[PLAN] Tokaji borok fesztivál 2013
24.05-26.05.2013
Moderator: Moderatorzy
Prognozy pogody mnie dobijają :/. Możecie mi powiedzieć jakie są szanse znalezienia na miejscu fajnego taniego noclegu? Myślałem, żeby awaryjnie zabrać namiot, ale jak ma padać to wolałbym jednak spać w czymś sztywniejszym. I czy lepiej mieć przy sobie gotówkę na wszystko czy plastikiem też popłacę?
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Tokaj to większa wioska. Plastikiem zapłacisz w jednym markecie, kilku większych punktach z winem , dyskoncie i to wszystko. Na kebaba, obiad w restauracji czy langosa lepiej mieć kilka tysięcy forintów.
W miasteczku jest kilka bankomatów, więc w ostateczności zostaje dojenie ściany.
Jeśli ktoś jedzie przez Duklę, po dobrym kursie może wymienić złotówki na forinty na stacji benzynowej zlokalizowanej kilkaset metrów przed granicą polsko-słowacką. Mają tam bardzo przyzwoite kursy wymiany.
W miasteczku jest kilka bankomatów, więc w ostateczności zostaje dojenie ściany.
Jeśli ktoś jedzie przez Duklę, po dobrym kursie może wymienić złotówki na forinty na stacji benzynowej zlokalizowanej kilkaset metrów przed granicą polsko-słowacką. Mają tam bardzo przyzwoite kursy wymiany.

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Miracle
Wypłata z bankomatu idzie po takim samym kursie jak w kantorze.
Nie warto się bawić w wymianę. Ze ściany możesz wypłacić ile akurat potrzebujesz.
Kurs liczyłem kilka razy - bez istotnej różnicy.
Zaraz wyruszamy. Do zobaczenia ze wszystkimi na miejscu. Jedźcie ostrożnie i zgodnie z przepisami. Kasę wydajemy na wino, nie mandaty.
Gdyby coś dzwońcie: [code:1] 888 * 511 * 121[/code:1]
Nie warto się bawić w wymianę. Ze ściany możesz wypłacić ile akurat potrzebujesz.
Kurs liczyłem kilka razy - bez istotnej różnicy.
Zaraz wyruszamy. Do zobaczenia ze wszystkimi na miejscu. Jedźcie ostrożnie i zgodnie z przepisami. Kasę wydajemy na wino, nie mandaty.
Gdyby coś dzwońcie: [code:1] 888 * 511 * 121[/code:1]
-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Miracle
Ekipa czwartkowa jest juz na miejscu.
Trasa jaka zrobilismy:
9 30 wyjazd
10:00 zjazd w Targowisku (zjazd w Brzesku zamkniety)
11:20 Nowy Sacz
12:30 Muszyna
Bardejov, Trebisov.
14:40 przejscie w nowym miescie
15:30 Tokaj.
trasa malownicza, choc na slowacji dziurawe odcinki.
Liczone razem w tankowaniami i postojami na siku.
Trasa jaka zrobilismy:
9 30 wyjazd
10:00 zjazd w Targowisku (zjazd w Brzesku zamkniety)
11:20 Nowy Sacz
12:30 Muszyna
Bardejov, Trebisov.
14:40 przejscie w nowym miescie
15:30 Tokaj.
trasa malownicza, choc na slowacji dziurawe odcinki.
Liczone razem w tankowaniami i postojami na siku.
Ja niestety z przyczyn różnorakich jednak odpadam... Może za rok się uda. Udanej zabawy wszystkim życzę i pogody lepszej niż zapowiadana
.

