DEXTER pisze:Klima jest ostatnią rzeczą w samochodzie, którą bym chciał. Miałem dwa auta z klimą, nie używałem Po jeździe autem z włączoną klimą z reguły jestem chory, to może dziwne ale znam kilka osób co też tak ma. Nie wiem to chyba przez to, że powietrze z AC jest bardzo suche.
Stałem już kilka razy w korku na pełnej parówie i... ja Lubię to!
Rozumiecie jedną stronę ale nie przyjmujecie do wiadomości tej drugiej.
Nawet abstrahując od tego, że ktoś może nie mieć możliwości jazdy w krótkich spodenkach i t-shircie tylko musi jechać w garniturze.
Ty nie możesz wysiedzieć z AC bo będziesz chory a są osoby, które nie wysiedzą Ci w 30 stopniach, top down z czarnym wnętrzem i na dodatek w korku. Są osoby, które dostaną w takiej temperaturze prędzej udaru niż gdzieś dojadą. To ma być frajda a nie męczarnia. Samochód mam od roku ale już miałem kilka razy albo więcej taką sytuację, że tunel był zbawieniem od słońca a końca korka w którym się przemieszczałem upatrywałem jak nigdy

. Gdybym miał AC to na pewno bym jej wtedy użył a jak by to nie pomogło to pewnie zamknąłbym dach.
Z drugiej strony zupełnie nie rozumiem ludzi którzy przy 'normalnych' temperaturach jadą z zamkniętym dachem. Ich wybór ale po co komu miękki dach jeśli go nie ściąga?