Rajd Wiosenny - Beskidy\Bieszczady\Słowacja - kwiecień 2012
Moderator: Moderatorzy
Hej, ja nie jestem do konca zdecydowany wiec nie warto trzymac dla mnie miesca w pierwszej 9tce. Nie zdecyduje szybko bo za duzo czynnikow ma na to wplyw, wiec jakby co to znajde sobie po sasiedzku nawet na wlasna reke
Juz ta informacja nie ma znaczenia ale pytales wiec: Ja+1
pozdr.
Q.

pozdr.
Q.
- rsmx5
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Fiat 124 Spider
@Qbatron
dzięki za info
Wasze deklaracje traktuję jako "wstępne", dopóki nie zostaną potwierdzone brzęczącą monetą.
Ze znalezieniem noclegu, na własną rękę nie będzie problemu - w końcu to jeszcze nie sezon.
Przymierzam się do zorganizowania jakieś małej integracji (ognisko?).
Dlatego chciałbym znać ilość uczestników, ale to możemy ustalić na tydzień przed wyjazdem.
dzięki za info
Wasze deklaracje traktuję jako "wstępne", dopóki nie zostaną potwierdzone brzęczącą monetą.
Ze znalezieniem noclegu, na własną rękę nie będzie problemu - w końcu to jeszcze nie sezon.
Przymierzam się do zorganizowania jakieś małej integracji (ognisko?).
Dlatego chciałbym znać ilość uczestników, ale to możemy ustalić na tydzień przed wyjazdem.
- rsmx5
- Donator
Witam ponownie - czas przejść do konkretów.
Cena za nocleg w dwuosobowym pokoju ze śniadaniem spada do 80zł (właściciele pensjonatu rezygnują z 30% dopłaty, którą pobierają przy pobytach na jedną noc), jedynka 120zł.
Dodatkowo organizujemy ognisko połączone z pieczeniem kiełbasek i grillem, do tego jakieś lokalne przysmaki.
W razie niesprzyjającej pogody (odpukać!) mamy do dyspozycji duży salon i jadalnię - 20 osób na pewno się zmieści.
Koszt imprezki - 20zł od osoby. W cenie nie ma alkoholu. Gospodarze proponują zaopatrzenie się weń samodzielnie, wg własnych potrzeb i upodobań.
Podsumowując: 200zł od pary, 140zł od singla.
Za chwilę na PW wyślę nr konta i prośbę o podanie danych kontaktowych.
Termin wpłat, zgodnie z wcześniejszą deklaracją, do 10 marca.
Tytuł przelewu [nick] - Bieszczady 2012
Potwierdzenia wpłaty proszę szukać w pierwszym poście.
Osoby, które wpłaciły będę oznaczał na niebiesko.
WSO
Cena za nocleg w dwuosobowym pokoju ze śniadaniem spada do 80zł (właściciele pensjonatu rezygnują z 30% dopłaty, którą pobierają przy pobytach na jedną noc), jedynka 120zł.
Dodatkowo organizujemy ognisko połączone z pieczeniem kiełbasek i grillem, do tego jakieś lokalne przysmaki.
W razie niesprzyjającej pogody (odpukać!) mamy do dyspozycji duży salon i jadalnię - 20 osób na pewno się zmieści.
Koszt imprezki - 20zł od osoby. W cenie nie ma alkoholu. Gospodarze proponują zaopatrzenie się weń samodzielnie, wg własnych potrzeb i upodobań.
Podsumowując: 200zł od pary, 140zł od singla.
Za chwilę na PW wyślę nr konta i prośbę o podanie danych kontaktowych.
Termin wpłat, zgodnie z wcześniejszą deklaracją, do 10 marca.
Tytuł przelewu [nick] - Bieszczady 2012
Potwierdzenia wpłaty proszę szukać w pierwszym poście.
Osoby, które wpłaciły będę oznaczał na niebiesko.
WSO
- rsmx5
- Donator
Zapraszam!
Mój numer telefonu masz na PW.
[ Dodano: 12-03-2012, 19:53 ]
Podsumowanie zapisów
W "bazie gównej" www.sosnowydwor.pl mamy dziewięć pokojów - osiem już zajętych
Lista poniżej, wszystkim dziękuję za karne zastosowanie się do podanego terminu.
1. rsmx5 (+Kasia) - WSO
2. kulkas (+pilotka)
3. majkel_c (solista)
4. kociol (+1)
5. Ruff (solista)
6. sleven (+Aga), występy gościnne w Bochni
7. $eb@ (+pilotka)
8. tomala (+1), występy gościnne w Bochni
Czyli zostaje jeszcze jeden wolny pokój + jest opcja zarezerwowania noclegów "po sąsiedzku", dosłownie pod drugiej stronie drogi.
Wieczorna integracja i śniadanie dla wszystkich w Sosnowym Dworze.
Tak jak napisałem już tym, którzy pytali na PW bo z różnych powodów nie chcieli/nie mogli wpłacić zaliczek w ustalonym terminie:
1. pierwszeństwo mają Ci, którzy zagwarantowali swoją obecność twardą walutą
2. żadnej Miaty, eMX-a, czy innego zaprzyjaźnionego powozu kijem przepędzać nie będziemy.
3. wszystkich chętnych zapraszam na PW - będziemy ustalać szczegóły.
WSO
Specjalne pozdrowienia dla Yoozefa
R.
Mój numer telefonu masz na PW.
[ Dodano: 12-03-2012, 19:53 ]
Podsumowanie zapisów
W "bazie gównej" www.sosnowydwor.pl mamy dziewięć pokojów - osiem już zajętych

