* Miaty to wieś w gminie Trzemeszno
Na razie w skrócie:
- zbiórka w sobotę, przed południem, prawdopodobnie w Witkowie ok. 75 km na wschód od Poznania, jazda wspólna i turystyczna wg itinerera (prostego), razem około 60 km, udział w uroczystości otwarcia boisk, jeszcze nie ustalone "sportowe" konkursy
- koszt- zero- jakieś kiełbaski, chleb ze smalcem, kawa i placek dostaniemy od gospodarzy
- zakończenie przypuszczam, że ok. godz. 15-16.
Trasy mam wyszukane od wielu lat, wczoraj sprawdziłem, że drogi się nie pogorszyły.
Wieś Miaty nie jest bogata, nie ma tam szkoły, uroczystość odbędzie się "pod chmurką" i jest uwarunkowana brakiem deszczu. To czy my tam pojedziemy zależy więc od pogody
i od tego czy uzbieramy jakąś sensowną ilość załóg.
Teraz się wytłumaczę dlaczego tak nagle.
Planowałem ten zlot od dawna, ale umówiłem się z panią sołtys wsi Miaty, że przyjedziemy jak będzie jakaś okazja. Czekałem ze dwa lata, aż im się uda zorganizować środki na budowę boisk. Wreszcie w niedzielę dostałem cynk, że 6 października robią uroczyste otwarcie. Tak więc zostałem trochę zaskoczony tym terminem- zostało mi 6 dni na zorganizowanie naszego "nalotu" na tą sympatyczną miejscowość. Dlatego będzie to z mniejszą pompą, bez gadżetów, sponsorów, nagród itp, ale zapewniam, że zakrętów i ładnych widoczków trochę będzie.
Dlaczego w dziale Zloty Ogólnopolskie- bo Bydgoszcz i Toruń są prawie w takiej samej odległości od punktu docelowego co Poznań. No i oczywiście zapraszam każdego z innych miejsc, proszę jedynie o deklarację udziału i przesłanie na PW swoich danych (nick, imię, nazwisko, nr tel.). Listę będę uzupełniał.
Lista startowa:
1. piotr k.
2._domino
3. cam
4. Adam_F
5. Tymon
6. LeszekMX5
7. Konrad
8. karas
9. Kamien
10. Wuja
11. Fiveopac