Akcja Wróbel III

30 sierpnia 2009

Forum o zlotach ogólnopolskich - tych które już były oraz wszystkich planowanych.

Moderator: Moderatorzy

Jaro
Model: NA
Kontakt:

25 sie 2009, 10:19

czy ktos zamierza zabrac sprzet techniczny ? grill,namiot itp?
pozdrowienia z 3miejskiej plazy
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
majkel
Administrator
Administrator
Model: Inny

26 sie 2009, 15:24

Jaro pisze:pozdrowienia z 3miejskiej plazy

no po prostu świnia :evil:
pozdrowienia z fabryki :mrgreen:

Po
eM
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
PanKolczyk
Model: NB
Wersja: miracle

27 sie 2009, 18:40

ja mogę zabrać mały grill i oczywiście jakieś jedzonko (ale to chyba każdy coś tam weźmie) :mrgreen:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

27 sie 2009, 19:01

Ja wezmę megafon :mrgreen:
Jest ryzyko - jest przyjemność
spilner

27 sie 2009, 19:12

Karolina pisze:Ja wezmę megafon :mrgreen:

Uprzedziłaś tym samym moje pytanie :mrgreen:
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

27 sie 2009, 23:12

Po konstruktywnym spocie warsiawskim ogarniając to, co, kto i dlaczego:

Anrasz – namiot i wóz techniczny
Spilner – namiot jak będzie cały bo coś temu namiotu ostatnio się stało :cool:
Kolczyk – grill mały sztuk raz
Yoozef – grill mały sztuk raz (dogadajcie się jakoś może jeden grill starczy)
Karolina – megafon i nagrody :cool:
Lilka – ciasto (chciałabym takie ze śliwkami... ) :mrgreen:
Majkel – red bule :mrgreen:

Kto kupi węgiel? A! Zgubiłam podpałkę do grila więc też trzeba zabrać ten kto ją ma

Reszta świata – żarcie i poczucie humoru :mrgreen:

Koła na wymiankę: we własnym zakresie – kontaktować się z Anraszem bo on zabiera wóz techniczny.

Start: żeby nie psuć tradycji tegorocznej z Orlenu za Piasecznem o 7mej rano. Sharp!

PS. Lilka! Nie śpij! Zwiedzaj :mrgreen:
bartezm

28 sie 2009, 10:34

Karolina pisze:Jak dojechać:
Namiary z gpsa Spilnera:
N 51° 37' 06,74"
E 22° 05' 18.74"

to namiary miejsca docelowego?
ja bede pomykal od strony lublina. moze ktos mi da jakis nr kontaktowy coby sie wrazie czego zdzwonic.
moj nr +48 790 391 496
Moja Madzia: [url=http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=81607]MX-5 NBFL'01[/url] Moja Hania: [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=92461]Honda HR-V[/url]
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

28 sie 2009, 10:38

Tak to są namiary miejsca docelowego. Opis jak trafić, jeśli gps zawiedzie masz w pierwszym poście. :cool:

605 193 483 - myślałam że wszyscy go znają :mrgreen:
majkel
Administrator
Administrator

28 sie 2009, 10:38

bartezm pisze:to namiary miejsca docelowego?

Tak, to lotnisko...
bartezm pisze:ja bede pomykal od strony lublina

Profilone jest z Lublina, może się z nim jakoś umów na dojazd...

Pozdr
eM
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
bartezm

28 sie 2009, 11:06

sprawdzilem w gps... ulez jest w strone ryk a pkt gpl ponizej pulaw. to gdzie jechac? aby was spotkac
pw do Profilone poszlo...
Moja Madzia: [url=http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=81607]MX-5 NBFL'01[/url] Moja Hania: [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=92461]Honda HR-V[/url]
spilner

28 sie 2009, 11:13

bartezm pisze:ulez jest w strone ryk a pkt gpl ponizej pulaw. to gdzie jechac?

Polecam lekturę.
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=2644&postdays=0&postorder=asc&start=150
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
profilone

28 sie 2009, 15:01

bartezm pisze:pw do Profilone poszlo...

Odebrałem i przyjąłem :wink:

Już myślałem, że przyjdzie mi samemu jechać na Ułęż, ale grupa jakże bliska geograficznie - Szczecińska stanęła na wysokości zadania :mrgreen:
cbsman

29 sie 2009, 18:03

Karolina pisze:Start: żeby nie psuć tradycji tegorocznej z Orlenu za Piasecznem o 7mej rano. Sharp!