Lista poniżej, wszystkim dziękuję za karne zastosowanie się do podanego terminu.
1. rsmx5 (+Kasia) - WSO
2. kulkas (+pilotka)
3. majkel_c (solista)
4. kociol (+1)
5. Ruff (solista)
6. sleven (+Aga), występy gościnne w Bochni

7. $eb@ (+pilotka)
8. tomala (+1), występy gościnne w Bochni

Czyli zostaje jeszcze jeden wolny pokój + jest opcja zarezerwowania noclegów "po sąsiedzku", dosłownie pod drugiej stronie drogi.
Wieczorna integracja i śniadanie dla wszystkich w Sosnowym Dworze.
Tak jak napisałem już tym, którzy pytali na PW bo z różnych powodów nie chcieli/nie mogli wpłacić zaliczek w ustalonym terminie:
1. pierwszeństwo mają Ci, którzy zagwarantowali swoją obecność twardą walutą
2. żadnej Miaty, eMX-a, czy innego zaprzyjaźnionego powozu kijem przepędzać nie będziemy.
3. wszystkich chętnych zapraszam na PW - będziemy ustalać szczegóły.
WSO
Specjalne pozdrowienia dla Yoozefa

R.
Qbatron pisze:Hej, ja nie jestem do konca zdecydowany wiec nie warto trzymac dla mnie miesca w pierwszej 9tce. Nie zdecyduje szybko bo za duzo czynnikow ma na to wplyw, wiec jakby co to znajde sobie po sasiedzku nawet na wlasna reke
pozdr.
Q.
Dopisuje się na tej samej co Qba zasadzie... JA + Dorotka. W razie jakby co jedziemy na jana, integrujemy się do upadłego i śpimy na własną (w miatach) rękę

