WYjazdy na tor do Kielc - Miedzianej Góry
Wyjazd na tor
Moderator: Moderatorzy
Raz w miesiącu jest organizowana kolejna edycja pucharu Super OeS. Jest to jednodniowa impreza typu track day, trzykrotny przejazd dwóch odcinków specjalnych na torze kartingowym i torze leśnym w Miedzianej Górze pod Kielcami. Trasa ustawiona jest z szykanami i z dużą ilością zakrętów, co szczególnie jest rewelacyjne do jazdy miatkami. Informacje odnośnie udziału na stronie www.superoes.pl . Następna eliminacja odbędzie się20 lutego (tj. w sobotę). 2 tygodnie przed imprezą pokazuje się formularz, który należy wypełnić i wysłać wraz z przelewem 100pln. Harmonogram wygląda następująco:
-należy pojawić się do 8:30 na badaniach technicznych(prawo jazdy, DO, gaśnica, kask do sportów motorowych, mogą być snowboardowe (nieoficjalnie) lub motocyklowe)
-o 9 jest odprawa, omówienie trasy i przejazd zapoznawczy
-jazdy na czas od 10 - 15.
- o 16 rozdanie nagród i zakończenie imprezy
Mazdy MX-5 mogą startować w kategorii do 1600 (klasa III) lub 1,8 w klasie do 2 litrów, a z turbinami klasa V
Podobnie jak w zeszłym roku planowana jest edycja pucharu MX-5 Polonia na kilku eliminacjach w okresie letnim.
Jest to impreza podczas której można doskonalić jazdę, szczególnie, że jest to tor przystosowany do jazdy kartingowej, czyli bez krawężników, drzew, a w najgorszym wypadku można zaliczyć trawnik, a po całym dniu, jesteśmy bardzo zadowoleni i wymęczeni. Jest to oferta szczególnie dla tych, którzy jeszcze nigdy nie byli na torze, a impreza służy przy okazji spotkaniom i wypiciu wspólnej kawy czy herbaty.
Czekam na odzew i uczestnictwo:cool:
-należy pojawić się do 8:30 na badaniach technicznych(prawo jazdy, DO, gaśnica, kask do sportów motorowych, mogą być snowboardowe (nieoficjalnie) lub motocyklowe)
-o 9 jest odprawa, omówienie trasy i przejazd zapoznawczy
-jazdy na czas od 10 - 15.
- o 16 rozdanie nagród i zakończenie imprezy
Mazdy MX-5 mogą startować w kategorii do 1600 (klasa III) lub 1,8 w klasie do 2 litrów, a z turbinami klasa V
Podobnie jak w zeszłym roku planowana jest edycja pucharu MX-5 Polonia na kilku eliminacjach w okresie letnim.
Jest to impreza podczas której można doskonalić jazdę, szczególnie, że jest to tor przystosowany do jazdy kartingowej, czyli bez krawężników, drzew, a w najgorszym wypadku można zaliczyć trawnik, a po całym dniu, jesteśmy bardzo zadowoleni i wymęczeni. Jest to oferta szczególnie dla tych, którzy jeszcze nigdy nie byli na torze, a impreza służy przy okazji spotkaniom i wypiciu wspólnej kawy czy herbaty.
Czekam na odzew i uczestnictwo:cool:
- Załączniki
-
- na torze
- tor.JPG (34.66 KiB) Przejrzano 1919 razy
Ostatnio zmieniony 22 lut 2009, 22:30 przez Fiveopac, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Model: NB
- Wersja: miracle
ja bym się pisał. Mam ogromną ochotę na taka jazdę 

ja też
Agent, impreza odbędzie się 21.02 (również sobota:P )

Łoś
btw czy jest możliwa jazda po torze z pilotem...ekhhmm z pilotką?
Łoś
Jazda w kielcach jest w soboty, a z pilotką to nie ma problemu, tylko kask musi mieć założony:) Musimy się zgadać i wiekszą ekipą jechać, lepsza zabawa 

-
- Model: NA
tor naprawdę fajny
Nowa nawierzchnia dobrze sie spisuje.
tylko ciekawe jaka będzie pogoda
Bo 21 luty może być +15 albo -15 i śnieg
Ja co najwyżej kiedyś na wiosnę się pojawię. Może tak jak ostatnio - w maju.
Tylko tym razem na lepszych gumach bo te turanzy to do 2T samochodu są a nie do Miaty którą każdy podniesie jedną ręką
A wtedy spróbuję powalczyć o wyższe miejsce

tylko ciekawe jaka będzie pogoda

Ja co najwyżej kiedyś na wiosnę się pojawię. Może tak jak ostatnio - w maju.
Tylko tym razem na lepszych gumach bo te turanzy to do 2T samochodu są a nie do Miaty którą każdy podniesie jedną ręką

