Mazda3 przełamuje konwencje
5 września 2013
Moderator: Moderatorzy
potwierdzam info z eskadry doleciało wczoraj o 16:38- trafiło do inboxu
- lucas48
- Donator
- Model: NA
- Wersja: chwilowo BMW 530i
Necro pisze:Ile nas będzie?
Będę
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2013, 10:41 przez lucas48, łącznie zmieniany 1 raz.
....::: pozdr., lucas48 & AgA48 :::....
____|____Moja_była_MX-5____|____
Gdy Ci smutno, Gdy Ci źle, Zrób redukcję, Driftnij se...
Regulamin mówi o 50 autach w kolumnie.... podejrzewam różne mazdy
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
My dorzuciliśmy dwie NC... 

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Czy istnieje jakakolwiek szansa na dołączenie do kolumny bez uprzedniej rejestracji? Może to głupie pytanie, ale to tylko dlatego, że dopiero teraz zobaczyłem ten wątek. :neutral:
Była: MX5 NBFL 1,8 Phoenix
Jest: MX5 NC 2.0 3rd Generation Limited Edition (Launch Edition)
Suddenly you feel like you are the best driver in the world. But let’s be honest, you’re probably not.
Jest: MX5 NC 2.0 3rd Generation Limited Edition (Launch Edition)
Suddenly you feel like you are the best driver in the world. But let’s be honest, you’re probably not.
będzie długo i z dziegciem
byłem... widziałem... więc teraz moge skomentować=skrytykować....
pomysł krakowskiej firmy ustalenia przejazdu po Warszawie wydawał mi sie karkołomny od czasu gdy zobaczyłem opis trasy:PlacDefilad–Marszałkowska-Aleje Jerozolimskie-Aleja3Maja–Wioślarska-AlejaArmii Ludowej–Waryńskiego-Plac Konstytucji–Marszałkowska-RondoDmowskiego-Aleje Jerozolimskie-Aleja Jana Pawła II-Aleja Solidarności-WybrzeżeKościuszkowskie–Tamka-MostŚwiętokrzyski-Wybrzeże Szczecińskie
ale co tam raz się żyje...
gdy podczas wyjazdu okazało sie, że zamiast zamówionych dwóch radiozowów będzie jeden wiedziałem że będzie śmiesznie... ale sam przejazd spowodował, że do teraz dziwie sie jak można było zaplanować taki przejazd w taki głupi sposób tylko palcem na mapie.
Już pierwsze rondo z lewoskrętem rozdzieliło rozdzieliło kolumne na chyba trzy części, zjazd z Alei Jerozlimskich pętelkami dokoła był bez sensu gdy wszędzie w każdym miejscu ktoś chciał się wtrącić między nas... potem jazda Marszałkowską od placu Konstytucji gdy kolumna rozciągała się pomiędzy chyba 3 albo 4 skrzyżowania z czerwonymi światłami... na szczęście na rondzie z lewoskrętem tym razem Policja nas przepuściła jako grupe by potem znowu utknąć koło dworca centralnego i potem znów koło wjazdu w al.Solidarności.... pełna żenada...
a już zjazd na parking, który wymagał nawrotki na Wybrzeżu Szczecińskim gdy skrzyżowanie nie było zamknięte to czysty strzał w kolano....
Droga Firmo ESKADRA jeżeli ktokolwiek jeszcze kiedykolwiek zaoferuje Wam możliwość wykonania eventu z przejazdem kolumny samochodów proponuje przejechać się prawdziwym samochodem zaplanowanową trasą bo uwierzcie mi palcem po mapie naprawde nie wystarcza...
co więcej taka trasa wymagałby nie dwóch radiowozów, o które zabiegaliście a dwóch armii policji dla umożliwienia przejazdu 50 samochodom po tej trasie... z blokowaniem wszystkich skrzyżowań których przecinaliśmy kilkadziesiąt
a wystarczyło zrobić to prosto, przejechać od PKiN Jerozolimskimi prze Wisłe mostem poniatowskiego i zjechać - to była jedyna trasa dostępna przy takiej ilości samochodów.
by potomnym uświadomić organizatorem parady była Grupa Eskadra Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul.Jeleniogórska 17, 30-422 Kraków
byłem... widziałem... więc teraz moge skomentować=skrytykować....
pomysł krakowskiej firmy ustalenia przejazdu po Warszawie wydawał mi sie karkołomny od czasu gdy zobaczyłem opis trasy:PlacDefilad–Marszałkowska-Aleje Jerozolimskie-Aleja3Maja–Wioślarska-AlejaArmii Ludowej–Waryńskiego-Plac Konstytucji–Marszałkowska-RondoDmowskiego-Aleje Jerozolimskie-Aleja Jana Pawła II-Aleja Solidarności-WybrzeżeKościuszkowskie–Tamka-MostŚwiętokrzyski-Wybrzeże Szczecińskie
ale co tam raz się żyje...
gdy podczas wyjazdu okazało sie, że zamiast zamówionych dwóch radiozowów będzie jeden wiedziałem że będzie śmiesznie... ale sam przejazd spowodował, że do teraz dziwie sie jak można było zaplanować taki przejazd w taki głupi sposób tylko palcem na mapie.
Już pierwsze rondo z lewoskrętem rozdzieliło rozdzieliło kolumne na chyba trzy części, zjazd z Alei Jerozlimskich pętelkami dokoła był bez sensu gdy wszędzie w każdym miejscu ktoś chciał się wtrącić między nas... potem jazda Marszałkowską od placu Konstytucji gdy kolumna rozciągała się pomiędzy chyba 3 albo 4 skrzyżowania z czerwonymi światłami... na szczęście na rondzie z lewoskrętem tym razem Policja nas przepuściła jako grupe by potem znowu utknąć koło dworca centralnego i potem znów koło wjazdu w al.Solidarności.... pełna żenada...
a już zjazd na parking, który wymagał nawrotki na Wybrzeżu Szczecińskim gdy skrzyżowanie nie było zamknięte to czysty strzał w kolano....
Droga Firmo ESKADRA jeżeli ktokolwiek jeszcze kiedykolwiek zaoferuje Wam możliwość wykonania eventu z przejazdem kolumny samochodów proponuje przejechać się prawdziwym samochodem zaplanowanową trasą bo uwierzcie mi palcem po mapie naprawde nie wystarcza...
co więcej taka trasa wymagałby nie dwóch radiowozów, o które zabiegaliście a dwóch armii policji dla umożliwienia przejazdu 50 samochodom po tej trasie... z blokowaniem wszystkich skrzyżowań których przecinaliśmy kilkadziesiąt
a wystarczyło zrobić to prosto, przejechać od PKiN Jerozolimskimi prze Wisłe mostem poniatowskiego i zjechać - to była jedyna trasa dostępna przy takiej ilości samochodów.
by potomnym uświadomić organizatorem parady była Grupa Eskadra Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul.Jeleniogórska 17, 30-422 Kraków
Już żałuje ze mnie nie było 

