[spot ogólnopolski] Akcja Wróbel 2010 - sierpnień
Moderator: Moderatorzy
-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: PoTurbowana
- Kontakt:
chyba lepiej 6:45 zbiórka i 7:00 odjazd? tylko pytanie skąd? BUW?
NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
Jak dla mnie może być 

Łoś
Tradycyjnie kolumna warszawska ma zbiórkę o 7:00 na Orlenie Baniocha pod Piasecznem, skąd po uzupełnieniu paliwa i zapasów red bulla rusza trasą kozienicką na Dęblin.
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
Niminum pisze:To tak trochę dookoła chyba?
Po prostu dobrze się jedzie, jest ładnie, pusto i równo. Lubelską już tak fajnie nie jest.
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
Ja robię sałatkę 

Łoś
Dietetyczną ;>
Łoś
Agi pisze:Trasa kozienicka jest fajna i przede wszystkim pusta. Zawsze tamtedy jezdze w kierunku Lublina. No i jest po drodze
Jadąć "tam" jest zdecydowania najprzyjemniejsza a o parę km
szkoda się spierać .Przy jeździe "z" bywa różnie zwłaszcza w niedzielę.
Będzie sobota więc nerwowi moga sunąć lubelską a
luzaki jadą do Wawki kozienicką.

Yoozef
profilone pisze:powiedzcie mi czy bedzie problem jesli przyjedzie mnie odwiedzić i pooglądać miatki szwagier z kolegą? Dodam, że są wielkimi fanami tych aut
Żaden, pod warunkiem że coś upieką.
spilner pisze:profilone pisze:powiedzcie mi czy bedzie problem jesli przyjedzie mnie odwiedzić i pooglądać miatki szwagier z kolegą? Dodam, że są wielkimi fanami tych aut
Z tego co pamiętam ktoś od nas z klubu nie może jechać więc i obcy chyba też nie...
AroJano pisze:spilner pisze:profilone pisze:powiedzcie mi czy bedzie problem jesli przyjedzie mnie odwiedzić i pooglądać miatki szwagier z kolegą? Dodam, że są wielkimi fanami tych aut
Z tego co pamiętam ktoś od nas z klubu nie może jechać więc i obcy chyba też nie...
Mi chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby przyjechali na tor, zaparkowali na trawce i z nami posiedzieli. nie będą bron Boże jeździć

profilone pisze:AroJano pisze:spilner pisze:[quote="profilone"]powiedzcie mi czy bedzie problem jesli przyjedzie mnie odwiedzić i pooglądać miatki szwagier z kolegą? Dodam, że są wielkimi fanami tych aut
Mi chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby przyjechali na tor, zaparkowali na trawce i z nami posiedzieli. nie będą bron Boże jeździć

Taka sama sytuacja była z klubowiczem, ale nie ja jestem tu organizatorem... Może chodzi tu po prostu o jakiś porządek...
jakby w pobliżu był to można by pójść na pivo oczywiście bezalkoholowe 

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Ponieważ nie zawsze wszystkich znam i taki "przyjezdny" łatwo może sobie wystartować poza kolejnością w ogonie, to unikamy na torze obecności osób które nie zapłaciły, niezależnie od tego czy są klubowiczami czy osobami postronnymi.
Nie pamiętam takiej samej sytuacji. Jedynie taką, że ktoś właśnie chciał sobie spróbować i pojeździć w ogonach bez instruktorów oczywiście nieodpłatnie. Może mi ginie w mrokach niepamięci. Natomiast właśnie o porządek tu chodzi.
W tej chwili mamy wolne dwa miejsca bo dwóch z forumowiczów niestety nie może przybyć z powodów pracowych lub osobistych. Jeśli ktoś chciałby zająć ich miejsca to bardzo proszę o informację. Inaczej kasa im przepadnie.
Jeśli chcecie bardzo zaprosić gości to możemy wprowadzić nowe zasady, czyli goście parkują poza terenem lotniska (lub gdzieś totalnie z boku) i nas wizytują na nóżkach, dokładają się do tematu grilowania i się opalają
Zachowamy wtedy porządek na torze, nikt kto nie zapłacił za tor nie będzie po nim jeździć, natomiast spotkanie towarzyskie będzie kwitło. Chcecie tak?
AroJano pisze:Taka sama sytuacja była z klubowiczem, ale nie ja jestem tu organizatorem... Może chodzi tu po prostu o jakiś porządek...
Nie pamiętam takiej samej sytuacji. Jedynie taką, że ktoś właśnie chciał sobie spróbować i pojeździć w ogonach bez instruktorów oczywiście nieodpłatnie. Może mi ginie w mrokach niepamięci. Natomiast właśnie o porządek tu chodzi.
W tej chwili mamy wolne dwa miejsca bo dwóch z forumowiczów niestety nie może przybyć z powodów pracowych lub osobistych. Jeśli ktoś chciałby zająć ich miejsca to bardzo proszę o informację. Inaczej kasa im przepadnie.
Jeśli chcecie bardzo zaprosić gości to możemy wprowadzić nowe zasady, czyli goście parkują poza terenem lotniska (lub gdzieś totalnie z boku) i nas wizytują na nóżkach, dokładają się do tematu grilowania i się opalają

