[1-4.06] Tokaj Vine Festival 2017
Nie ma wina nad węgrzyna!
Moderator: Moderatorzy
- Domel
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: bordo z hameryki
Plan jest - i większa ekipa chce się wybrać w przyszłym roku. Listę powoli możemy tworzyć 
Jak zwykle nie wiadomo w jakich dniach się odbędzie festiwal i to jest największy problem, bo można nie trafić w dobrą datę.... Jak tylko coś się pojawi na stronach Tokaju, magicznie znikają tam miejsca noclegowe.
Plan na Eger i Tokaj jest OK. Balaton pewnie wybiorą nieliczni, ale ten "zlot" zawsze pozostawia dużo swobody uczestnikom...

Jak zwykle nie wiadomo w jakich dniach się odbędzie festiwal i to jest największy problem, bo można nie trafić w dobrą datę.... Jak tylko coś się pojawi na stronach Tokaju, magicznie znikają tam miejsca noclegowe.
Plan na Eger i Tokaj jest OK. Balaton pewnie wybiorą nieliczni, ale ten "zlot" zawsze pozostawia dużo swobody uczestnikom...
Będę starał się monitorować czas festiwalu. Balaton jest moją propozycją. Myślę, że miejsce godne odwiedzenia.
co do noclegu każdy organizuje na swoją rękę. Słyszałem, że tokyo hotel jest /był remontowany. Myślę, że ogarniemy noclegi 

- Domel
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: bordo z hameryki
Jeśli chodzi o Tokaj to rzeczywiście to jest sprawdzone rozwiązanie. W Egerze również mamy sprawdzone miejsce: http://petrenyborpanzio.com/, czyli pani Katarzyna z Egerszaloku, degustacja i nocleg w jednym miejscu. Napisałem wstępne zapytanie czy zachcą nas przyjąć.
Na wyjeździe jeszcze stałym punktem programu były baseny w Demjen - po wieczornej degustacji czasami niektórzy potrzebują więcej czasu z rana, żeby wsiąść za kierownicę.
Możemy jeszcze sprawdzić czy jakieś degustacje w Tokaju da się umówić. Jeśli trafimy w festiwal, rozmowy bedą trudniejsze - każdy bedzie zajęty, ale kilka winnic warto zapytać.
Na wyjeździe jeszcze stałym punktem programu były baseny w Demjen - po wieczornej degustacji czasami niektórzy potrzebują więcej czasu z rana, żeby wsiąść za kierownicę.
Możemy jeszcze sprawdzić czy jakieś degustacje w Tokaju da się umówić. Jeśli trafimy w festiwal, rozmowy bedą trudniejsze - każdy bedzie zajęty, ale kilka winnic warto zapytać.