- Arvi
- Junior Admin
- Wersja: Tiny Tina Edition
Zabawa spektakularna...
Organizator: Więc wszyscy jaką za drugą białą MX-5.
Grupa: - Ale która to jest druga, a która pierwsza?
O: Ta za którą stoicie, to jest pierwsza, a tamta jest druga.
G: - Acha...
O: Drodzy Państwo. Jak nas światła rozdzielą, to pierwsza część kolumny zatrzyma się na prawym pasie, by poczekać na resztę.
G: - A skąd prowadzący kolumnę będzie wiedział kiedy się zatrzymać?
O: Proponuję trąbić.
G: - Acha. A skąd będzie wiedział, że można ruszać?
O: Hmmmm...
G: - Rozumiemy.
A to dopiero pierwsze 2 minuty - jeszcze nie ruszyliśmy.
Oczywiście nikt nie czekał - i dobrze, bo byśmy zakorkowali całą Warszawę, bo jedni by czekali, a drudzy by ... przez skrzyżowanie / rondo nie mogli przejechać ... bo kolumna blokowała by pasy ... czekając na kolejnych
.
'Specjalnie dla nas parking na AŻ 200 samochodów' ... był całkowicie zajęty jak dojechaliśmy ... po 1,5 godzinie... i tak dalej.
Od czasów pójścia na koncert Modern Talking w PKiN jakoś w latach '80tych ... nie zmarnowałem tak swojego czasu, jak tym 'przejazdem przez Warszawę'.
A szkoda - bo pomysł zacny.
BTW. Ktoś wie, czy rzeczywiście "Policja wycofała się i nie będzie nas obstawiać - dała tylko jeden radiowóz" może tak zrobić?
Czy tego typu rzeczy nie ustala się przypadkiem na papierze, a obie strony muszą się ustaleń trzymać?
Bo mi tu zaśmierdziało pierdolnikiem (pardon my french) u organizatora, który starał się zwalić winę, na jakże popularną policję...
Organizator: Więc wszyscy jaką za drugą białą MX-5.
Grupa: - Ale która to jest druga, a która pierwsza?
O: Ta za którą stoicie, to jest pierwsza, a tamta jest druga.
G: - Acha...
O: Drodzy Państwo. Jak nas światła rozdzielą, to pierwsza część kolumny zatrzyma się na prawym pasie, by poczekać na resztę.
G: - A skąd prowadzący kolumnę będzie wiedział kiedy się zatrzymać?
O: Proponuję trąbić.
G: - Acha. A skąd będzie wiedział, że można ruszać?
O: Hmmmm...
G: - Rozumiemy.
A to dopiero pierwsze 2 minuty - jeszcze nie ruszyliśmy.
Oczywiście nikt nie czekał - i dobrze, bo byśmy zakorkowali całą Warszawę, bo jedni by czekali, a drudzy by ... przez skrzyżowanie / rondo nie mogli przejechać ... bo kolumna blokowała by pasy ... czekając na kolejnych