- rsmx5
- Donator
@himber
Witamy i zapraszamy
@All
Ponieważ zaczeły się pojawiac pytania o szczegóły - odpowiadam:
1. Zbiórka w Bochni o 10.00 (dokładne miejsce podam później).
Mamy do przejechania 300 km w pierwszy dzień - moim zdaniem nie ma co ruszać bladym świtem, zwłaszcza że większość z Was musi jeszcze się do tej mojej Bochni doturlać.
2. Celem wyjazdu jest wspólny wyjazd
. Nie planuje się wielkiego zwiedzania ani innych atrakcji po drodze, poza jazdą i podziwianiem widoków. Oczywiście zrobimy sobie kilka pit-stopów w celach konsumpcyjno-higienicznych.
W przyszłym tygodniu będę miał więcej czasu (urlop!) i postaram się rozpisać całość na etapy.
Jeżeli ktoś ma inne zdanie na temat proszę pisać, ale zastrzegam sobie prawo do ostatecznej decyzji.
WSO
Witamy i zapraszamy

@All
Ponieważ zaczeły się pojawiac pytania o szczegóły - odpowiadam:
1. Zbiórka w Bochni o 10.00 (dokładne miejsce podam później).
Mamy do przejechania 300 km w pierwszy dzień - moim zdaniem nie ma co ruszać bladym świtem, zwłaszcza że większość z Was musi jeszcze się do tej mojej Bochni doturlać.
2. Celem wyjazdu jest wspólny wyjazd

W przyszłym tygodniu będę miał więcej czasu (urlop!) i postaram się rozpisać całość na etapy.
Jeżeli ktoś ma inne zdanie na temat proszę pisać, ale zastrzegam sobie prawo do ostatecznej decyzji.
WSO
rsmx5 pisze:Specjalne pozdrowienia dla Yoozefa![]()
R.
Dziękuję za pozdrowienia .Też pozdrawiam i trzymam za sukces zlotu.Dla mnie ten wyjazd to taki trening przed lipcowym Suwały Blues Drift i dar losu.Wykonuję różne "ćwiczenia gimnastyczne"

Ostatnio zmieniony 23 mar 2012, 8:52 przez demol, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Dawno już nie gościłem na forum, a tu taka impreza będzie przejeżdżać przez moje okolice ( w Dukli okresowo pracuje )
Super w miarę wolnego czasu może uda mi się przejechać parę kilometrów z Wami.
Niestety mam kilka złych informacji trasa z Dukli do Komańczy obecnie nie jest w najlepszym stanie, okolice Jaślisk szczególnie mnóstwo dziur i nierówna nawierzchnia.
Byłem też 2 tygodnie temu na Słowacji - uwierzcie mi Horror - państwo Policyjne (patrole co kilkanaście kilometrów, bezlitosne !) a do tego masakra asfalt - dziury na metr głębokości, jazda tam to prawdziwy koszmar!!! Jednak kawałek okolice Medzilaborce serpentyna do granicy poezja !
Ewentualnie mogę objechać planowaną część trasy w moich okolicach i na słowacji ( Bardejov-Medzilaborce ) początkiem kwietnia i dam znać czy się coś zmieniło.
Pozdrawiam
Dawno już nie gościłem na forum, a tu taka impreza będzie przejeżdżać przez moje okolice ( w Dukli okresowo pracuje )

