Tutaj sie witamy!

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

kubalolski
Model: Inny

07 kwie 2016, 10:24

:mrgreen: Jestem bardzo młodym człowiekiem i z racji wieku i upodobań muszę stwierdzić że Nc dużo ładniejsza lepiej śmiga :P

sory za off ale Śląsk bieduje jeśli chodzi o mazdy więc jeśli ktoś posiada NB/NBFL 1.8 to proszę o pw :senkju:
kubalolski

07 kwie 2016, 13:07

Nie zrozumieliśmy się :) chodziło mi o oferty sprzedaży mazd :roll: ja dopiero chce kupić :) ale koniec off top bo dostanę upomnienie :p
Awatar użytkownika
Filip_
Model: NB FL

07 kwie 2016, 21:32

Zacznę może od deklaracji, że w zasadzie za wszystko odpowiedzialny jest Ciupas, bo jakoś w kwietniu 2012 r, zapytał się mnie, czy nie chcę pożyczyć na majówkę jego NA 1.8. Niespecjalnie chyba wiedziałem, co to mx-5, ale skoro dawali....
Następną rzeczą jaką pamiętam jest jak wczesnym majowym rankiem wypruwam z Warszawy w kierunku Pisza i pysk mi się układa na kształt banana, jest słońce, niebieskie niebo, a - co chyba było w tym wszystkim najważniejsze - silnik mruczy .....

Prawie rok temu, w czerwcu, kupiłem (przez Marcina K. z roadsterów.pl) śliczną NBfl 1.8 z 2002 r., Garnet Red Mica, dzisiaj się melduję oficjalnie na forum, a pojutrze widzę się z niektórymi forumowiczami w Ułężu (rookie). Witam zatem.
Awatar użytkownika
sculi
Kontakt:

10 kwie 2016, 19:22

Witam
Mam na imię Maciek, mieszkam i pracuję w Warszawie. Co prawda jeszcze nie jestem właścicielem MX-5, ale mam nadzieje ze niedługo uda mi się kupić Madzię :) Cały pomysł i zauroczenie MX-5 spowodowany został przez mojego kolegę z pracy :) wielkiego fana sportów motorowych i byłego amatora- zawodnika ścigającego się w rajdach. Któregoś pięknego dnia przyjechał do pracy świerzym nabytkiem, czyli zieloną MX-5 NB rocznik 99. Co prawda na początku nie byłem zbyt zachwycony tym widokiem, wolałem takie samochody jak Honda Civic,Accord czy tez Mazda 3 lub 6. Ale po szybkiej przejażdżce w fotelu pasażera, zakrętach pokonywanych z piskiem opon i nieschodzacym z ust uśmiechem od ucha do ucha coś się we mnie zmieniło ;) Zacząłem czytać coraz więcej o MX-5, oglądać filmy na YouTube i zauważać każda MX-5 na ulicy :) Można wiec powiedzieć, że to miłość od pierwszego wejrzenia ;) i teraz jak kiedy udało mi się zebrać już duża część sumy chciałbym sobie w tym roku zrobić prezent na 30ste urodziny w formie MX-5 :D
Pozdrawiam wszystkich :3
Awatar użytkownika
Sowaone
Model: NA

10 kwie 2016, 19:31

Czesc wszystkim, nazywam sie Samuel, pochodze ze Slaska ale mieszkam w Angli i wczoraj kupilem swoje pierwsze mx5 NA ❤️
Obrazek
michal71

15 kwie 2016, 9:21

Witam :)

Michał z 3miasta, na chwilę obecną bez MX-5 ale w trakcie poszukiwań tzw trzeciego auta w rodzinie :) i jest szansa ze będzie to Mazda.

pzdr
Awatar użytkownika
Rudzik
Model: NB

16 kwie 2016, 17:46

Witam wszystkich :)

Mam na imię Radek, mieszkam i pracuję Krakowie (niedługo Trójmiasto, oby)
Szukałem 'zwykłego' samochodu a znalazłem Miatę :D i to forum. No i wsiąkłem.
Spodobała mi się atmosfera panująca wokół tego autka, taka bezpretensjonalna.
Aktualnie szukam swojej fury i już nie mogę się doczekać gdy do niej wsiądę i wcisnę gaz do dechy :-P

Pozdrowienia ze Złocienia!
callisto
Kontakt:

17 kwie 2016, 3:31

Witam
W powietrzu czuć wiosnę, więc pora zainteresować się zmianą samochodu z zimowego na letni :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
D4C

19 kwie 2016, 8:42

Cześć wszystkim. Mam na imię Kamil, mieszkam w Sędziszowie Małopolskim. To niedaleko Rzeszowa.

Szukałem z bratem klasycznego samochodu, żeby był jak najprostszy, bez zbędnych gadżetów, w którym najważniejsza jest przyjemność z jazdy. Wybór był więc oczywisty. Miatę kupiliśmy jeszcze w tamtym roku pod koniec sezonu, grzecznie przesiedziała sobie zimę w garażu i wybudziła się na wiosnę bez zająknięcia. Postaram się później wrzucić opis.

