wycieczka górska czyli Szybcy i Wściekli - Tatry drift 2008

4-5 października 2008, NOWE INFO W PIERWSZYM POŚCIE !!

Forum o zlotach ogólnopolskich - tych które już były oraz wszystkich planowanych.

Moderator: Moderatorzy

AGENt
Model: NA
Wersja: oryginalna

22 wrz 2008, 18:03

ja bym się tym nie przejmował, bo w Mostach u Jablonkowa jest kilka knajp, a jeśli dobrze pamiętam, to do grunia skręca się koło knajpy PILSNER URQUEL :mrgreen:
majkel
Administrator
Administrator
Model: Inny

22 wrz 2008, 20:10

meiselp pisze:Mam pytanko: czy jest jakiś awaryjny wariant gastronomiczny na sobotę, bo właśnie dostałem potwierdzenie rezerwacji noclegu w hotelu Grun z informacją, że gastronomia jest zamknięta ze względu na ślub.

Hi. Nie robiliśmy żadnego planu w związku z restauracją Grunia, tak jak pisze Agent
w okolicy są też inne knajpki. A pewnie w recepcji Grunia poradzą nam gdzie warto iść a gdzie nie... :wink: Grunt że śniadanie w niedzielę rano dostaniemy na miejscu :grin:

Pozdr
M
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
Milosz

22 wrz 2008, 21:50

ponieważ wyjazd coraz bliżej pytanko to klubowiczów z południa ktoś może z okolic Krakowa wybiera się w piątek popołudniu na północ do stadka miatek :) ?
może jakaś kolumnę zmontujemy :)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

23 wrz 2008, 9:56

Już za chwileczkę już za momencik :mrgreen:
Strasznie mi się pysk cieszy na tą wycieczkę :mrgreen:

Rusza wielka akcja trzymania kciuków za pogodę. Należy do niej zagonić rodzinę, znajomych i współpracowników :mrgreen:

Dwa: zacznijcie się proszę już umawiać na kolumny wyjazdowe.
Ja, Ojej i Majkel ruszamy w piątek rano - bo będziemy zwiedzać :mrgreen:
Jest ryzyko - jest przyjemność
radek77

23 wrz 2008, 10:20

Milosz pisze:ponieważ wyjazd coraz bliżej pytanko to klubowiczów z południa ktoś może z okolic Krakowa wybiera się w piątek popołudniu na północ do stadka miatek :) ?
może jakaś kolumnę zmontujemy :)

cze jesli o mnie chodzi to chetnie tez bym w piatek jechal, ale nie jestem pewien czy moja pilotka bedzie dala rade, ale wstepnie jestem na tak. nr do mnie 501257868.
Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam.
JTMX-5NBFL

23 wrz 2008, 11:22

Potwierdzam swoją obecność wraz z pilotką na Tatry drift 2008.
Dojedziemy do Was w sobotę. Wcześniej nie pasuje, wyjedziemy z Poznania gdzieś 5 rano. Wracamy w poniedziałek.
Nie mamy załatwionych jeszcze noclegów, ale pojedziemy w ciemno.
Jedyny powód dla którego mielibyśmy nie dojechać to załamanie pogody (mam na myśli śnieg).
Mam nadzieję, że wówczas nas zrozumiecie, w końcu mamy trochę do przejechania...
Do zobaczenia w Głuchołazach.
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
majkel
Administrator
Administrator

23 wrz 2008, 11:34

JTMX-5NBFL pisze:Potwierdzam swoją obecność wraz z pilotką na Tatry drift 2008.
Dojedziemy do Was w sobotę. Wcześniej nie pasuje, wyjedziemy z Poznania gdzieś 5 rano. Wracamy w poniedziałek.
Nie mamy załatwionych jeszcze noclegów, ale pojedziemy w ciemno.
Jedyny powód dla którego mielibyśmy nie dojechać to załamanie pogody (mam na myśli śnieg).
Mam nadzieję, że wówczas nas zrozumiecie, w końcu mamy trochę do przejechania...