'Specjalnie dla nas parking na AŻ 200 samochodów' ... był całkowicie zajęty jak dojechaliśmy ... po 1,5 godzinie... i tak dalej.
Od czasów pójścia na koncert Modern Talking w PKiN jakoś w latach '80tych ... nie zmarnowałem tak swojego czasu, jak tym 'przejazdem przez Warszawę'.
A szkoda - bo pomysł zacny.
BTW. Ktoś wie, czy rzeczywiście "Policja wycofała się i nie będzie nas obstawiać - dała tylko jeden radiowóz" może tak zrobić?
Czy tego typu rzeczy nie ustala się przypadkiem na papierze, a obie strony muszą się ustaleń trzymać?
Bo mi tu zaśmierdziało pierdolnikiem (pardon my french) u organizatora, który starał się zwalić winę, na jakże popularną policję...

- Bardock
- Model: Inny
- Wersja: S3 1.8T
Na 20 leciu MX-5 to dopiero był przejazd. 200 autek policja ogarnęła i wszyscy je hali na czerwonym jak papież
ale takiej akcji już raczej nie będzie
Ja niestety miatką nie pojechałem ale świetnie się bawiłem ze znajomymi na koncercie przy Eneju

Ja niestety miatką nie pojechałem ale świetnie się bawiłem ze znajomymi na koncercie przy Eneju

Nie wiem, ale właściwie radiowozów było więcej, pojawiły się już w czasie trasy

-
- Model: NB FL
- Wersja: Memories 3
Problem był chyba w tym, że organizator nie zgłosił się do Policji odpowiednio wcześnie (chyba 30 dni). I stąd tylko jeden radiowóz. W związku z różnymi wydarzeniami policji było sporo i w kilku miejscach nas puścili ale wyszło niestety fatalnie.
Sam raut całkiem spoko.
Pozdrawiam spotkanych.
Sam raut całkiem spoko.
Pozdrawiam spotkanych.
dlatego uważam, że należało przeporwadzic korekte trasy,
oprócz tego było mi bardzo miło z Wami sie toczyć po mieście...
oprócz tego było mi bardzo miło z Wami sie toczyć po mieście...
- lucas48
- Donator
- Wersja: chwilowo BMW 530i
Było mi również bardzo miło.
Momentami było śmiesznie w związku z organizacją, ale pod koniec było widać że policja wzięła się do roboty i zaczęła mocniej pomagać - kilka skrzyżowań poszło tak jak to powinno wyglądać.
Gdybyśmy od początku mieli porządną obstawę policji tak skomplikowana trasa miała by bardzo dużo sensu

Gdybyśmy od początku mieli porządną obstawę policji tak skomplikowana trasa miała by bardzo dużo sensu

....::: pozdr., lucas48 & AgA48 :::....
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Jechałem zaraz za białą Mazdą więc omawianych problemów nie dane mi było posmakować.
To co natomiast zauważyłem to niezwykłe "poruszenie" przechodniów na widok Nowej Mazdy 3.
Zainteresowanie i reakcje stojących na przystankach było takie, jakby za kolumną Golfów IV jechała kolumna MX-5'ek - dopiero przy naszym przejeździe ludzie odrywali wzrok od telefonów komórkowych i patrzyli na to co dzieję się na ulicy.

Zainteresowanie i reakcje stojących na przystankach było takie, jakby za kolumną Golfów IV jechała kolumna MX-5'ek - dopiero przy naszym przejeździe ludzie odrywali wzrok od telefonów komórkowych i patrzyli na to co dzieję się na ulicy.

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
Dżunior pisze:...To co natomiast zauważyłem to niezwykłe "poruszenie" przechodniów na widok Nowej Mazdy 3.![]()
i powyższym Dżunior znalazł sposób struktura przejazdu nowej mazdy 3 powinna wyglądać następująco MX5NC-MX5Nb-MX5NA-nowa mazda3-MX5NC-MX5NB-MX5NA-Nowa mazda3-MX5NC-MX5NB-MX5NA-nowa mazda3-MX5NC-MX5NB-MX5NA-inne mazdy..
- Błaszczykowski
- Model: NB FL
- Wersja: Memories III
Jak będą chcieli zrobić taką samą akcję z ND to chętnie zapiszę się na kierowcę