Pozdrawiam.
Mr.W
Wersja: 1.6

19 kwie 2016, 9:39

Siema !

Jestem Marcin , pod koniec 2015 roku kupilem NBfl . Czas Wam ja przedstawic.
Rzoo

19 kwie 2016, 14:29

Witam
Jestem bratem D4C mam na imię Bartosz, rozpisywał się nie będę, bo wszystko wcześniej już zostało napisane.

Pozdrawiam!
chbr
Model: NC FL
Wersja: Sport

22 kwie 2016, 15:44

hej, chyba wypada się po raz drugi przywitać
po krótkiej przerwie w przyszłym tygodniu wracam z nową miatą:) jednak miłość do tego modelu jest silniejsza, zaliczka poszła, trzeba teraz tylko poszukać dla niej jakiegoś ciepłego garażu na wynajem, bo miejsce byłej czarnej nbfl już zajęte
pozdr!
Awatar użytkownika
Sodi
Model: NC
Wersja: Sport 2.5 True Red

22 kwie 2016, 18:06

No nie wierze :D
Siema chbr! :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Obrazek

Były
Nardo Grey NA 98’
Brilliant Black NA 96’
British Racing Green NA 96’
Montego Blue NA 97’
Mariner Blue NA 90’
Classic Red NA USA AT 92’
Classic Red NA USA AT 91’
Jest
True Red NC Sport 2,5 06’
Awatar użytkownika
galwani
Kontakt:

23 kwie 2016, 21:08

Witam :)

Wiktor, 30, Warszawa.
zachorowałem na Mazdę 3 lata temu i od tamtego czasu wzdychałem mijając je na mieście jeżdżąc jeszcze golfem mkII i myśląc 'kiedyś kupię' (a golfa kochałem, serio... dopóki nie zaczął rdzewieć i jeździć z pomocą lawet... a jak padło u mechanika hasło 'generalka silnika' to miłość uleciała już całkowicie)
no to kupiłem i już AŻ od półtora miesiąca uśmiech mi z ryjka nie schodzi za każdym razem jak gdzieś jadę (na czym korzysta również rodzina bo wcześniej na hasło 'trzeba jechać gdzieś, kupić coś' kręciłem nosem.. a teraz zanim dojdą do końca zdania siedzę w maździe ;P)

A i przy okazji...przytargałem ją do Warszawy z Krakowa od człowieka który był jej trzecim właścicielem w PL... pod tylną tablicą jest jednak naklejka tegoż zacnego klubu... jako iż poprzedniego właściciela raczej bym o to nie podejrzewał (ani o modyfikacje większe przy Mazdzie) - może tutaj znajdzie się jej poprzedni właściciel? :) Z karty pojazdu wynika że wcześniej jeździła na blaszkach DW (Wrocław) i KOS (Oświęcim) - ktoś poznaje i się przyznaje? :) (ale jeśli jest po mega dzwonie i była klepana z kupki złomu.... to chyba nie chcę o tym wiedzieć:P)

1,8, klima i środek czarno-czerwony, zmieniarka cd w bagażniku - to tyle w kwestii 'znaków szczególnych'

dwa spostrzeżenia nowego posiadacza mx-5
1. to samochód który wymusza oszczędzanie na zakupach (jeżdżąc na nie golfem albo focusem mojej połówki zdarzało się kupować duuuużo rzeczy nie do końca potrzebnych... klaustrofobiczny bagażnik mx-5 zmusza do kupowania rzeczy które SĄ potrzebne, i które się tam zmieszczą :D Poza tym bagażnik ma pojemność idealną - mieści się tam tyle zakupów ile jestem w stanie wnieść za jednym zamachem na 3 piętro - NIE WIĘCEJ! :D)
2. Jeśli Twój samochód to MAZDA... a Twoja kobieta to MAGDA... na 100% prędzej czy później powiesz do kobiety 'Mazda yyy.. Magda...' lub 'No i jechałem Magdą...yy.....Mazdą...' :D

Pozdrawiam :)

PS. obecnie jeździ na WY - i jeśli komuś nie odmachnę, to z góry przepraszam - jestem świeżak i cały czas pod ogromnym wrażeniem tego że z jazdy można czerpać tak ogromną przyjemność... no to właśnie jadę na Ochotę, będzie wiatr we.... łysinie :)

Obrazek

fotka z otomoto, z ogłoszenia z którego ją znalazłem. Wstyd przyznać ale przez 1,5 miesiąca jeszcze nie zrobiłem jej własnej sesji... ale to się naprawi jak słońce będzie bardziej przewidywalne.