Niestety mam kilka złych informacji trasa z Dukli do Komańczy obecnie nie jest w najlepszym stanie, okolice Jaślisk szczególnie mnóstwo dziur i nierówna nawierzchnia.
Byłem też 2 tygodnie temu na Słowacji - uwierzcie mi Horror - państwo Policyjne (patrole co kilkanaście kilometrów, bezlitosne !) a do tego masakra asfalt - dziury na metr głębokości, jazda tam to prawdziwy koszmar!!! Jednak kawałek okolice Medzilaborce serpentyna do granicy poezja !
Ewentualnie mogę objechać planowaną część trasy w moich okolicach i na słowacji ( Bardejov-Medzilaborce ) początkiem kwietnia i dam znać czy się coś zmieniło.
Pozdrawiam
- rsmx5
- Donator
@jakkomo
Heh, wracam sobie z nart, a tu takie wiadomości.
Trochę mnie zaniepokoiłeś. Jeżeli to możliwe, bardzo proszę o sprawdzenie tych odcinków.
Jeżeli okaże się, że nadal są w złym stanie trzeba będzie zmodyfikować trasę.
@All
Ostatnie miejsce w pensjonacie zostało zarezerwowane - do grypy dołączył kolega Demol.
Heh, wracam sobie z nart, a tu takie wiadomości.
Trochę mnie zaniepokoiłeś. Jeżeli to możliwe, bardzo proszę o sprawdzenie tych odcinków.
Jeżeli okaże się, że nadal są w złym stanie trzeba będzie zmodyfikować trasę.
@All
Ostatnie miejsce w pensjonacie zostało zarezerwowane - do grypy dołączył kolega Demol.
- rsmx5
- Donator
Szanowni Państwo!
Długo się nie odzywałem, ale termin wycieczki już na karku – czas przejść do konkretów.
Gdzie stacja benzynowa Orlen w Gorzkowie k/Bochni.
Jadąc od Krakowa objeżdżamy Bochnię obwodnicą po ok. 2 km mamy stację prawej stronie, przy drodze nr 4.
Nie zapraszam was do centrum mojego miasteczka, bo o tej porze w sobotę będzie problem z parkowaniem.
Kiedy zbiórka 10:00, w sobotę 21 kwietnia.
Zbiórkę zaplanowałem dość późno, ale kilka załóg ma do Bochni dość daleko i chcę im dać czas na dojechanie.
Następnie skierujemy się w stronę Dukli przez Ciężkowice i Gorlice.
Do Dukli mamy ok. 130 km powinniśmy tam dojechać ok. godziny 13:00.
Z Dukli kierujemy się w stronę Komańczy i Leska, a potem dalej na Obwodnicę Bieszczadzką.
Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem w Cisnej powinniśmy się zameldować ok. godziny 18:00.
Drugi dzień Słowacja i powrót przez Starą Lubowną, Piwniczną, Limanową do Bochni.
Mapka całej trasy w pierwszym poście tego tematu.
Na koniec dwa pytanie techniczne:
1. do jadących z Warszawy i okolic - gdzie dołączycie do grupy? Bochnia czy gdzieś na trasie?
2. grupka zrobiła się spora (10 pojazdów), wyczytałem na forum, że do ogarnięcia drużyny
na innych wyjazdach używaliście krótkofalówek - czy ktoś dysponuje takim sprzętem?
PS. Wiadomość z ostatniej chwili
Na liście zameldował się Yoozef
Długo się nie odzywałem, ale termin wycieczki już na karku – czas przejść do konkretów.
Gdzie stacja benzynowa Orlen w Gorzkowie k/Bochni.
Jadąc od Krakowa objeżdżamy Bochnię obwodnicą po ok. 2 km mamy stację prawej stronie, przy drodze nr 4.
Nie zapraszam was do centrum mojego miasteczka, bo o tej porze w sobotę będzie problem z parkowaniem.
Kiedy zbiórka 10:00, w sobotę 21 kwietnia.
Zbiórkę zaplanowałem dość późno, ale kilka załóg ma do Bochni dość daleko i chcę im dać czas na dojechanie.
Następnie skierujemy się w stronę Dukli przez Ciężkowice i Gorlice.
Do Dukli mamy ok. 130 km powinniśmy tam dojechać ok. godziny 13:00.
Z Dukli kierujemy się w stronę Komańczy i Leska, a potem dalej na Obwodnicę Bieszczadzką.
Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem w Cisnej powinniśmy się zameldować ok. godziny 18:00.
Drugi dzień Słowacja i powrót przez Starą Lubowną, Piwniczną, Limanową do Bochni.
Mapka całej trasy w pierwszym poście tego tematu.
Na koniec dwa pytanie techniczne:
1. do jadących z Warszawy i okolic - gdzie dołączycie do grupy? Bochnia czy gdzieś na trasie?
2. grupka zrobiła się spora (10 pojazdów), wyczytałem na forum, że do ogarnięcia drużyny
na innych wyjazdach używaliście krótkofalówek - czy ktoś dysponuje takim sprzętem?
PS. Wiadomość z ostatniej chwili
Na liście zameldował się Yoozef
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 10:16 przez rsmx5, łącznie zmieniany 1 raz.
To juz za tydzien! Aaaale sie nie moge doczekac
Co do lacznosci, to na Zlocie Drawskim CB radia najlepiej sie sprawdzily, radzily sobie lepiej bo maja wiekszy zasieg i sa glosniejsze w porownaniu do krotkofalowek. My bedziemy mieli CB, ktos z ekipy zapewne tez wiec jakbys Robert mogl jakis zestaw pozyczyc to bylo by idealnie.