To ja jeszcze tak organizacyjnie: za którym Orlenem konkretnie? Wydaje mi sie, że "za" Piasecznem nic nie ma takiego, za to na pewno jest na Puławskiej między Piasecznem a Warszawą.

pzdr,
TS
majkel
Administrator
Administrator

29 sie 2009, 18:07

cbsman pisze:
Karolina pisze:Start: żeby nie psuć tradycji tegorocznej z Orlenu za Piasecznem o 7mej rano. Sharp!

To ja jeszcze tak organizacyjnie: za którym Orlenem konkretnie? Wydaje mi sie, że "za" Piasecznem nic nie ma takiego, za to na pewno jest na Puławskiej między Piasecznem a Warszawą.

pzdr,
TS

cbsman to jest stacja Orlenu, po lewej stronie, jadąc z Piaseczna drogą do Góry Kalwarii. Kilka kilometrów za Piasecznem...
Jeśli będziesz miał ze sobą CB w przypadku jakiegoś problemu powinniśmy być jak zwykle na kanale 5.

Pozdr
eM
majkel
Administrator
Administrator

30 sie 2009, 19:46

Bump :mrgreen: Pierwszy po powrocie :mrgreen:

Dzięki wszystkim za świetną zabawę :mrgreen: Padam z nóg, ale dziś jeżdżenia było co najmniej wystarczająco :wink: O ile mnie licznik nie myli 120 km po lotnisku :mrgreen:

Jak dojdę do siebie to więcej napiszę :mrgreen:

Pozdr
eM
spilner

30 sie 2009, 20:38

Chyba najfajniejszy Ułęż dotąd. Pogoda, dużo jeżdżenia na ogonie, dobrze oznaczony fajny tor, pomocny Bzyk, po prostu magia panie :mrgreen: Powrót w tempie spacerowo-krajoznawczym pomijam, bo nie był jakąś szczególną niespodzianką w ostatnią niedzielę wakacji.

Na należną litanię podziękowań nie mam siły bo padam na twarz. Niemniej dzięki dla Mistrzyni że mimo sleep deprivation dzielnie ogarniała temat oraz dla znanego skądinąd Wróbla, za znakomite tym razem oznakowanie toru. Honorable mention dla kolegi seriousmana który uświadomił nas że do naszego lewarka potrzebna jest korbka a nie śrubokręt, po czym takową pożyczył, majkela i calluma przez których będę teraz chorował na NBFL na bilsteinach, anrasza za pomoc z przewózką kół Ułęż Edition oraz dla Yoozefa za możliwość pojeżdżenia jego maszyną i szalone tempo w pierwszą stronę.
Odmeldowuję się zanim zacznę pisać jakieś głupoty. Dobrej nocy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 8:05 przez spilner, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Qbatron
Donator
Donator

30 sie 2009, 20:53

Juz zaluje ze mnie nie bylo :)

Standardowo: fotki i tabelke poprosimy :D
Jaro
Kontakt:

30 sie 2009, 21:04

super bylo juz wiem ze mam do du...y hamulce, za miekie zawieszenie.... a reszty mozna sie nauczyc :-) Ani tez sie podobalo w 4x4 jest potencjal :-)
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
bartezm

30 sie 2009, 22:37

majkel_c pisze:120 km po lotnisku :mrgreen:

a ja tylko zapoznanie i 6 czasowek. - ogonki tylko jako pasazer. jak po pierwszym kole zobaczylem swoje oponki to mialem wrazenie ze starcza tylko na przejazdy czasowe. taka jazda zjada opony :razz: a to juz 3 kpl w tym sezonie...

dzieki wszystkim za wspaniala zabawe. Bylo super.
mysle ze bedziemy sie widywac czesciej :twisted: koszulka lezy jak ulal

specjalne podziekowanie za nocleg dla profilone. na lazanie bede zajezdzal czesciej :mrgreen: - pozdrow swoja druga polowe.
spilner

31 sie 2009, 8:10

bartezm, opisz w końcu tą swoją maszynę, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji audio :mrgreen:
Jak tam footage z onboarda?
majkel
Administrator
Administrator

31 sie 2009, 9:20

spilner pisze:Jak tam footage z onboarda ?

