Moderator: Moderatorzy
kacper-k48 pisze:Samochód rodziców jest ubezpieczony w PZU
RS pisze:Mam wrażenie, że 700pln OC za Vectre to nie jest najlepsza oferta na rynku, a nawet nie w pobliżu czołówki.
Don Corleone pisze:kacper-k48 pisze:Samochód rodziców jest ubezpieczony w PZU
Jeżeli samo OC to ->
Mały Książe pisze:motorower chyba nawet nie musi mieć ważnego przeglądu
Mały Książe pisze:i nabywaj w ten sposób zniżki
Mały Książe pisze:a Ciebie jako współwłaściciela (na umowie dane obu osób oraz podpisy obu osób)
offthe pisze:Nie należy kierować się tylko ceną.
kacper-k48 pisze:A jak to jest z przyczepą kempingową
kacper-k48 pisze:gdzie macie ubezpieczone autka i ile Was to wynosi
wojteks pisze:Równie dobrze może ojciec kupić na siebie i zrobić darowiznę części pojazdu na syna.
Mały Książe pisze:że mnie uświadomiłeś - odnośnie tych motorowerów
wojteks pisze:PZU zdaje się uznaje staż z motorowerem do zniżek
offthe pisze:Nie należy kierować się tylko ceną.. wiadomo, że najtańsze będzie jakaś firma krzak, a chyba nie do końca o to chodzi, żeby się kłócić o ubezpieczenie z cwaniakami.. Dlatego ja mam w hestii, i na żadne MTU czy inne szmiry nie dam się namówić choćby były za darmo..bo potem auto stoi i są problemy, bo towarzystwo kombinuje jak tu nie wypłacić odszkodowania..
R.E.D. pisze:co do utraty znizek, to chyba najlepiej kazdy pojazd ubezpieczyc gdzies indziej
wojteks pisze:To się już też kończy
R.E.D. pisze:jesli masz tylko oc, to czemu sie masz interesowac cwaniakami?
Obyś sam nie trafił na osobę, która tak myślała, a potem stuknęła Ci samochód
Alan pisze:Obyś sam nie trafił na osobę, która tak myślała, a potem stuknęła Ci samochód
halski pisze:albo i całe auto w darowiźnie - wówczas należy tylko poinformować o tym urząd skarbowy i wydział komunikacji. Z tego co pamiętam - jeśli będzie to jego pierwsza darowizna dla Ciebie - podatku odprowadzać nie będzie musiał.
michan pisze:halski pisze:albo i całe auto w darowiźnie - wówczas należy tylko poinformować o tym urząd skarbowy i wydział komunikacji. Z tego co pamiętam - jeśli będzie to jego pierwsza darowizna dla Ciebie - podatku odprowadzać nie będzie musiał.
Nie wiem czy przy ostatnich nowelizacjach to nie zniknęło.![]()
Jaro pisze:michan pisze:halski pisze:albo i całe auto w darowiźnie - wówczas należy tylko poinformować o tym urząd skarbowy i wydział komunikacji. Z tego co pamiętam - jeśli będzie to jego pierwsza darowizna dla Ciebie - podatku odprowadzać nie będzie musiał.
Nie wiem czy przy ostatnich nowelizacjach to nie zniknęło.![]()
nie zniknęło tylko że auto trzeba aktem notarialnym przenieść jako darowizna
(...) ubezpieczenie utraty zniżek (...)
Gajdzi pisze:co Ci to da że będziesz współwłaścicielem?