Mam nadzieję że udało się wam wszystkim dojechać cało i zdrowo i w komplecie Ja niestety swoją podróż do Tokaju zakończyłem pod Rzeszowem Na całe szczęście bez poważnych obrażeń.... może uda się kiedyś jeszcze wybrać w te regiony
Sam nie wiem co sie stało ułamek sekundy i leżeliśmy z drugiej strony drogi w rowie
matejko, bardzo współczuję. Z Tobą / pasażerem wszystko dobrze?
Była: MX5 NBFL 1,8 Phoenix
Jest: MX5 NC 2.0 3rd Generation Limited Edition (Launch Edition)
Suddenly you feel like you are the best driver in the world. But let’s be honest, you’re probably not.
Suddenly you feel like you are the best driver in the world. But let’s be honest, you’re probably not.
Tak, wyszliśmy bez szwanku tylko obtłuczenia i sińce
-
Że też musiało na Ciebie trafić. Patrząc na auto, na prawdę dobrze, że jesteście cali. Cholernie przykra sprawa...
Była: MX5 NBFL 1,8 Phoenix
Padał deszcz całą drogę, było mokro nie ma pojęcia może w jechaliśmy w koleinę nagle straciłem kontrole nad autem ... przelot na drugą stronę ulicy w pole później dachowanie 

- Błaszczykowski
- Model: NB FL
- Wersja: Memories III
Wyjazd udany, pijaństwo pierwsza klasa
Pozdrawiam prawilnych którzy od klatek i campingów nie stronią

My również dojechaliśmy szczęśliwie do domu!
Dzięki za fajną organizację i świetną imprezę!
Smock Może nie odtrąbione, ale na pewno odmachane
Fura po trasie średnio zadowolona

Dzięki za fajną organizację i świetną imprezę!
Smock Może nie odtrąbione, ale na pewno odmachane

Fura po trasie średnio zadowolona

Również potwierdzam dotarcie. Ogromne podziękowania dla Skylukera i Gosi za ciepłe przyjęcie i świetną organizację. Fotki jutro, bo dziś już przytomny nie jestem 

My też meldujemy powrót
matejko - bardzo współczuję!
Skyluker - po raz kolejny chylę czoła! Świetny wyjazd i świetna organizacja!
Bardzo miło było Was wszystkich zobaczyć i poznać!
Jarek - dzięki za pokazanie nam trasy - była boska!
Widzimy się za rok!
P.S. Jutro wyjeżdżam więc fotki w środę.
P.S.2. Szczególne "pozdrowienia" dla patrolu policji z Krosna, który przy pomocy 100 zł i 1 pkt. postanowił przypomnieć mnie, funky'emu i Kim Son Sanowi o obowiązku posiadania z przodu tablicy
P.S.3. I pozdrowienia dla Miaty z Radomia. Dzięki za spontanicznego spota

matejko - bardzo współczuję!
Skyluker - po raz kolejny chylę czoła! Świetny wyjazd i świetna organizacja!
Bardzo miło było Was wszystkich zobaczyć i poznać!
Jarek - dzięki za pokazanie nam trasy - była boska!
Widzimy się za rok!
P.S. Jutro wyjeżdżam więc fotki w środę.
P.S.2. Szczególne "pozdrowienia" dla patrolu policji z Krosna, który przy pomocy 100 zł i 1 pkt. postanowił przypomnieć mnie, funky'emu i Kim Son Sanowi o obowiązku posiadania z przodu tablicy

P.S.3. I pozdrowienia dla Miaty z Radomia. Dzięki za spontanicznego spota

- funky
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 1.8
Skyluker, bardzo dziękujemy za wspaniały wyjazd! Niestety nie pomogę z trasą Jarka, bo to były jakieś lokalne objazy +fragment, gdzie są rozgrywane wyścigi górskie. Dzięki Jarek za super przejazd!
Mocowanie tablicy warte jedyne 100zł i 1pkt
[/b]
Mocowanie tablicy warte jedyne 100zł i 1pkt

miatasm.com
Dzięki za super wyjazd i super organizację ( Skyluker - mistrz
) My po równo 13 godzinach dotarliśmy do Gdańska bez większych przygód z super pogodą za Krakowem. Do 22:00 lecieliśmy bez dachu zamiast kawy i redbuli
Fotki powrzucam jutro pewnie 

- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
Poranny bałagan w pracy ogarnięty, więc można kilka słów napisać
Jaram się niesamowicie faktem, że udało mi się zaliczyć świetny wyjazd mimo, że:
wyjeżdżałem z Warszawy bez ani jednego forinta
bez noclegu w Krakowie
bez noclegu w Tokaju
znając tylko kierunek jazdy
Na miejscu po raz kolejny się okazało, że w pakiecie z tym samochodem dostaje się totalnie odjechane towarzystwo, które potrafi nie tylko ogarnąć wszystko co trzeba (skyluker, funky z Elizą, Jarek, Ortalion), ale i zasiać zamęt i pożogę w całym CK Tokaju (Boro, Kub, Harry, hella, Denis, Qbatron). Wyjazd w takim składzie nie mógł się nie udać
Mazda też dała radę, spalając jakieś śmieszne ilości benzyny i spokojnie dowożąc mnie do domu.
A propos przykrego incydentu matejko - deszcz+zakręty nie zawsze kończą się dobrze, co czasem kończy się niewinnym slajdem po zielonym, a czasem dachem. Na mnie informacja o tym wypadku podziałała mocno uspokajająco...

Jaram się niesamowicie faktem, że udało mi się zaliczyć świetny wyjazd mimo, że:
wyjeżdżałem z Warszawy bez ani jednego forinta
bez noclegu w Krakowie
bez noclegu w Tokaju
znając tylko kierunek jazdy

Na miejscu po raz kolejny się okazało, że w pakiecie z tym samochodem dostaje się totalnie odjechane towarzystwo, które potrafi nie tylko ogarnąć wszystko co trzeba (skyluker, funky z Elizą, Jarek, Ortalion), ale i zasiać zamęt i pożogę w całym CK Tokaju (Boro, Kub, Harry, hella, Denis, Qbatron). Wyjazd w takim składzie nie mógł się nie udać

Mazda też dała radę, spalając jakieś śmieszne ilości benzyny i spokojnie dowożąc mnie do domu.
A propos przykrego incydentu matejko - deszcz+zakręty nie zawsze kończą się dobrze, co czasem kończy się niewinnym slajdem po zielonym, a czasem dachem. Na mnie informacja o tym wypadku podziałała mocno uspokajająco...
ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
- Rockatansky
- Donator
Meldujemy bezpieczny powrót.
Całą drogę bezmandatowo, mimo wielkiego J*BAĆ PSY na drzwiach
Skyluker wielkie dzięki za inicjatywę.
Wszystkim Miatowiczom za genialny klimat.
Boro, Kub, Chwiał za oddymianie Iwonicza-Zdroju oraz popisowy mecz polskiej reprezentacji po ulicach Tokaju
Dżunior, Briana za super sąsiedztwo
Matejko, bardzo mi przykro, grunt, że jesteście cali.
Qbatron Twoim tempem trasę Tokaj - Lublin musiałeś wykręcić w jakieś 2:45
Całą drogę bezmandatowo, mimo wielkiego J*BAĆ PSY na drzwiach

Skyluker wielkie dzięki za inicjatywę.
Wszystkim Miatowiczom za genialny klimat.
Boro, Kub, Chwiał za oddymianie Iwonicza-Zdroju oraz popisowy mecz polskiej reprezentacji po ulicach Tokaju

Dżunior, Briana za super sąsiedztwo
Matejko, bardzo mi przykro, grunt, że jesteście cali.
Qbatron Twoim tempem trasę Tokaj - Lublin musiałeś wykręcić w jakieś 2:45

Rockatansky
I miejsce w generalce MMC 2016 klasa 1.8/2.0
I miejsce w generalce MMC 2014 klasa 1.6
IV miejsce w generalce MMC 2013 klasa N/A
I miejsce w generalce MMC 2016 klasa 1.8/2.0
I miejsce w generalce MMC 2014 klasa 1.6
IV miejsce w generalce MMC 2013 klasa N/A
Dzieki wszystkim za wspaniałe towarzystwo. To był mój 4 festiwal wina i jak zwykle było genialnie. "Loża szyderców" na niesamowicie wysokim poziomie, szkoda tylko ze nie wszyscy dotarli do "klatek":) Oczywiscie top down na trasie Kraków-Tokaj i szwędaczka nocna w deszczu wprawily mnie w stan mega przeziebienia. Niemniej bylo epicko:)
Rockatansky pisze:Qbatron Twoim tempem trasę Tokaj - Lublin musiałeś wykręcić w jakieś 2:45
Pedzilem do lekarza bo:
haryyy pisze:Oczywiscie top down na trasie Kraków-Tokaj i szwędaczka nocna w deszczu wprawily mnie w stan mega przeziebienia.
+1