Podobno fajny :wink: Andrzej pewnie dalej nie ma netu, ale tym razem będę Go osobiście cisnął żeby się coś publicznie pojawiło :mrgreen:

Pozdr
eM
callum

31 sie 2009, 10:04

spilner, myślę, że bartezm nie musi opisywać swego audio - trzeba było go posłuchać :P ja miałem tę przyjemność i niestety okazuje się, że po tym ułężu pojawiło się kilka kolejnych punktów na mojej liście zakupów... Audio do mojej madzi :D oraz, przez Ciebie, jakaś NA dla dzikich wrażeń z jazdy torowej. Ale nie zamienię się z wami moją nbfl, jednak potrzebuję też jakiś "komfortowy" samochód na codzień ;))

Karolinie, jak zwykle, dzięki za organizację. Wprawdzie wspomniała, że nie ma już siły na organizację kolejnego Ułęża w tym roku :D, ale myślę, ż może powinniśmy się zrzucić na parę zgrzewek Red Bulla dla niej, to może jeszcze mielibyśmy Ułęż 4th Edition ;-)

spilner, z tego co piszesz wynika, że milczenie przez całą trasę i jeden spóźniony komentarz po przejechaniu linii mety to bycie "pomocnym".... Wszyscy wiemy, o co chodzi ;-)

Anrasz dzięki za transport kółek.

cbsman, wszystko OK z autem? Ugruntowałem się w przekonaniu, że chciałbym miec NC :D

Wszyscy - dzięki za super zabawę :D
"Race car driving is like sex: all men think they're good at it" - Jay Leno

"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
anrasz

31 sie 2009, 10:19

Podziękowania z szalonego żółtego pocisku dla całej ekipy. I dla mazdy za miłe prezenty.

Impreza była wyśmienita wykończyłem na dohamowaniu jeden komplet opon do płótna ...

A Ty Majkel mógł byś się przyznać że masz 4x4 z sti a nie mówisz że to tylko tein i bilstein
Bo to jak Twoja skręca jest jakieś absurdalne...

Filmy z kamery z poziomu asfaltu spoko (chyba że ktoś dostaje mdłości jak jakość nie jest hd :p ) muszę je udostępniać czy uwierzycie mi na słowo że są spoko ?

A tak serio to już w nocy zgrałem filmy z 2/3 kamer dziś jeszcze ostatnia i siadam do klejenia.

P.S. wracaliśmy niecałe 2h jadąc 100-110km/h i zahaczając o wioskę po drodze celem zebrania prowiantu
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 22:01 przez Karolina, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o turbomiaty to w moich oczach poniosły klęskę.
profilone

31 sie 2009, 10:25

callum pisze: z tego co piszesz wynika, że milczenie przez całą trasę i jeden spóźniony komentarz po przejechaniu linii mety to bycie "pomocnym".... Wszyscy wiemy, o co chodzi ;-)

Oj tu muszę się nie zgodzić. Bzyku był pomocny,. przynajmniej jeśli o mnie chodzi, za każdym razem mówił co było nie tak i gdzie mogłem coś poprawić. Lepsze czasy kręciłem z nim niż z Wróbłem, bo i spokojniej tłumaczył. jestem na tak :lol:

Jesli milczał przy przejazdach z Tobą callum to znaczy, że już nie dało się nic poprawić :mrgreen:

Bartezm dzięki wielkie za pozdrowienia,
Na lasagne zapraszam w wolnej chwili uprzedź sie tylko, żebyśmy zdążyli upiec :wink:

Dzięki wielkie dla Karoliny raz jeszcze. I pamiętaj, że im więcej ułężania tym lepiej, więc Karolino nie załamuj się jeszcze i zaopiekuj się nami w tym roku once more :wink:

Sam ułęż znacznie fajniejszy od poprzedniego każdy mógł najeździć się do woli jak tylko chciał.

Dzięki wszystkim za super zabawę, już nie mogę się doczekać XX lecia :mrgreen:

[/b]
spilner

31 sie 2009, 11:18

callum pisze:spilner, myślę, że bartezm nie musi opisywać swego audio - trzeba było go posłuchać :P

Ależ słuchałem, stąd teraz ciekawi mnie to od strony technicznej, bo efekt był niezwykły. THD minimalne, wzbudzeń brak, zapas mocy wzmacniaczy gigantyczny - w przypadku monobloka aż się woofer momentami klasycznie nie wyrabiał, mimo długiego skoku. Bartezm twiedzi że nic nie wytłumiał - NB seryjnie jest tak znakomicie wygłuszona? :shock:
Callum, co do Bzyka - chyba faktycznie nie miał do ciebie zastrzeżeń, bo ogólnie był tym razem wyjątkowo merytoryczny. Choć i tak najlepsze czasy miałem z Wróblem :mrgreen:

Anrasz, ty byś się raczej przyznał gdzie schowałeś ten kompresor i czym go wyciszyłeś że go nie słychać :twisted:
Bo że seryjna NA 1.6 trzepie równo kupry NBFLom i Mazdaspeedowi, mało kto mi wierzy :mrgreen:
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

31 sie 2009, 15:12

Salve! :cool:

Ja napiszę, wszystko napiszę ale mnie papiery w pracy przygniotły. I leczę poparzenia słoneczne hehhehehe
Dlaczego mi nikt nie powiedział, że wyglądam jak czerwony upiór? He?

spilner pisze:Chyba najfajniejszy Ułęż dotąd.