A wtedy spróbuję powalczyć o wyższe miejsce

-
nie wiem jak sama pętla w lesie ale ja miałem już tam zlot na miedziance z leonclubem. tor jest bardzo fajny, miejscami śliski i nie wcina prawie wogóle opon (w przeciwieństwie np do toru w Radomiu) - łatwo można postawić auto
tutaj kilka ujęć jak to u Nas było http://pl.youtube.com/watch?v=AWAg2izpjDQ
sam bym się chętnie wybrał z Wami lecz za dużo wydatków mam teraz

tutaj kilka ujęć jak to u Nas było http://pl.youtube.com/watch?v=AWAg2izpjDQ
sam bym się chętnie wybrał z Wami lecz za dużo wydatków mam teraz

DIAGNOSTYKA GRUPY VAG CHIP-TUNING EDC 15 16 17, MONTAŻ ZABEZPIECZEŃ ANTYKRADZIEŻOWYCH, kodowanie kluczy i komfortu, domykanie szyb, diagnostyka VAG - błędy, logi, naprawy, turbosprężarki - mieszki, TUNING
-
U nas bardziej to było szkolenie z usportowionej jazdy i ćwiczenia w poślizgach...
hamowanie awaryjne na zakręcie itp ćwiczenia.
szkoła jazdy na pierwszym naszym zlocie w radomiu prowadziło sjs (szkoła jazdy suaru) a później accereration driving school.
Ogólnie zabawa przednia ale osobiście po kilku wizytach na torze mam Swoje oczekiwania a nawet jakiś tam plan w głowie jakby coś takiego przeprowadzić.
U Nas było bardzo dużo akurat aut i ciężko nieraz było nad grupą zapanować mimo że były podzielone..
są tacy co zapierdzielają a są tacy co mają dzieci i seryjne zawiasy i chcieli bardziej poznać możliwości samochodu przy w miarę szybszej jeździe.
tak jak pisałem wcześniej tor jest przyjazny dla opon (nie ździera ich do drutów)
w Radomiu wystarczyło kilka godzinek i druty mi wyłaziły
))
ano był -> http://galerie.tomson.com.pl/Seat-Leon-4x4-1-8T-GT2871R
najmocniejszy chyba w PL
było kilka TDI 4x4 ale i tak powiem że dobry zawias, niski profil opony i troszkę umiejętności sprawia bardzo dobry czas pętli.
Miata by się tam fajnie sprawowała bo to RWD a właśnie tego mi tam brakowało bo ręczny to nie to samo.
hamowanie awaryjne na zakręcie itp ćwiczenia.
szkoła jazdy na pierwszym naszym zlocie w radomiu prowadziło sjs (szkoła jazdy suaru) a później accereration driving school.
Ogólnie zabawa przednia ale osobiście po kilku wizytach na torze mam Swoje oczekiwania a nawet jakiś tam plan w głowie jakby coś takiego przeprowadzić.
U Nas było bardzo dużo akurat aut i ciężko nieraz było nad grupą zapanować mimo że były podzielone..
przemasi pisze:ale czemu tak wolno jeździcie?
są tacy co zapierdzielają a są tacy co mają dzieci i seryjne zawiasy i chcieli bardziej poznać możliwości samochodu przy w miarę szybszej jeździe.
tak jak pisałem wcześniej tor jest przyjazny dla opon (nie ździera ich do drutów)
w Radomiu wystarczyło kilka godzinek i druty mi wyłaziły

przemasi pisze:A poważnie, był jakiś 4x4?
ano był -> http://galerie.tomson.com.pl/Seat-Leon-4x4-1-8T-GT2871R
najmocniejszy chyba w PL
było kilka TDI 4x4 ale i tak powiem że dobry zawias, niski profil opony i troszkę umiejętności sprawia bardzo dobry czas pętli.
Miata by się tam fajnie sprawowała bo to RWD a właśnie tego mi tam brakowało bo ręczny to nie to samo.
DIAGNOSTYKA GRUPY VAG CHIP-TUNING EDC 15 16 17, MONTAŻ ZABEZPIECZEŃ ANTYKRADZIEŻOWYCH, kodowanie kluczy i komfortu, domykanie szyb, diagnostyka VAG - błędy, logi, naprawy, turbosprężarki - mieszki, TUNING
Marcin_TDI pisze:przemasi napisał/a:
A poważnie, był jakiś 4x4?
ano był -> http://galerie.tomson.com...x4-1-8T-GT2871R
najmocniejszy chyba w PL
Takie coś lubię