Super :wink: Z noclegami chyba nie powinno być problemów, parę pokojów jeszcze
jest dostepnych... Prognoza pogody śniegu nie przewiduje, w sobotę nawet jakieś
słońce ma być -))

Po
M
AGENt

23 wrz 2008, 22:40

ja będę ruszał z krk, tylko nie wiem o której, i mogę zaciągnąć całą wesołą ekipę:)
Delikatna zmiana planów :???:
radek77

24 wrz 2008, 11:07

no i szpoko, a kiedy bedziesz ruszal? rozumiem, ze w piatek.
Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam.
demol
Administrator
Administrator
Model: NC FL2
Wersja: 2.0 PRHT

26 wrz 2008, 9:06

Karolina pisze:Dwa: zacznijcie się proszę już umawiać na kolumny wyjazdowe.
Ja, Ojej i Majkel ruszamy w piątek rano - bo będziemy zwiedzać :mrgreen:

Co będziecie zwiedzać i czy można się podłączyć ?
Fuksja i Turkus :)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

26 wrz 2008, 10:56

Demol Zamki :mrgreen: i piękne zakątki zwiedzać chcemy. :mrgreen:
Dla przypomnienia : zamek Monszna http://www.moszna-zamek.pl/pol/index.htm i pałac Pławniowice http://palac.plawniowice.pl/

W związku z tym, że chcemy zobaczyć wnętrze zamku Moszna i jesteśmy ograniczeni godzinami zwiedzania (jakieś tematy z grupami tam mają) musimy być zaparkowani pod zamkiem Moszna o godzinie 15tej.

Więc startujemy w piątek rano – pierwsza stacja benzynowa za Jankami (kierunek Wrocław), o godzinie 10:30.

Oczywiście zapraszamy do podłączania się :mrgreen:

Fajnie byłoby gdyby Ci którzy chcą się przyłączyć do ekspedycji startującej rano w piątek z Wawki oraz Ci którzy chcą się przyłączyć po drodze, dali znać - żebyśmy nie czekali na Was albo nie odjechali bez Was :mrgreen:

Braindamage Ciebie przechwycimy w Piotrkowie, wymyśl jakieś dobre przelotowe miejsce tak żebyśmy mogli Cię czekającego przejąć w locie- błagam nie spóźnij się tak jak ostatnio :mrgreen: I daj znać gdzie to będzie.

Ekipa startująca z Wawki po południu – proszę umówcie się we własnym zakresie.

Jednostki lub ekipy zorganizowane, które pojawią się w sobotę rano proszę o parkowanie na parkingu hotelu Skowronek w Głuchołazach przy ulicy Generała Andersa 74/76 Link: http://www.caritas.glucholazy.pl/ - wygląda na to ze mają duży parking.
Ekipa z Ziemowita pojawi się pod Skowronkiem o godzinie 10tej. Po pierwszych czułościach wyruszamy :mrgreen: wiec proszę sie nie spóżniać.

Dla przypomnienia namiary:
komórka: 605 193 483
gg 5909910
mail: karolinasa@op.pl

Czy Wy wiecie ze ja mam Was wszystkich na liscie? :cool: :mrgreen:

podpisano
Mistrzyni Zamętu
majkel
Administrator
Administrator

27 wrz 2008, 22:14

Mistrzowie Podróżnicy :wink:

Pogodę czas zacząć wróżyć :mrgreen:
Nasza szklana kula od dni kilku nie może się zdecydować i co chwilę inną prognozę podaje :mrgreen:
Obecnie wygląda to tak jak poniżej.
Jedno jest pewne, miłośnicy nart spokojnie mogą sprzęt w domu pozostawić...
Od poniedziałku aktualna prognoza powinna być dostępna w publicznej części serwisu
http://www.weatheronline.pl/

Pozdrawiam
Michał

PIĄTEK
Kraków rano chmury, po południu chmury, temperatura: 13, zagrożenie opadem 13%
Warszawa rano słońce, po południu słońce, temperatura: 12, zagrożenie opadem 5%
Częstochowa rano chmury, po południu chmury, temperatura: 11, zagrożenie opadem 25 %
Opole rano chmury, po południu chmury, temperatura: 12, zagrożenie opadem 35 %

SOBOTA
Opole rano chmury, po południu chmury, temperatura: 10, zagrożenie opadem 25 %
Ostrava rano chmury, po południu chmury, temperatura: 11, zagrożenie opadem 15 %
Ołomuniec rano chmury, po południu słońce, temperatura: 11, zagrożenie opadem 20 %

NIEDZIELA
Zilina rano słońce, po południu słońce, temperatura: 14, zagrożenie opadem 15 %
Bielsko rano słońce, po południu słońce, temperatura: 11, zagrożenie opadem 15 %
Zakopane rano słońce, po południu słońce, temperatura: 10, zagrożenie opadem 45 %
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

29 wrz 2008, 21:50

Jak juz niestety co poniektorzy wiedza, niestety nie bede mogl partycypowac w wycieczce z racji nei przyznania mi urlopu na dzien poniedzialek :/ mialem dojechac na wieczor w sobote i cieszyc sie cala niedzielą i poniedzialkiem a tak bede czerpal watpliwa przyjemnosc z powrotu do domu z soboty na niedziele :roll: mam cicha nadzieje, ze na nastepna wycieczke bede mogl sie pochwalic czyms wiecej niz obecnie ;)
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
vox