A się cieszę że sie podobało :mrgreen:

callum pisze:Karolinie, jak zwykle, dzięki za organizację. Wprawdzie wspomniała, że nie ma już siły na organizację kolejnego Ułęża w tym roku , ale myślę, ż może powinniśmy się zrzucić na parę zgrzewek Red Bulla dla niej, to może jeszcze mielibyśmy Ułęż 4th Edition

Na myśl o red bulu dostaje drgawek już :mrgreen:

profilone pisze:Dzięki wielkie dla Karoliny raz jeszcze. I pamiętaj, że im więcej ułężania tym lepiej, więc Karolino nie załamuj się jeszcze i zaopiekuj się nami w tym roku once more

Guci guci? :mrgreen:

A tak serio to obawiam się że nawet przy moich najszczerszych chęciach się już nie da bo tor zajęty jest oj zajęty. Ale zawsze możecie się wybrać do Wróbla albo indywidualnie albo podłączyć pod inną ekipę - tak jak to robią różne subaraki albo tojoty lub clio podłączając się do nas :mrgreen:

spilner pisze:pomocny Bzyk,

profilone pisze:Bzyku był pomocny,. przynajmniej jeśli o mnie chodzi, za każdym razem mówił co było nie tak i gdzie mogłem coś poprawić.

Aaaa wyrazy zawiści :shock:

Moje wrażenia z Ułęża:
Świetna atmosfera, super zgrana ekipa, która wie co i jak, gdzie i po co :mrgreen:
Z przyjemnością się Was ogarniało i na Was wrzeszczało :mrgreen: Choć właściwie to za bardzo nie musiałam bo sami wiedzieliście co i jak niach niach niach

Bardzo mi się podobała pasja do jazdy prezentowana przez wszystkich i dziki pęd do bycia ogonkiem :mrgreen: Tu salut w strone Jaro i jego wdzięcznego pędu przez łąkę :cool: Licytacje dotyczące zajmowania miejsc w ogonkach i to co wyprawialiście zgłaszając się - bezcenne :mrgreen: i tu specjalny salut w stronę Anrasza - w życiu nie widziałam większego wariata :mrgreen:

Blejz powinien natomiast otrzymać laury za nonszalancką mine z którą przyjmował informację że wszsytkich objechał :cool:

Salut dla załogi wozu technicznego (Wariaci!!) latającej po torze na przełaj i ustawiając się na wyjściu z zakrętów w celu przyczajenia się z aparatem, wspinającej się na wyżyny czerwonego wozu i kręcącej film. :mrgreen: Ciekawa jestem czy chociaż jedno z tych zdjęć zobaczę...

Salut dla Lilki, Spilnera i Majkela za pomoc w ogarnianiu i przejmowanie insygniów władzy żebym też mogła pójść się przejechać :mrgreen:

Salut również dla Seriousmana i Profilone, którzy ze stoickim spokojem przyjmowali moje wariacje na temat ich nicków :mrgreen:

Bawiłam się bardzo dobrze towarzysko i jestem bardzo zadowolona z tego jak się bawiliście ale nie pojeżdziłam sobie na tym Ułężu wcale. Każdy przejazd kopałam do granic możliwości, a to się zgubiłam a to tor jazdy wybierałam tak że smutek i załość, a to się wlokłam jak staruszka na pasach a to coś tam. Wiec z siebie zadowolona nie jestem i się wstydzę ergo będzie kara!

Specjalne pozdrowienia i podziękowania za przybycie dla Iwony i Asi Kolczykowej :mrgreen: Miło Was było zobaczyć :mrgreen:
majkel
Administrator
Administrator

31 sie 2009, 17:01

bartezm pisze:a ja tylko zapoznanie i 6 czasowek. - ogonki tylko jako pasazer. jak po pierwszym kole zobaczylem swoje oponki to mialem wrazenie ze starcza tylko na przejazdy czasowe. taka jazda zjada opony :razz: a to juz 3 kpl w tym sezonie...

