callum pisze:Swoją drogą, czy ktoś z was jechał kiedyś Elise? To musi być niesamowite wrażenie.
Miałem przyjemność poupalania - świetna zabawa. I to jeszcze MKI - czytaj 720kg wagi, sam miód...
Natomiast co do masy - 30 kg to dużo i nie dużo... przy normalnej codziennej jeździe naprawdę bardzo niewiele. Na torze już sporo - szczególnie jeśli zawyża środek ciężkości.
Świetny przykład - generalnie np. sportowa sprężyna oprócz oczywiście eliminacji wychylenia itp, nie jest niższa bo tak jest ładniej, a dlatego, żeby obniżyć środek ciężkości auta. I zapewniam Cię, że te kilkanaście mm niżej robi różnicę - podobnie jak 30 kg "na dachu".
Co nie zmienia faktu, że nie są to duże różnice. Tak jak słusznie zauważyłeś - z całą pewnością MX-5 RC na lepszej oponie pojedzie szybciej niż MX-5 Roadster na gorszej gumie...
A co do dylematu RC, cyz Roadster - to po prostu kwestia gustu. Ja wolałbym szmatę, bo lubię szum, ręczne zdejmowanie dachu (BTW w NC jeszcze prostsze i szybsze niż w NB i NA), no i szanuję tradycje i takie tam - dla mnie roadster musi mieć szmaciany dach. Przy czym doskonale rozumiem ludzi którzy wolą roadstera z opcją konserwy - bo fakt faktem jest to czasami bardzo wygodne.