Album członków klubu MX-5
Moderator: Moderatorzy
Ja uważam inaczej. Wszędzie, na każdym kroku są podziały.. na to, na tamto, na owamto. Uważam, że jeśli jest robiony taki album, to powinien być on jedną spójną całością, gdzie wszyscy są jedną grupą bez podziału na turbomiaty i woły robocze z silnikiem diesla. Każdego jara to samo auto, bez względu na to czy ma w nim 54 konie z VW, czy ma turbo, czy jest pognity, czy wycackany jak rozbitek Łukasza.
Ale akcent ze zdjęciem z kanapą i innymi próbami przewożenia różnych rzeczy bym z chęcią tam zobaczył. Taki humorystyczny akcent..
Ale jeśli chodzi o podziały to jestem na nie.
Ale akcent ze zdjęciem z kanapą i innymi próbami przewożenia różnych rzeczy bym z chęcią tam zobaczył. Taki humorystyczny akcent..
Ale jeśli chodzi o podziały to jestem na nie.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
Może być sporo zdjęć w zbyt niskiej rozdzielczości żeby wyszła pełna strona, z tych właśnie można porobić kolaże po kilka fotek na stronę, właśnie z takimi smaczkami jak Sebna do góry nogami czy przewożenie kanapy MXem.
dmk pisze:Osobiście pomysł selekcji do działów uważam za niezbyt trafiony - znowu zrobi się podział na projekty wysokobudżetowe i niskobudżetowe, a Ci, którzy nie trafią do "krainy mocy" będą rozczarowani
ja nie mówię o selekcji, dawaniu więcej miejsca, czy urażaniu kogokolwiek. każdy miejsca ma tyle samo i każdy sam wybiera, do którego działu pasuje. w końcu jedni gonią za mocą, inni za glebą czy ogólnie wyglądem a inni po prostu lubią sobie podłubać. i wrzucając to wszystko w kolejności losowej, czy alfabetycznej powstanie wg. mnie straszny mętlik i bałagan.
Życie jest za krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.
- Arturo_tiburon
- Model: ND
- Wersja: Daga spec
gratuluje zacnego pomysłu, skoro hasło równości gości tak bardzo to pozwolę sobie dla kolorytu zauważyć, że brak podziału jakiegokolwiek jak dla mnie oznacza bałagan..zaczynając od początku - czy dopuszczalny jest podział na NA, NB, NBFL, NC...?
a jeśli tak to w poszczególnych grupach będzie kolejność alfabetyczna ? czy losowo? bo jak alfabetyczna to po nick name czy po nazwisku
ktoś zaraz będzie miał nick - "111111 mx5"
na początek proponuje podział na modele a potem się zobaczy ...
mam pewne znajomości w dużym wydawnictwie jak by przypadkiem nakład zrobił się większy
a jeśli tak to w poszczególnych grupach będzie kolejność alfabetyczna ? czy losowo? bo jak alfabetyczna to po nick name czy po nazwisku

na początek proponuje podział na modele a potem się zobaczy ...
mam pewne znajomości w dużym wydawnictwie jak by przypadkiem nakład zrobił się większy

uczestnik wszystkich rund MC do 03' 2020
II vice MC'18 , mistrz MC '17, IV MC'16 , I miejsce Sud WIR'15 , II vice MC'15, mistrz MC'14 WEST, II vice ALL STAR'14 , II vice MC'13. daily mazda od 08 6, cx7, cx5 NBFL->NC->ND > emeryt
II vice MC'18 , mistrz MC '17, IV MC'16 , I miejsce Sud WIR'15 , II vice MC'15, mistrz MC'14 WEST, II vice ALL STAR'14 , II vice MC'13. daily mazda od 08 6, cx7, cx5 NBFL->NC->ND > emeryt
-
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Świetny pomysł. W takim razie czyszczę Marysie, czyszczę szkiełka i wybywam na sesje 