EDIT: zmiana hostingu zdjecia... może teraz będzie działać :)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2016, 11:17 przez galwani, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarna Miata na Facebooku
Czarna Miata na forum

Obrazek
piorę tapicerki samochodowe, meblowe, dywany, wykładziny, czyszcze tapicerki skórzane, i takie tam... :-)
Awatar użytkownika
mike_d
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyFreedom Karai

24 kwie 2016, 10:08

galwani - pozdrowienia od byłego posiadacza rdzewiejącego golfa który (z przesiadką po drodze) też wylądował w Miacie ;)
Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży

24 kwie 2016, 22:20

Galwani, zdjęcie nie śmiga - odblokuj, bo mówi, że trzeba się zalogować :(

A najlepiej załóż jej wątek w dziale "Nasze Mazdy MX-5" i do zobaczenia "na mieście" ;)
Awatar użytkownika
galwani
Kontakt:

25 kwie 2016, 11:20

nickesh v2.0 pisze:Galwani, zdjęcie nie śmiga - odblokuj, bo mówi, że trzeba się zalogować :(

A najlepiej załóż jej wątek w dziale "Nasze Mazdy MX-5" i do zobaczenia "na mieście" ;)

TEORETYCZNIE foto powinno już działać... a w praktyce to się okaże :)
Założę wątek jak zrobię jakieś własne zdjęcia, wstyd zakładać temat z fotkami z otomoto ;P
Czarna Miata na Facebooku
Czarna Miata na forum

Obrazek
piorę tapicerki samochodowe, meblowe, dywany, wykładziny, czyszcze tapicerki skórzane, i takie tam... :-)
layer
Wersja: Limited Edition

26 kwie 2016, 19:32

Witam,
z MX-5 pierwszy większy kontakt miałem w zeszłym roku, gdy przez weekend pojeździłem NCFL, auto od razu zrobiło na mnie spore wrażenie.
Dwa miesiące temu trafiła się okazja zakupu NA i pomimo, że było sporo różnic w stosunku do MXa, którym jeździłem , to jednak poczułem, że filozofia modelu i radość z jazdy jest ta sama :) I tak stałem się właścicielem NA 1.6 z 1996 roku.

Poza tym mieszkam w Tychach i mam na imię Marek ;)
Awatar użytkownika
bartuncio
Wersja: 1.6 AD1990

28 kwie 2016, 19:30

Cześć
Jestem Bartek z Warszawy.
Po wielu latach z rozsądniejszymi autami, mam możliwość spełnienia marzenia i kupienia MX-5.
Samochód ma być w założeniu weekendowym autkiem, i fajną zabawką.
W weekend zamierzam wybrać się do Starachowic i obejrzeć forumową NA.
Może więc niedługo będę mógł nazwać się pełnoprawnym forumowiczem.
Pozdrawiam!
kiri601
Wersja: 1.6

28 kwie 2016, 19:52

Cześć,Kamil z Bydgoszczy. Od paru dni szczęśliwy posiadacz NB:)
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

28 kwie 2016, 20:06

kiri601 pisze:Cześć,Kamil z Bydgoszczy. Od paru dni szczęśliwy posiadacz NB:)

Siemka :) i od razu zapraszamy na najbliższy majówkowy spot ;) viewtopic.php?f=20&t=11483
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
Jagodka

30 kwie 2016, 18:34

Cześć wszystkim! :)
Jestem Kasia, mieszkam w Białymstoku. Od dwóch tygodni jestem właścicielką NB :D
janbo0987
Kontakt:

30 kwie 2016, 20:40

Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
Adam - Łódź.
Awatar użytkownika
teo
Model: NC FL2
Wersja: SpeciaBlackEdition

04 maja 2016, 21:49

Witam Wszystkich!

Fajnie wreszcie dołączyć :)

Drugi już roczek leci jak malutka jest ze mną. :D

co do "odmachiwania" to tu nie było falstartu , zawsze pozdrawiam mx-y :D ,
Skinn3r

06 maja 2016, 18:41

Cześć :)

Ukłony z mej strony ;) Jestem z Torunia i planuję wymienić moją Hondę Prelude na MX-5 NA/NB(FL), sam jeszcze nie wiem na którą generację ostatecznie padnie :)

Pozdrawiam
Patol

06 maja 2016, 19:11

Witam wszystkich forumowiczów!

Mam na imię Patryk i jeżdżę od ponad roku czarną mx5 1,8 z 1994r. model z wysuwanymi lampami.
Samochodzik jeździ tylko w lato ;) Zabaweczka.
Mam nadzieję często wpadać po poradę bo jestem w trakcie małego remontu mojego autka, ale pierwsze pytanie zadam gdzie indziej i liczę na waszą pomoc ;)

Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Peecer
Donator
Donator
Wersja: 100th Anniversary

07 maja 2016, 12:19

Skinn3r pisze:Cześć :)

Ukłony z mej strony ;) Jestem z Torunia i planuję wymienić moją Hondę Prelude na MX-5 NA/NB(FL), sam jeszcze nie wiem na którą generację ostatecznie padnie :)

Pozdrawiam

To jak już zamienisz to zgłoś sie w regionalnym wątku..... I do dzieła...... :kciuk:
Awatar użytkownika
SEGELN

07 maja 2016, 15:42

Witam, mam na imię Rafał mieszkam w Łodzi i od miesiąca jestem szczęśliwym użytkownikiem czerwonej Mazdy Mx5 ND :)
echoes

08 maja 2016, 12:33

Cześć, jestem Dawid ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