Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
No może i jest źle spasowana... ale sam przyznasz, że wygląda na zadbaną i do tego ta pasztetowa cena
BTW. Na allegro wczoraj pojawiła się za 6.500zł.

-
Cena jest faktycznie pasztetowa
dlatego boje się że ona wcale nie jest taka "bezwypadkowa".
Jakbym mieszkał w okolicach Poznania, a nie w Lublinie to już dawno bym ją pojechał oglądać.
Druga sprawa, że stoi na necie od czerwca. Dlaczego jeszcze nie poszła? :neutral:

dlatego boje się że ona wcale nie jest taka "bezwypadkowa".
Jakbym mieszkał w okolicach Poznania, a nie w Lublinie to już dawno bym ją pojechał oglądać.
Druga sprawa, że stoi na necie od czerwca. Dlaczego jeszcze nie poszła? :neutral:
glonojad102 pisze:Dlaczego jeszcze nie poszła? :neutral:
Zadzwoń, wymęcz sprzedawcę, dowiedz się.
Szpachla po kilku miesiącach wychodzi, wciąga lakier i zaczyna być widać ewentualne spawy. Pod tym względem to, że się nie sprzedał to jest na plus... chyba, że został dobrze naprawiony, ale wtedy nie ma co się martwić.
Oczywiście kwestia budżetu, ale 6000zł (po negocjacji pewnie z 5000zł) to można wydać dla samej frajdy posiadania mx-5... i co z tego, że jest wypadkowa i ma cofnięty licznik? Większość aut na tym forum taka jest. Ważne, żeby nie było dziur i mechanika nie nawalała.
Auta bezwypadkowe i bez korekt liczników kupowane od handlarzy to chyba bajka.
[URL=http://sprzedajemy.pl/mazda-mx-5-1-6-16v,141923]TO TEŻ JEST NIEZŁY PASZTET[/URL]
-
Masz dużo racji. Nie ma co oczekiwać rarytasów za te 6 tysięcy. Zależy mi głównie na stanie nadwozia (nie bite, bez rdzy). Przy 20-letnim aucie nie ma się co łudzić że przebieg jest oryginalny. A kupując auto za takie pieniądze zostaje mi drugie 6 tysięcy na szperę, gwint i felgi.
Chyba w listopadzie znalazłem oba te ogłoszenia (czerwona i niebieska) na sprzedajemy.pl i dzwoniłem do obydwu. Z tego co pamiętam to niebieska już nie jest na sprzedaż, bo się spodobała właścicielowi
natomiast czerwona miała być wkrótce wystawiana i jak widać w końcu pojawiła się na otomoto.
Na allegro jest jeszcze jedna warta uwagi NA - tym razem 1.8, ale stuknięta. Sprzedawca chwali się przebiegiem i niby ma książkę serwisową...
Jak myślicie do ilu warto licytować? Czy to uszkodzenie wygląda na poważne? Link: http://allegro.pl/show_item.php?item=2032977223
Chyba w listopadzie znalazłem oba te ogłoszenia (czerwona i niebieska) na sprzedajemy.pl i dzwoniłem do obydwu. Z tego co pamiętam to niebieska już nie jest na sprzedaż, bo się spodobała właścicielowi

Na allegro jest jeszcze jedna warta uwagi NA - tym razem 1.8, ale stuknięta. Sprzedawca chwali się przebiegiem i niby ma książkę serwisową...
Jak myślicie do ilu warto licytować? Czy to uszkodzenie wygląda na poważne? Link: http://allegro.pl/show_item.php?item=2032977223
glonojad102 pisze:jam pisze:hej. zna ktos z wielkopolski to malenstwo?
[url]http://otomoto.pl/mazda-mx-5-na-C22394959.html[/url]
Dołączam się do pytania.
Parę tygodni temu znalazłem tę mazdę tutaj:
http://sprzedajemy.pl/mazda-mx-5-na,100754
Wydaje mi się, że jakoś słabo spasowane elementy szpara z prawej strony na masce, nad nad lewą lampą z przodu i jeszcze z tyłu z prawej przy klapie.
ajjj.. dzwonilem, chcialem sie przymierzyc i zobaczyc czy w ogole sie zmieszcze do NA bo jednak mam 193cm wzrostu a tu niespodzianka. Mazda poszla juz za 6400zl. szkoda szkoda.. teraz sie nie dowiemy w jakim byla stanie, no chyba ze za chwile znow wyladuje na allegro

