Pozdrawiam

Moderator: Moderatorzy
Michael456 pisze: czy seryjną mx5 nb/fl jest sens wyjeżdżać na tor ??
mutra pisze:ja bym kupił nowe i wziął ze sobą. Klocki wymienisz w 15 minut jak będzie trzeba
czester_ pisze:mutra pisze:ja bym kupił nowe i wziął ze sobą. Klocki wymienisz w 15 minut jak będzie trzeba
Tył się tak nie męczy ale jeśli masz tam jakieś TRW czy coś seriyjnego taniego to może się skończyć.
Poza tym 3mm klocka to już mało i lepiej wymienić na nowy.
czester_ pisze:No widzisz, a mi trw przeżyły 2 wyjazdy. Oprócz tego jakość hamowania na torze....po prostu jej nie ma.
Różnica w hamowaniu nowego klocka i takiego z okładzina 2mm też jest znacząca i nie wiem czy jest sens oszczedzac te kilka dyszek i się dosłownie meczyc.
crazydunky pisze:Big breaki (287mm) są w/z wersji Sportive
Alex pisze:A hamulcow nie potrzeba niewiadomo jakich, skoro w ciezkiej Imprezie na Poznaniu wystarczyly zwykle klocki Textara i jakies koreanskie tarcze (zdziwilem sie i to mocno) to w lekkiej MX tez nie ma potrzeby montowac wielotloczkow Brembo itepe.
PiotrekR pisze:Alex pisze:A hamulcow nie potrzeba niewiadomo jakich, skoro w ciezkiej Imprezie na Poznaniu wystarczyly zwykle klocki Textara i jakies koreanskie tarcze (zdziwilem sie i to mocno) to w lekkiej MX tez nie ma potrzeby montowac wielotloczkow Brembo itepe.
To zależy. Na jedną sesję, podczas której robisz ~4 szybsze kółka, seryjny hebel z dobrym płynem i częściami jest ok. Przy dwóch sesjach z rzędu, bez problemu da się go zagrzać.