Wykres całkiem fajny

-
przemasi pisze:to chyba 1,8 20VT
dokładnie

wobec powyższego , jeśli pogoda pozwoli (miata zimuje , nawet kółek na zimę nie zakładaliśmy) stawimy się na spotkanie mazdą lub innym czterokołowcem
w zeszłym sezonie kibicowaliśmy na torze Tomkowi P.
tor mamy pod nosem ale do tej pory nie startowaliśmy
niezależnie od pogody pojawimy się w Miedzianej Górze
w zeszłym sezonie kibicowaliśmy na torze Tomkowi P.
tor mamy pod nosem ale do tej pory nie startowaliśmy
niezależnie od pogody pojawimy się w Miedzianej Górze
wyjazdy są co miesiąc, bede sie starał tak jeździć.
wybiera się ktoś oprócz mnie i Tomka?
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Fajne fotki.
Widzę że Tomek trochę się wybebeszył i inne kółka wrzucił.
Na fotkach nie widać - to jakieś specjalne torowe gumy?
A przy okazji... Czy wiecie może jak wygląda temat dostępności miejsc na tej imprezie? W regulaminie piszą o 90 numerach startowych. Czy zwykły śmiertelnik jest w stanie załapać się na 2-3 letnie eliminacje?
Czy też może lista zapełnia się w ciągu pierwszych 5 minut przyjmowania zgłoszeń? 

A przy okazji... Czy wiecie może jak wygląda temat dostępności miejsc na tej imprezie? W regulaminie piszą o 90 numerach startowych. Czy zwykły śmiertelnik jest w stanie załapać się na 2-3 letnie eliminacje?

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Junior pisze:Fajne fotki.Widzę że Tomek trochę się wybebeszył i inne kółka wrzucił.
Na fotkach nie widać - to jakieś specjalne torowe gumy?
A przy okazji... Czy wiecie może jak wygląda temat dostępności miejsc na tej imprezie? W regulaminie piszą o 90 numerach startowych. Czy zwykły śmiertelnik jest w stanie załapać się na 2-3 letnie eliminacje?Czy też może lista zapełnia się w ciągu pierwszych 5 minut przyjmowania zgłoszeń?
Chciałem jechać na ten SuperOeS, ale miejsca się wyczerpały zanim się zapisałem - generalnie z tego co się orientowałem jak się w miarę szybko zapiszesz to miejsca są jak najbardziej dostępne dla "zwykłych śmiertelników". Chociaż nigdy na SuperOeS'ie nie byłem, więc może lepiej żeby wypowiedział się jakiś stały bywalec.
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
A będziesz próbował załapać się na kolejne kryteria bieżącego sezonu?
Ja z chęcią bym się wybrał (chociaż Miata to moje pierwsze RWD i póki co zawodnik ze mnie żaden
), jednak dopiero w wakacje. Najbliższy OES wypada tuż po Sudetach, a kolejny to środek sesji egzaminacyjnej.
Gdybyś próbował załapać się na kolejne kryteria, daj znać jak jest z tymi zgłoszeniami itd.
Ja z chęcią bym się wybrał (chociaż Miata to moje pierwsze RWD i póki co zawodnik ze mnie żaden

Gdybyś próbował załapać się na kolejne kryteria, daj znać jak jest z tymi zgłoszeniami itd.

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
ktos sie wybiera w ta sobote?
"Wskakuj mała (dozwolone do lat 18tu)"
ha a ja myslalem ze pojade do kielc i na miejscu wszystko zalatwie i posmigam po torze 

blaise pisze:ha a ja myslalem ze pojade do kielc i na miejscu wszystko zalatwie i posmigam po torze
Tak dobrze to tylko w Erze

EDIT:
blaise pisze:ha a ja myslalem ze pojade do kielc i na miejscu wszystko zalatwie i posmigam po torze
Jak chcesz pojechać 6 czerwca, to ostatnia chwila na zapisy... :
http://www.automobilklub.kielce.pl/a,269,6_czerwca_2009_r.___VI_Eliminacja_Superoes.html
Pozdr
eM
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 16:40 przez majkel, łącznie zmieniany 1 raz.
no oczywiscie sie spoznilem z zapisami ale dostalem info ze moge przyjechac bez zapisywania sie. koszt "jedyne" 150zl platne na miejscu.