W mazowieckim poza mx5centrum obczaj jeszcze roadstery.pl - najlepiej zadzwoń w oba miejsca.lbialy pisze: ↑16 maja 2025, 9:57Cześć wszystkim!
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmiany drugiego samochodu, który ma służyć jako zabawka, ale też daily. Rozrzut mam ogromny, bo zastanawiam się między mustangiem 5 generacji i miatą na do ncO ile mustangów trochę już widziałem i wiem z czym to się je, to nigdy nie siedziałem nawet w starszej mx-5. Czy jest może jakaś dobra dusza z okolic Warszawy, która chciałaby się spotkać i trochę pogadać na temat tego autka? Czy aktualnie w Mazowieckim ktoś sprzedaje jakieś zadbane egzemplarze? Z tego co się dowiedziałem, to chyba najpewniej byłoby kupić autko z Miatamotive, Mx centrum albo Seaside Miata, z czego tylko mx centrum jest w miarę blisko, ale nic ciekawego na chwilę obecną nie mają.
Planowałem wydać tak około 40tys. Jeśli to za mało to trzeba będzie coś dołożyćZależy mi, aby był to egzemplarz utrzymany jak najlepiej, bez rdzy, nie najsłabszym silnikiem i ze szperą. I nie szary!
Chcę nim dojeżdżać do pracy, ale również aby miał potencjał do nauki jakichś pseudo driftów, jakbym miał czas pojechać na jakiś tor przy weekendzie
Co do generacji to raczej celuję w nb lub nc, NA w stanie jaki by mnie zadowalał chyba nie ma co liczyć. Może możecie coś doradzić od siebie, która generacja byłaby najlepsza dla roadsterowego nooba?
Z góry dzięki!
Łukasz![]()
O ile NA/NB są świetnymi samochodami, raczej unikałbym ponad 20 letniego auta jako daily, więc celowałbym w NC. W mx-5 przy zakupie najważniejszy jest brak rdzy, całą resztę da się w miarę łatwo doposażyć. Przy czym jeśli planujesz jeździć zimą, to raczej nie wydawaj kupy pieniędzy rodzynka bez grama rdzy - te auta w PL klimacie po prostu rdzewieją zimą.