https://carbuzz.com/news/everything-you ... mazda-mx-5
W skrócie. Nie będzie dużej rewolucji - raczej jak NB do NA.
Nie będzie turbodoładowania.
Przeprojektowana deska KAIA wejdzie do nowego MX5.
Kiedy wejdzie - 2023.
Są zdjęcia w artykule

Moderator: Moderatorzy
Podoba mi się ta koncepcja, biorąc pod uwagę koszt opracowania nowej generacji "od zera", ma to sens przy tym co się dzisiaj dzieje na świecie. Ascetyczna deska, BOMBA, w ogóle to auto powinno być max. ascetyczne, o ile to możliwe biorąc pod uwagę chore przepisy w UE. W USA pewnie by się to bez problemu udało. Żeby jeszcze tylko dali jakąś wesołą paletę kolorów, Limonka, Miami Blue, a nie kolory jak dla limuzynLikelyJupiter8 pisze: ↑07 cze 2021, 14:37CARBUZZ spekuluje co dalej z MX5 w wersji NE
https://carbuzz.com/news/everything-you ... mazda-mx-5
W skrócie. Nie będzie dużej rewolucji - raczej jak NB do NA.
Nie będzie turbodoładowania.
Przeprojektowana deska KAIA wejdzie do nowego MX5.
Kiedy wejdzie - 2023.
Są zdjęcia w artykule![]()
Dokladnie, tragedia na maksa. Tak samo zjebany jak tyl najnowszej CX-5. Swiatla prawie na suficie, wyglada jakby byl inny designer od przodu i tylu auta.
Maja o tyle duzo wspolnego ze sa niemal zgodne z tym co sie stalo z tylem takiej 6, CX-5 czy 3 po liftach. Czyli wysoko swiatla i totalnie niesportowy wyglad. Wyglada jak jakis glonojad. Co skadinad nie oznacza ze w tym samym kierunku pojdzie lift ND.luki_92_92 pisze: ↑08 cze 2021, 10:17Przecież te rendery są całkowicie z du*y, to latało po necie z rok temu jak nie lepiej i mazda nie ma z tym nic wspólnego ^^
No tak, bo jak sie komus cos nie podoba to juz jest hejterem. Logiczne.
Nie chodzi o rendery. Chodzi o to ze jak widac po ewolucji tylu np mazdy 6 czy CX-5, w rodzinie kodo, czyli miedzy 2013 a 2018, to podniesli wszedzie dupy, swiatla i zle to wyglada. Rendery MX NE wygladaja wlasnie spojnie z tym co sie stalo z tylami wspomnianych powyzej aut wiec te rendery raczej sa spojne z tym co sie dzieje z mazdami w poliftach. O to mi chodzi. Ale tak, pamietam, to tylko rendery.luki_92_92 pisze: ↑08 cze 2021, 19:55ND zewnętrznie w niczym nie przypomina mi 6, CX-5 czy 3, no może klamki są nieco podobne, także tych śmiesznych starych renderów bym nawet nje brał pod uwagę mimo wszystko
Kolego nie popełniaj mojego błędu. Ja też tak myślałem, wahałem się, rozważałem...