himber pisze:glonojad102 pisze:Oczywiście kwestia budżetu, ale 6000zł (po negocjacji pewnie z 5000zł) to można wydać dla samej frajdy posiadania mx-5... i co z tego, że jest wypadkowa i ma cofnięty licznik? Większość aut na tym forum taka jest. Ważne, żeby nie było dziur i mechanika nie nawalała.
Auta bezwypadkowe i bez korekt liczników kupowane od handlarzy to chyba bajka.
[URL=http://sprzedajemy.pl/mazda-mx-5-1-6-16v,141923]TO TEŻ JEST NIEZŁY PASZTET[/URL]
Zgodzę się - jeśli dla kogoś to ma być drugie auto to nie musi być idealne. Z jazdy jest i tak super frajda, a i grzebanie jej dużo sprawia.
Co do linka... o co chodzi z dywanikiem po stronie kierowcy?

glonojad102 pisze:Czy to uszkodzenie wygląda na poważne? Link: http://allegro.pl/show_item.php?item=2032977223
Ale serio pytasz czy żartujesz?

Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
Alan pisze:Ale serio pytasz czy żartujesz?
Ciiiiii.... nie podpowiadaj

-
Alan pisze:Ale serio pytasz czy żartujesz?
Zależy jeszcze co dla kogo oznacza "poważne uszkodzenie".
Chodzi mi po prostu o naruszenie konstrukcji auta. Ja na tym zdjęciu nic nie widzę dlatego zadałem pytanie. Krótka piłka: warto się wg ciebie w to pakować, czy nie?
jam pisze:...a tu niespodzianka. Mazda poszla juz za 6400zl.
No i teraz żałuję, że nie pojechałem do Poznania miesiąc temu...
Ja bym na to nawet uwagi nie zwracał (jeśli to tylko te widoczne uszkodzenia nadwozia), koszt naprawy będzie bardzo niewielki. Ale ten samochód i tak będzie kosztował dwa razy więcej niż te poprzednie które Cię interesowały.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
-
Tak, oczywiście że więcej - liczę się z tym. W końcu to 1.8 i to z takim przebiegiem...
Na auto mam przeznaczone dużo więcej niż 6400
będę licytował. Jak nie wystarczy to co mam to pożyczę/ukradnę 
Na auto mam przeznaczone dużo więcej niż 6400

szczegolnie ze jest z hard topem a te uszkodzenia to wg mnie tylko lampa, blenda, halogen pod zderzak i prawdopodobnie klapa
zderzak do zaklejenia czy zaszpachlowania, pomalowania pendzelkiem do zaprawek i spolerowania - nikt nie zauwazy
zderzak do zaklejenia czy zaszpachlowania, pomalowania pendzelkiem do zaprawek i spolerowania - nikt nie zauwazy

glonojad102, dorzucę się 1500zł do HT jakbyś go przypadkiem nie potrzebował
BTW. Co to za licytacja samochodu, którego się na oczy nie widziało

BTW. Co to za licytacja samochodu, którego się na oczy nie widziało

-
Podejrzewam że cena zdrowo przekroczy 15000 zł :p Sam bym taką chętnie przytulił 

- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
glonojad102 A nie wydaje Ci się podejrzana wymiana rozrządu przy 23k kilometrów?
samochód użytkował rzekomo dziadek z 41... Taaa.
"Mazda MX-5 NA (Miata) rocznik 1994; I-sza rejestracja 05/1995" Ale sprowadzony z Niemiec, wersja kanadyjska.
Jedź i zobacz - nie licytuj bez obejrzenia.

"Mazda MX-5 NA (Miata) rocznik 1994; I-sza rejestracja 05/1995" Ale sprowadzony z Niemiec, wersja kanadyjska.