Tatowóz: Citroen C4 Grand Picasso, 2.0 HDI 136 KM
do zabawy i na golfa: Marysia 2.0 - NBfl Silver Blues 2003, 1.6
do zabawy i na golfa: Marysia 2.0 - NBfl Silver Blues 2003, 1.6
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
mateo pisze:a ja od razu apeluję:
opisy siebie i samochodu (2500 - 3000 znaków) proszę przesyłać na adres pilot.z.orbisu@gmail.com
mateo będzie zrobiony specjalny formularz i będziesz miał do nich wszystkich dostęp, więc proszę bez mailowania, bo się pogubimy (z doświadczenia z kalendarzami)

Btw uważam, że te opisy będą przydługie w takiej formie i zostawiłbym dowolność co do ich długości - nawet, jeśli ktoś będzie chciał tylko napisać "moja mała, śliczna miatka".
Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Album klubowiczów - zacny pomysł! 3mam kciuki za ogarnianie tematu i spełnienie wszystkich życzeń/uwag/widzimisię w profesjonalnym wydawnictwie.
Nie wiem czy mateo miał na myśli swoją propozycję, czy album jako taki. Bez znaczenia na ostateczną formę - ze swojej strony mogę pomóc w pracy korektorskiej, trochę artykułów/instrukcji/dokumentów/ulotek za sobą mam. Ponoć mam do tego talent i zawsze znajdę błąd/przecinek/literówkę...
Jeżeli się przydam (a na długie wieczory zimowe praca się tu zapowiada...), to się zgłaszam na ochotnika. Namiary na mnie (DMK, Sleven) macie.

mateo pisze: Jeśli pomysł, wszedłby w życie mogę "zorganizować" na poczet szczytnego celu copywriting - tego czego nikomu by się nie chciało pisać - ew. dodatków do dopisania na etapie składu, usługi redaktorskie, korektę, a nawet pogadać z ludźmi, którzy mają trochę kasy.
Nie wiem czy mateo miał na myśli swoją propozycję, czy album jako taki. Bez znaczenia na ostateczną formę - ze swojej strony mogę pomóc w pracy korektorskiej, trochę artykułów/instrukcji/dokumentów/ulotek za sobą mam. Ponoć mam do tego talent i zawsze znajdę błąd/przecinek/literówkę...

Jeżeli się przydam (a na długie wieczory zimowe praca się tu zapowiada...), to się zgłaszam na ochotnika. Namiary na mnie (DMK, Sleven) macie.
- dmk
Juna pisze:Nie wiem czy mateo miał na myśli swoją propozycję, czy album jako taki. Bez znaczenia na ostateczną formę - ze swojej strony mogę pomóc w pracy korektorskiej, trochę artykułów/instrukcji/dokumentów/ulotek za sobą mam. Ponoć mam do tego talent i zawsze znajdę błąd/przecinek/literówkę...
No to widzę, że komplet do prac redaktorskich mamy

Spady i inne takie bajery ogarniemy z Myszonem, a korekcją zdjęć zajmiemy się z slevenem i... ktoś jeszcze z Poznania lub okolic chętny? Bo to nie będzie mogła być niestety praca na odległość

-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: FL
Świetna inicjatywa - jestem za!
Bede musiał chyba wymyslic sposób jak zrobić fajne, nowe focie mojej unieruchomionej Lalunii
Chyba ja podwiozę laweta na plener
Bo cos mi sie zdaje, ze nei ogarne naprawy poki pogoda ladna bedzie!
A co do podziałów itd, to wydaje mi sie, ze najsensowniej byłoby na pierwszych stronach zrobić kilka slow o kazdej generacji, dostępnych silnikach i ew seriach limitowanych, potem rozdziały generacyjne, a na koniec te zabawne zastosowania plus ewentualne jakieś kilka fot z dużych zlotów/spotów!

