Zlot "Test & Training" Bednary 2009

zaległy zimowy

Forum o zlotach ogólnopolskich - tych które już były oraz wszystkich planowanych.

Moderator: Moderatorzy

majkel
Administrator
Administrator
Model: Inny

20 mar 2009, 16:59

Karolina pisze:Jaką trasą będziemy jechać jeszcze nie wiemy ale jak będziemy wiedzieć to powiemy :mrgreen:

I będziemy wyglądać ekipy poznańskiej witającej chlebem i solą na rogatkach miasta :mrgreen:
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
Awatar użytkownika
pmcomp
Wersja: BMW Z4 35is Miziak

20 mar 2009, 17:18

Karolina pisze:Grupa warsiawska składająca się ze Majkela, Marcina (MK) prawdopodobnie z Iwoną oraz Agi i mnie spi w Ibisie.

Czy możesz mnie z łaski swojej do tej grupy dokoptować :mrgreen: ?

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
piotr k.
Donator
Donator
Model: NA

23 mar 2009, 23:43

Zatwierdzam listę startową. Jeśli pogoda czegoś nie wywinie i uda mi się umówić z gospodarzami, to w tą sobotę rozplanujemy próby i sprawdzimy czy nie udałoby się jeszcze upchnąć kogoś z rezerwy. Oczywiście najsympatyczniej byłoby dopuścić wszystkich. Niestety byłoby to kosztem uczestników np. godzina jazdy na macie poślizgowej na 25 samochodów oznacza, że każdy wywinie najwyżej kilka bączków. Już przy takiej ilości powinienem dokupić drugą godzinę, czyli zwiększyć koszt i przyspieszyć start lub opóźnić zakończenie, a tego nie chciałbym Wam robić.
W każdym razie 4 kwietnia pogoda podobno ma być bezdachowa.
piotr k.
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Wersja: 2,0

24 mar 2009, 7:46

piotr k. pisze:W każdym razie 4 kwietnia pogoda podobno ma być bezdachowa.

Oby się sprawdziło !
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
Awatar użytkownika
LeszekMX5
Moderator
Moderator
Model: NC
Wersja: 3RD

24 mar 2009, 20:07

piotr k. pisze:W każdym razie 4 kwietnia pogoda podobno ma być bezdachowa.

Jaka by nie była, daszki obowiązkowo w harmonijkę. :lol:
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
Misza
Wersja: 1.8 BRG
Kontakt:

29 mar 2009, 22:04

Z racji tego, że kilkoro z zacnych gości zamiejscowych przybędzie do nas już w piątek i będziemy chcieli ich jakoś ugościć, zatem proponujemy wybranie się na jakieś piwko itp. atrakcje :)

Ponieważ chcę podjąć próbę rezerwacji stolika w piątek na ok. 20 (godzina jeszcze nieustalona, zależy od czasu przyjazdu ekipy i jej gotowości bojowej), bardzo proszę o wstępną deklarację, kto z poznaniaków i/lub gości będących tu w przeddzień zlotu chciałby się w ten wieczór pojawić na spotkaniu. Zastrzegam, że nie jest to w żaden sposób formalne, nie stanowi programu zlotu i nikogo nie obowiązuje :) Domyślam się jednak, że część z Was może być chętna.

A zatem - wszyscy, którzy chcieliby spotkać się w piątek wieczorem na piwku w miatowym towarzystwie (choć bez Miatek - te niech w spokoju oczekują na sobotni poranek) są proszeni o jak najszybszą deklarację - muszę po prostu wstępnie ustalić liczbę chętnych. Jeśli ktoś wie, że na pewno lub na 90% będzie - koniecznie proszę o info. Jeśli ktoś nie wie, czy uda mu się dotrzeć lub nie planuje, to proszę się nie wpisywać - piątek wieczór może się rządzić prawami płatnych rezerwacji... Jednak oczywiście nikogo nie wyrzucimy - najwyżej będziemy szukać dodatkowych krzeseł albo prowadzić zajęcia w podgrupach ;)

Z racji terminu piątkowego, czekam na info niestety tylko do jutra, tj. do poniedziałku - wieczorem będę chciał rezerwować.

O grupie śpiącej w Ibisie (ok. 8 osób) wiem od Karoliny - proszę o głosy pozostałych :)

Szczegóły podam jak już coś będzie ustalone.
Misza
Kontakt:

29 mar 2009, 22:24

Uwaga, uwaga - dla chętnych, a jeszcze niezdecydowanych na nocleg...