30 wrz 2008, 7:22

Fiveopac pisze:nei przyznania mi urlopu na dzien poniedzialek

:sad: źle bardzo - nie będę miał okazji podotykać blue-turbo :cry:
demol
Administrator
Administrator
Model: NC FL2
Wersja: 2.0 PRHT

30 wrz 2008, 8:00

Fajnie byłoby gdyby Ci którzy chcą się przyłączyć do ekspedycji startującej rano w piątek z Wawki oraz Ci którzy chcą się przyłączyć po drodze, dali znać - żebyśmy nie czekali na Was albo nie odjechali bez Wa

Daję znać! Proszę beze mnie nie odjeżdżać :)
Fuksja i Turkus :)
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

30 wrz 2008, 9:51

Nie odjedziemy hehe

Nie spóźnisz się, prawda? :mrgreen:

Czy grupa startująca z Krakowa (najprawdopodobniej pod wodzą Agenta) się już jakoś zbiera i umawia?

Proszę również o zwiększenie ilości logowań, śledzenie wątku oraz sprawdzanie pw przed samym wyjazdem ponieważ nastał czas publikowania istotnych finalnych informacji :mrgreen:
majkel
Administrator
Administrator

30 wrz 2008, 16:21

Mała aktualizacja organizacyjna :mrgreen:

- ze względu na to że droga Ostrava - Frydek Mistek którą chcieliśmy dojechać w sobotę
do hotelu objęta jest opłatami naklejkowymi, nie będziemy ją jechać tylko z Ostravy pociągniemy aż do przedmieść Czeskiego Cieszyna i tamtędy dotrzemy do Mostów /dzięki vox za konsultacje :wink: /. Link do mapy w pierwszym poście jest zmodyfikowany.
- prośba ze strony AGENTa Mistrza Dnia Drugiego aby wyjazdowicze nocujący z niedzieli na poniedziałek w schronisku zabrali ze sobą latarki, o ile takie posiadają. Bynajmniej nie chodzi o to że tam prądu nie będzie :mrgreen: Może być nieco ciemno po drodze :mrgreen:
chwilowo bezmiatowy :)
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

01 paź 2008, 0:22

INFO BARDZO WAŻNE:
Informacja uczestników wycieczki Tatry Drift 2008

1. Niektórzy z Was otrzymali ode mnie informacje odnośnie rozliczenia wycieczki. Bardzo proszę się z nimi zapoznać. :mrgreen:
2. Jesteśmy pasjonatami a nie agencją turystyczną ani biurem podróży – co w świetle niektórych pytań wydaje się być godne podkreślenia. :mrgreen:
3. Każdy, kto uczestniczy w wycieczce robi to na własne ryzyko i odpowiedzialność.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2008, 8:34 przez Karolina, łącznie zmieniany 2 razy.
vox

01 paź 2008, 4:53

No nie :cry:
Akcje w dół :twisted:
Złotówka traci :evil:
Hotel drożeje :mad:
ja odpadam ... :sad:

żartowałem :wink:

Ale w ramach rekompensaty organizatorzy zapewniają 1 litr wysokooktanowej etyliny :!:
prawda :?:
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

01 paź 2008, 15:36

W ramach wycieczki możemy zapewnić li i jedynie nasze promienne uśmiechy :mrgreen: (ło takie ło).
Cała reszta zależy od uczestników i pogody :mrgreen: Z tym, że od uczestników bardziej :mrgreen:

Z wiadomych mi ustaleń wynika iż ruszaja trzy zmasowane ekipy:
1. Warszawska poranna - zwiedzajacy
2. Warszawska popołudniowa - młodzi gniewni
3. Krakowska

Reszta będzie singlować we własnym zakresie jak mniemam.

