Słowo wyjaśnienia:
1. Tak, tak wiem. Jeszcze w tym roku kilka zlotów, ale jeśli ktoś coś już zrobił dla społeczności naszego forum, w sensie organizacji wspólnego spotkania w większym gronie, to też ma świadomość jak czasem ciężko znaleźć sensowną lokalizację.
2. Niestety, ogromnie smutna informacja - dotychczasowy ośrodek naszych spotkań przestał istnieć. Tak, to bardzo smutna prawda.
A co się z tym wiążę - nastąpiła relokacja miejsca doznań. I tym razem padło na ośrodek "Ognisty Ptak"
https://www.ognistyptak.pl/
galeria ośrodka dla zainteresowanych, by nie blokować serwera forum:
https://www.ognistyptak.pl/galeria
3. Kolejną przeszkodą dla wielu osób będzie cena. Tanio nigdy tutaj nie było, niestety nie będzie i tym razem.
Spotkanie będzie (prawdopodobnie pierwszym) większym zgrupowaniem po zimowej przerwie, ale nie gwarantuję zbyt wysokich temperatur otoczenia, taki mamy klimat i nic nie poradzę. Atmosferę spotkania, możecie tylko podnieść Wy i od Was zależy jak to będzie.
5. Z racji obowiązków służbowych i braku możliwości czasowych, by zająć się organizacją konkursów itp. przedsięwzięć, proszę nastawić się na wypoczynek i ewentualne "spacerowe" kilometry po Mazurskich dróżkach. Tu nie będzie wygranych i przegranych, nie ma miejsca na podium i poza nim. Tu jest tylko czas na pogawędki, spacery, wspólne kilometry na Mazurskich dróżkach. I jeśli ktoś szuka pucharu - to w grę wchodzi puchar lodów gdzieś na postoju
BARDZO WAŻNE
Jako osoba próbująca w jakiś sposób zebrać wszystkich w jednym miejscu, lojalnie informuje, co następuje:
„Nasze spotkanie nie ma charakteru komercyjnego. Odbywa się na zasadach samoorganizacji i jest imprezą non–profit. Udział osób jest całkowicie dobrowolny i na własną odpowiedzialność. Wszyscy, którzy zdecydują się spotkać w tym miejscu i w tym terminie, samodzielnie odpowiadają za swoje działania. Ja jestem osobą odpowiedzialną za całą logistykę, z racji, że mam ogromne pokłady chęci, by spróbować coś zrobić i móc spotkać się w naszym miatowym gronie, poświęcam swój czas, aby móc doprowadzić do spędzenia wspólnego czasu w takim zacnym towarzystwie, jakim są Wasze osoby.”
JAK TO SOBIE WYOBRAŻAM:
Formuła spotkania:
➢ Czwartek – dojazd do ośrodka i wspólna biesiada lub jak to bywa w podgrupach podczas obiadokolacji (kolacji) z omówieniem całego wspólnego pobytu, przypomnieniem wskazówek bezpieczeństwa i zapoznaniem z regulaminem ośrodka;
➢ Piątek:
Krótka lub dłuższa troszkę, ale nie wiele, przejażdżka. W czasie jej trwania, po drodze posiłek i może coś jeszcze mi się uda zorganizować (choć PRZYPOMINAM - ROBIĘ TO ZDALNIE I Z ABSOLUTNYM BRAKIEM CZASU WOLNEGO - jeśli ktoś uzna, że może to zrobić to lepiej zapraszam do pomocy.)
Również informuje i zobowiązuje, przejazd aut po trasie odbywa się zgodnie z przepisami ruchu drogowego. Jest to najwolniejszy przejazd, jakie odbywają się na terenie Naszego Pięknego Kraju, a z racji piękna Mazur, traktowanych, jako Cudu Natury, głównym celem przejazdu jest zapoznanie się otoczeniem, jakie mijać będziemy podczas wspólnego przemieszczenia.
⟹ Wspólna biesiada lub jak to bywa w podgrupach przy Grillu;
➢ Sobota: dzień wolny do dyspozycji każdego z Was według Waszego uznania. Nie wykluczam po wspólnych rozmowach dodatkowej trasy po mało znanych miejscach lub bardziej znanych…
➢ Niedziela – smutny dzień rozjazdu do MSD (Miejsca Stałej Dyslokacji).
Termin zlotu: 21-24.05.2026 r.
Koordynator spotkania i główny logistyk: Peecer.
Sponsor: UCZESTNICY SPOTKANIA
No i najmniej przyjemna sprawa, a jednak NAJWAŻNIEJSZA, KOSZTA:
Moim marzeniem byłoby, by było jak najlepiej dla Nas, nie znaczy najtaniej, ale nie chciałbym przekroczyć pewnych kwot, o których dziś nawet nie piszę. Bo zbyt wiele niewiadomych przed Nami. Ale dajmy sobie czas.
Na chwilę obecną, przewidywany koszt uczestnictwa od osoby za noclegi i wyżywienie to:
900 PLN
Dla wyjaśnienia już w tym miejscu podam kilka szczegółów. Naprawdę zwracam się do chętnych i bardzo gorąco proszę, o przemyślenie chęci udziału w spotkaniu. Wiążę się to z wpłatą bezzwrotnej WPŁATY - ZALICZKI - ZADATKU (niech każdy sobie wybierze określenia) - w terminie podanym w najbliższym czasie. Zaliczka będzie w wysokości pokrycia kosztów uczestnika za nocleg. Niestety realia i doświadczenie nakazuje zabezpieczyć się przed ponoszeniem kosztów z kieszeni logistyka - organizatora - koordynatora.
By nie było , informuje, że za trzy tygodnie, ośrodek zobowiązał mnie do wpłaty małej zaliczki, którą dokonam we własnym zakresie. - związane jest to z zapłatą - zadatku za rezerwację. Nie do odzyskania w przypadku naszej rezygnacji. Nie mniej wierzę, że choćby zgłosiło się dosłownie: pięć par zainteresowanych spotkaniem i spędzeniem czasu w tamtych okolicach, to zorganizuje to do końca.
Samo zaklepanie miejsca – to jest opłata ok. 2500 - 3000pln. (Jest to gwarant, że nie zablokujemy terminu, a później się wycofamy.)
ILOŚĆ MIEJSC W OŚRODKU OK. 100 OSÓB.
Ewentualne rezygnację po wpłatach – na zasadzie znalezienia chętnego na własne miejsce i rozliczenie kosztów we własnym zakresie.
Jeżeli kogoś zniechęciłem do przyjazdu i uczestnictwie w tym spotkaniu, to przykro mi bardzo. Ale postanowiłem przedstawić sytuację dość jasno.
Uczestnictwo jest dobrowolne.
ZASTRZEGAM sobie prawo do niewielkich zmian w spotkaniu oraz prawo głosu do:
UWAGA: rozwiązywania wszelkich roszczeń, sytuacji, w których będzie należało podjąć decyzję co do miejsca noclegowego, kto gdzie śpi, czy też innych problemów dotyczących pobytu itp. (by sytuacja była jasna i przejrzysta)