Jedź i zobacz - nie licytuj bez obejrzenia.
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
rafik14 pisze:spasowanie maski i świateł fatalne
sam masz NA, więc powinieneś marudzić na spasowanie świateł

maska tam faktycznie dziwnie wyglądała, ale jak ktoś nie ma jeszcze mazdy, to może nie wiedzieć, że akurat blachy świateł się bardzo łatwo wygina poprzez samo oparcie się na nich podczas zaglądania do silnika, więc takie złe spasowanie ma większość wystawianych mazd, a naprawia się to w pół minuty metodą ciągnięcia

Życie jest za krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.
- Tomai
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: 2,0
rafik14 pisze:jam pisze:hej. zna ktos z wielkopolski to malenstwo?
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-na-C22394959.html
spasowanie maski i świateł fatalne
Jak się pochylisz i oprzesz o reflektor ( przy otwartej masce np.) to każda NA będzie miała źle spasowaną maskę i reflektory. Niestety częsty błąd mechaników. To przecież mozna odgiąć ręcznie bo to cienka blacha.
Ale właściciel NA powinien to wiedzieć

Edit : aaa spóźniłem się

Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Szczupak pisze:rafik14 pisze:spasowanie maski i świateł fatalne
sam masz NA, więc powinieneś marudzić na spasowanie świateł![]()
maska tam faktycznie dziwnie wyglądała, ale jak ktoś nie ma jeszcze mazdy, to może nie wiedzieć, że akurat blachy świateł się bardzo łatwo wygina poprzez samo oparcie się na nich podczas zaglądania do silnika, więc takie złe spasowanie ma większość wystawianych mazd, a naprawia się to w pół minuty metodą ciągnięcia
easy boys

[ Dodano: 07-01-2012, 20:43 ]
Tomai pisze:Ale właściciel NA powinien to wiedzieć
i po co ten sarkazm na koniec

- Tomai
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: 2,0
rafik14 pisze:i po co ten sarkazm na koniec
Przejdzie mi wiosną jak dach otworzę

Luz

Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
Była NC 2.0 174KM 199Nm
Bezmiatowy
-
Hookie pisze:glonojad102 A nie wydaje Ci się podejrzana wymiana rozrządu przy 23k kilometrów?samochód użytkował rzekomo dziadek z 41... Taaa.
Rzeczywiście ta wymiana rozrządu podejrzana...
W to że używana przez dziadka, czy przebieg 27k oczywiście nie wierzę. Wygląda to na typowy kit wciskany przez hanldarzy :neutral:
himber pisze:glonojad102, dorzucę się 1500zł do HT jakbyś go przypadkiem nie potrzebował![]()
BTW. Co to za licytacja samochodu, którego się na oczy nie widziało![]()
![]()
Auta jeszcze nie mam i nie chcę nic ustalać, ale HT pewnie nie będę potrzebował. Nie wygląda na uszkodzony, więc czemu tylko 1500?

Zanim zrobię te 400km, to warto najpierw zadzwonić

Dam znać jutro co w trawie piszczy

nieoryginalna kierownica... wypadek? wtedy poduchy były seryjnie
wiem, ale dlaczego zmieniał kierę na inną, brzydszą bez poduchy? odpowiedź nasówa sie sama.
-
Ja bym się kiery nie czepiał, bo bardzo dużo ludzi ją zmienia, bez względu czy był dzwon czy nie... moim zdaniem po zdjęciach trudno powiedzieć czy mogła być bita, nie widać żadnych różnic odcieni i szczeliny wszystkie wyglądają na równe. Jedyne co się odrazu oczu czepia to progi,, które z resztą też malowane są częzto w kolor nadwozia z powodu rudej... Mało tu zdjęć wnętrza, wyciąganie radia do sprzedaży trąci wiochą, ja wrzucam zawsze choćby jakie kolwiek. Jak na tak mały przebieg(?) dziwię się że ten ktoś nie pochwalił się fotkami foteli, które powinny być w stanie idealnym. A i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, jastem na 99% pewien że powinna mieć fotele w kremowej skórze (ma kremowy dach i kremowe pasy boczne w drzwiach
) co oznacza że bankowo była cofana, bo kto by zmieniał z idealnej kremowej skórki na welur
pytanie powstaje tylko o ile, jak nie więcej niż 100k km to nie ma tragedii, bo cena i tak dość atrakcyjna.

Przejrzyj najpierw wcześniejsze posty, bo ten samochód pojawiał się już 5 razy i są screeny z aukcji
I przeczytaj regulamin jak się zamieszcza zapytania w tym dziale.
Taki ideał za tą cenę nie stałby na aukcji juz chyba ze 2 lata. Poza tym ktoś chyba pisał, że to jest 1,6 a nie 1,8.

Taki ideał za tą cenę nie stałby na aukcji juz chyba ze 2 lata. Poza tym ktoś chyba pisał, że to jest 1,6 a nie 1,8.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.