Bede musiał chyba wymyslic sposób jak zrobić fajne, nowe focie mojej unieruchomionej Lalunii

A co do podziałów itd, to wydaje mi sie, ze najsensowniej byłoby na pierwszych stronach zrobić kilka slow o kazdej generacji, dostępnych silnikach i ew seriach limitowanych, potem rozdziały generacyjne, a na koniec te zabawne zastosowania plus ewentualne jakieś kilka fot z dużych zlotów/spotów!
Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?
Części do NA - rozbiórka czerwonej - kliknij
Moja Lalunia
Moja Lalunia

- Dziubas
- Model: NB
- Wersja: miatasm.com
mateo pisze:a ja od razu apeluję:
opisy siebie i samochodu (2500 - 3000 znaków) proszę przesyłać na adres pilot.z.orbisu@gmail.com
FYI - 1800 znaków w niektórych branżach uznaje się za stronę A4. To całkiem sporo, biorąc pod uwagę, że ma to być album.
Były: NA 1992 1.6, NA 1996 1.8 NB 2000 1.8 Dzik
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/
Pomysł super, piszę się na taki album
i z chęcią zobaczył bym moją Miatkę w takim albumie, ew. mogę pomóc przy jego tworzeniu.

NBFLove
rewelacyjny pomysł!!
Tylko gdzie ja ten aparat wetknąłem
Tylko gdzie ja ten aparat wetknąłem

-
- Model: NC FL2
- Wersja: Club
Jestem za! Mam nadzieję, że wyjdzie z tego bardzo zacny albumik 

2010-2011 NCFL Sport 2.0 PRHT '09 Papryka
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
- dmk
matusz pisze:dzieje się coś w temacie?
Dany pisze:bump!
Do końca tygodnia wygrzebię się z jednym projektem i postawię online wysyłarkę zdjęć i opisów. Przepraszam - ostatnio dużo się u mnie dzieje

-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 1.8
dmk pisze:matusz pisze:dzieje się coś w temacie?Dany pisze:bump!
Do końca tygodnia wygrzebię się z jednym projektem i postawię online wysyłarkę zdjęć i opisów. Przepraszam - ostatnio dużo się u mnie dzieje
spoko luzik, myślę że jesteś w pełni usprawiedliwiony, ale inicjatywa zdobyła tylu sympatyków że apetyt rośnie

była czerwona NA 1.6 -> II wice mistrz MMC West 2014 w klasie 1.6
Jumpman pisze:Bede musiał chyba wymyslic sposób jak zrobić fajne, nowe focie mojej unieruchomionej Lalunii Chyba ja podwiozę laweta na plener Bo cos mi sie zdaje, ze nei ogarne naprawy poki pogoda ladna bedzie!
Dla chcącego nic trudnego!
-
- Donator
heh - kiedy ja to pisałem... Ale jakbyś śledził mój wątek, to bys wiedział, ze Lalunia już po sesji jest
Czekamy na rezultaty 

Moja Lalunia
Moja Lalunia

-
- Donator
Wstępny termin 1go grudnia już za nami, a jak sie to ma do nadesłanych materiałów, dużo tego jest? Mogę jeszcze słać czy za późno?
Moja Lalunia
Moja Lalunia

- Rockatansky
- Donator
Również chętnie bym przesłał o ile to możliwe.
Rockatansky
I miejsce w generalce MMC 2016 klasa 1.8/2.0
I miejsce w generalce MMC 2014 klasa 1.6
IV miejsce w generalce MMC 2013 klasa N/A
I miejsce w generalce MMC 2016 klasa 1.8/2.0
I miejsce w generalce MMC 2014 klasa 1.6
IV miejsce w generalce MMC 2013 klasa N/A
-
- Model: NB FL
DEXTER pisze:Szkoda, że ja nie mam czego podesłać :/
U mnie to samo :////
- KyRy
- Moderator
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
łał... to już grudzień...
w weekend powinienem coś naskrobać
w weekend powinienem coś naskrobać

Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
- Wojtek JDM
- Model: NB MSM
- Wersja: Mazdaspeed
Jak deadline byłby do końca roku to może i jak bym się załapał 

Black SUPERCHARGED Betty - NB 1.6 '00 - SOLD
MAZDASPEED❤ - OEM 2004 MSM Velocity Red
MAZDASPEED❤ - OEM 2004 MSM Velocity Red
dmk pisze:Do końca tygodnia wygrzebię się z jednym projektem i postawię online wysyłarkę zdjęć i opisów. Przepraszam - ostatnio dużo się u mnie dzieje
Rozumiem, że czekamy na wysyłarkę i nie ma innego kanału przekazania treści?