NC - na dachu zbiera się woda

No nie jest to kałuża, ale ...

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Luki78
Model: NC
Wersja: 1.8i Option Pack

21 lis 2016, 17:30

Hej
Dzisiaj cyknąłem fotkę.
Szczerze mówiąc jak mam Madzię 5 miesięcy, to nie zauważyłem tego wcześniej (fakt, że w sumie tak nie lało od dobrych paru miesięcy a i dach miał konserwację świeżo zrobioną i woda bardziej spływała kroplami).
Może panikuję. Mam wrażenie, że jakby w odcinku pomiędzy stelażem A i B jest za słaby naciąg i jakby przez to wgłębienie.
A naciąg jest raczej OK, bo nawet ostatnio regulowałem odrobinę.
Oczywiście jak jadę podciśnienie powoduje, że dach jest napięty w tym miejscu. Ale jak stoję to jakby mam wrażenie, że jest sflaczały... :?
Jak jest u Was ? Nigdy przedtem nie miałem soft topa. Nie mam jak się odnieść.

Obrazek

Obrazek
jqb
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Ikarus ;)

21 lis 2016, 17:54

Ja tam nic dziwnego nie widzę, wiadomo że dach po paru latach jest luźniejszy niż nówka sztuka. Zainteresowałbym się bardziej impregnacją.
Awatar użytkownika
Luki78
Model: NC
Wersja: 1.8i Option Pack

21 lis 2016, 19:02

jqb pisze:Ja tam nic dziwnego nie widzę, wiadomo że dach po paru latach jest luźniejszy niż nówka sztuka. Zainteresowałbym się bardziej impregnacją.

No był zaimpregnowany w lipcu preparatem Auto Glym. Taki był efekt:
ObrazekObrazek

Jednak po kilkunastu myciach widocznie już to się zmyło. Może jakieś polecane specyfiki ?
jqb
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Ikarus ;)

21 lis 2016, 19:10

Jest cały temat o impregnacji ;)

Mi Marcin impregnował preparatem Gyeon'a, trzyma już w sumie drugi rok :mrgreen: Pewnie na wiosnę powtórzę zabieg. W sumie mało jeżdżę w deszczu a samochód pod kocem stoi :lol: ale wydaje mi się, że dobra impregnacja rok powinna wytrzymać.
ODPOWIEDZ