Karolinie, jako Mistrzyni Grupy Dojeżdżającej (tytuł właśnie niniejszym uroczyście nadany), udało się wynegocjować w Ibisie rabat dla zlotowiczów. Zasadnicza rezerwacja już została dokonana, ale jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany, to myślę, że nie odmówi w pośrednictwie :) Namiarów podawać chyba nie muszę...
Juna

29 mar 2009, 23:14

Tym co podpytują garść newsów natury organizacyjno-przygotowawczej.
W składzie: PiotrK, Misza i ja udaliśmy się 28.03. na objazd trasy Zlotu. Niestety tylko jedną miatką, bo potrzebny był samochód techniczny z dużą przestrzenią bagażową...

Ostatnia sobota upłynęła więc pod znakiem zakrętów i widoków: sprawdzaliśmy raz jeszcze próby na pojazdach nie-miatowych, jazdę z itinererem (będą ciekawe, acz wąskie mijanki na trasie!), weryfikowaliśmy raz jeszcze (z blondynką jako pilotem;p) Wasze zadania w trakcie przejazdu.
W Bednarach korzystając z obecności instruktora objechaliśmy różne stanowiska z matami poślizgowymi - z jedną z nich zmierzycie się w sobotę (to będzie rewelacja!), a panowie dodatkowo przygotowali do rozstawienia dwie próby sprawnościowe dla miat na czas (jedna dość szybka, fragment na kartingu). W załączeniu kilka fotek.

Dziś upojny wieczór z arkuszem kalkulacyjnym (mogę być Mistrzynią Arkusza, mogę?...), by wszystko udało się sprawnie posumować i nie tracić czasu potrzebnego do integracji.

Do zobaczenia w sobotę (a z częścią w piątek).
Załączniki
IMG_6673.JPG
na trasie...
IMG_6682.JPG
na trasie...
IMG_6683.JPG
na lotnisku w Bednarach
IMG_6686.JPG
z instruktorem, tuż obok prostej z matą poślizgową
IMG_6687.JPG
tuż obok S-ki z matą poślizgową
IMG_6701.JPG
objazd próby nr 1 w Bednarach
Awatar użytkownika
pmcomp

29 mar 2009, 23:15

Misza pisze:O grupie śpiącej w Ibisie (ok. 8 osób) wiem od Karoliny - proszę o głosy pozostałych :)

Szczegóły podam jak już coś będzie ustalone.

Nie wiem czy Karolina wzięła mnie pod uwagę więc na wszelki wypadej staję do raportu.
Pokój rezerwowałem sam.

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

29 mar 2009, 23:21

pmcomp pisze:Nie wiem czy Karolina wzięła mnie pod uwagę więc na wszelki wypadej staję do raportu.

Wzięła :mrgreen:
Jest ryzyko - jest przyjemność
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Wersja: 2,0

30 mar 2009, 7:38

Misza pisze:Z racji terminu piątkowego, czekam na info niestety tylko do jutra, tj. do poniedziałku - wieczorem będę chciał rezerwować.

Poproszę rezerwacje dla mnie i żonki. A w jakim to będzie lokalu ?
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
Awatar użytkownika
pmcomp

30 mar 2009, 7:50

Karolina pisze:
pmcomp pisze:Nie wiem czy Karolina wzięła mnie pod uwagę więc na wszelki wypadej staję do raportu.

Wzięła :mrgreen:

No to ślicznie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Poproszę tak zawsze.

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
Misza
Kontakt:

30 mar 2009, 7:53

tomai pisze:
Misza pisze:Z racji terminu piątkowego, czekam na info niestety tylko do jutra, tj. do poniedziałku - wieczorem będę chciał rezerwować.

Poproszę rezerwacje dla mnie i żonki. A w jakim to będzie lokalu ?

Dzięki za info. Czekam na innych :)

Co do lokalu, dokładnej godziny itp. - jak wspominałem, podam więcej szczegółów jak już będzie załatwione.
Awatar użytkownika
LeszekMX5
Moderator
Moderator
Model: NC
Wersja: 3RD

30 mar 2009, 8:12

My niestety nie zjawimy się w piątek. Obiecaliśmy już nowym członkom, że dotrzymamy im towarzystwa w pierwszej wyprawie na zlot. Tak więc Leszno ( 3 załogi ) stawi się na starcie w sobotę, ale Wy bawcie się dobrze.
Do soboty :lol:
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
Awatar użytkownika
pmcomp

30 mar 2009, 18:07

juna pisze:sprawdzaliśmy raz jeszcze próby na pojazdach nie-miatowych, jazdę z itinererem (będą ciekawe, acz wąskie mijanki na trasie!), weryfikowaliśmy raz jeszcze (z blondynką jako pilotem;p) Wasze zadania w trakcie przejazdu.

Ja mam takiego pomysła: ponieważ moja pilotka będzie tylko na głowie a obok puste miejsce to sobie sprytnie wymyśliłem pilotkę elektroniczną: my name is Jadzia :mrgreen: . Chcę wprowadzić sobie wcześniej trasę przejazdu do GPS-a (ach te gdżety) żeby mi Jadźka piknie gadała gdzie i w którą strone mam skręcać czy jechać.

