mszczyrek pisze:Dla tych którzy nie wiedzieli - wczoraj był dach na Ułężu, bodajrze właśnie na szybkim łuku
cos wiecej na ten temat?
10 października 2010
Moderator: Moderatorzy
mszczyrek pisze:Dla tych którzy nie wiedzieli - wczoraj był dach na Ułężu, bodajrze właśnie na szybkim łuku. Gdyby odpukac cos takiego zdarzylo się w seryjnej Miacie, to ... odpukać. Zwlaszcza ze w razie czego nie mamy zadnego zabezpieczenia (straz pożarna, karetka itp). Do przemyslenia/dyskusji.
mszczyrek pisze:Argument o drogach publicznych do mnie nie trafia, bo normalny/rozsadny czlowiek nie zbliza się na publicznej drodze do granicy przyczepnosci, jak to robimy na torze.
Dżunior pisze:wolossącą 1.8 na ITB, posiadającą o niebo lepszy zawias, lepsze hamulce i Torsena?
Dżunior pisze:Tak czy inaczej, bez zasymulowania takich sytuacji na torze nigdy nie nauczymy się z nimi radzić na drodze publicznej
Dżunior pisze:Dlaczego niby doładowana MX-5'ka 1.6 miałaby "z założenia" wygrać z ważącą o ~120-150kg mniej, wolossącą 1.8 na ITB, posiadającą o niebo lepszy zawias, lepsze hamulce i Torsena? A
majkel_c pisze:Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym. Taka pojeżdżawka jak Ułęż nie symuluje żadnych sytuacji drogowych, to jest nauka jazdy sportowej. Nauka radzenia sobie w ekstremalnych sytuacjach na drodze publicznej to inny rodzaj ćwiczeń, takie jak były ustawione przez SJS na zlocie w Kielcach (chociażby próba łosia).
anrasz pisze:Dżunior pisze:Dlaczego niby doładowana MX-5'ka 1.6 miałaby "z założenia" wygrać z ważącą o ~120-150kg mniej, wolossącą 1.8 na ITB, posiadającą o niebo lepszy zawias, lepsze hamulce i Torsena? A
ale z seryjnym, 19 letnim, 1,6 to już by mogła "z założenia"
Dżunior pisze: Zadowolony?
mszczyrek pisze:W samochodzie w którym tyl wyprzedzil przód tak naprawde jestesmy tylko pasazerami. Wiem z wlasnego doswiadczenia
Dżunior pisze:Sugerujesz że nasze auta w Ułężu ulegają presji i zamiast poruszać się normalnie zaczynają jeździć "sportowo", nie zważając na prawa fizyki?
anrasz pisze:jednak nie do końca się zgodzę. Na ogół można jeszcze wybrać czym chcemy walnąć, wypaść (jeśli juz nic innego nie pozostało)
Karolina pisze:I musimy sobie kupić klubowego grilla. Bo ciągle z tym mamy problem.
Dżunior pisze:W przeciwieństwie do gęsto ustawionych pachołków, które uczą jedynie... poruszania się między gęsto ustawionymi pachołkami.
pmcomp pisze:Popatrzcie na to:
majkel_c pisze:pmcomp pisze:Popatrzcie na to:
Stare i już byłoAle przypomnimy Ci ten film jak się będziesz znowu na NurBurg wybierał
![]()
Po
eM
Qbatron pisze:A zeby nie bylo offtopa: To prawda ze na torze czlowiek sobie o wiele wiecej pozwala. Ja mam to z dwoch powodow: po piewsze klapki na oczy i czuje sie jakbym gral w NFS (ta najbardziej realistyczna - porsche2000), po drugie wiem ze nie czeka na mnie zaden kraweznik ani niespodziewana koleina...
Qbatron pisze:Na ulicy nigdy sobie na tyle nie pozwalam.
mszczyrek pisze:Edit: Nikt dotąd nie wspomnial ze czas ~2:20 zrobił facet dieslem kombi (Audi A6)Michal
chbr pisze:evo X poleciało bokiem ostatnia szykane i tez bokiem wyleciało na trawe i przez to dachowanie ... dach pognieciony i szyba przednia ...
mszczyrek pisze:Anrasz, to się nazywa rozsadek. Nabywa sie go z wiekiemMnie w drodze powrotnej obtrabil facet jakas terenowka bo wg niego jechalem za wolno
Edit: Nikt dotąd nie wspomnial ze czas ~2:20 zrobił facet dieslem kombi (Audi A6)
Michal
mszczyrek pisze:Anrasz, to się nazywa rozsadek. Nabywa sie go z wiekiemMnie w drodze powrotnej obtrabil facet jakas terenowka bo wg niego jechalem za wolno
Edit: Nikt dotąd nie wspomnial ze czas ~2:20 zrobił facet dieslem kombi (Audi A6)
Michal
Michal
mszczyrek pisze: Ja nie pojade 80 po ubitym sniegu? Dobrze szlo do momentu gdy trafilem przednim lewym kolem 20cm bryle lodu, zanim zdazylem zareagowac samochod juz zrobil 1/4 obrotu, odruchowe zdjecie nogi z gazu dopelnilo dziela (jechalem BMW).
Jak sie nie przewrocisz, to się nie nauczysz - jak mawiaja motocykliści. Ciagle mam zdjecie w telefonie ku pamięci![]()
Michal