Co do lacznosci, to na Zlocie Drawskim CB radia najlepiej sie sprawdzily, radzily sobie lepiej bo maja wiekszy zasieg i sa glosniejsze w porownaniu do krotkofalowek. My bedziemy mieli CB, ktos z ekipy zapewne tez wiec jakbys Robert mogl jakis zestaw pozyczyc to bylo by idealnie.
rsmx5 pisze:Na koniec dwa pytanie techniczne:
Puściłem Ci maila w kwestiach powyższych

Po
eM
chwilowo bezmiatowy 
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......

była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
-
- Model: NC FL2
- Wersja: Club
Nasza załoga melduje się w Bochni jako, że mamy nocleg w KRK (dzięki kulkas) 

2010-2011 NCFL Sport 2.0 PRHT '09 Papryka
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
- rsmx5
- Donator
sleven pisze:To juz za tydzien! Aaaale sie nie moge doczekac![]()
Pożyczę - będziecie mnie musieli nauczyć jak z tego korzystać

No i może się wreszcie przekonam do tego wynalazku.
[ Dodano: 13-04-2012, 11:53 ]
majkel_c pisze:rsmx5 pisze:Na koniec dwa pytanie techniczne:
Puściłem Ci maila w kwestiach powyższych![]()
Po
eM
OK, to mamy dwie grupy:
opcja Krakowska+sleven+ja - zbiórka o 10:00 w Bochni
opcja Warszawska (by majkel_c) - dołączają w (ustala się - moje propozycje poszły mailem do majkela)
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 10:55 przez rsmx5, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja spróbuje tez w takim razie skombinować jakieś CB.
Mam taka propozycję, żeby wszyscy, którzy jadą z Krakowa wyruszyli już z Krakowa razem!
Wstępnie proponowałbym zbiórkę na stacji BP przy wylocie na Wieliczkę o np. 8:30 (ale to na razie luźna propozycja, więc jeśli macie inne to dawać i jeśli trzeba poprawcie mnie co do timingu, bo ja często szacuje czasy dojazdu na bazie doświadczeń motocyklowych a nie samochodowych).
Mam taka propozycję, żeby wszyscy, którzy jadą z Krakowa wyruszyli już z Krakowa razem!
Wstępnie proponowałbym zbiórkę na stacji BP przy wylocie na Wieliczkę o np. 8:30 (ale to na razie luźna propozycja, więc jeśli macie inne to dawać i jeśli trzeba poprawcie mnie co do timingu, bo ja często szacuje czasy dojazdu na bazie doświadczeń motocyklowych a nie samochodowych).
- rsmx5
- Donator
Ruff pisze:Ja spróbuje tez w takim razie skombinować jakieś CB.
Wieliczka - Bochnia - max godzina, zakładając korek w Łapczycy, jakby co dzwonić powiem jak objechać

rsmx5 pisze:Wieliczka - Bochnia - max godzina, zakładając korek w Łapczycy, jakby co dzwonić powiem jak objechać
No czyli dobry zapas założyłem. 8:30 punkt zbiórki, pewnie z 15 minut trzeba liczyć aż wszyscy dotrą, jakieś tankowanie albo kawa więc koło 9 wyruszymy więc na 10 powinniśmy być w sam raz