[6-9.06.2014] Tokaj Wine Festival 2014
Moderator: Moderatorzy
-
meo87 pisze:Ja jeszcze potwierdzę ale też jestem zainteresowany;) Ma ktoś wizję jak to będzie wyglądało i mniej więcej jakie koszta?
Picie wina całe dnie, niektórzy będą zwiedzać tylko te lokale i winnice, które są na terenie Tokaju inni pewnie pochodzą też po okolicy. Wieczorem imprezy i tak w kółko.
Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
Generalnie to najbardziej spontaniczny wyjazd ze wszystkich. Jeszcze jak w tym roku nie będzie Skylukera to już w ogóle będzie radosna improwizacja. Ale warto.
Jakby ktoś szukał noclegu w niezłym standardzie i dobrej cenie - http://www.tokajhotel.hu/
Spaliśmy tak w zeszłym roku i w tym też mamy rezerwację
Jakby ktoś szukał noclegu w niezłym standardzie i dobrej cenie - http://www.tokajhotel.hu/
Spaliśmy tak w zeszłym roku i w tym też mamy rezerwację

- Peecer
- Donator
- Model: ND
- Wersja: 100th Anniversary
funky pisze:Nie ma. Chcesz to jedziesz i tyle.
A jakaś ogólna zbióreczka jest czy leci każdy "nacht Szczecin" patrz solo i wolny. Jednak w grupie raźniej i jak już zauważyłem zawsze kilka aut jechało. Więc pytanie nasuwa się mnie teraz - gdzie zaczyna się już grupa

- Peecer
- Donator
Ortalion pisze:Punktem zbornym zwykle był Decathlon przy Zakopiance.
Rozumiem - że punkt ten dla większej ilości Miatek, nie tylko z Wawy?? Np. z Trójmiasta i szerzej rozumianej reszty kraju??
- Peecer
- Donator
Tak przeglądam i zaczyna mi się ten pomysł coraz bardziej podobać - i choć kilka imprez w moim kalendarzu dosłownie się zazębia to rośnie procent przewagi na taki sponton ku TWF 2014 

Ja na 95% będę leciał tak jak w zeszłym roku w piątek rano. Główna zbiórka pewnie też będzie w Krakowie. Mi bardzo pasowała opcja zwiedzenia winnic w ubiegłym roku, więc w tym chętnie bym to powtórzył. Choć zdaję sobie sprawę, że bez Skylukera będzie ciężko.
-
Zbiórka w piątek wieczorem na schodach kościoła 

Stay Tuned!
-
Peecer pisze:A po ile ta zbiórka![]()
![]()
![]()
Po winko od głowy.
Stay Tuned!
Zbiórka w piątek wieczorem na schodach kościoła
+1 Godzina do ustalenia

lasic - sądzę, że Skyluker podzieli się kontaktami i uda się coś ogarnąć. Na pewno trzeba odwiedzić Dereszlę i Patriciusa

Piszę się na taki wypad. Ja mieszkam dokładnie w Rytrze tuż przed granicą i tam do Was dołącze. Jakoś się zgadamy, wezmę nr tel do prowadzącego i jak będziecie blisko dacie znać to będę czekał zwarty i gotowy.
Z tego co wywnioskowałem każdy organizuje sobie samemu nocleg? Czy jakieś grupowe zamawianie się szykuje?
Z tego co wywnioskowałem każdy organizuje sobie samemu nocleg? Czy jakieś grupowe zamawianie się szykuje?
- Dżunior
- Donator
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Tradycją roku ubiegłego, w tym również postaram się zmontować dynamiczną kolumnę mknącą z Mazowsza już w czwartkowe popołudnie ("po pracy"
).
Zainteresowanych taką opcją zapraszam na PW.
W planie:
* start w czwartek ok. 17 z Janek
* czwartkowy nocleg gdzieś przed polską granicą (Rymanów?)
* piątkowe kluczenie po Bieszczadach, obiad i chilloutowy zjazd po południu do Tokaju

Zainteresowanych taką opcją zapraszam na PW.
W planie:
* start w czwartek ok. 17 z Janek
* czwartkowy nocleg gdzieś przed polską granicą (Rymanów?)
* piątkowe kluczenie po Bieszczadach, obiad i chilloutowy zjazd po południu do Tokaju
MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Nie pojechałem w zeszłym roku z powodu parszywej pogody, jeżeli w tym roku będzie lepiej, jadę obowiązkowo.
Czy poza wieczorną zbiórką pod kościołem, ktoś planuje jednak też poranną pod Decathlonem?
I czy ktoś jest w stanie podrzucić jeszcze namiary na jakieś klimatyczne miejscówki poza Tokio.. Tokaj Hotel?
Czy poza wieczorną zbiórką pod kościołem, ktoś planuje jednak też poranną pod Decathlonem?
I czy ktoś jest w stanie podrzucić jeszcze namiary na jakieś klimatyczne miejscówki poza Tokio.. Tokaj Hotel?

meo87 pisze:Piszę się na taki wypad. Ja mieszkam dokładnie w Rytrze tuż przed granicą i tam do Was dołącze. Jakoś się zgadamy, wezmę nr tel do prowadzącego i jak będziecie blisko dacie znać to będę czekał zwarty i gotowy.
Mi też nie całkiem po drodze jest z Krakowa, dlatego i w 2012 i 2013 r. dołączałem do grupy za Sączem, a oficjalne przywitania były na stacji benzynowej w Piwnicznej (bo to chyba ostatnia po polskiej stronie).
meo87 pisze:Czyli chcecie jechać przez Bieszczady? Myślałem, że będziecie przejeżdżać przez Rytro, Piwniczną bo widziałem zdj sprzed kilku lat to jechaliście właśnie tą trasą.
Grupa kilkunastu samochodów jechała przez Rytro i Piwniczną (jak zauważyłeś), a Dżunior z kolejną grupą inną trasą i spotkaliśmy się wieczorem przy wspomnianym już kościele.
Może Ci się to wydaje chaotyczne, ale uwierz, że powrót - to dopiero był spontan (grupki po 3-5 samochodów jechały wg własnych planów czasami tylko spotykając się na stacjach lub parkingach).
meo87 - Kolumna Decathlonowa będzie jechać przez Sącz, Krynicę. Jakoś cię zgarniemy. Jarka nam się udawało, to i ciebie się uda.
Myślę, że bliżej wyjazdu trzeba będzie założyć wątki dla każdej kolumny, bo tu się pogubimy
Zdecydowanie!
Myślę, że bliżej wyjazdu trzeba będzie założyć wątki dla każdej kolumny, bo tu się pogubimy

Jarek, wracamy Twoją trasą!
Zdecydowanie!