Powtać.
Po doświadczeniach ostatniego track daya, zamarzyła mi się tzw. on-board camera. I stąd pytanie - czy w NA są jakieś fabryczne otwory (w okolicach windshota), z których można skorzystać do porządnego ustabilizowania konstrukcji?
On-board camera - mocowanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NA
Jak ja kręciłem swój filmik to zamontowałem jedną pod lusterkiem wstecznym (widok na maskę) a drugą do tego wzmocnienia między zagłówkami. Ale przyznam, ze kadr jest słaby. Przydało by sie coś wyżej.
- Konrad
- Wersja: BRG TAN
- Kontakt:
Możesz wykorzystać otwory, do których mocuje się rollbary. Niestety wymaga to dziurawienia wykładziny. Sam rollbar, jak się go ma;), jest chyba dobrym miejscem. Idąc dalej do tyłu - bagażnik, znów jak się go ma...
ALWAYS BLUE SKY !!!
2004-2019 1.6 NB '99 Bandit
2019- NA'92 BRG TAN
2004-2019 1.6 NB '99 Bandit
2019- NA'92 BRG TAN
Ja rozwiązałem to w ten sposób:
kadr wygląda tak:
Aparat za pomoącą śrubki mocującej (wyciągnietej z pokrowca po starym Zenicie) przykręciłem do kawałka sklejki który był z obu stron oklejony paskami gumy (amortyzacja :p). Całość przyczepiłem trytytkami to rozpórki za siedzeniami.
Aparat trzyma sie bardzo solidnie ale niestety mógłby być troszke wyżej aby było wiecej widać. Pokombinuje jeszcze z tym.
kadr wygląda tak:

Aparat za pomoącą śrubki mocującej (wyciągnietej z pokrowca po starym Zenicie) przykręciłem do kawałka sklejki który był z obu stron oklejony paskami gumy (amortyzacja :p). Całość przyczepiłem trytytkami to rozpórki za siedzeniami.
Aparat trzyma sie bardzo solidnie ale niestety mógłby być troszke wyżej aby było wiecej widać. Pokombinuje jeszcze z tym.
quench pisze:kadr wygląda tak:
[url=http://sudzio.pl/fotki/miata/statyw_do_kamery/kadr.jpg]Obrazek[/url]
Przy takim ustawieniu aparatu niewiele widać :neutral: Do tego przy większych przeciążeniach te trytytki mogą puścić.
-
Jest taki specjalny statywik stabilizujący wszelkie drgania. Najtańszy jaki znam jest na stronie: http://www.foton.kalisz.pl/?strona=sklep_produkt&grupa1=1&grupa2=1&grupa3=&pid=1821
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!
marthen pisze:Do tego przy większych przeciążeniach te trytytki mogą puścić.
Trytytki zostały juz pod tym kątem przetestowane

Kadr faktycznie jest lipny. Trzebaby jakies 15-20 cm podnieść aparat.
-
quench, już Ci mówiłem o tym kadrze
Nawet mogłeś oglądnąć filmik z tego kadru z moim udziałem
A jak ja miałem zamontowane to tez widać na filmiku.
On board to fajnie by było mieć kamere z obiektywem tzw Rybie oko
A jak widok przez szybe to bardzo fajny kadr jest na lusterku wstecznym 

On board to fajnie by było mieć kamere z obiektywem tzw Rybie oko