajonych radarków. Niejeden już wypad do naszych południowych sąsiadów robiliśmy w klubie i nikt z mandatem nie wrócił :wink: Będzie dobrze :wink:

Ok ok, myślę, że kluczowym jest tu "respektowanie ograniczeń" :) Powiedzmy, że ja mam z tym problem :) A na motocyklach jadąc dobrze zgraną kolumną nie jeździ się z prędkościami przepisowymi :P więc nawet moje starania, aby tak zrobić poszły na marne :) Natomiast w miejscu w którym nas złapali ten ostatni z Twojego poisu dostałny 100euro (a miał chyba dostać 150 ale utargował) tak jak nasz ostatni kolega, który jako jedyny miał jeszcze większa prędkość niż reszta z powodu, który właśnie opisałeś :P :P
Zatem będę jechał grzecznie w środku i liczył, że jak zobaczą miaty to "zmiękną" :D
Pzdr
-----
Ruff
Obrazek
Awatar użytkownika
rsmx5
Donator
Donator

21 lut 2012, 18:12

@Ruff
na razie zostawiam Cię w "jedynce", zapisując na boku że w razie czego można Cię dokwaterować do kogoś innego.
Ostateczny podział podam po otrzymaniu potwierdzeń w postaci zaliczek.

@Wszyscy Uczestnicy
Czy nikt nie ma nic przeciwko wpłaceniu zaliczki za nocleg na moje prywatne konto?
Tak wyszło, że pierwszy zlot na który jadę sam organizuję i nie wiem jakie tu panują zwyczaje.
Jest Szarak
Była Anni-ni
Była Anni
Była Zielona
Zablokowany