Auto do sprawdzenia

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

mihau

17 kwie 2007, 8:28

Czy ktoś zna, oglądał ?

Znajoma chce kupić : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2549627

mihau
szymu

17 kwie 2007, 9:21

mihau pisze:Czy ktoś zna, oglądał ?

Znajoma chce kupić : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2549627

mihau

zastanawialem sie nad tym modelem, jednak chyba odpuszcze. wyprodukowany jest 29.05.2001, nie tak jak podaje wlasciciel w 2002. robiony byl prawy tyl (zderzak, blotnik, lampa, podobno konstrukcja nienaruszona) i wymieniane lewe drzwi (poobijane). poza tym samochod wyglada na zadbany, tylko przebieg nie wiadomo czy oryginalny, troche wygniecione fotele (chociaz moze w MX-5 od stania na sloncu szybciej sie zuzywaja?) i wytarte dywaniki. zreszta ciezko oceniac po zdjeciach...
jak cos to mam zdjecia od wlasciciela, mialem nawet jechac na ogladanie ale zdecydowalem, ze poszukam bezwypadkowego w Niemczech.
perver

17 kwie 2007, 17:27

wiec tak jak pisalem Ci Szymu? W polsce nie ma co szukac :D
Po co jezdzic skoro mozna latac...
szymu

18 kwie 2007, 13:12

perver pisze:wiec tak jak pisalem Ci Szymu? W polsce nie ma co szukac :D

dokladnie tak :)
demol
Administrator
Administrator
Model: NC FL2
Wersja: 2.0 PRHT

18 kwie 2007, 14:10

szymu pisze:
perver pisze:wiec tak jak pisalem Ci Szymu? W polsce nie ma co szukac :D

dokladnie tak :)

Moze niedługo już będzie w czym wybierać :) :idea:
Fuksja i Turkus :)
MichaliKarolina

18 kwie 2007, 15:42

Tak się składa, że ja jestem z okolicy i ponad rok temu kupowałem moje auto od tej samej osoby. Przed zakupem nie było problemów z zabraniem auta na warsztat. Stan faktyczny samochodu był zgodny z opisem, jaki otrzymałem od właściciela ( wymieniony błotnik ). Przebieg również prawdziwy, potwierdzony książką serwisową i raportem TUV z przeglądu robionego jeszcze przez niemieckiego właściciela. ( chociaż 100% pewności nigdy nie można mieć ). Na razie ani ja, ani serwis mazdy żadnych wad ukrytych nie wykrył.
Z tego co wiem, to ten gość jest współwłaścicielem jakiejś firmy, która robi jachty i łodzie, często jeździ do Niemiec i od czasu do czasu przywozi jakieś auto. Nie prowadzi natomiast żadnego komisu i nie jest zawodowym picerem, dlatego dziwi mnie trochę fakt, że taką ściemę walnął w tym ogłoszeniu.
Tej mazdy z ogłoszenia nie widziałem, ale mogę ja dla was do końca tygodnia obejrzeć.
PS…tak naprawdę to dopiero teraz wiem, na co zwrócić uwagę kupując MX-5…..moją kupowałem trochę po omacku
Pozdrawiam
michal
karol

19 kwie 2007, 8:19

Z tego co pamiętam, to przy zakupie nowego autka dostałem TRZY oryginalne kluczyki, w tym jeden z numerowaną blaszką, która - w przypadku utraty kluczy - służy Mazdzie do wyrobienia duplikatu wraz z immobilizerem.
Karol B.
Ongiś ciemnozielona Żabusia NB 1.8. oraz
Czerwony Kapturek NC 20th Anniversary Edition 1.8 nr 1217/2000
marthen
Model: NA

19 kwie 2007, 10:31

karol pisze:Z tego co pamiętam, to przy zakupie nowego autka dostałem TRZY oryginalne kluczyki, w tym jeden z numerowaną blaszką, która - w przypadku utraty kluczy - służy Mazdzie do wyrobienia duplikatu wraz z immobilizerem.

Do NA też są trzy kluczyki. Dwa z czarnym uchwytem, jeden z szarym.
szymu

19 kwie 2007, 10:47

MichaliKarolina pisze:Tak się składa, że ja jestem z okolicy i ponad rok temu kupowałem moje auto od tej samej osoby. Przed zakupem nie było problemów z zabraniem auta na warsztat. Stan faktyczny samochodu był zgodny z opisem, jaki otrzymałem od właściciela ( wymieniony błotnik ). Przebieg również prawdziwy, potwierdzony książką serwisową i raportem TUV z przeglądu robionego jeszcze przez niemieckiego właściciela. ( chociaż 100% pewności nigdy nie można mieć ). Na razie ani ja, ani serwis mazdy żadnych wad ukrytych nie wykrył.
Z tego co wiem, to ten gość jest współwłaścicielem jakiejś firmy, która robi jachty i łodzie, często jeździ do Niemiec i od czasu do czasu przywozi jakieś auto. Nie prowadzi natomiast żadnego komisu i nie jest zawodowym picerem, dlatego dziwi mnie trochę fakt, że taką ściemę walnął w tym ogłoszeniu.
Tej mazdy z ogłoszenia nie widziałem, ale mogę ja dla was do końca tygodnia obejrzeć.
PS?tak naprawdę to dopiero teraz wiem, na co zwrócić uwagę kupując MX-5?..moją kupowałem trochę po omacku
Pozdrawiam
michal

Faktycznie gość mówił mi przez telefon, że to jest jego 3cia mx-5 i obie poprzednie sprzedał. Teraz już wiemy komu :) I rzeczywiście nie oponował przeciw zabraniu auta do sprawdzenia w serwisie.
Ściema dotyczyła przede wszystkim 2 rzeczy - rocznika i rzekomej bezwypadkowości. Sorry, może się nie znam ale dla mnie auto, które miało wymieniane / naprawiane 4 elementy jest dalekie od bezwypadkowego.

Możesz się podzielić tym, czego się nauczyłeś o kupowaniu MX-5? Ja jeszcze swojej nie kupiłem i nie chciałbym robić tego po omacku :)
perver

19 kwie 2007, 16:16

marthen pisze:
karol pisze:Z tego co pamiętam, to przy zakupie nowego autka dostałem TRZY oryginalne kluczyki, w tym jeden z numerowaną blaszką, która - w przypadku utraty kluczy - służy Mazdzie do wyrobienia duplikatu wraz z immobilizerem.

Do NA też są trzy kluczyki. Dwa z czarnym uchwytem, jeden z szarym.

O kutfa... Lipa,bo ja mam only two :sad:

Ciekawe gdzie zaginal ten szary? :???:
JTMX-5NBFL

19 kwie 2007, 20:03

perver, haha, pewnie najwięksi "juchciarze" go mają.
Ja mam też dwa i dlatego śpię w aucie :razz:
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
cabriofun1

26 kwie 2007, 20:42

a ja mam do na 1 kluczyk, i auto stoi w garażu ;-)
pitbull2000

26 kwie 2007, 21:22

Ja mam ze trzy takie blaszki, mogę sprzedać komuś ich numery :lol:
Dokładnie:
103xx
102xx
110xx
Za te x-ksy to się dogadamy :razz:
ODPOWIEDZ