pmcomp pisze:No i te białe wina ... reński i mozelskie.
A na dodatek spora ilość właścicieli winnic prowadzi takie malutkie pensjonaty czy też bardziej kwatery o solidnym standardzie. I swoich gości zaprasza do piwniczki na testowanie

Po
eM
dodatkowo: tor Nürburgring (Pętla Północna), Alpy Francuskie, Alzacja
Moderator: Moderatorzy
pmcomp pisze:No i te białe wina ... reński i mozelskie.
Dżunior pisze:pmcomp, nasz drogi Organizatorze,czy mógłbyś zestawić ostateczną trasę, poszczególne atrakcje oraz określić ramy czasowe tego wyjazdu? W temacie padło wiele propozycji, jednak bez jasno przedstawionych szczegółowych informacji ciężko podjąć decyzję o ewentualnym uczestnictwie...
kulkas pisze:Mam takie dość nietypowe pytanie, czy była by możliwość pisać się tylko na połowę wyjazdu?
Zakładam że uda mi się wygospodarować 2 tygodnie, ale wolał bym wiedzieć czy była by możliwość skorzystania z takiej "opcji pośredniej".
Druga sprawa, w jaki sposób mogę pomóc przy organizacji?
Fiveopac pisze:pmcomp, temat został podwieszonyJesli bys mogl, wyedytuj pierwszy post i wrzuc tam powyzsze info
![]()
A co imnprezy to chocbym mial jechać na hulajnodze zabieram sie z wami![]()
I moglbys w koncu wrzucic swoj bolid w avatar!
pmcomp pisze:tylko nie mam fajnego zdjęcia.
WSZYSTKIE AKTUALNE INFORMACJE ZNAJDZIECIE W PIERWSZYM POŚCIE.
Co do hulajnogi to sie spiesz![]()
![]()
. Też będzie niebieska?
No dobrze ... zmieniam Avatar ... tylko nie mam fajnego zdjęcia.
KyRy pisze:pmcomp, daty wyedytuj gdyż są błędne
pmcomp pisze:Nie ma żadnego problemu. Żyjemy w wolnym kraju. Można zakończyć wcześniej albo dołączyć później.
kulkas pisze:Jeśli chodzi o trasę, to osobiście uważam że nie warto jechać do Paryża.
Jedyny sensowny sposób przemieszczania się po tym mieście to metro, a w słowniku typowego mieszkańca Paryża nie występuje taki zwrot jak "wolne miejsce parkingowe"
Znajomy jest z zawodu sommalierem. Gdy już będzie w miarę dokładnie znana trasa w dolinie Loary mogę go poprosić żeby przygotował listę co lepszych winnic, wartych odwiedzenia.
Jaro pisze:ze względu na okliczności zaślubin Zorro (I komunia syna) byłbym zainteresowany wstępnie jedynie pierwszymi 4-5 dniami czy możesz określić gdzie to się może miejscowić ???
pmcomp pisze:Jaro pisze:ze względu na okliczności zaślubin Zorro (I komunia syna) byłbym zainteresowany wstępnie jedynie pierwszymi 4-5 dniami czy możesz określić gdzie to się może miejscowić ???
Czy te pierwsz 4-5 dni mają zawierać dojazd z Polski i powrót do Polski?
Jesli tak to wygląda to "tylko" na tor Nürburgring i Dolinę Renu.
Pozdro
pmcomp pisze:Jeśli możesz coś w Dolinie Loary zproponować to bardzo proszę, pisz. Bo ja mogę opierać się tylko na tym co wygrzebię w przewodnikach i w necie.