Jesuniu ja juz chce zeby był piątek rano... :cool:

Aaaa ! Pamietajcie żeby zabrać ze sobą to co łączy Wasze kamery, aparaty czy inne ustrojstwa robiące zdjęcia z laptopem - w celu zrzucenia zdjeć zusamen do kupy od wszyskich już na zlocie. Unikniemy powolnego i długotrwałego skomlenia o zdjecia których pan/pani XYZ nie pokazali. Ci, którzy chcą dostać zdjecia od razu niech sobie płyty czyste wezmą ze sobą lub jakies usb etc... :mrgreen:
I czy było już o niezbędnych latarkach i obuwiu w którym można przejść do niespodziewanki Agentowej nie kwicząc jakoś specjalnie mocno? Jak nie bylo to jest :mrgreen:
JTMX-5NBFL

01 paź 2008, 16:44

Czym się w Czechach płaci i czy paszport jest niezbędny?
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
radek77

01 paź 2008, 17:13

hmmmm w czechach placi sie pieniedzmi czy to plastikowymi czy tez tymi "normalnymi", waluta to korona czeska, blisko granicy jak najbardziej mozna placic polskimi zlotowkami tylko nie bardzo sie oplaca bo kurs to oni sobie sami nal;iczaja. wystarczy dowod osobisty. zarowno czechy slowacja i polska sa w strefie schengen (od grudnia 2007) wiec nie ma granic jakie znalismy z przed np. roku, czasami wjezdza sie na teren innego panstwa i sie tego nie zauwaza. piszac dowod osobisty mam na mysli tylko i wylacznie tak zwany dowod "plastikowy", ale co Wy mozecie wiedziec o "zielonkach";) mlodzieniaszkowie.
DieSpinnePL

01 paź 2008, 21:33

Potwierdzam. Nie potrzeba paszportu. Chyba we 3 albo 4 miejscach w Czechach spałem niespełna 2 miesiące temu i nie potrzeba paszportu.

A co do wymiany waluty to ogólnie opłaca się na granicy :) Przynajmniej ja zawsze przy granicy wymieniam bo kurs jest najlepszy do kupna obcej waluty. Polecam przynajmniej rzucić okiem :)

Tylko trzeba uważać, bo jak jechałem z Czech do Słowacji autostradą z Pragi to nawet sie nie zorientowałem że jestem na Słowacji :P
AGENt

02 paź 2008, 10:48

dla ekipy z południa, ja planuję wyjazd około 18 z Tarnowskich Gór...czy ma ktoś jakieś propozycje?czy ktoś się dołączy?
Milosz

02 paź 2008, 17:30

ja tak jak mówiłem mogę wyjechać o 17:45 najwcześniej z Krakowa kto jeszcze z południa !?
vox

03 paź 2008, 7:20

Karolina, – Mistrzyni Zamętu, mianowałaś mnie, a nie nazwałaś :cry:

będę jednak solo, pilot by się przydał :???:
Trochę późno, ale jakby był ktoś chętny, to przygarnę :smile:
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

03 paź 2008, 8:31

Vox :mrgreen: kornie wybaczenia prosze :mrgreen:

Niniejszym ogłaszam iż Vox jest Mistrzem Prowadzącym Dnia Pierwszego :mrgreen:

Stopień mistrzowski w takim brzmieniu Vox otrzymuje z powodu doskonałej znajomości trasy wycieczki sobotniej, którą poprowadzi. Za Voxowym tyłeczkiem będziemy się w sobote przemieszczać zatem :mrgreen:

Yoozef - bardzo dziękuje za informacje dotyczące korka w przed Babskiem. Grupa warszawska nr 2 znajdzcie sobie jakiś objazd - Yoozef ostrzega że w tym korku można postac i godzinę. Dzwońcie do nas powiemy jak sobie poradziliśmy.

Yoozef jeśli jeszcze tu będziesz - wyślij mi smsem swoj numer telefonu - dzwonileś z numeru "prywatnego" i nie mam.

Specjalne podziekowania dla MK,
który dzięki swojemu dobremu sercu sprawił ze moja Niunia wyglada jak "człowiek" po stłuczce parkigowej (Pani cofając małej miatki nie zauważyla). Marcin dziękuję dziękuję dziękuję jest pięknie - błotnik uratowany :mrgreen:

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jedziemy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PanKolczyk
Wersja: miracle

03 paź 2008, 9:03

Zabawę czas rozpocząć :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
AdamR

03 paź 2008, 9:58

Ja również potwierdzam swoją obecność na Tatry drift 2008.
Dojedziemy do Was w sobotę.
PS
Jeśli ktoś jedzie z daleka i ma ochotę przenocować z piątku na sobotę w Gliwicach to zapraszam, z miejscem nie ma problemu, a w sobotę wyjedziemy razem - z Gliwic to trochę ponad stówka km :)
Najlepiej na tel.
Adam 502-724-550
JTMX-5NBFL

03 paź 2008, 10:55

Proszę o nr telefonów do organizatorów na forum lub na PW, gdybym miał się spóźnić lub coś gorszego na wszelki wypadek....
Dzięki za powyższe odpowiedzi. :mrgreen:
Zablokowany