Jest ryzyko - jest przyjemność
Karolina pisze:
Jeśli chcecie bardzo zaprosić gości to możemy wprowadzić nowe zasady, czyli goście parkują poza terenem lotniska (lub gdzieś totalnie z boku) i nas wizytują na nóżkach, dokładają się do tematu grilowania i się opalająZachowamy wtedy porządek na torze, nikt kto nie zapłacił za tor nie będzie po nim jeździć, natomiast spotkanie towarzyskie będzie kwitło. Chcecie tak?
Ja tak, ale oczywiście tylko i wyłącznie jeśli inni się zgodzą.
A co do dokładanie się do grilla to o ile pamiętam dokładamy sie w naturze prawda?

Czy była jakaś składka, o której info mi przepadło?

Każdy przywozi coś do jedzenia, picia, etc. i robimy wspólną michę dla wszystkich 

Łoś
Z okazji wyjazdu zakładam 4 koła w rozmiarze 195/50 R15. Dwie opony są w stanie dobrym, dwie w dostatecznym. Lepszą parę montować z przodu czy z tyłu? Poza tym jakie ciśnienie ustawić? Zastanawiam się nad 2.3 

Łoś
Ważniak pisze:Z okazji wyjazdu zakładam 4 koła w rozmiarze 195/50 R15. Dwie opony są w stanie dobrym, dwie w dostatecznym. Lepszą parę montować z przodu czy z tyłu? Poza tym jakie ciśnienie ustawić? Zastanawiam się nad 2.3
Według Michelin - zawsze lepsze na tył. Z własnych doświadczeń - miata pałowana na Ułężu jest zdecydowanie bardziej nadsterowna niż podsterowna.
Co do ciśnienia - przy tak wysokim zmniejszasz powierzchnię kontaktu z nawierzchnią do minimum, Lilka ćwiczyła to na Kielcach i jej Potenzy zachowywały się jak na lodzie. Raczej zostajemy przy zalecanym 1.8, zwłaszcza że po solidnym podgrzaniu jeszcze wzrośnie.
przy 1.8 opona się za bardzo podwija. Na pewno wbiję powyżej 2.0, pytanie tylko ile
Spróbuję te lepsze na tył wrzucić. Najwyżej będę na gwałt przekręcał na lotnisku

Spróbuję te lepsze na tył wrzucić. Najwyżej będę na gwałt przekręcał na lotnisku

Łoś
Ponieważ jeden z niedoszłych uczestników mimo deklaracji wyjazdu na 100% ani nie jedzie ani podatku nie uiścił proszę o przygotowanie się do dodatkowej zrzutki już na miejscu.
W związku z trzema rezygnacjami (na szczęście dla reszty zapłaconymi) będzie jeździło tylko 16 aut czyli najeździmy się wszyscy jak wariaci
Poza tym nasz ulubiony sponsor czyli Mazda przekazała nagrody dla najlepszych. Fajne są
Będzie o co powalczyć
Edit:
Może się okazać ze dodatkowa składka potrzebna jednak nie będzie bo mamy nowych chętnych do jazdy
W związku z trzema rezygnacjami (na szczęście dla reszty zapłaconymi) będzie jeździło tylko 16 aut czyli najeździmy się wszyscy jak wariaci

Poza tym nasz ulubiony sponsor czyli Mazda przekazała nagrody dla najlepszych. Fajne są

Edit:
Może się okazać ze dodatkowa składka potrzebna jednak nie będzie bo mamy nowych chętnych do jazdy

Jest ryzyko - jest przyjemność