Dobrze sobie wymysliłem?
Czy taki "doping" jest aby dozwolony?

Jesli tak to proszę o podesłanie na PW ew. zamieszczenie tutaj trasy przejazdu(ów) w formie dowolnej: mapka, spis miejscowości, spis zwrotów itp.

Pozdro i z góry dziekuję
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
Awatar użytkownika
Dżunior
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Recaro
Kontakt:

30 mar 2009, 18:28

Ojjj, jakoś mi się to nie widzi. :razz: Myślę że trasa to najpilniej strzeżona tajemnica tego zlotu... :mrgreen:
MX-5 ND SkyFreedom 8-)
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Awatar użytkownika
pmcomp

30 mar 2009, 18:36

Prezes pisze:Ojjj, jakoś mi się to nie widzi. :razz: Myślę że trasa to najpilniej strzeżona tajemnica tego zlotu... :mrgreen:

No to może chociaż z godzinę najprzód ... może zdążę wstukać.
Albo chociaż w piątek, po imprezce w nocy też dam radę :mrgreen: .

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
majkel
Administrator
Administrator

30 mar 2009, 18:41

pmcomp pisze:po imprezce w nocy też dam radę :mrgreen:

I rano dotrzesz do Władywostoku na przykład :mrgreen:
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

30 mar 2009, 18:42

Przecież to rajd na orientacje jest... Za korzystanie z usług Jadzi proponuje karę kwalifikowaną w postaci dyskwalifikacji, bana na forum i obowiązku postawienia wszystkim uczestnikom Sudety Drift kolejki! :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
pmcomp

30 mar 2009, 18:46

Karolina pisze:Przecież to rajd na orientacje jest... Za korzystanie z usług Jadzi proponuje karę kwalifikowaną w postaci dyskwalifikacji, bana na forum i obowiązku postawienia wszystkim uczestnikom Sudety Drift kolejki! :mrgreen: :mrgreen:

Powiem tak:

właśnie chcę się orientować,
bany u siebie zazwyczaj ja daję, a nie otrzymuję :razz: ,
w sprawie trzeciej i najważniejszej ... nie widzę żadnego problemu i postuluję to stawianie już w Poznaniu w najbliższy piątek :mrgreen: (może wtedy wygram jakąś konkurencję :lol: ).

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
Awatar użytkownika
Dżunior
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Recaro
Kontakt:

30 mar 2009, 18:51

pmcomp pisze:w sprawie trzeciej i najważniejszej ... nie widzę żadnego problemu i postuluję to stawianie już w Poznaniu w najbliższy piątek :mrgreen: (może wtedy wygram jakąś konkurencję :lol: ).
Pozdro

Przed sobotnimi zmaganiami? To byłoby ewidentną próbą przekupstwa komitetu organizacyjnego... :razz:

To nie fair... :mrgreen:
MX-5 ND SkyFreedom 8-)
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
majkel
Administrator
Administrator

30 mar 2009, 18:54

pmcomp pisze:bany u siebie zazwyczaj ja daję, a nie otrzymuję :razz: ,

:shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

30 mar 2009, 18:54

pmcomp pisze:Powiem tak:

właśnie chcę się orientować,
bany u siebie zazwyczaj ja daję, a nie otrzymuję ,

:mrgreen:
Awatar użytkownika
pmcomp

30 mar 2009, 18:56

Prezes pisze:[
Przed sobotnimi zmaganiami? To byłoby ewidentną próbą przekupstwa komitetu organizacyjnego... :razz:

To nie fair... :mrgreen:

A kto mówi o komitecie organizacyjnym :shock: :shock: :shock: ?
Chcesz mnie puścić z torbami? ... Przecież oni z Poznania są :mrgreen: :razz: :mrgreen: (sorry ... nie mogłem sie powstrzymać ... a już na język i pod palce ciśnie mi się coś następnego :wink: ).

Karolina wspominała przecież o uczestnikach ...

A na myśli miałem konkurencję ... w piciu a nie w jeżdżeniu :lol: :lol: :lol: .

