Rejestrator wideo
Moderator: Moderatorzy
Pamiętam że był taki temat, ale nie mogę go teraz odnaleźć. Mianowicie stoję przed zakupem rejestratora wideo do auta (na prezent do cywilowozu, nic sportowego). Macie jakieś doświadczenia z takimi sprzętami? Coś godne polecenia? Tak do 200 pięniędzów.
-
Prestigio RoadRunner 300
Polecam mam od roku, jestem zadowolony. Pracuje stabilnie, nie wiesza się co chwilę jak omegi i inne takie.
Polecam mam od roku, jestem zadowolony. Pracuje stabilnie, nie wiesza się co chwilę jak omegi i inne takie.
czy ktoś używa i mógłby mi polecić jakiś wideorejestrator?
jeżdżąc użyczanymi samochodami chciałbym mieć jakieś zabezpieczenie... a wybór sprzętu jest ogromny i ciężko samemu coś wybrać
zapewniam, że dzisiejsza data nie ma z moimi obawami nic wspólnego
jeżdżąc użyczanymi samochodami chciałbym mieć jakieś zabezpieczenie... a wybór sprzętu jest ogromny i ciężko samemu coś wybrać
zapewniam, że dzisiejsza data nie ma z moimi obawami nic wspólnego

miata lov!
-
- Model: Inny
- Wersja: 0.9 Turbo
Mam, używam, cenię.
Na pewno odradzę Ci wszelkie urządzenia wyglądające jak:
Używam GoClever Pro HD IR Full HD i jestem zadowolony. Za ok 200zł można nabyć.
Zalety: FullHD (wymaga karty 10-klasy), IR, obrotowy obeiktyw, podział filmów 3/5/10minut
Wady: microSD only.
Zależy też jaki masz budżet
Na pewno odradzę Ci wszelkie urządzenia wyglądające jak:

Używam GoClever Pro HD IR Full HD i jestem zadowolony. Za ok 200zł można nabyć.
Zalety: FullHD (wymaga karty 10-klasy), IR, obrotowy obeiktyw, podział filmów 3/5/10minut
Wady: microSD only.
Zależy też jaki masz budżet

Robert pisze:Zalety: FullHD (wymaga karty 10-klasy)
niekoniecznie. Mój cyfrak (RIP) nagrywał FullHD w 60fps i na 6tej klasie spoko się wyrabiał.
Czytałem o mio mivue 358. Zbiera dobre opinie i filmiki na yt też wyglądają nieźle w porównaniu z innych kamer. Tak, chińczyk jak każdy inny ale z typowymi chińczykami każdy wie jak jest, a mio złych rzeczy nie sprzedaje.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
Pod kątem jakości obrazu nieźle w testach wypada też Blacksys CF100, no i tylna kamera ogólnie nie jest głupia jako koncepcja. Jak wymyślę jak dobrze schować przednią to nabędę i popełnię jakąś recenzję.
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
matpilch pisze:choć chciałbym wydać nie więcej niż 500zł
To wspomniane Mio powinno być OK, sam mam 2 różne rejestratory z tych tanich i widzę ich braki/wady. Jedna z wad to otwierany ekran, druga to wielkość, trzecia to marne uchwyty, słaba niewymienna bateria w jednym z nich, marnej jakości wtyki/zasilacze do gniazda zapalniczki, problemy na upałach jak zostawisz kamerkę samochodzie.
Można jeszcze się zastanowić nad rejestratorem z 2 kamerami czy z wbudowanym GPSem ale to wszystko zależy od zastosowania i ryzyka utraty/zniszczenia sprzętu, tak samo jak z nawigacją.
Na YT ładnie wypadają też Prestigio 500+, np 511.
Kurak pisze: 511
Mam coś podobnego do http://allegro.pl/rejestrator-kamera-samochodowa-full-hd-1080p-2-5-i3714872932.html i uważam że jest za duże, za lusterkiem się nie mieści za bardzo a jak już się upchnie to ekranu nie widać, nie widać czy rejestracja idzie.
Co prawda za takie pieniądze jak w linku to można kupić i się pobawić, jest na duże karty SD, ma akumulator z Nokii, ruchomy obiektyw i obracany ekran.
Ja mam dostęp do takich kamerek więc zapraszam jak coś 

- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
Polecam kamery BlackVue - rewelacyjny obraz w dzień i w nocy. Mam DR380GHD - ma żyroskop 3-osiowy, GPSa, tryb parkingowy (nagrywa jak pojawia się ruch, dźwięk, uderzenie, przesunięcie auta itd.), mikorofn i rozdzielczość 720p. Polecam model 500 albo 550 - oba mają WiFi, a ten ostatni ma dwie kamery (przód+tył). No ale to z budżetu 1000zł i wyżej.
No i na tor się nadaje bez problemu...
No i na tor się nadaje bez problemu...
artur, PW
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
remik pisze:za > 1000 to ja upatrzoną mam Drift HD GHOST-S z montowaniem do rollbara , ale pytam się o zdecydowanie tańsze rozwiązania ...
Zdecydujta się, czy pytasz o rejestrator czy kamerę sportową

Polecam mimo wszystko do sportu HD Hero najnowsze.. o oczywistych zaletach nie będę pisał

PS Tanich nie opłaca się kupować, bo co z tego, że coś się nagra, jak nie będzie widać rejestracji, albo w nocy nie będzie nic widać? Mała anegdota: ostatnio jednego k**** ścigałem, jakby mnie zabił na lewoskręcie (ja skręcałem, debil mnie postanowił starym golfem wyprzedzić jak już miałem włączony migacz). Nawet go specjalnie nie goniłem, ale dzwoniłem na policję żeby go zatrzymali. Ostatecznie policję złapałem przypadkiem w kolejnej mieścinie, wyprzedziłem idiotę i zatrzymałem radiowóz. Zaczęli go po 10 sekundach mojego tłumaczenia (patrzyłem na kamerę ile zajęło wytłumaczenie mi co się stało) gonić, ale jak zobaczył, że zatrzymałem radiowóz zaczął zawracać. I co? I uciekł im

Kretyn miał naklejkę "jadę z dzieckiem" - za coś takiego powinien kurator od razu odbierać prawa rodzicielskie.
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
wojteks pisze:Kurak pisze: 511
Mam coś podobnego do http://allegro.pl/rejestrator-kamera-samochodowa-full-hd-1080p-2-5-i3714872932.html
fulhade i takie tam a przykladowy obraz pokazany w aukcji gorszy niz VHS w trybie longplay, ze tez ludzie sie na to nabieraja

pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl