BĘDZIE OBSZERNIE – UPRZEDZAM, ALE BARDZO ISTOTNIE
W środę na konferencji prasowej premier Mateusz Morawiecki zapowiedział kolejny etap rozluźnienia obostrzeń. Od 4 maja otwarte mają zostać hotele i miejsca noclegowe, a także galerie handlowe.
Muszę to napisać z ogromnym smutkiem, ale i poczuciem obowiązku do Was. Sami widzicie, jaka jest sytuacja. Nasz „ŻOND” ogranicza Nas jak tylko może w walce z …..
I TYLE: Bez polityki więcej.
Natomiast ja informuję, co następuję. Nie wyobrażam sobie na chwilę obecną (jeszcze), by Nasze spotkanie się NIE ODBYŁO. Niestety pomimo wielu komplikacji i ciągłym kłodom pod nogi rzucanym, robię wszystko, co mogę by sprostać i pokazać ponownie Wam Mazury jak i spotkać się w Waszym wspaniałym gronie.
Uwaga, mała uszczypliwość: Wiem, że jak zawsze kilka osób znajdzie się „mniej zadowolonych”. Ale coś za coś.
Dlatego też, jeśli ktoś już ma po wstępie jakieś obawy - proszę o informację, że rezygnuje póki czas.
Otóż sytuacja noclegowa jest podbramkowa. A przynajmniej do dnia 29.05. I tu zaczyna się PROBLEM. Ponieważ, może dojść do sytuacji, że osoby, które zostaną chcąc nadal się spotkać i zjeździć kilka km dróg Mazurskich, a liczba Nas przekroczy 36 osób
– to stan osobowy powyżej 50 osób,
będę zmuszony położyć w miejscu oddalonym o 2,7 km od głównej bazy noclegowej.
W obecnej chwili nie będę pisał o warunkach kwaterunkowych drugiej bazy, bo to nie jest teraz aż tyle istotne. Odbiegają od warunków w bazie głównej
(***** vs ***) – ale w tym momencie dla mnie jest to najmniej istotne.
Istotne jest dla mnie, by Was o tym lojalnie poinformować i dać Wam szansę na podjęcie ostatecznych decyzji.
Proszę o wyrozumiałość, zrozumienie istoty problemu i naprawdę oszczędzenie mi, zbędnych komentarzy. W obecnej chwili na niczym innym mi nie zależy jak tylko dać Wam to na co liczymy wspólnie od dłuższego czasu.
Zobaczymy i czekam na odpowiedzi od ośrodków noclegowych......