Pozdro
pmcomp

(BMW Z4 E89 35is)
przemasi

30 mar 2009, 20:24

To jeszcze ja...
pmcomp pisze:bany u siebie zazwyczaj ja daję, a nie otrzymuję :razz: ,

:shock: :mrgreen:
piotr k.
Donator
Donator

30 mar 2009, 23:38

Uaktualniłem listę startową (piąty post tego tematu). Dla ułatwienia rozpoznawania się na zlocie dodałem kolory samochodów. Dopuściłem 5 zgłoszonych załóg z listy rezerwowej i dokupiłem drugą godzinę maty poślizgowej. Koszt wzrośnie zaledwie o kilka złotych, a każdy wykona kilka pięknych poślizgów (lub jeszcze piękniejszych bączków) więcej. Godzina zakończenia zlotu nie opóźni się, bo podzielimy się na dwie grupy. Podczas gdy pierwsza będzie na tej części śliskiej, druga na krętych próbach na czas. Potem się zamienimy.
Jeśli ktoś ze zgłoszonych zauważy błąd w swoich danych proszę zgłosić tu: zlotmiat@onet.eu a nie na forum, by nie nudzić odwiedzających forum klubowe.
piotr k.
Misza
Kontakt:

31 mar 2009, 7:51

pmcomp pisze:Ja mam takiego pomysła: ponieważ moja pilotka będzie tylko na głowie a obok puste miejsce to sobie sprytnie wymyśliłem pilotkę elektroniczną: my name is Jadzia :mrgreen: . Chcę wprowadzić sobie wcześniej trasę przejazdu do GPS-a (ach te gdżety) żeby mi Jadźka piknie gadała gdzie i w którą strone mam skręcać czy jechać.

Dobrze sobie wymysliłem?
Czy taki "doping" jest aby dozwolony?

Nie, takie coś byłoby zbyt dużym ułatwieniem i psuło całą zabawę. Żadna z załóg nie będzie dysponowała mapką, a tylko instrukcją w postaci odległości i strzałek + zadań do wykonania. Trasa ta w żadnym wypadku nie będzie pokonywana na czas, więc jadąc bez pilota też można sobie spokojnie poradzić - instrukcje nie będą bardzo "gęsto". Nie chodzi też o przejazd z punktu A do punktu B, a przejazd konkretną trasą przez kilka "nienazwanych" punktów C, D, E itp., w których będą czekały na Was krótkie zadania (zasadniczo w funkcji PKP, czyli punktów kontroli przejazdu). Na wszelki wypadek każda załoga otrzyma też "kopertę SOS", aby w razie problemów dotrzeć na metę - jednak oczywiście wówczas już nie ma szans na wykonanie wszystkich zadań po drodze.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, 8:13 przez Misza, łącznie zmieniany 1 raz.
Misza
Kontakt:

31 mar 2009, 8:10

Garść informacji odnośnie piątkowego wieczoru.

Zarezerwowałem stolik na godz. 20:00 w Brovarii (Stary Rynek 73-74, http://www.brovaria.pl ) w sali głównej. Jest to jedyny w Poznaniu tzw. "browar restauracyjny" podający świetne warzone na miejscu piwo w kilku gatunkach. Poza tym można coś zjeść - jakieś mniejsze sandwiche, trochę większe sałaty, zupy, pełne dania oraz przekąski piwne. Ceny myślę całkiem przystępne.

Wszystkich chętnych, którzy jeszcze nie zgłaszali swojej obecności bardzo proszę o informację jak najszybciej, bo dziś mogę jeszcze powiększyć rezerwację. Do późnej nocy pewnie siedzieć nie będziemy, ale jeśli ktoś nie może zjawić się ok. 20, to zapraszamy do dołączenia później.
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

31 mar 2009, 11:00

piotr k. pisze:dokupiłem drugą godzinę maty poślizgowej. Koszt wzrośnie zaledwie o kilka złotych, a każdy wykona kilka pięknych poślizgów (lub jeszcze piękniejszych bączków) więcej.

Misza pisze:przejazd konkretną trasą przez kilka "nienazwanych" punktów C, D, E itp., w których będą czekały na Was krótkie zadania

Misza pisze:Jest to jedyny w Poznaniu tzw. "browar restauracyjny" podający świetne warzone na miejscu piwo w kilku gatunkach. Poza tym można coś zjeść - jakieś mniejsze sandwiche, trochę większe sałaty, zupy, pełne dania oraz przekąski piwne.

Niach niach niach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No już podskakuje w moim więzieniu z betonu, stali i szkła. Za oknami przepiękna pogoda która kusi żeby już jechać :mrgreen:

Do grupy warsiawskiej dojeżdzającej:
Dziś pojawi sie post zawierający miejsce i godzinę startu oraz propozycję trasy którą pomkniemy :mrgreen: Beware!!

Edit:
Poszłam pojeżdzić topless (tak choć przez chwilke) i zamawiam taką pogodę na piątek i sobotę :cool:
JTMX-5NBFL

31 mar 2009, 18:09

Dziś wróciłem z urlopu i wyczaiłem ten wątek. Czy na zapisy nie jest jeszcze za późno?
Jeśli moja "mała niebieska" mogłaby się również pojawić to będzie mi miło... :razz:
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
Zablokowany