Hehehe :mrgreen: Jak dziś w świetle dnia zobaczyłem swoje gumy to nie mogłem uwierzyć w to co widzę :mrgreen: Ciekawe czy następną zabawę wytrzymają :mrgreen:
anrasz pisze:A ty majkel mógł byś sie przyznać że masz 4x4 z sti a nie mówisz że to tylko tein i bilstein :razz:
Bo to jak Twoja skręca jest jakieś absurdalne...

Graty od STI by się nie zmieściły :mrgreen: Fajnie, że się podobało :mrgreen:
Podłączam się do słów uznania dla Bzyka :mrgreen: Tym razem bardzo dobrze się z nim jeździło :mrgreen:
Karolina pisze:Dlaczego mi nikt nie powiedział, że wyglądam jak czerwony upiór? He?

Wczoraj dopiero nabierałaś kolorków :mrgreen:
Karolina pisze:A tak serio to obawiam się że nawet przy moich najszczerszych chęciach się już nie da bo tor zajęty jest oj zajęty. Ale zawsze możecie się wybrać do Wróbla albo indywidualnie albo podłączyć pod inną ekipę - tak jak to robią różne subaraki albo tojoty lub clio podłączając się do nas :mrgreen:

Pamiętacie o Wróblowym zaproszeniu do Ułęża na 19 września ? Wystarczy zadzwonić :wink: Pewnie jedynie część artystyczno-piknikowa może być gorsza :mrgreen:
Karolina pisze:Salut dla Lilki, Spilnera i Majkela za pomoc w ogarnianiu

Wzajemnie, za całokształt :wink:

PS, ostatnie wieści z placu boju, Anrasz już pracuje nad materiałem filmowym :razz:

Pozdr
eM
Jaro
Kontakt:

31 sie 2009, 21:46

Karolina pisze:Ja napiszę, wszystko napiszę ale mnie papiery w pracy przygniotły.

czekamy na tabelke z wynikami :mrgreen:

Karolina pisze:
Bardzo mi się podobała pasja do jazdy prezentowana przez wszystkich i dziki pęd do bycia ogonkiem :mrgreen: Tu salut w strone Jaro i jego wdzięcznego pędu przez łąkę :cool:

A dziękuję bardzo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Karolina pisze:Licytacje dotyczące zajmowania miejsc w ogonkach i to co wyprawialiście zgłaszając się - bezcenne :mrgreen: i tu specjalny salut w stronę Anrasza - w życiu nie widziałam większego wariata :mrgreen:

A ja z nim jechałem :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Dzięki jeszcze raz za super zabawę :mrgreen: :mrgreen:

Edit:

majkel_c pisze:Pamiętacie o Wróblowym zaproszeniu do Ułęża na 19 września ? Wystarczy zadzwonić :wink: Pewnie jedynie część artystyczno-piknikowa może być gorsza :mrgreen:

A czy ktoś się wybiera ??? ciekawe jakie foory będą może dałoby się im sklepać tyłki ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 22:02 przez Karolina, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
seriousman

31 sie 2009, 22:17

:mrgreen:

Dla takich dni człowiek żyje

Podziękowania dla wszystkich za zbudowanie wspaniałej atmosfery, i oczywiście dla Karoliny za ogarnianie wszystkiego.

Mój powrót zakończył się niestety boleśnie dla madzi, klocki się chyba skończyły definitywnie o czym poinformowała mnie przeraźliwym zgrzytem wydobywającym się z prawego przedniego koła.. Nowe już w drodze :twisted:
cbsman

31 sie 2009, 22:27

Uff, zabawa super-hiper-zajefajna, nie mogę się już doczekać następnej! :mrgreen:

Dla zainteresowanych: impreza, o której wspominał Wróbel organizowana jest przez WST. Akurat 19 września jazda na torze będzie dodatkiem do ćwiartki, ale już 3 października będzie można pośmigać "pełnowymiarowo". Szczegóły:

http://www.wst.org.pl/index.php

Gdzieś po drodze może będzie jeszcze impreza exoticcars.pl:

http://trackday.exoticcars.pl/

bartezm jeszcze raz dzięki za pomoc w naprawie mojej NC :!:

callum samochód śmiga bezproblemowo, na pamiątkę zostało mi tylko małe wgniecenie na tylnym zderzaku, które może uda mi się jakoś "wyklepać" metodą chałupniczą, cała reszta jest picuś-glancuś dzięki koledze bartezm :mrgreen:

do zobaczycha na następnej imprezie, pzdr,
TS
Zablokowany